johnyb98 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Σε εναν επαγγελματικό χώρο (φαρμακείο) έχουν ISDN. Μάλλον αυτό υπάρχει από παλιά που χρειαζόμασταν ISDN για τηλέφωνο και internet μαζί. Τέλος πάντων, το έχει αφήσει από τότε στον χώρο. Το θέμα είναι ποιό? Ξαφνικά, και ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό το σήμα αναμονής δεν ακουγόταν, ενεργοποιήθηκε. Τώρα, από μόνο του, από τον Ο.Τ.Ε., ουδείς γνωρίζει. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημα. Από ποιον ενεργοποιήθηκε. Άλλο είναι το θέμα. Ο φαρμακοποιός, μάλλον με την ενεργοποίηση αυτή, κατάλαβε αυτό που τόσα χρόνια γινόταν, προφανώς εν αγνοία του. Δεν το ήξερε λόγω της απενεργοποιημένης αναμονής. και εξηγώ... Στον χώρο, υπάρχει μόνο μία συσκευή (πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε ένα ab τού netmod). Με την ενεργοποίηση της αναμονής, ενώ μιλάει με κάποιον, ακούει στο ακουστικό του το σήμα της αναμονής (κάτι ανάλογο με τα κινητά). Το ίδιο καί ο πρώτος με τον οποίο μιλάει ο φαρμακοποιός:ακούγεται αμυδρά στο βάθος ένα σήμα αναμονής, ότι δηλαδή κάποιος δεύτερος καλεί τον φαρμακοποιό (πώς το ξέρω:έκανα μία δοκιμή - θα εξηγήσω λίγο παρακάτω - ). Τώρα, το θέμα είναι ποιό? Θέλει ο φαρμακοποιός, να εξακολουθεί να έχει μόνο μία συσκευή στον χώρο, να αφήσει το ISDN, και να το κάνει να συμπεριφέρεται σαν PSTN. Δηλαδή, ενώ μιλάει με κάποιον, και κάποιος δεύτερος π.χ. πελάτης, καλεί, ο δεύτερος να ακούει αυτό το συνεχόμενο μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ...... Ο φαρμακοποιός, όντως, είναι στον χώρος και απασχολεί τη γραμμή, αλλά, αυτό που γίνεται τώρα είναι, στον δεύτερο, να χτυπάει και να νομίζει ότι δεν το σηκώνει ο φαρμακοποιός. Δέν θέλει αυτό να γίνεται. Τώρα θα μου πείτε:τότε για ποιό λόγω έχει το ISDN; Δεν ξέρω. Ας πούμε πως για την ώρα, δεν μας απασχολεί αυτό, και δεν το κάνει PSTN. Γιατί δεν απενεργοποιεί το Call waiting και να το κάνει Call Rejection on Busy (Busy on Busy); (άν είναι σωστός ο όρος που θέλουμε). Αυτό το δοκίμασα. Μίλησα με τον Ο.Τ.Ε., και το έψαξα στο web, και είδα πως: απενεργοποίηση αναμονής κλήσης: #43# Δεν δούλεψε. Πήτησε #43#. Με κάλεσε, και ο υπάλληλος που είχε, κάλεσε στο φαρμακείο από το κινητό του. Αυτό που μόνο έγινε ήταν στο κινητό να ακούγεται ότι χτυπάει αλλά δεν το σηκώνει, και απλά στο ακουστικό τού φαρμακοποιού, όπως καί στο δικό μου, σταμάτησε το σήμα αναμονής (ότι κάποιος δεύτερος καλεί - αυτό το μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ...). Στη συνέχεια, αφού δεν έπιασε αυτό που ήθελε με το #43#, έκανε πάλι επαναφορά της αναμονής με το *43# (άσκοπο, φυσικά, γι' αυτό που θέλει, αλλά ήθελε ακριβώς την προηγούμενη κατάσταση). Δοκιμάσαμε πάλι τις κλήσεις με σταθερό-κινητό, και η αναμονή επανήλθε. Βάση αυτό το story, υπάρχει περίπτωση να πετύχει αυτό που θέλει με μία συσκευή, και χωρίς να το γυρίσει σε PSTN? Δεν ξέρω γιατί. Ας πούμε ότι στο μέλλον θέλει να έχει έτοιμο το ISDN, για να έχει άμεση εγκατάσταση δεύτερης συσκευής στον χώρο.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό που ζητάς Δεν γίνεται, το isdn έχει δύο γραμμές, αυτό είναι και το πλεονέκτημα του, Αν δεν θες δεύτερη γραμμή κάνε αιτημα στον ΟΤΕ να στο γυρίσουν σε pstn . Σήμα κατειλημμένου στο isdn θα πάρεις μόνο όταν ο συνδρομητής μιλάει και στις δύο γραμμές και τον καλέσει κάποιος τρίτος, αυτός ο τρίτος θα ακούσει σήμα κατειλημμένου. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2018 από NikosKallithea
slr Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δοκίμασε να βγάλεις το netmod από την πρίζα και να δουλεύει μόνο με την γραμή του ΟΤΕ. Ίσως δουλέψει γιατί χωρίς τροφοδοσία δουλεύει μόνο 1 γραμμή.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 50 λεπτά πριν, slr είπε Δοκίμασε να βγάλεις το netmod από την πρίζα και να δουλεύει μόνο με την γραμή του ΟΤΕ. Ίσως δουλέψει γιατί χωρίς τροφοδοσία δουλεύει μόνο 1 γραμμή. Δεν γίνονται αυτά που περιγράφεις.
slr Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις το netmod από το ρεύμα και δεν σου δούλεψε?
