Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια...

θελω νa παρω ενα σκληρο δισκο...για mac ομως ειναι ποιο τσιμπημενες οι τιμες..αν παρω ενα σκληρο που βρηκα για windows 1tb με 45 ευρω..toshiba ειναι..θα δουλευει σε macbook air???

Δημοσ.

Δεν υπάρχει "σκληρός για Mac" ή "σκληρός για Windows". Αυτά είναι διαφημιστικά κολπάκια για να χτυπάνε τις τιμές ή/και να εκμεταλλεύονται την άγνοια του πελάτη. 

Πάρε όποιον σκληρό σου αρέσει (άσχετα τι λέει επάνω). Αφού τον συνδέσεις στον Η/Υ σου, θα χρησιμοποιήσεις το disk utility για να τον κάνεις format σε HFS+ (όπως είναι το κανονικό όνομα για το MacOS extended journaled). 

• Like 1
Δημοσ.

Ολους τους δίσκους usb τους "βλέπει" κανονικά το mac.

Από κει και πέρα, όπως είπαν κι οι προηγούμενοι, θα πρέπει να τον κάνεις format από το disk utility.

Αν τον κάνεις MacOS extended θα τον βλέπουν μόνο τα mac, αν θέλεις να τον συνδέεις και σε windows pc θα πρέπει να τον κάνεις ExFAT.

Η να τον αφήσεις ntfs και να βάλεις ένα προγραμματάκι στο mac για να μπορεί να γράφει σε αυτόν, Εγώ αγόρασα πριν δύο εβδομάδες ένα seagate εξωτερικό usb και είχε μέσα το προγραμματάκι paragonNTFS γι' αυτή τη δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, kinq1 said:

Ολους τους δίσκους usb τους "βλέπει" κανονικά το mac.

Από κει και πέρα, όπως είπαν κι οι προηγούμενοι, θα πρέπει να τον κάνεις format από το disk utility.

Αν τον κάνεις MacOS extended θα τον βλέπουν μόνο τα mac, αν θέλεις να τον συνδέεις και σε windows pc θα πρέπει να τον κάνεις ExFAT.

Η να τον αφήσεις ntfs και να βάλεις ένα προγραμματάκι στο mac για να μπορεί να γράφει σε αυτόν, Εγώ αγόρασα πριν δύο εβδομάδες ένα seagate εξωτερικό usb και είχε μέσα το προγραμματάκι paragonNTFS γι' αυτή τη δουλειά.

+1

Δημοσ.
Στις 22/5/2018 στις 4:44 ΜΜ, kinq1 είπε

Εγώ αγόρασα πριν δύο εβδομάδες ένα seagate εξωτερικό usb και είχε μέσα το προγραμματάκι paragonNTFS γι' αυτή τη δουλειά.

Ποιο πήρες συγκεκριμένα; Γιατί ψάχνω αλλά μου βγάζει μόνο εξωτερικό hdd. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξωτερικό δίσκο πήρα, αφού για εξωτερικούς δίσκους μιλάει το θέμα. Απλά δεν το διευκρίνησα καλά και φάνηκε σα να μιλάω για usb stick, ενώ μιλάω για usb σκληρό δίσκο.

Αυτόν πήρα: https://www.e-shop.gr/exoterikos-skliros-seagate-stdr1000203-1tb-backup-plus-portable-usb30-red-p-PER.302059

Επεξ/σία από kinq1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...