Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

δες το βίντεο που πόσταρα δεν τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο είναι διαφορετικός στις μητρικές gygabyte - asus.

Οκ

25 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

δες το βίντεο που πόσταρα δεν τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο είναι διαφορετικός στις μητρικές gygabyte - asus.

λες να το δοκιμάσω ανάποδα;

IMG_20190109_200938.jpg

IMG_20190109_201046.jpg

Επεξ/σία από Ntouris3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To (-) μπαινει ειτε εκει που ειναι ασπρο είτε εκει που εχει διαγραμμιση

Αν η συσκευή θελει 12v,και εσυ το εβαλες στα  7.5V ή στα 9V ...πως περιμένεις να δουλέψει?

Επισης (μπορει να ειναι και η ληψη ετσι) μου φαινεται ότι κι αυτος ο πυκνωτης εχει φαει μια ήττα.

Untitled-1 (Medium).jpg

Επεξ/σία από Crybal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Crybal είπε

To (-) μπαινει ειτε εκει που ειναι ασπρο είτε εκει που εχει διαγραμμιση

Αν η συσκευή θελει 12v,και εσυ το εβαλες στα  7.5V ή στα 9V ...πως περιμένεις να δουλέψει?

Επισης (μπορει να ειναι και η ληψη ετσι) μου φαινεται ότι κι αυτος ο πυκνωτης εχει φαει μια ήττα.

Untitled-1 (Medium).jpg

1) Από κοντά δεν είναι φουσκωμένος και κάθεται κανονικά στην πλακέτα.

2)Στα 12V την πρώτη φορά δολοφόνησα έναν οπότε δεν το ξαναπροσπάθησα.

3) Σύμφωνα με τους υπόλοιπους πυκνωτές που υπάρχουν στην πλακέτα , το αρνητικό μπαίνει στην διαγράμμηση (έτσι έβαλα και τους 2 που δοκίμασα)

Επεξ/σία από Ntouris3
Δημοσ.

Η συσκευη απο κατω λεει ποσα βολτ θελει.Αν θελει 12 και δινεις 9 δεν θα παιξει.

Σε σχεση με το δeξια του,φαινεται φουσωμενος.

Πηρες τους σωστους πυκνωτες? (μF/Volts?)

Δημοσ.

Ναι ο παλιός ήταν 220μF 16V οπότε πήρα με ακριβώς τα ίδια, όμως έχουν διαφορετικό σχήμα με τον παλιό, αυτοί είναι μακρόστενοι ενώ ο παλιός ήταν κοντότερος με μεγαλύτερο πάχος.

https://www.dropbox.com/sh/64kvowqufdnqjnz/AABlCi1wiGBdMVRubt7mbq30a?dl=0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το μάτι δεν κάνεις δουλειά θα πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος  θέλει πολύμετρο.

https://www.pcsteps.gr/222722-diysteps-5-πώς-κάνω-μέτρηση-με-πολύμετρο/#i-10

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Με το μάτι δεν κάνεις δουλειά θα πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος  θέλει πολύμετρο.

https://www.pcsteps.gr/222722-diysteps-5-πώς-κάνω-μέτρηση-με-πολύμετρο/#i-10

Οκ θα το αφήσω στην άκρη για την ώρα, σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Ntouris3 είπε

Οκ θα το αφήσω στην άκρη για την ώρα, σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δεν το είπα για να σε αποθαρρύνω, απλά κάποιοι πυκνωτές μπορεί να φαίνονται οπτικά καλοί αλλά να μην είναι όμως.

Έχει φασαρία μην νομίζεις και εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα απο ηλεκτρονικά τώρα μαθαίνω :D

πειραματίσου αλλά με προσοχή ;)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Δεν το είπα για να σε αποθαρρύνω, απλά κάποιοι πυκνωτές μπορεί να φαίνονται οπτικά καλοί αλλά να μην είναι όμως.

Έχει φασαρία μην νομίζεις και εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα απο ηλεκτρονικά τώρα μαθαίνω :D

πειραματίσου αλλά με προσοχή ;)

Οχχι μην αγχώνεσαι καλά είμαι! Απλώς καλύτερα να τους κρατήσω γερούς τους πυκνωτές που έχω στην άκρη μέχρι να βρω και άλλες ζημιές (πχ με ένα πολύμετρο όπως είπες). Και στην τελική αν δεν μπορέσω να τη φτιάξω μπορώ να εξασκηθώ πάνω της στο (de-)soldering κτλ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ηλεκτρολυτικοι αμα μπουνε με λαθος πολικοτητα σκανε.

Δεν πρεπει να αλλαξεις μονο το σκασμενο αλλα ΟΛΟΥΣ του ηλεκτρολυτικους.

Ειναι απο την ιδια σειρα με τον ιδιο προβληματικο ηλεκτρολυτη και θα χαλασουνε ολοι αν δεν ειναι ηδη χαλασμενοι.

Καποτε δοκιμασανε κινεζοι/ταιβανεζοι  να αντιγραψουνε τον ηλεκτρολυτη ιαπωνικων πυκνωτων

και εσκασε ενα μεγαλο κυμα με μαζικες χαλασμενες συσκευες απο καλπικους κινεζικους πυκνωτες.

Ο ελεγχος των πυκνωτων θελει esr+capacitance meter και αυτο λειτουργει σιγουρα μονο οταν ο πυκνωτης ειναι

ξεκολλημενος απο την πλακετα πανω στην πλακετα για να τον μετρησεις πρεπει να ξερεις.

Για να σκασει ο πυκνωτης πηρε λαθος πολικοτητα η μεγαλη ταση.

Τσεκαρε με ενα πολυμετρο τις διοδους schottky που ειναι διπλα μπορει να μην ανορθωνουνε σωστα

και γι αυτο να πηγε λαθος πολικοτητα εξου και το μπουμ.

Ενας ηλεκτρονικος σε max 60 λεπτα μπορει να στο φτιαξει.

(Δεν αρκει μονο αλλαζουμε οτι βλεπουμε οπτικα χαλασμενο

πρεπει να ξερεις και θεωρητικα πως λειτουργει αυτο για να το επισκευασεις)

Το smps εχει θεμα αλλα σιγουρα φτιαχνει..

Επεξ/σία από j2k
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΝΑΙΙ!

Τελικά ο φορτιστής έδινε τη λάθος πολικότα και αφού είναι απαυτούς που μπορείς να την αλλάξεις ΜΠΑΜ έγινε!!!! Σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την καθοδήγηση!!!

IMG_20190111_130505.jpg

IMG_20190111_130502.jpg

Επεξ/σία από Ntouris3
  • Like 1
Δημοσ.

Ntouris3 Σου προτείνω να κατεβάσεις απο το το θείο το βιβλίο Electronics for Dummies.

Θα μάθεις πολλά εγώ πάντως το έχω κατεβάσει και είναι στην to do list για διάβασμα ;)

Να ξέρεις οι πυκνωτές τα σύμβολα τους σε ένα διάγραμμα αλλά και στο πολύμετρο είναι αυτά. 

2000px-Types_of_capacitor.svg.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...