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Οταν βγαζεις την αναμονη κλησης στην ουσια ειναι σαν να λες οτι εχεις δευτερη συσκευη στην ab1 περα απο την ab0 οποτε λογικο να μην υπαρχει αναμονη.αν εχεις την αναμονη σου βγαζει οτι εχει σημα αναμονης εφοσον δεν σηκωνει καποιος την γραμμμη απο το αλλο καναλι.αν δεν πιασει αυτο που ειπε ο slr τοτε πεστου να γυρισει σε Pstn.μικροτερο παγιο και επισης καλυτερο συγχρονισμο στο adsl αφου το adsl over pstn παιζει καλυτερα απο το adsl over isdn On 21/05/2018 at 15:27, johnyb98 said: Σε εναν επαγγελματικό χώρο (φαρμακείο) έχουν ISDN. Μάλλον αυτό υπάρχει από παλιά που χρειαζόμασταν ISDN για τηλέφωνο και internet μαζί. Τέλος πάντων, το έχει αφήσει από τότε στον χώρο. Το θέμα είναι ποιό? Ξαφνικά, και ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό το σήμα αναμονής δεν ακουγόταν, ενεργοποιήθηκε. Τώρα, από μόνο του, από τον Ο.Τ.Ε., ουδείς γνωρίζει. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημα. Από ποιον ενεργοποιήθηκε. Άλλο είναι το θέμα. Ο φαρμακοποιός, μάλλον με την ενεργοποίηση αυτή, κατάλαβε αυτό που τόσα χρόνια γινόταν, προφανώς εν αγνοία του. Δεν το ήξερε λόγω της απενεργοποιημένης αναμονής. και εξηγώ... Στον χώρο, υπάρχει μόνο μία συσκευή (πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε ένα ab τού netmod). Με την ενεργοποίηση της αναμονής, ενώ μιλάει με κάποιον, ακούει στο ακουστικό του το σήμα της αναμονής (κάτι ανάλογο με τα κινητά). Το ίδιο καί ο πρώτος με τον οποίο μιλάει ο φαρμακοποιός:ακούγεται αμυδρά στο βάθος ένα σήμα αναμονής, ότι δηλαδή κάποιος δεύτερος καλεί τον φαρμακοποιό (πώς το ξέρω:έκανα μία δοκιμή - θα εξηγήσω λίγο παρακάτω - ). Τώρα, το θέμα είναι ποιό? Θέλει ο φαρμακοποιός, να εξακολουθεί να έχει μόνο μία συσκευή στον χώρο, να αφήσει το ISDN, και να το κάνει να συμπεριφέρεται σαν PSTN. Δηλαδή, ενώ μιλάει με κάποιον, και κάποιος δεύτερος π.χ. πελάτης, καλεί, ο δεύτερος να ακούει αυτό το συνεχόμενο μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ...... Ο φαρμακοποιός, όντως, είναι στον χώρος και απασχολεί τη γραμμή, αλλά, αυτό που γίνεται τώρα είναι, στον δεύτερο, να χτυπάει και να νομίζει ότι δεν το σηκώνει ο φαρμακοποιός. Δέν θέλει αυτό να γίνεται. Τώρα θα μου πείτε:τότε για ποιό λόγω έχει το ISDN; Δεν ξέρω. Ας πούμε πως για την ώρα, δεν μας απασχολεί αυτό, και δεν το κάνει PSTN. Γιατί δεν απενεργοποιεί το Call waiting και να το κάνει Call Rejection on Busy (Busy on Busy); (άν είναι σωστός ο όρος που θέλουμε). Αυτό το δοκίμασα. Μίλησα με τον Ο.Τ.Ε., και το έψαξα στο web, και είδα πως: απενεργοποίηση αναμονής κλήσης: #43# Δεν δούλεψε. Πήτησε #43#. Με κάλεσε, και ο υπάλληλος που είχε, κάλεσε στο φαρμακείο από το κινητό του. Αυτό που μόνο έγινε ήταν στο κινητό να ακούγεται ότι χτυπάει αλλά δεν το σηκώνει, και απλά στο ακουστικό τού φαρμακοποιού, όπως καί στο δικό μου, σταμάτησε το σήμα αναμονής (ότι κάποιος δεύτερος καλεί - αυτό το μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ... μπιπ-μπιπ ...). Στη συνέχεια, αφού δεν έπιασε αυτό που ήθελε με το #43#, έκανε πάλι επαναφορά της αναμονής με το *43# (άσκοπο, φυσικά, γι' αυτό που θέλει, αλλά ήθελε ακριβώς την προηγούμενη κατάσταση). Δοκιμάσαμε πάλι τις κλήσεις με σταθερό-κινητό, και η αναμονή επανήλθε. Βάση αυτό το story, υπάρχει περίπτωση να πετύχει αυτό που θέλει με μία συσκευή, και χωρίς να το γυρίσει σε PSTN? Δεν ξέρω γιατί. Ας πούμε ότι στο μέλλον θέλει να έχει έτοιμο το ISDN, για να έχει άμεση εγκατάσταση δεύτερης συσκευής στον χώρο.
johnyb98 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Έκανα κάτι που το έφτιαξε ως εξής (εννοείται χωρίς να μετατρέψω τη γραμμή σε PSTN): Θέλει να ορίσεις την δεύτερη πόρτα να μην απαντάει εισερχόμενη κλήση (όταν καλούν από νούμερο), κάπου στο manual λεεί πως θα το κάνεις. Εκεί που ορίζεις νούμερο, βάζεις τη συσκευή στην πόρτα π.χ. ab1, και δηλώνεις κανονικά το κανονικό νούμερο τού φαρμακείου. Μετά, βάζεις τη συσκευή στην ab2, και θα βάλεις ενα άσχετο νούμερο π.χ. 2104444455555, έτσι δεν θα απαντάει η μία και μοναδική συσκευή τού φαρμακείου, αφού με αυτόν τον τρόπο είναι οριζόμενη εισερχόμενη κλήση μόνο στην ab1. Έβγαλα από την ab1 με #43# και την αναμονή που υπήρχε, και τώρα, όταν η γραμμή είναι απασχολημένη, όταν καλεί δεύτερος, παίρνει το μήνυμα από τον οτε παρακαλώ καλέστε αργότερα. Οπότε, όλα καλά. Έχω μόνο ένα μικρό προβληματάκι. Την ύπαρξη συναγερμού. Όπως ήταν πριν, στην ab1 ήταν το τηλέφωνο, και στην ab2 ο συναγερμός. Τώρα, έχω βάλει με διακλαδωτή στην ab1 καί το τηλέφωνο καί τον συναγερμό. Λειτουργούν καί τα δύο κανονικά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο ακούγεται ένα βουητό, που δεν υπήρχε πριν. Αυτό έγινε επειδή έχω βάλει τον συναγερμό (το τηλεφωνικό του καλώδιο) στην ab1 με τον διακλαδωτή. Όταν το βγάζω πάνω από τον διακλαδωτή, το σήμα καθαρίζει στο τηλέφωνο. Έχω δοκιμάσει φιλτράκια, αλλά τίποτα. Κάποια βοήθεια? Επεξ/σία 31 Μαΐου 2018 από johnyb98
poulinos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 On 31/05/2018 at 08:57, johnyb98 said: Έκανα κάτι που το έφτιαξε ως εξής (εννοείται χωρίς να μετατρέψω τη γραμμή σε PSTN): Θέλει να ορίσεις την δεύτερη πόρτα να μην απαντάει εισερχόμενη κλήση (όταν καλούν από νούμερο), κάπου στο manual λεεί πως θα το κάνεις. Εκεί που ορίζεις νούμερο, βάζεις τη συσκευή στην πόρτα π.χ. ab1, και δηλώνεις κανονικά το κανονικό νούμερο τού φαρμακείου. Μετά, βάζεις τη συσκευή στην ab2, και θα βάλεις ενα άσχετο νούμερο π.χ. 2104444455555, έτσι δεν θα απαντάει η μία και μοναδική συσκευή τού φαρμακείου, αφού με αυτόν τον τρόπο είναι οριζόμενη εισερχόμενη κλήση μόνο στην ab1. Έβγαλα από την ab1 με #43# και την αναμονή που υπήρχε, και τώρα, όταν η γραμμή είναι απασχολημένη, όταν καλεί δεύτερος, παίρνει το μήνυμα από τον οτε παρακαλώ καλέστε αργότερα. Οπότε, όλα καλά. Έχω μόνο ένα μικρό προβληματάκι. Την ύπαρξη συναγερμού. Όπως ήταν πριν, στην ab1 ήταν το τηλέφωνο, και στην ab2 ο συναγερμός. Τώρα, έχω βάλει με διακλαδωτή στην ab1 καί το τηλέφωνο καί τον συναγερμό. Λειτουργούν καί τα δύο κανονικά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο ακούγεται ένα βουητό, που δεν υπήρχε πριν. Αυτό έγινε επειδή έχω βάλει τον συναγερμό (το τηλεφωνικό του καλώδιο) στην ab1 με τον διακλαδωτή. Όταν το βγάζω πάνω από τον διακλαδωτή, το σήμα καθαρίζει στο τηλέφωνο. Έχω δοκιμάσει φιλτράκια, αλλά τίποτα. Κάποια βοήθεια? δοκιμη με αλλο διακλαδωτή ή με αλλο τηλεφωνο να δεις αν το κανει.δεν θελει φιλτρακια πανω απο τα καναλια του isdn.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα