Προς το περιεχόμενο

Linux Suse 8.2

fga2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Έχω το λειτουργικό σύστημα Linux Suse 8.2 πρόσφατα μπήκα στο πρόγραμμα KDE και στο μενού Help υπάρχουν διάφορα Documentations για βοήθεια πάτησα λοιπόν αυτό που έχει σχέσει με C and C++ Reference μου εμφανίστηκε ένα μήνυμα να παώ να κατεβάσω το σχετικό πακέτο. Το κατέβασα και κατά την εκτέλεση της εγκατάτασης μου εμφανίστηκε ένα μύνημα που μου έλεγε ότι υπάρχει λάθος .... error Qt ( qt>1.45 and qt <2.0) ένα τέτοιο μύνημα και δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση το πακέτο αυτό. Θα παρακαλέσω αν υπάρχει κάποιος καλός γνώστης του λειτουργικού συστήματος αυτού για να με βοηθήση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kata pasa pi8anothta to version ths QT (library pou xrhsimopoiei to KDE) pou exeis egkatesthmenh einai mikroterh apo thn version ths QT pou xreiazetai to paketo pou phges na kaneis install.

An 8eleis na diabaseis docs ola einai mazemena sto /usr/docs...

Σύμφωνα με το distrowatch η qt που έχει το SuSE 8.2 είναι η 3.1, οπότε μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει (π.χ. δεν κατέβασες το σωστό πακέτο). Αν ξέρεις που αποθήκευσες το πακέτο αυτό (καλό θα ήταν να μας πεις ποιο είναι κιόλας), άνοιξε ένα terminal, πήγαινε στο directory που το έχεις και δώσε τα εξής:

su (για να γίνεις root, θα σου ζητήσει το root password)

rpm -hiv --nodeps το-αρχείο-που-κατέβασες.rpm

Με αυτόν τον τρόπο θα περάσει το πακέτο χωρίς να ελέγξει για τα προαπαιτούμενα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουλέψει μετά.

Loipon katarxin otan mpainw sto Linux mpainw san Root. Twra to paketo pou katebasa einai auto pou mou elege to minima kai exei tin ekshs onomasia:

c_cpp_reference-1.0.tar.gz to ksezipara kai to etreksa kai kathos ekane tin egatastash mou ebgale to lathos. Boithiste me paidia!

Kala na pernate!

Sas euxaristw!

Δυστυχώς οι πληροφορίες που δίνεις είναι ανεπαρκείς. Από που το κατέβασες, και τί έτρεξες αφού το αποσυμπίεσες; Πιθανόν αν κατεβάσεις και εγκαταστήσεις το rpm από εδώ να βγάλεις ευκολότερα άκρη.

To katebasa apo ena FTP site ths KDE an psakseis to briskeis http://www.kdevelop.org stin synexeia etreksa me tin entolh to arxeio config pou eixe mesa to paketo. Loipon tha katebasw to rpm na dw an kataferw me auto tipota kai tha sou steilw nea.

Kala na pernas!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...