Προς το περιεχόμενο

Μέσο αποθήκευσης δεδομένων

26ska

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα έχω μια κάμερα,για να τραβάω κατά κύριο λόγο, εκδηλώσεις από τα παιδιά μου.Εχω 3 sd κάρτες 16gb,32 και 64.Ολες έχουνε γεμίσει και εννοείται δεν μπαίνω σε διαδικασία να αγοράσω καινούργια.Τι θέμα είναι που αποθηκεύω τα βίντεο με ασφάλεια,έτσι ώστε να αδειάσουν οι κάρτες μνήμης και να τα έχω κάπου συγκεντρωμένα;Δεδομένα που είχα κατά καιρούς σε εξωτερικό σκληρό,σε dvd κτλ,τα έχω χάσει ύστερα από διάφορα ατυχήματα.Το dvd μετά από πολυχρησια,δεν έπαιζε,ο σκληρός δίσκος βαρεσε και παπαλα.Τι προτείνετε ως ασφαλέστερο μέσο αποθήκευσης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία λύση θα ήταν να ανεβάζεις τα δεδομένα σου σε κάποιο cloud ή κάποιο επι πληρωμή server ας πούμε.
Εγώ γενικά δεν θέλω τέτοια δεδομένα να κυκλοφορούν στο internet. Επειδή και εγώ κρατάω τέτοια backup και επειδή τα θεωρώ τα πράγματα με την μεγαλύτερη αξία για μένα, τα κρατάω συνέχεια σε τουλάχιστον 2 διαφορετικούς σκληρούς (ακριβώς επειδή κάποιος μπορεί να χτυπήσει). Κάποτε τα είχα σε 3 διαφορετικούς και σκέφτομαι να το ξανακάνω έτσι.

• Like 2

Αιώνιο μέσο αποθήκευσης δεν υπάρχει.

Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι: αποθήκευση σε 2 σκληρούς δίσκους (κύριο + backup), αποθήκευση σε κάποιο cloud.

• Like 2

Μπα και εγώ δεν θέλω να υπάρχουν στο internet.Το έχω κάνει ηδη να έχω κάποια από αυτά σε 2-3 σκληρούς,για τον φόβο μη χτυπήσουν,αλλά έχω χάσει τη μπάλα,ποια έχω και που.

3 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Αγόρασε δύο εξωτερικούς δίσκους και κάνε τον έναν mirror του άλλου να ξεμπερδεύεις

Ωραίος,πως το κάνουμε αυτό;

2 hours ago, 26ska said:

Καλησπέρα έχω μια κάμερα,για να τραβάω κατά κύριο λόγο, εκδηλώσεις από τα παιδιά μου.Εχω 3 sd κάρτες 16gb,32 και 64.Ολες έχουνε γεμίσει και εννοείται δεν μπαίνω σε διαδικασία να αγοράσω καινούργια.Τι θέμα είναι που αποθηκεύω τα βίντεο με ασφάλεια,έτσι ώστε να αδειάσουν οι κάρτες μνήμης και να τα έχω κάπου συγκεντρωμένα;Δεδομένα που είχα κατά καιρούς σε εξωτερικό σκληρό,σε dvd κτλ,τα έχω χάσει ύστερα από διάφορα ατυχήματα.Το dvd μετά από πολυχρησια,δεν έπαιζε,ο σκληρός δίσκος βαρεσε και παπαλα.Τι προτείνετε ως ασφαλέστερο μέσο αποθήκευσης;

backup σε μονο ενα μεσο δεν ειναι backup

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθεις την εξης μεθοδο:

- οι καρτες μονον ως προσωρινο αποθηκευτικο μεσο θα θεωρουνται

- οποτε καποια καρτα γεμιζει ή εχει υλικο που θεωρεις σημαντικο, αυτο το υλικο θα μεταφερεται σε εναν σκληρο δισκο στο pc σου

- το ιδιο υλικο, βασικα τα περιεχομενα του σκληρου δισκου θα αποθηκευονται και σε εναν εξωτερικο ο οποιος και θα λειτουργει ως εφεδρικος και θα λειτουργει μονον οποτε θελεις να κανεις μεταφορες αρχειων

- εφοσον η λυση cloud απορριπτεται, θα μπορουσες να εχεις αντιτυπα και σε εναν δευτερο εξωτερικο δισκο ( 3 συνολικα δηλαδη ) ο οποιος και θα βρισκεται σε διαφορετικο σημειο ( σε αλλο σπιτι, στην δουλεια κτλ ) στον οποιο και θα παιρνεις αντιγραφα του δευτερου ή και του πρωτου, σε ρυθμους λειτουργιας ομως ακομα πιο σπανια.

Εαν ομως ανησυχεις περισσοτερο, θα μπορουσες να προσθεσεις ακομα κι αλλον εξωτερικο στην αλυσιδα ή να διατηρεις 3-4 οι οποιοι και θα αποθηκευουν μερος καθε φορα των δεδομενων σου με καποιο κριτηριο πχ θεματικο ή ημερολογιακο κτλ. Σε καθε περιπτωση παντως το επιδιωκομενο ειναι το μικροτερο δυνατον στατιστικο ρισκο εχοντας βεβαια κατα νου πως 100% ασφαλεια δεν υπαρχει ή κοστιζει πολυ για να την πλησιασεις ( πχ πολλαπλα συστηματα nas, συνδυασμοι με προσωπικο cloud, διαφορετικες και πολλαπλες τοποθεσιες αποθηκευσης )

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1

50 minutes ago, 26ska said:

Καλά τα λες,προχώρησε λίγο τη σκέψη σου.

θες να ειναι σε δυο διαφορετικους δισκους?θες μια σε δισκο μια σε cloud?μια σε δισκο μια σε ενα pc?επισης καλο θα ειναι να μην ειναι μαζι σε περιπτωση κλοπης .αν ειναι λιγα μπορεις μια σε δισκο και μια σε usb sticks για παραδειγμα.αν δεις.και ενα θεμα nas 500 ευρω που εχει ανοιχτει προτεινουν διαφορες λυσεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...