cuprakatos Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο και είπα να ανοίξω ένα θέμα, στο οποίο να παίρνουμε μετρήσεις από τα μέσα αποθήκευσης που έχουμε και να τα τοποθετούμε εδώ. Με αυτό τον τρόπο θα βλέπουμε και την εξέλιξη της τεχνολογίας όσο περνά ο καιρός. Στα δικά μου που θα παραθέσω παρακάτω, είναι διάφορα αποθηκευτικά μέσα τα οποία είναι από τρία διαφορετικά Harware. Το τελευταίο είναι αυτό που αγόρασα προχτές CPU i7 8700k -RAM DDR4 16GB 3200mHZ - MB Z370 GAMING PRO CARBON και ο SSD τον οποίο είχα αγοράσει πριν μερικούς μήνες κατά λάθος είναι ο m.2 960 Samsung. Επίσης να παραθέσω μερικά Link από τα πιο γνωστά εργαλεία μετρήσεων ταχύτητας δίσκων ή μέσων αποθήκευσης γενικότερα. Crystal Disk Mark Να ενημερώσω ότι το CDM έχει αλλάξει από την έκδοση 5 στην 6 την παρακάτω μέτρηση. Το απόκομμα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα... Samsung Magician AS SSD Benchmark ATTO Disk Benchmark HD Tach Κατά καιρούς λοιπόν κάθε δίσκο ή φλασάκι που αγόραζα, έπαιρνα και μετρήσεις με κάποιο από τα προγράμματα. Παρακάτω μερικές από τις μετρήσεις και στο τέλος ο Samsung m.2 960 240GB Μετρήσεις σε φλασάκια... Το ''θρυλικό'' τούρμπο Χ... Παρακάτω 8GB Transcend... 8GB από την Toshiba... Ένα της Samsung 16GB... Αυτό το φλασάκι δώρο της EMTEC 4GB με έχει σώσει πολλές φορές... USB 3 από την Transcend στα 64GB... Και το καλό μου USB3.1 μετρημάνο στο νέο Hardware... Ακολουθεί μια σειρά από σκληρούς δίσκους ή ssd που είχα κατα καιρούς... Ένας Samsung EVO240GB σε hardware του 2009 (άψογος ο δίσκος, τον έχω ακόμη)... Και μέτρηση του ίδιου δίσκου σε mb V- FORMULA Z AM3+ Ακολουθεί ο ίδιος δίσκος σε RAID0 (έχω και δεύτερο ο οποίος ζεί σε PC φίλου πλέον)... Παρακάτω ο θρυλικός Velociraptor στις 10Krpm 150GB ....αθάνατοι δίσκοι.... ακολουθεί ένας Seagate στις 7200σαλ. 1ΤΒ... Ένας Bufallo Usb3 σε θήκη κι αυτός αθάνατος... Θα συνεχίσουμε με δύο δίσκους που τους έχω από το 2007 (αν θυμάμαι) και ακόμη λέω: ότι πληρώνεις παίρνεις. Ο γνωστός Black Caviar WD 640GB. Είχα πάρει 2 τότε και ζούνε ακόμη με την υγεία στο 100% όποτε τους ελέγχω. Η μέτρηση πάρθηκε σήμερα από το νέο Hardware... Και θα κλείσω το νήμα μ αυτό το ''διαόλι'' το Samsung m.2 evo960 στα 250GB Άγγιξε και ξεπέρασε τα όρια του κατασκευαστή όσο αφορά την ανάγνωση μεγάλων αρχείων τουλάχιστον!! Οι μετρήσεις διαφέρουν από Hardware σε Hardware και αυτό οφείλεται στο διαφορετικό υλικό που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία Motherboard. Οι ελεγκτές (controllers) μπορεί να είναι πιο αργοί από τον ελεγκτή μιας άλλς εταιρείας, με αποτέλεσμα ενώ κάποιος έχει ίδιο δίσκο, να βλέπει διαφορές με ένα ίδιο δίσκο σε άλλο hardware. Οπότε καλό είναι να λέμε και το υλικό μας ώστε η σύγκριση να είναι πιο αντικειμενική. Επίσης καλό είναι την ώρα που παίρνει μια μέτρηση το σύστημα και ας έχει 200 πυρήνες, να μην κάνουμε κάτι στο pc μας για όσο διαρκεί η μέτρηση. Σίγουρα επηρεάζει. Επίσης καλό είναι να έχουμε όσες το δυνατόν λιγότερες εφαρμογές παρασκηνίου γίνεται σε λειτουργία, επίσης επηρεάζει στις μετρήσεις. Ελπίζω να μη σας κούρασα. Άντε καλές μετρήσεις.... Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από cuprakatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα