Iliemp Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Καλησπέρα, ειμαι σε αναζητηση κινητού και σκεφτόμουν το iPhone 8 plus η τo Samsung s9 plus. Όμως μετά από πολύ αναζήτηση και βλέποντας τόσα κινητά, δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 800 ευρώ για ένα κινητό. Μαρεσει πάρα πολύ και το Samsung s8, έχω διαβάσει τέλεια λόγια γι αυτό και την κάμερα του. Πιστεύετε ότι αξίζει ακόμα κάποιος να πάρει περσινή ναυαρχίδα? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε?? 1) Το ποσό που διαθέτουμε: Ανάλογα την απόφαση μου. 2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): instagram, Facebook, messenger και κάποια photo apps για επεξεργασία!! 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: γύρω στις 5.5 ίντσες 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): όλα αυτά!! 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Είναι το βασικό μου για την αγορά του κινητού!! 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Οχι 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Με ενδιαφέρει να έχει SD θυρα 8) Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; Δεν ξέρω από αυτά😋9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Ναι!! 10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android η iOS 11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Να βγάζει μια μέρα κατά προτίμηση 12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Μόνο Ελλάδα 13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Οχι 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Μόνο καινούριο Ευχαριστώ εκ των προτέρων
SeNNinhA Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν υπαρχει καλη καμερα σε κινητο με την απολυτη φωτογραφικη εννοια. Υπαρχουν ομως καλες και καλυτερες καμερες και ολα εξαρτωνται απο τις απαιτησεις που εχει καποιος σε μια φωτογραφια. Εννοειται οτι δεν αξιζει να δωσεις 800-1000€ για ενα κινητο απλα και μονο για την φωτογραφικη του μιας και με αυτα τα λεφτα βρισκεις Full Frame DSLR!!! Αν και εδω που τα λεμε δεν αξιζει γενικως να δωσεις τοσα χρηματα σε κινητο... Ενας φυσιολογικος ανθρωπος κανει την δουλεια του απολυτα αξιοπρεπως και με κινητα των 200€. Στα 400€ βρισκεις εξαιρετικα κινητα πια ουτως ή αλλως. Μια σημερινη σουπερ καμερα αλλωστε θα θεωρειται ξεπερασμενη ή μετρια μετα απο ενα χρονο. Αξιολογησε τις πραγματικες σου αναγκες και επελεξε με τα δικα σου βεβαια κριτηρια. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από SeNNinhA
georgerapp Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Samsung Galaxy note 8 ,s8 Htc u11 πάρα πολύ δυνατό σε κάμερες. Sony Xperia xz2 επίσης δυνατό και είναι πάντα σε φόρμα τα sony Huawei p20 pro και p20 σκέτο. Αν δεν είχα θέμα χρηματικό θα πήγαινα στην noteακλα στα 600φευγα και θα το τελείωνα. Από θέμα service η htc δεν έχει Ελλάδα το πας arvato και το στέλνει έξω η Sammy έχει πολλά στην Ελλάδα η Sony έχει arvato και omnitech η Huawei το δικό της service στο Μαρκόπουλο. Υ.γ lg g6 φθηνό με καλές επιδόσεις στις κάμερες. 1
GianniSM Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Έχω το Note 8 και βγάζει ΦΟΒΕΡΕΣ φωτογραφίες, το zoom πολύ καλό, σε σχέση με το S9 υστερεί λίγο στις βραδυνές μόνο. Το έχω το τηλέφωνο και αν εξαιρέσεις την μπαταρία που περίμενα κάτι παραπάνω δεν θα σε απογοητεύσει. Το S8 μια καλή ενδιάμεση πρόταση οικονομική, δεν έχει όμως την 2η κάμερα του Note. 1
georgerapp Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Το note υστερεί στις βραδυνές με το s9 γιατί;έχεις και το s9; Παρότι δε τα έχω το note έχει μια 12 άρα f1,7 και μια f 2,4 το s9 για να το πετύχει μεταβάλλει το διάφραγμα από 1,5 σε 2,4. Πέρα ότι το note έχει καλύτερη μεταπώληση καθώς είναι ένα πληρέστερο και ιδιαίτερο τηλέφωνο που απευθύνεται σε ένα target group που θέλει αυτό το κάτι παραπάνω εγώ κινητά μέρη στην κάμερα δεν θέλω. Ωστόσο για το θέμα των βραδινών λήψεων έχουμε αρχίσει και διυλίζουμε τον κώνωπα πλέον. 1
