giannis2429 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Καλημέρα. Υπάρχει τσεκαρισμενη διαδρομή από Αθήνα προς Λαμία και αντίστροφα χωρίς να περνάς απ'τα διόδια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Γίνεται να πας από παραδρόμους και ένα μεγάλο κομμάτι να το κάνεις κανονικά στην Εθνική Οδό, και γίνεται να κάνεις αυτό που έκανα εγώ, που πήγα από τα χωριά, βάζοντας το Google Maps να αποφύγει τα διόδια. Για την πρώτη περίπτωση υπάρχουν και videos στο YouTube που σου δείχνουν σε ποιες εξόδους βγαίνεις κάθε φορά, αλλά θέλει μελέτη για να μην μπερδευτείς. Στη δεύτερη περίπτωση απλά βάζεις το Google Maps και πας. Είναι περίπου 20-30 λεπτά παραπάνω, ο δρόμος είναι καλός και η διαδρομή έχει περισσότερο ενδιαφέρον λόγω τοπίου. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2018 από phanispal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilk Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Όπως έγραψε και ο από πάνω υπάρχουν δύο τρόποι. 1 - Αθήνα - Μάνδρα - Ερυθρές - Θήβα - Λιβαδειά - Αμφίκλεια - Μπράλος - Λαμία Ωραία διαδρομή για βόλτα, λιγότερα χιλιόμετρα, περισσότερος χρόνος. 2 - Αποφυγή των (4) διοδίων από παρακαμπτήριους τοπικά. Οδηγίες θα βρεις σε διάφορα forum. Θέλει καλή οργάνωση από πριν και για πρώτη φορά υπάρχει ένας άγχος για το που πρέπει να βγεις και να μπεις στην Εθνική οδό. Αν το μάθεις, ο παραπάνω χρόνος για νορμάλ ώρες δεν είναι πάνω από 20'. Αν όμως είναι σε "δύσκολες" ώρες", μόνο η παράκαμψη στον Αγ. Στέφανο μπορεί να σου φάει 20'-30'. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Άρα και στις δύο περιπτώσεις ο παραπάνω χρόνος είναι ~20 λεπτά. Στην πρώτη περίπτωση η κατανάλωση για ένα απλό αυτοκίνητο είναι μικρότερη, καθώς δε μπορείς να πας με όσα πηγαίνεις στην εθνική. Στη δεύτερη περίπτωση το μόνο που καταλαβαίνω ότι κερδίζεις είναι η ασφάλεια για όσο κινείσαι στην εθνική. Κατά τ' άλλα πρέπει να κάτσεις να μάθεις πού θα βγεις και πού θα μπεις και ο χρόνος είναι ίδιος. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilk Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Στην πρώτη περίπτωση κερδίζεις χιλιόμετρα και γενική κατανάλωση. Είναι η πιο φθηνή από κάθε άποψη. Είναι όμως η πιο χρονοβόρα. Δεν κάνεις μόνο 20' παραπάνω. Νομίζω είναι 45'+ παραπάνω. Μπορεί και 1 ώρα. Η δεύτερη περίπτωση (τοπική παράκαμψη διοδίων) συμφέρει από άποψη χρόνου αλλά το πόσο παραπάνω θα κάνεις εξαρτάται από την παράκαμψη των διοδίων Καπανδριτίου. Όπως έγραψα, σε "δύσκολες" ώρες μόνο αυτή η παράκαμψη μπορεί να σου φάει 20'-30'. Οι άλλες 3 παρακάμψεις είναι συνολικά περίπου 15' παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι σχετικός. Άλλο να πηγαίνεις στην ΕΟ με 130km/h, άλλο με 90-100km/h. Για μένα που και στην ΕΟ συνήθως πηγαίνω με ~90, η διαφορά ήταν αυτή που είπα και τότε που το έκανα, 20-30 λεπτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, vasilk είπε άλλες 3 παρακάμψεις είναι συνολικά περίπου 15' παραπάνω. 15 λεπτά δεν είναι με τίποτα. Έκανα χρόνια τη διαδρομή κ τα 40 με 50 λεπτα είναι στάνταρ... Γλιτώνεις βέβαια 15 ευρώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Έκλεισε η πρόσβαση στο 90 οπότε δυσκολεύουν τα πράγματα. http://www.kathimerini.gr/983261/article/epikairothta/ellada/kleinoyn-oi-trypes-sthn-e8nikh Έχει δει κανείς οδηγίες μετά τη νέα εξέλιξη; Τα υπόλοιπα νομίζω είναι γνωστά και δοκιμασμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 21/5/2018 στις 9:29 ΠΜ, giannis2429 είπε Καλημέρα. Υπάρχει τσεκαρισμενη διαδρομή από Αθήνα προς Λαμία και αντίστροφα χωρίς να περνάς απ'τα διόδια; Πχ Αποφυγη διοδια θηβας Αθηνα-Λαμια https://goo.gl/maps/hprXS9uLxAR2 Κατι τετοιο θελεις? Να βλεπεις την διαδρομη μεσα απο τον χαρτη? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από gia_nnis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
super3bingo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Τα διόδια του Καπανδριτίου από την παράκαμψη του Αγίου Στεφάνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 55 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Πχ Αποφυγη διοδια θηβας Αθηνα-Λαμια https://goo.gl/maps/hprXS9uLxAR2 Κατι τετοιο θελεις? Να βλεπεις την διαδρομη μεσα απο τον χαρτη? Το είδα στο άλλο θέμα "διόδια". 1. Από ποια έξοδο βγαίνουμε σε άνοδο και κάθοδο; 2. Αν είμαι πρόθυμος να πληρώσω τα πλευρικά διόδια στη Θήβα (1,5€ το έχω κάνει πολλές φορές) διευκολύνει την κατάσταση; Πολύ μεγάλη φαίνεται η παράκαμψη. Αν είναι να φτάσω Αλίαρτο, συνεχίζω στην παλιά εθνική και βγαίνω Ελευσίνα, βολεύει γιατί μένω στα δυτικά προάστια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Doubt είπε Το είδα στο άλλο θέμα "διόδια". 1. Από ποια έξοδο βγαίνουμε σε άνοδο και κάθοδο; 2. Αν είμαι πρόθυμος να πληρώσω τα πλευρικά διόδια στη Θήβα (1,5€ το έχω κάνει πολλές φορές) διευκολύνει την κατάσταση; Πολύ μεγάλη φαίνεται η παράκαμψη. Αν είναι να φτάσω Αλίαρτο, συνεχίζω στην παλιά εθνική και βγαίνω Ελευσίνα, βολεύει γιατί μένω στα δυτικά προάστια. Πλεον μετρημενα κουκια.. Οτι συμφερει-βολευει τον καθενα.. Εγω παντως αν ξεκινουσα απο δυτικα θα πηγαινα απο Ελευσινας-Θηβων και μετα Θηβων-Λιβαδιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Αν η διαφορά, συμπεριλαμβανομένων διοδίων και διαφορά κατανάλωσης είναι 15 ευρώ για μία ώρα παραπάνω, τότε συμφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Σίγουρα συμφέρει για αν βάλεις 13 ευρώ στο πήγαινε και άλλα τόσα στο έλα είναι αρκετά μεγάλο το ποσό για τις εποχές που ζούμε. Πάντα πήγαινα και ερχόμουν απέξω από παράδρομο της Εθνικής αλλά αυτό στο 90 με προβληματίζει.Μεγάλη η παράκαμψη.Δεν το έχω κάνει αλλά μπορείς να μπεις από το παράπλευρα της Θήβας με 1,5 ευρώ και να βγεις παραπάνω γλυτώνοντας της Τανάγρας;;;;;; Ας μας πει κάποιος που το έχει κάνει και ξέρει. Στις 21/5/2018 στις 11:52 ΠΜ, phanispal είπε Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι σχετικός. Άλλο να πηγαίνεις στην ΕΟ με 130km/h, άλλο με 90-100km/h. Για μένα που και στην ΕΟ συνήθως πηγαίνω με ~90, η διαφορά ήταν αυτή που είπα και τότε που το έκανα, 20-30 λεπτά. Και εγώ με τόσα κινούμαι γιατί επιτυγχάνεις την καλύτερη κατανάλωση,για αυτό έχω επιλέξει παράδρομο με πολύ μικρή επιβάρυνση στο χρόνο.Ο χρόνος μεγαλώνει όταν κάποιος κινείται Εθνική με 130-150 αλλά μεγαλώνει επικίνδυνα και η κατανάλωση οπότε είναι διπλό το κακό.Και διόδια και παραπάνω καύσιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Πάντως εδώ θα πρέπει να αναφερθεί και το παράδοξο του Δομοκού. Αν θελήσεις να κάνεις τη διαδρομή Λαμία-Λάρισα, έχεις 2 επιλογές: i. Εθνική με διόδια περίπου 7 ευρώ (έχω καιρό να περάσω, σόρρυ) και ii.καλή επαρχιακή οδό που ταξιδεύεις με ταχύτητες 80-90 χλμ/ω μέσω Δομοκού. Το παράδοξο είναι, ότι η απόσταση μέσω Δομοκού είναι 40χλμ μικρότερη και καταλήγει να κάνεις πάνω κάτω τον ίδιο χρόνο και να γλιτώσεις τουλάχιστον 10 ευρώ αν συνυπολογίσεις και την κατανάλωση βενζίνης. Άρα 20, με την επιστροφή 😀 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα