adi32 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, skoulas είπε Απο τους τακτικους παικτες δεν νομιζω οτι θα χασουν πολυ γιατι στην εγγραφη τους πιστευω οτι σχεδον ολοι θα βαλουν κωδικο πρακτορειου...μεχρι και εγω που παιζω 1-2 φορες το χρονο σκεφτομαι να κανω εγγραφη και να βαλω κωδικο γνωστου που εχει πρακτορειο σε αλλη πολη... Τι σημαίνει αυτό? Σου παίρνουν λεφτά από τον τραπεζικό λογαριασμό ή πρέπει να πας στο πρακτορείο να πληρώσεις
skoulas Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δεν εχω κανει ακομα αλλα απ'οτι εχω καταλαβει δημιουργεις λογαριασμο στο site και βαζεις χρηματα (καταθεση,καρτα,paypal,πρακτορειο κτλ) και υπαρχει επιλογη να συμπληρωσεις κωδικο πρακτορειου ωστε να παιρνει την προμηθεια σαν να ειχε παιχτει εκει το δελτιο...
sezebo Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, skoulas είπε Απο τους τακτικους παικτες δεν νομιζω οτι θα χασουν πολυ γιατι στην εγγραφη τους πιστευω οτι σχεδον ολοι θα βαλουν κωδικο πρακτορειου...μεχρι και εγω που παιζω 1-2 φορες το χρονο σκεφτομαι να κανω εγγραφη και να βαλω κωδικο γνωστου που εχει πρακτορειο σε αλλη πολη... μεχρι ο οπαπ να σου πει online χωρις προμηθεια 0.45 το δελτιο, ενω αν πας σε πρακτορειο 0.50. Εκει θα πεσει η βαρια πουτσ@ σε ολα τα παρασιτικα μαγαζακια που λεγονται πρακτορια οπαπ Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από sezebo
skoulas Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Τον ΟΠΑΠ τον συμφερει να ανοιγουν νεα πρακτορεια αφου παιρνει "μαζεμενο" χρημα ενω δινει "ψιχουλα"...να μειωσει την τιμη για το online δεν νομιζω οτι μπορει να το κανει αλλα σε 2-3 χρονια πιστευω οτι τα πρακτορεια θα υπαρχουν μονο για "ξεπλυμα" χρηματος...
Backpacker Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Από τις πιο τραγικές επενδύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος πλέον. Τα μόνα που δουλεύουν πλέον ειναι κάποια πολύ κεντρικά που τζιράρουν από περατζάδα και το κυριότερο έκαναν την απόσβεση τα καλά χρόνια και τώρα βγάζουν από ένα καλό μεροκάματο μέχρι πολύ καλά λεφτά. Το να ανοίξει κάποιος τώρα είναι αυτοκτονία. Ελάχιστα περιθώρια κέρδους. Πάρα πολλές πιστολιές από πελάτες και ωράρια σκλαβιάς ( 9 το πρωί με μεσάνυχτα στην καλύτερη αν δεν σου μπαστακωθούν πελάτες στα φρουτάκια). Κάτι που ακούω για κλείσιμο στις 9 ειναι αστείο. Όταν Τρίτη-Τεταρτη-Πεμπτη-Παρασκευη έχει Champions League-Europa League και Ευρωλίγκα που τελειώνουν μεσάνυχτα πως θα κλείσεις? Σαββατοκύριακα έχει τα πρωταθλήματα φυσικά και τους φρουτάκηδες που ξενυχτάνε παραπάνω από τις καθημερινές άρα ούτε κουβέντα για κλείσιμο πριν τα μεσάνυχτα επίσης. Τα καλοκαίρια που δεν έχει Μουντιάλ-Γιούρο πέφτει η δουλειά κατακόρυφα με αποτέλεσμα 3 μήνες να βαράς μύγες αλλά τα λειτουργικά να τρέχουν αμείωτα. Όποιος ανοίγει προποτζίδικο σήμερα μόνο για πλυντήριο το κάνει για κανέναν άλλο λόγο. Εκτός αν είναι αυτοκαταστροφικός. 1