GianniSM Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 19 λεπτά πριν, georgerapp είπε Το note υστερεί στις βραδυνές με το s9 γιατί;έχεις και το s9; Παρότι δε τα έχω το note έχει μια 12 άρα f1,7 και μια f 2,4 το s9 για να το πετύχει μεταβάλλει το διάφραγμα από 1,5 σε 2,4. Πέρα ότι το note έχει καλύτερη μεταπώληση καθώς είναι ένα πληρέστερο και ιδιαίτερο τηλέφωνο που απευθύνεται σε ένα target group που θέλει αυτό το κάτι παραπάνω εγώ κινητά μέρη στην κάμερα δεν θέλω. Ωστόσο για το θέμα των βραδινών λήψεων έχουμε αρχίσει και διυλίζουμε τον κώνωπα πλέον. Αυτά βάση των όσων διαβάζω, δεν έχω προσωπική άποψη. Ανάφερα όμως πως οι διαφορές είναι μικρές, που προφανώς δεν δικαιολογούν την διαφορά τιμής. 1
jimzak Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, georgerapp είπε Το note υστερεί στις βραδυνές με το s9 γιατί;έχεις και το s9; Παρότι δε τα έχω το note έχει μια 12 άρα f1,7 και μια f 2,4 το s9 για να το πετύχει μεταβάλλει το διάφραγμα από 1,5 σε 2,4. Πέρα ότι το note έχει καλύτερη μεταπώληση καθώς είναι ένα πληρέστερο και ιδιαίτερο τηλέφωνο που απευθύνεται σε ένα target group που θέλει αυτό το κάτι παραπάνω εγώ κινητά μέρη στην κάμερα δεν θέλω. Ωστόσο για το θέμα των βραδινών λήψεων έχουμε αρχίσει και διυλίζουμε τον κώνωπα πλέον. Η δεύτερη 12αρα του note με το f2.4 είναι η tele (x2 zoom) και ο αισθητήρας αρκετά μικρός (1/4") οπότε δεν περιμένεις τίποτα σπουδαίο σε low light. Από την άλλη στο s9 το f μεταβάλλεται στον κύριο αισθητήρα (1/2.55") απο f2.4 σε καλό φωτισμό σε f1.5 για low light. Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε τον ίδιο αισθητήρα σε note + s9 , το s9 έχει προβάδισμα την ημέρα λόγω μικρότερου διαφράγματος στο f2.4 από το σταθερό f1.7 του note και καλύτερο low light λόγω μεγαλυτέρου διαφράγματος f1.5>f1.7 την νύχτα. Όπως επίσης στο s9 στο f1.5 πρέπει να έχουμε λίγο καλύτερο θόλωμα στο background. Όλα αυτά βάση θεωρίας, τώρα σε πραγματικές συνθήκες αν έχουν μεγάλη η μικρή διαφορά είναι άλλο θέμα. Το s9 δεν το έχω δουλέψει καθόλου, αλλά έχω παίξει αρκετά με το note 8. 2
Iliemp Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας Για το note έχω ακούσει γενικά τα καλύτερα αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλο για μένα!! Ακόμα και το S9 + που είναι λίγο πιο μαζεμένο και πάλι μου φαίνεται τεράστιο και φοβάμαι μήπως δεν με βολέψει. Το απλό S8, S9 είναι τα ιδανικά για μένα, αλλά την θέλω την διπλή κάμερα. Εννοείται ότι ένα κινητό όσο καλή κάμερα και να έχει ποτέ δεν θα ανταγωνιστεί μια DSLR και το γνωρίζω πολύ καλά όντας φωτογράφος και έχοντας και κανονικό φωτογραφικό εξοπλισμό. Όμως η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις μαζί σου και πολλές φορές είμαι κάπου χωρίς την φωτογραφική μου, οπότε θέλω το κινητό να μπορεί να κάνει την δουλειά χωρις να χάνω υπερβολικά σε ποιότητα. Τώρα έχω το Huawei p9 lite 2017 και ακόμα και με αυτό το Μιντ ρειντζ κινητάκι έχω βγάλει καλές φωτογραφίες όταν χρειάστηκε. Πιστεύω ότι το S8 είναι ένα ολοκληρωμένο κινητό σε τιμή, κάμερα, ταχύτητα κλπ, αλλά το S9 plus έχει αυτό το κάτι παραπάνω που δεν ξέρω αν μου χρειάζεται πραγματικά για να δώσω 300 ευρώ έξτρα αλλά σίγουρα με ιντριγκαρει!!
georgerapp Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Όχι δεν έχει. Είσαι gamer και μάλιστα με ότι πιο απαιτητικό της εκάστοτε περιόδου;όχι. Που και πάλι τα περσινά μοντέλα όλα τα μασάνε. Στις φωτογραφίες αφού είσαι και μπασμενος πόσο πιστεύεις μπροστά μπορεί να είναι; Πόσο; Να πάρεις βράδυ μια μοκαμβιλια και να κάνεις 100% crop και να παλέψεις με τις λεπτομέρειες;ναι εκεί χρειάζεται να δώσεις 300 ευρώ!!!!! Μη μας παρασύρουν παιδιά,μη παίζουμε την μπάλα τους. Στεγνά τι χρειάζομαι α,β,γ,δ τα εχει;ναι,οκ τελείωσε. Εσύ ειδικά που έχεις και τον εξοπλισμό σου ένα κινητό φαντάζομαι το θες για Τσέπη κλικ τσέπη τέλος. Σε αυτό είναι πολύ καλό το s8 (καλό λογισμικό γρήγορο φοκους και αποτύπωση) Σε αυτές τις συνθήκες ένα s9 θα σου δώσει λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο καλυτερο αποτέλεσμα. 1
Iliemp Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Είδα και το Asus Zenphone 5 που εχει παρόμοια τιμή με το Samsung S8. Ποιό πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για να αντέξει μια 2ετία? Σύμφωνα με αυτά που θέλω φυσικά!!
GianniSM Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, Iliemp είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας Για το note έχω ακούσει γενικά τα καλύτερα αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλο για μένα!! Ακόμα και το S9 + που είναι λίγο πιο μαζεμένο και πάλι μου φαίνεται τεράστιο και φοβάμαι μήπως δεν με βολέψει. Το απλό S8, S9 είναι τα ιδανικά για μένα, αλλά την θέλω την διπλή κάμερα. Εννοείται ότι ένα κινητό όσο καλή κάμερα και να έχει ποτέ δεν θα ανταγωνιστεί μια DSLR και το γνωρίζω πολύ καλά όντας φωτογράφος και έχοντας και κανονικό φωτογραφικό εξοπλισμό. Όμως η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις μαζί σου και πολλές φορές είμαι κάπου χωρίς την φωτογραφική μου, οπότε θέλω το κινητό να μπορεί να κάνει την δουλειά χωρις να χάνω υπερβολικά σε ποιότητα. Τώρα έχω το Huawei p9 lite 2017 και ακόμα και με αυτό το Μιντ ρειντζ κινητάκι έχω βγάλει καλές φωτογραφίες όταν χρειάστηκε. Πιστεύω ότι το S8 είναι ένα ολοκληρωμένο κινητό σε τιμή, κάμερα, ταχύτητα κλπ, αλλά το S9 plus έχει αυτό το κάτι παραπάνω που δεν ξέρω αν μου χρειάζεται πραγματικά για να δώσω 300 ευρώ έξτρα αλλά σίγουρα με ιντριγκαρει!! Από το Nexus 6P δεν είδα καμιά δυσκολία, είναι στενό, οπότε δεν είναι κάτι τραγικό από θέμα μέγεθος συνηθίζεται. Κατά τα άλλα το S8 θα σε καλύψει σε μεγάλο βαθμό, εγώ πήγαινα για το plus, αλλά η διαφορά με το Note ήταν μικρή, και αφού το ζαχάρωνα από το πρώτο είπα να το τσιμπήσω και δεν το μετάνιωσα 1
nickolas Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Αν δεν θες να δώσεις πολλά χρήματα δες το Pixel XL. στα 399 ευρώ. Άριστη κάμερα, καλύτερη από τα τελευταία Iphone και σαφώς καλύτερη του S8. Παρόμοια ή και καλύτερη του S9 (εκτός από καταστάσεις χαμηλού φωτισμού). Επίσης stock android που είναι πολύ σημαντικό για την εμπειρία χρήσης και γενικά για να έχεις ένα τηλέφωνο με τα σωστά updates ώστε όλα να λειτουργούν. Η μπαταρία θα σου βγάζει 1 ημέρα χρήσης και η οθόνη είναι 5,5 ίντσες. Αν πάλι δεν έχεις θέμα χρημάτων δες το Pixel 2 XL που τελικά βγάζει τις καλύτερες φώτο σήμερα (ακόμη και αν δεν έχει πλέον την κορυφαία βαθμολογία στο DXO) 1
AntiCambeR Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 7 ώρες πριν, nickolas είπε Αν δεν θες να δώσεις πολλά χρήματα δες το Pixel XL. στα 399 ευρώ. Άριστη κάμερα, καλύτερη από τα τελευταία Iphone και σαφώς καλύτερη του S8. Παρόμοια ή και καλύτερη του S9 (εκτός από καταστάσεις χαμηλού φωτισμού). Επίσης stock android που είναι πολύ σημαντικό για την εμπειρία χρήσης και γενικά για να έχεις ένα τηλέφωνο με τα σωστά updates ώστε όλα να λειτουργούν. Η μπαταρία θα σου βγάζει 1 ημέρα χρήσης και η οθόνη είναι 5,5 ίντσες. Αν πάλι δεν έχεις θέμα χρημάτων δες το Pixel 2 XL που τελικά βγάζει τις καλύτερες φώτο σήμερα (ακόμη και αν δεν έχει πλέον την κορυφαία βαθμολογία στο DXO) Φαίνεται "δυνατό" με καλή κάμερα(+Slow motion).Θα μπορούσε να δέχεται κάρτα μνήμης η έστω να έβγαινε σε 64Gb με χαμηλότερη τιμή απο το 128Gb.Τα 32Gb είναι λίγα χωρίς sd οπότε αναγκαστικά παίρνεις το 128Gb. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα