Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Σήμερα άνοιξα έναν παλιό φορητό αναπαραγογέα dvd που είχε χαλάσει πριν χρόνια (πάνω που το έβαλα να φορτίζει μια μέρα έκανε τσαφ και μετά μύριζε καμένο, δε θυμάμαι όμως αν έσβησε τότε απευθείας ή αν τελείωσε η μπαταρία πρώτα και μετά έκλεισε). Όταν το βάζω να φορτίζει δεν ανάβει ούτε η λυγνία της φόρτισης. Όταν το άνοιξα δε πρόσεξα κάτι καμένο, αποσυνδεμένο, ακόμη και η μπαταρία δεν είχε κάτι (πχ φούσκωμα). Το μόνο που πρόσεξα ήταν ένα κομματάκι το οποίο ήταν λίγο παραμορφωμένο από ότι τα υπόλοιπα παρόμοια με αυτό. Έψαξα και λέγεται capacitor (δεν είμαι ηλεκτρολόγος ) . Έβγαλα και μερικές φωτογραφίες μήπως εσείς μπορείτε να καταλάβετε αν είναι χαλασμένο (είναι από τα μεγαλύτερα που φαίνονται, στην άκρη της μητρικής και δίπλα από το άσπρο κουτάκι που συνδέει τα καλώδια με τη μητρική.

Ευχαριστώ!

33030780_2084980865105364_6867457628889415680_n.jpg

33028613_2084980855105365_7410004301516374016_n.jpg

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχει σκασει ο ηλεκτρολυτικος πυκνωτης , εχει πανω του στοιχεια να βαλλεις αλλον .
Αλλα εχουν χυθει και τα υγρα ου ειχε μεσα πανω στην πλακετα οποτε θελει καθαρισμα και ελεγχο  μην εχει αρπαξει κατι ακομα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, villasg είπε

Εχει σκασει ο ηλεκτρολυτικος πυκνωτης , εχει πανω του στοιχεια να βαλλεις αλλον .
Αλλα εχουν χυθει και τα υγρα ου ειχε μεσα πανω στην πλακετα οποτε θελει καθαρισμα και ελεγχο  μην εχει αρπαξει κατι ακομα

Πρόσεξες τα υγρά; Εμένα με φαίνεται πολύ καθαρή η πλακέτα, όταν λες "μην έχει αρπάξει κάτι ακόμα" εννοείς μήπως αν έχει σκάσει κι άλλος πυκνωτής;

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 20/5/2018 στις 7:19 ΜΜ, villasg είπε

Φίλε μπορώ να την καθαρίσω με οινόπνευμα , ώστε να φύγουν τα υγρά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntouris3 είπε

Φίλε μπορώ να την καθαρίσω με οινόπνευμα , ώστε να φύγουν τα υγρά;

Σιγα τα υγρα και σιγα να μην εχει ''αρπάξει'' τιποτα...

αλλαξε τον και ειναι ετοιμο το εργαλείο 

Δημοσ.

Μαλλον δεν μπορεις να το κανεις εσυ οποτε πηγαινε το σε εναν ηλεκτρονικο.Ο πυκνωτης δεν στοιχιζει σχεδον τιποτα κι αντε να σου παρει κανενα ταληρο για την αλλαγη (2 λεπτα δουλεια)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Crybal είπε

Μαλλον δεν μπορεις να το κανεις εσυ οποτε πηγαινε το σε εναν ηλεκτρονικο.Ο πυκνωτης δεν στοιχιζει σχεδον τιποτα κι αντε να σου παρει κανενα ταληρο για την αλλαγη (2 λεπτα δουλεια)

Σε επισκευή οθόνης παλια πλήρωνα 30€ την επισκευη αλλαγη πυκνοτές τότε δεν ηξερα και της  πήγαινα για επισκευή τωρα πλέον τα κάνω μόνος μου,

Αν πάει με την πλακέτα για αλλαγή πυκνωτή δεν ξέρω αν θα του πάρουν μόνο 5..θέλουν να ζήσουν και αυτοί.. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Crybal είπε

Φίλε μπορώ να το κάνω και μόνος . Και να χαλάσει δεν έγινε και τίποτα, έχω ήδη παραγγείλει ότι χρειάζεται για το soldering + desoldering . Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά έχω μάθει κάποια πράγματα :) .

3 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Σε επισκευή οθόνης παλια πλήρωνα 30€ την επισκευη αλλαγη πυκνοτές τότε δεν ηξερα και της  πήγαινα για επισκευή τωρα πλέον τα κάνω μόνος μου,

Αν πάει με την πλακέτα για αλλαγή πυκνωτή δεν ξέρω αν θα του πάρουν μόνο 5..θέλουν να ζήσουν και αυτοί.. 

Έχω φτιάξει 2 κινητά και έχω καθαρίσει το λάπτοπ μου +Έχω κάνει αλλαγές σε μητρικές (όχι κάτι που να απαιτεί soldering ακόμη), και όλα αυτά ΤΖΑΜΠΑ +το ότι είναι ωραία εμπειρία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntouris3 είπε

Φίλε μπορώ να το κάνω και μόνος . Και να χαλάσει δεν έγινε και τίποτα, έχω ήδη παραγγείλει ότι χρειάζεται για το soldering + desoldering . Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά έχω μάθει κάποια πράγματα :) .

Έχω φτιάξει 2 κινητά και έχω καθαρίσει το λάπτοπ μου +Έχω κάνει αλλαγές σε μητρικές (όχι κάτι που να απαιτεί soldering ακόμη), και όλα αυτά ΤΖΑΜΠΑ +το ότι είναι ωραία εμπειρία.

καπος ετσι είχα αρχίσει και εγώ και τώρα επισκευάζω τα πάντα πλυντήρια τηλεοράσεις και οτι μπορείς να φανταστείς...

Μπράβο σου 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Crybal είπε

OK,το εχεις ξανακανει,κανε το.Απλά προσεξε την πολικοτητα

Ναι θυμάμαι που πρέπει να μπει η αρνητική πλευρά :) , ελπίζω αυτό να είναι μόνο το θέμα και να πάρει μπρος..

Επεξ/σία από Ntouris3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntouris3 είπε

Ναι θυμάμαι που πρέπει να μπει η αρνητική πλευρά :) , ελπίζω αυτό να είναι μόνο το θέμα και να πάρει μπρος..

εχει σιμαδακι πάνω στη πλακέτα που πρεπει να μπεί το - 

οταν βγάλεις τον παλιο θα το δείς,

αν το βάλεις ανάποδα θα σκάσει θα κάνει ενα μικρό ΄΄μπάμ΄΄ αλλά δεν θα χαλάσει την πλακέτα η τουλάχιστον εμένα δεν την χάλασε μια φορα που το έβαλα ανάποδα και εσκασε.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν έχω θέμα. Ήρθανε σήμερα οι πυκνωτές αλλά αφού δεν ήρθαβ ακόμη τα υλικά για το solder είπα να τους δοκιμάσω πρόχειρα  . Είχα κόψει εδώ και καιρό τον παλιό και δίπλα στα πόδια του έχει αρκετό χώρο να να στερεωθεί ο νέος. Οπότε έβαλα τον πρώτο (με σωστή πολικότητα) ρύθμισα τον φορτιστή στα 12V (τόσο αναγράφει πίσω από την συσκευή) το έβαλα στην πρίζα και ΜΠΑΜ έσκασε. Δοκίμασα και με έναν ακόμη αλλά αυτή τη φορά πρώτα στα 7.5V και τη δεύτερη στα 9V . Δεν έσκασε ο πυκνωτής αλλά ούτε και δούλεψε το μαραφέτι. :( Ορίστε μερικές εικόνες της μητρικής μήπως και υπάρχει τίποτα ακόμη χαλασμένο 

IMG_20190109_175125.jpg

Δημοσ.

Προσοχή στην πολικότητα για να έσκασε ο πυκνωτής πάει να πει ότι τον έβαλες ανάποδα.

Φόρεσε προστατευτικά γυαλιά και απέφευγε τις οσμές που βγάζει η συγκόλληση είναι βλαβερές για τον οργανισμό. 😮

Με το ρεύμα δεν παίζουμε, πάρε τηλ κάποιον έμπειρο να σου δείξει ή τουλάχιστον πριν κάνεις κάτι πόσταρε για να σε βοηθήσουν τα παιδιά 

https://www.youtube.com/watch?v=Ac8pNSRJ0LE

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Προσοχή στην πολικότητα για να έσκασε ο πυκνωτής πάει να πει ότι τον έβαλες ανάποδα.

Φόρεσε προστατευτικά γυαλιά και απέφευγε τις οσμές που βγάζει η συγκόλληση είναι βλαβερές για τον οργανισμό. 😮

Με το ρεύμα δεν παίζουμε, πάρε τηλ κάποιον έμπειρο να σου δείξει ή τουλάχιστον πριν κάνεις κάτι πόσταρε για να σε βοηθήσουν τα παιδιά 

https://www.youtube.com/watch?v=Ac8pNSRJ0LE

1) Αν ήταν όντως τοποθετιμένος ανάποδα, δεν θα έπρεπε να σκάσει και ο δεύτερος στα 7.5V ή στα 9V;

2) Αλήθεια πιστεύω ότι η πολικότητα ήταν σωστή. Απ'ότι παρατήρησα και στους υπόλοιπους πυκνωτές ο αρνητικός πόλος έμπαινε στην πλευρά του κύκλου με τις επιπλέον άσπρες γραμμές (δες στην προηγούμενη εικόνα) . Παρεπιπτόντως κρατώ απόσταση ασφαλείας προτού το συνδέσω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...