Γιαούρτι Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 @Backpacker δεν έχω άποψη επί του θέματος άλλα όποιος και να ανοίξει θέμα για όποιο επάγγελμα στην ελλάδα, ακριβώς τα ίδια θα του γράψουν. Εκτός από κανένα σουβλατζίδικο ή καφέ στο χέρι (που είναι τα μόνο που τραβάνε κάπως) Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα του γράψουν..... κάθε γωνία έχει και από ένα, στη γειτονιά μου κλείσανε 10, επιβιώνουν μόνο αυτοί που είναι σε κεντρικό μέρος Οπότε τι ακριβώς συζητάμε; δεν έχει νόημα δηλαδή να ρωτάει κάποιος κάτι τέτοιο. οι απαντήσεις είναι γνωστές από πριν. Δε λέω ότι είναι λάθος, μπορεί να είναι, μπορεί και όχι αλλά αυτή είναι η ουσία 1
sezebo Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε @Backpacker δεν έχω άποψη επί του θέματος άλλα όποιος και να ανοίξει θέμα για όποιο επάγγελμα στην ελλάδα, ακριβώς τα ίδια θα του γράψουν. Εκτός από κανένα σουβλατζίδικο ή καφέ στο χέρι (που είναι τα μόνο που τραβάνε κάπως) Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα του γράψουν..... κάθε γωνία έχει και από ένα, στη γειτονιά μου κλείσανε 10, επιβιώνουν μόνο αυτοί που είναι σε κεντρικό μέρος Οπότε τι ακριβώς συζητάμε; δεν έχει νόημα δηλαδή να ρωτάει κάποιος κάτι τέτοιο. οι απαντήσεις είναι γνωστές από πριν. Δε λέω ότι είναι λάθος, μπορεί να είναι, μπορεί και όχι αλλά αυτή είναι η ουσία Οι εποχες που ο καθε ενας ανοιγε και ενα μαγαζακι τελειωσαν μαζι με την κριση. Πλεον ολα μεσω ιντερνετ, με ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ για την καλυτερη τιμη. Οτι μαγαζι και να κανεις εγω θα το παρω απο το ιντερνετ φθηνοτερα. Οσα μαγαζακια επεζησαν στην κριση ειναι γιατι πουλανε κατι καλο και τα βγαζουν περα (πχ καποιες πιτσαριες, σουβλατζιδικα κλπ). Ο πατερας μου μου ελεγε καποτε παιδι μου θα σου ανοιξω ενα μαγαζι να βγαζεις τα προς το ζεις. Ακομα ψαχνει τι μαγαζι θα ειναι αυτο.....γιατι απλα τελειωσε αυτη η εποχη που εκανες εμποριο και εβγαζες λεφτακια αερα. Αν δε δουλεψεις ελληνα, μεχρι να πεθανεις θα εισαι στη μιζερια. Γιατι απο τον τουρισμο θα βγαλουν λιγοι λεφτα. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από sezebo
skoulas Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Backpacker είπε Από τις πιο τραγικές επενδύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος πλέον. Τα μόνα που δουλεύουν πλέον ειναι κάποια πολύ κεντρικά που τζιράρουν από περατζάδα και το κυριότερο έκαναν την απόσβεση τα καλά χρόνια και τώρα βγάζουν από ένα καλό μεροκάματο μέχρι πολύ καλά λεφτά. Το να ανοίξει κάποιος τώρα είναι αυτοκτονία. Ελάχιστα περιθώρια κέρδους. Πάρα πολλές πιστολιές από πελάτες και ωράρια σκλαβιάς ( 9 το πρωί με μεσάνυχτα στην καλύτερη αν δεν σου μπαστακωθούν πελάτες στα φρουτάκια). Κάτι που ακούω για κλείσιμο στις 9 ειναι αστείο. Όταν Τρίτη-Τεταρτη-Πεμπτη-Παρασκευη έχει Champions League-Europa League και Ευρωλίγκα που τελειώνουν μεσάνυχτα πως θα κλείσεις? Σαββατοκύριακα έχει τα πρωταθλήματα φυσικά και τους φρουτάκηδες που ξενυχτάνε παραπάνω από τις καθημερινές άρα ούτε κουβέντα για κλείσιμο πριν τα μεσάνυχτα επίσης. Τα καλοκαίρια που δεν έχει Μουντιάλ-Γιούρο πέφτει η δουλειά κατακόρυφα με αποτέλεσμα 3 μήνες να βαράς μύγες αλλά τα λειτουργικά να τρέχουν αμείωτα. Όποιος ανοίγει προποτζίδικο σήμερα μόνο για πλυντήριο το κάνει για κανέναν άλλο λόγο. Εκτός αν είναι αυτοκαταστροφικός. Γνωστος μου (που εχει αρκετο χρημα και ασχολειται γενικα με επιχειρησεις) ανοιξε πρακτορειο πριν 2-3 χρονια και τωρα ψαχνετε για 2ο...αυτο μου δειχνει οτι καποιοι ακομα βγαζουν καλα λεφτα αλλιως θα καθοταν με αυτο που εχει και θα ψαχνοταν για κατι αλλο... 1
skiabox Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, skoulas είπε Γνωστος μου (που εχει αρκετο χρημα και ασχολειται γενικα με επιχειρησεις) ανοιξε πρακτορειο πριν 2-3 χρονια και τωρα ψαχνετε για 2ο...αυτο μου δειχνει οτι καποιοι ακομα βγαζουν καλα λεφτα αλλιως θα καθοταν με αυτο που εχει και θα ψαχνοταν για κατι αλλο... Γενικότερα πάντως δεν είναι καλό σημάδι αυτό (όχι ότι περιμένω από αυτό το σημάδι όταν έχω τους δείκτες οικονομικής ελευθερίας στο 115 που σημαίνει ότι πιο πιθανό να πάει να επενδύσει κάποιος Κούβα ή Βόρειο Κορέα παρά Ελλάδα). Δηλαδή η πορνεία και ο τζόγος σημαίνει ότι είσαι ακόμα σαν κοινωνία μέσα στην κρίση. Αυτά τα 2 πάντα ανθούν σε κοινωνίες που είναι σε κρίση. Επίσης η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Εχει κάποια αίτια που συμβαίνει και αν δεν εξαλείψεις τις αιτίες δεν θα φύγει ποτέ! 4
Κλεανθηςςς Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δεν το προχωρησα αλλα το προχωρησε καποιος αλλος...το μαγαζι δουλευει μισο χρονο+ Βγαζει καλο χρημα αποσο μπορω να καταλαβω (βεβαια ποτε δεν ξες) εχει κ 2 υπαληλους μαλιστα πλεον...εχει καθε μερα κοσμο + παιχτες καλους ... Την αδεια την πηρε τζαμπα Το μαγαζι ειναι αναλογος τι θες να κανεις ποσο μεγαλο ειναι κτλ οσο ποιο χαη λουξ θες τοσα παραπανω θα ριξεις... Κ αν καταλαβα καλα ειχε κ βοηθεια απο οπαπ... Εγω το μετανιωσα που δεν το ρισκαρα... Ολα αυτα σε κομοπολη 4000+ κατικους 1
fastnq2 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Κλεανθηςςς είπε Δεν το προχωρησα αλλα το προχωρησε καποιος αλλος...το μαγαζι δουλευει μισο χρονο+ Βγαζει καλο χρημα αποσο μπορω να καταλαβω (βεβαια ποτε δεν ξες) εχει κ 2 υπαληλους μαλιστα πλεον...εχει καθε μερα κοσμο + παιχτες καλους ... Την αδεια την πηρε τζαμπα Το μαγαζι ειναι αναλογος τι θες να κανεις ποσο μεγαλο ειναι κτλ οσο ποιο χαη λουξ θες τοσα παραπανω θα ριξεις... Κ αν καταλαβα καλα ειχε κ βοηθεια απο οπαπ... Εγω το μετανιωσα που δεν το ρισκαρα... Ολα αυτα σε κομοπολη 4000+ κατικους Γενικα μην πιστευεις τοσο ευκολα οτι ολα ειναι ροδινα τυπωνω λεφτα κλπ,τα φαινομενα απατουν πολλες φορες.υμφωνω πολυ με αυτα που λεει ο backpacker.Θα αντιγραψω ενα μηνυμα που εγραψα και στο νημα του οπαπ: Τα πρακτορεια οπαπ τοσα χρονια ηταν πιο στανταρακι πεθαινεις.Ανοιγαν και τυπωναν λεφτα.Στην ελλαδα του 2019 ομως,10 χρονια μετα την κριση,η προσφορα εχει αυξηθει κατακορυφα(ξετρυπωνουν νεα πρακτορεια καθε μερα,σαν μανιταρια+ τα οπαπ play) και η ζητηση εχει πεσει στα ταρταρα,μιας και ο Ελληνας σημερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ(τονιζω το πραγματικα) δεν εχει χρηματα(οχι οπως ντεμεκ δεν ειχε το 2011 που ειχε μαζεψει φραγκα απο την εποχη των παχιων αγελαδων και το παιζε καρμιρης για να μην του ζητανε δανεικα) και οι 8/10 που παλια πατουσαν σε προποτζιδικο για να παιξουν ενα δεκαρικο τον μηνα δεν πατανε καν πλεον.Οι μονο πελατες που εχουν τα προποτζιδικα σημερα ειναι οι παπουδες που τρωνε την συνταξη και στις 5 του μηνα δεν εχουν ευρω,και τα πιτσιρικια που δεν μπορουν να παιζουν νομιμα ονλαιν.Ολα αυτα σε συνδυασμο με το σπασιμο του μονοπωλιου στο στοιχημα λογω ιντερνετ,κλεινουν τα προποτζιδικα. ΥΓ.θα θελα να ξερα ποιο τζιμανι στον οπαπ,ποια επιχειρηματικη ιδιοφυια επιτρεπει 3 προποτζιδικα ανοιχτα στο ιδιο τετραγωνο.Το χω μεγαλη απορια.Και ποιο τζιμανι αποφασιζει να ανοιξει το τριτο ενω υπαρχουν δυο ηδη στην ιδια γειτονια.Τι τον τραβηξε η φοβερη κινηση που εχει(μονο στα ντερμπι εχει κοσμο που μπαινει τζαμπα για να δει το ματς)? Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από fastnq2 1
k_w_t Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Το μονο μερος για να ανοιξεις Προπατζιδικο και να κονομησεις σιγουρα ειναι τα εμπορικα κεντρα... Να πηγαινει το ζευγαρι για ψωνια και αντι να καθεται ο αντρας να περιμενει 2 ωρες εξω απο τα ΖΑRRA κτλ να παιζει ΚΙΝΟ και στοιχημα... 3 1
Κλεανθηςςς Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δεν ξερω παιδια μπορει να εχετε δικιο αλλα καθε φορα που περναω εχει κοσμο καθε φορα που σταματαω να παιξω τζοκερ εχει 3-4 ατομα μπροσταμου (να μου πεις τι θα παρει ο προποτζης απο τα 3-4 τζοκερ +1 το δικοσου...δεν ξερω δεν ειδα κοδικο πυλης κτλ επισεις δεν ξερω τι παιζει στις πολης γτ ειμαι απο επαρχια ενο εδω ολα τα προπο ειναι μονοπολια δεν εχει 2-3 προπο σε ενα τετραγ. Εχει ενα προπο καθε 7χιλ κοσμος... Καλα νανε ο ανθρωπος μακαρι να βγαζει χρηματα νατα χαρει...για μας πεταξε η ευκερια μεχρι την επομενη αρα....
Backpacker Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό με τον κόσμο είναι μεγάλη παραπλάνηση πάντως. Το ότι βλέπεται κόσμο μέσα μόνο τζίρο δεν σημαινει. Οι περισσότεροι ειδικά οι παπούδες ειναι σκέτη φύρα. Κάθονται και παίζουν με 2-3 ευρώ κίνο πίνοντας έναν καφέ απ'το μηχάνημα για 2 ώρες. Τα πιο φτηνά καφενεία έχουν γίνει. Χώρια στα ματς. Σου λέει ο άλλος αντί να πάω σε καφετέρια να δωσω 3 ευρώ για έναν καφέ παω στο προπο και παίζω 1 ευρώ στοίχημα και ξύνομαι βλέποντας το ματς. Οι προμήθειες είναι τραγικές. Δεν ειναι καφετέρια το προπο να δουλεύει με τρελά ποσοστά κερδους απ'τον καφε/σνακ κτλπ. Από τα 100 ευρώ τζίρο θα πάρει μέσο όρο 5-6%. Δλδ 5-7 ευρώ απ'τα 100 χώρια μετά τα λειτουργικά η εφορία η ασφάλεια και όλα τα έξοδα που πληρώνουν. Το να τζιράρει κανείς 1000 ευρώ μέσο όρο τη μέρα ειναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο. Και απ'τα 1000 ευρώ εκ των οποίων εσύ παίρνεις προμήθεια 60 ευρώ στην καλύτερη θα πρέπει να πληρώσεις εφορίες-ενοικια-ρευματα-ΟΑΕΕ και φυσικά τουλάχιστον ένα μεροκάματο καθώς απ'τις 9 το πρωι μέχρι τις 12 το βράδυ δεν παλεύεται με ένα άτομο 7 μέρες τη βδομάδα 360 μέρες τον χρόνο. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από Backpacker 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα προποτζίδικα για τις μεγάλες πόλεις έχουν πεθάνει. Μπορεί να αξίζει να ανοίξεις στην επαρχία εφόσον έχεις κάνει αναζήτηση αγοράς και δεν έχεις διαπιστώσει την ύπαρξη άλλου καταστήματος για Χ χιλιάδες κατοίκους. Στην Αθήνα τα μαγαζιά είναι ήδη πολλά, αρκετά έχουνε κλείσει και όσα υπάρχουν είναι από παλιά με σταθερή πελατεία, δύσκολα θα μαζέψει αν ανοίξει άλλο μέσα σε αυτά, εκτός και αν είναι σε μεγάλη απόσταση. Το οτι υπάρχει κόσμος μέσα στο μαγαζί δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Πόσα λεφτά βγάζει ως τζίρο και πόσα του μένουν ως κέρδος μετά την αφαίρεση όλων των λειτουργικών εξόδων και των προμηθειών. Τον Οκτώμβρη είχα μπει σε ένα τέτοιο μαγαζί στην Κάνιγγος, από πίσω υπήρχε ολόκληρο δωμάτιο το οποίο ήταν γεμάτο οθόνες καθώς και δύο υπολογιστές λες και βρισκόμασταν στην παλαιά αίθουσα του χρηματιστηρίου, μέτρησα τις οθόνες και πρέπει να ήταν περίπου 15, πόσο ρεύμα θα καταναλώνουν όλα αυτά μαζί με κλιματιστικό κοκ, ΕΦΚΑ, φόρος εισοδήματος, προμήθεια στον ΟΠΑΠ, ενοίκιο, ΦΠΑ, τηλέφωνα κοκ. Μην το ψάχνουμε λοιπόν. Ένας άλλος παράγοντας, περισσότερο αστάθμητος, είναι η άποψη πολλών για τον τζόγο και τα πρακτορεία, στο παρελθόν έχει συμβεί τόσο εγώ όσο και ορισμένοι φίλοι, συγγενείς να τύχουμε σε αγενή ιδιοκτήτη πρακτορείου, που προφανώς τότε έβγαζαν καλά λεφτά και δεν είχαν ανάγκη αν χάσουν τον πελάτη, η κρίση έχει αλλάξει την σκέψη ορισμένων, μέσα σε αυτούς και εγώ, που πιστεύω οτι δεν αξίζει να χαραμίσω τον χρόνο μου να ξοδέψω ούτε 0.5 ευρώ μπας και κερδίσω τα εκατομμύρια ή το τζακ ποτ, πιο οφελημένος θα βγω ακόμα κι αν δούλευα με 500ευρώ/12ωρο, θέλω να πω οτι ο τζόγος σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση οτι μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου, αν κοιτάξεις τις πιθανότητες θα καταλάβεις οτι αυτό δεν έχει νόημα. Όσοι έχουν μείνει που ασχολούνται είναι παπούδια που δεν έχουν τι να κάνουν και περνάνε τον χρόνο τους εκεί, πιτσιρικάδες και εξαρτημένοι στον τζόγο. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2019 από Βασίλης_29 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα