hara75gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Καλημέρα, έχω φτιάξει καινούργιο ΗΥ, και έχω κολλήσει στο συγκεκριμένο σημείο.Έχω συνδέσει τον ανεμιστήρα του κουτιού στο 4, όπως φαίνεται στη φωτο, αλλά δε βρίσκω που να βάλω το 2ο ανεμιστηράκι που αγόρασα, για να βάλω στην πρόσοψη.Καμιά βοήθεια ρε παιδιά?Η μητρική είναι η GA-AB350M-DS3H(rev. 1.x) και το κουτί το cougar mx330
blitzNikos Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Έχει μόνο μια θέση (4) για ανεμιστήρι... Μπορείς όμως να συνδέσεις τα υπόλοιπα ανεμιστήρια στο τροφοδοτικό. 3
hara75gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) μάλλον εδώ δίνει καλύτερη λύση.Δεν είχα προσέξει ότι έχει θηλυκό και αρσενικό βύσμα το ανεμιστηράκιΈχει διαφορά αν το συνδέσω στη γραμμή του cpu ή case fan?Η arctic λέει στου cpu.Cpu έχω τον ryzen 5 2400g Sorry παιδιά, δεν είναι η πρώτη φορά που στήνω ΗΥ, αλλά δε μου χε τύχει να βάλω 2 ανεμιστήρα σε μητρική που δεν είχε έξτρα θέση Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από hara75gr
LambisElef Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Στο CPU header που είναι τέρμα πάνω βάζεις το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του επεξεραστή. Στο 4 βάζεις ένα splitter και βάζεις τα 2 case fan σου. Θέλεις splitter που από ένα θυληκό βγάζει δύο αρσενικά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Ένα splitter είτε τριπλό είτε διπλό θες θα το βάλεις στο 4 και εκεί θα κουμπωσεις τους ανεμιστήρες χωρίς φόβο και πάθος. https://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-cable-y-splitter-2-fan-pwm-10cm-p-PER.812291 https://www.eworld.com.gr/products/details/4976 https://www.msystems.gr/index.php?category=3318&product=24966
hara75gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 και γιατί όχι σε σειρά με τον cpu(εδώ κερδίζω προφανώς το pwm control της bios) ή case fan όπως λέει και η arctic?Ρωτάω για να μάθω αφενός και για να μην περιμένω το αύριο, να πάω να αγοράσω splitter, αφετέρου
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, hara75gr είπε και γιατί όχι σε σειρά με τον cpu(εδώ κερδίζω προφανώς το pwm control της bios) ή case fan όπως λέει και η arctic?Ρωτάω για να μάθω αφενός και για να μην περιμένω το αύριο, να πάω να αγοράσω splitter, αφετέρου Μπορείς να βάλεις splitter και στο cpu αλλά θα έχει τις ίδιες στροφές ενώ στο case fan θα είναι ανεξάρτητο. Μέχρι να βάλεις splitter συνδεσε στην ψυκτρα it’s ok Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
goeap Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Μα καλά, αφού έχεις ανεμιστηράκι με 'αρσενικό και θηλυκό', δλδ. splitter, γιατί να αγοράσεις νέο splitter? Σύνδεσε το θηλυκό από αυτό με το διπλό βύσμα (splitter) στο 4, και τον υπάρχων ανεμιστήρα στο αρσενικό του πρώτου. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 23 λεπτά πριν, goeap είπε Μα καλά, αφού έχεις ανεμιστηράκι με 'αρσενικό και θηλυκό', δλδ. splitter, γιατί να αγοράσεις νέο splitter? Σύνδεσε το θηλυκό από αυτό με το διπλό βύσμα (splitter) στο 4, και τον υπάρχων ανεμιστήρα στο αρσενικό του πρώτου. Γιατί δεν θα ελέγχει στροφές και θα πηγαίνει σύμφωνα με το cooler. Αυτό το έχει σε περίπτωση που θές να συνδέσεις την ψύκτρα σε push-pull.
goeap Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 38 λεπτά πριν, radiohead είπε Γιατί δεν θα ελέγχει στροφές και θα πηγαίνει σύμφωνα με το cooler. Αυτό το έχει σε περίπτωση που θές να συνδέσεις την ψύκτρα σε push-pull. Δεν είπα να το συνδέσει στο cooler, αλλά στον πρώτο ανεμιστήρα. 1
johnpopexi Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Το ανεμιστηράκι cougar του κουτιού φαντάζομαι είναι 3pin . (Αν είναι 4pin pwm μπράβο στην cougar! ) Και το 2ο που αγόρασες 4pin f12 pwm pst της arctic? Σωστά? 1)Δοκίμασε να συνδέσεις το cougar στο female του arctic και το arctic στην μητρική . Αν είναι 3pin το cougar πρέπει απο τα bios (οπου θα τα βλέπει ως 1 fan) να διαλέξεις dc λειτουργία και να πειράξεις το fan curve όσο και όπως θες. Δες και τα rpm του καθενός αν είναι κοντά μεταξύ τους. Μαντεύοντας θα λεγα οτι το stock fan είναι max 1000 άντε 1200rpm. Το arctic 1350rpm σίγουρα οπότε φαίνεται καλή επιλογή και στο ίδιο ποσοστό τάσης θα έχεις positive airflow. Το έχω το συγκεκριμένο της arctic και το έχω δουλέψει με dc control για δοκιμή. Δεν είδα πρόβλημα. 2)Αν και το cpu fan header έχει λογική με την ψυκτρα και το arctic να είναι pwm κάνει το airflow πονοκέφαλο . Θα ακολουθεί το arctic την καμπύλη του cooler και θα παίζει πολύ χαμηλά σε στροφές καθως η wraith stealth μαξάρει στα 3000rpm και το arctic στα 1350rpm. Γίνεται μεν αλλά αν τυχόν θες το arctic να βάζει παραπάνω αέρα θα αναγκάζεις και τον cpu cooler να δουλεύει πιο δυνατά. Άντε βρές χρυσή τομή μεταξύ θορύβου/airflow/θερμοκρασιών. Με έξτρα splitter δεν κάνεις τίποτα διαφορετικό απο το 1) παρα να σπαταλάς το splitter που ήδη έχει το ανεμιστηράκι σου! 1
hara75gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, johnpopexi είπε Το ανεμιστηράκι cougar του κουτιού φαντάζομαι είναι 3pin . (Αν είναι 4pin pwm μπράβο στην cougar! ) Και το 2ο που αγόρασες 4pin f12 pwm pst της arctic? Σωστά? 1)Δοκίμασε να συνδέσεις το cougar στο female του arctic και το arctic στην μητρική . Αν είναι 3pin το cougar πρέπει απο τα bios (οπου θα τα βλέπει ως 1 fan) να διαλέξεις dc λειτουργία και να πειράξεις το fan curve όσο και όπως θες. Δες και τα rpm του καθενός αν είναι κοντά μεταξύ τους. Μαντεύοντας θα λεγα οτι το stock fan είναι max 1000 άντε 1200rpm. Το arctic 1350rpm σίγουρα οπότε φαίνεται καλή επιλογή και στο ίδιο ποσοστό τάσης θα έχεις positive airflow. Το έχω το συγκεκριμένο της arctic και το έχω δουλέψει με dc control για δοκιμή. Δεν είδα πρόβλημα. 2)Αν και το cpu fan header έχει λογική με την ψυκτρα και το arctic να είναι pwm κάνει το airflow πονοκέφαλο . Θα ακολουθεί το arctic την καμπύλη του cooler και θα παίζει πολύ χαμηλά σε στροφές καθως η wraith stealth μαξάρει στα 3000rpm και το arctic στα 1350rpm. Γίνεται μεν αλλά αν τυχόν θες το arctic να βάζει παραπάνω αέρα θα αναγκάζεις και τον cpu cooler να δουλεύει πιο δυνατά. Άντε βρές χρυσή τομή μεταξύ θορύβου/airflow/θερμοκρασιών. Με έξτρα splitter δεν κάνεις τίποτα διαφορετικό απο το 1) παρα να σπαταλάς το splitter που ήδη έχει το ανεμιστηράκι σου! κάτσε με το dc control λίγο σε έχασα...Η μητρική έχει αυτές τις επιλογές της εικόνας.Εννοείς το voltage mode?
johnpopexi Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Το ίδιο ειναι ναι. Voltage διάλεξε και manual στον τύπο ελέγχου για να φτιάξεις την καμπύλη(curve graph) . Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από johnpopexi 1
johnpopexi Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Ο cooler είναι ο stock (wraith stealth) σε baitαρε η εικόνα xD . To splitter το έχει ο arctic f12 pst.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα