Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους,θα ηθελα τις συμβουλες σας-προτασεις σας-γνωμες σας για το εξης θεμα

Εχω γραμμη ιντερνετ cosmote 24αρα

εχω κανει τεστ για ταχυτητα στο speedtest και σε ενα αλλο προγραμμα και η ταχυτητα κλειδωνει αναμεσα σε 19-21 (και ασυρματα και ενσυρματα)

πρωτο ερωτημα:

το ρουτερ της cosmote , αν δεν κανω λαθος ειναι αυτο SPEEDPORT ENTRY 2i , εχει τοποθετηθει στο σαλονι ,σε εκεινο το σημειο το λαπτοπ εχει φουλ σημα,

αν παω ομως μεχρι το παραδιπλα δωματιο τοτε η ισχυς του σηματος πεφτει στη μια γραμμη

γενικα αν απομακρυνθω απο το ρουτερ το σημα χανει τη δυναμη του  (το σπιτι ειναι περιπου 110-120 τ.μ. με μεσοτοιχιες δωματια κτλ..)

τι χρειαζετε να παρω για να εχω καλο σημα σε ολο το σπιτι ασυρματα χωρις να γεμισω παντου καλωδια?

εχω παει σε 2 μαγαζια και ο καθενας θελει να μου πουλησει τα δικα του,οποτε θελω οσο μπορω να παω πιο ''διαβασμενος'' σε καποιο καταστημα ή να γινει μια αγορα μεσω ιντερνετ

δευτερο ερωτημα

στον κατω  οροφο ακριβως  μενει η αδερφη μου και σκεφτομαστε αντι να κανει νεα γραμμη ιντερνετ να μετατρεψω την  adsl 24αρα γραμμη σε vdsl 30 αρα ή 50αρα και να εχουν και τα 2 σπιτια ιντερνετ

θα μπορεσει να ανταπεξελθει μια τετοια γραμμη για 2 σπιτια για κανονικη χρηση ιντερνετ (εννοω απλη περιηγηση οχι κατι εξεζητημενο ) ή οχι?? 

επισης τι θα χρειαστει για κατι τετοιο,χωρις να χρειαστει να τρυπησουμε τοιχους για καλωδια και τα σχετικα αν γινετε, (καποια κεραια ισως ,καποιος αναμεταδοτης ή κατι αλλο?)

σας ευχαριστω και αναμενω τις λυσεις-συμβουλες-προτασεις σας

Επεξ/σία από GREGOR78
Δημοσ.

Για να εχεις καλο ασυρματο σε ολο το σπιτι πρεπει να εχεις τον ασυρματο εκπομπο στη μεση του σπιτιου σου. Αυτο το speedport οντως δε τα παει καλα με το ασυρματο.

Δημοσ.

το εχω κανει και αυτο,τοποθετηση δηλαδη σε δωματιο που ειναι στη μεση του σπιτιου αλλα και παλι οι γραμμες του σηματος πεφτουν μολις απομακρυνθω απο το ρουτερ

Δημοσ.

Πολλά  μπορείς να κάνεις.

1- αγοράζεις ένα καλύτερο router και αντικαθιστάς του ΟΤΕ. (έχει αντίστοιχο θέμα εδώ στο insomnia, υπάρχουν routers με ανώτερα χαρακτηριστικά wifi)

2- αγοράζεις ένα access point με ανώτερα χαρακτηριστικά wifi, καταργείς το wifi του ΟΤΕ και τοποθετείς το νέο access point κάπου κεντρικά. (καλύτερα να συνδέεται μέσω καλωδίου με το router)

3- αγοράζεις ένα wifi range extender. Θα το τοποθετήσεις σχετικά κοντά στο router, θα πέρνει το wifi και θα το επεκετείνει και στο υπολοιπο σπίτι. (θέλει προσοχή λίγο στην τοποθέτηση έτσι ώστε να πιάνει καλά από το router)

4- αγοράζεις ένα set powerline όπως αυτό που έχεις παραθέσει. (προσέχεις αν το σπίτι σου έχει τριφασικ΄ορεύμα, οπότε θες ειδικά powerline που είναι λίγο ποιό ακριβά)

Για το κάτω σπίτι καταρχήν και η απλή adsl δεν θα έχει θέμα, εκτός και αν είσται καμμιά 10ριά νοματαίοι στο σόϊ και κάνετε όλοι streaming ταυτόχρονα.
Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να τραβήξετε ένα καλώδιο από το πάνω σπίτι στο κάτω και να τοποθετήσετε ένα access point στην μία άκρη ή κάποια από τις παραπάνω συσκευές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοιγω αλλο τοπικ.

εχω ενα router της φορθνετ. και θελω να βαλω έναν wifi extender ώστε το mi box που εχω στο σαλονι να πιανει σημα καμπανα.

τωρα ειναι στα 20 μετρα μακρια και δεν πιανει σημα καλο.πιανει 2 γραμμες αλλα δεν μπορω να δω ουτε youtube ουτε Netflix kodi.

το router απο τον extender θα ειναιστα 10 μετρα ευθεια.θα βλεπει το ενα το αλλο.

και το extender απο το σαλονι οπου ειναι το mi box αλλα 10 μετρα.

αξιζει να βαλω ενα extender? να τραβηξω καλωδιο? δεν σκέφτομαι για powerline ειναι τριφασικο το σπιτι.

σκεφτομουν κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/12983359/Xiaomi-Mi-Wi-Fi-Repeater-2.html

εχω ενα modem router netgear dgn2200 αλλα δεν νομιζω να γινεται AP. εχει repeating function αλλα μονο αν και το αλλο εχει την ιδια δυνατοτητα.πραγμα που το μαμα της εταιριας δεν εχει.

αν γινοταν να γινει wired AP το netgear θα με βολευε γιατι εχω τραβηξει ηδη ενα καλωδιο utp προς την τηλεοραση.

το mibox δεν εχει ethernet και σε περιπτωση που παρω usb to eth θα πρεπει να τραβηξω καλωδιο παλι το μισο σπιτι ώστε να εχουν και οι 2 συσκευες.

εκτος αν βαλω εκει ενα switch μικρο.

αν γινεται το router wired AP θα ηταν τελεια και ανεξοδο. αλλιως τι προτείνετε?

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.

αφού εχεις utp στην τηλεόραση, βάζεις ενα switch εκει και απο το switch δινεις στην τηλεοραση και στο tvbox.

προφανώς αυτό εκανες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...