Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, emilios.k είπε

Καλησπερα έχω το case coolermaster masterbox lite 5 RGB Κάνουν παρά πολυ θόρυβο τα φανακια (τα 3 νομίζω που έχει μπροστά )και λογο το ότι ειμαι νουμπας στην φάση πήγα και ρώτησα σε μαγαζί τι να κάνω και η απάντηση τους ήταν καθάρισε το πς 

Έχω δει μερικά βίντεο κατέβασα και το speedfan αλλά γενικά τίποτα αν ξέρει κάποιος πως να μειώσω στροφές η έστω να μην κάνει φασαρία θα ήταν χρήσιμο ...η πρέπει να αλλάξω φανακια (αν και αυτό δεν θα το ήθελα γιατί από όσο είδα κάνουν 3 φανακια 60€ 

αν ειναι πανω στην μητρικη μπες στο bios καπου θα εχει ρυθμιση για τα φανς βαλτα στο silent mode ...

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ghost007 είπε

αν ειναι πανω στην μητρικη μπες στο bios καπου θα εχει ρυθμιση για τα φανς βαλτα στο silent mode ...

Δεν είναι πάνω στην mobo έχω την asus rog strix b350-f gaming μπορεις να 

μου πεις έναν τρόπο να τα συνδέσω πάνω στην μητρική ;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, emilios.k είπε

Δεν είναι πάνω στην mobo έχω την asus rog strix b350-f gaming μπορεις να 

μου πεις έναν τρόπο να τα συνδέσω πάνω στην μητρική ;

τοτε πως τα εχεις συνδεση δε καταλαβα...

απο οτι βλεπω το κουτι αυτο εχει και ενα καλωδιο με τριπλο σπλιτερ ...

εδω δειχνει και που παει φανταζομαι θα εχει η μητρικη σου γιατι δε το εχω ψαξει και πολυ ...

http://www.coolermaster.com/cooling/cooling-accessories/1-to-3-rgb-splitter-cable/

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ghost007 είπε

τοτε πως τα εχεις συνδεση δε καταλαβα...

απο οτι βλεπω το κουτι αυτο εχει και ενα καλωδιο με τριπλο σπλιτερ ...

εδω δειχνει και που παει φανταζομαι θα εχει η μητρικη σου γιατι δε το εχω ψαξει και πολυ ...

http://www.coolermaster.com/cooling/cooling-accessories/1-to-3-rgb-splitter-cable/

Τελικά το είδα στο manual και συνδέετε πάνω στο τροφοδοτικο

xresserver01-DLFILE-P17071700010980-F171

όποτε μπορεί καπιος να μου προτείνει πιο καλώδιο πρέπει να αγοράσω ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει 6 fan headers η μητρική σου. Τους χρησιμοποιείς όλους;
Αν υπάρχουν έστω 3 ελεύθεροι  τότε προσπέρνας το spoiler.

Spoiler

Αν ΝΑΙ τότε θες κάτι τέτοιο : https://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-cable-y-switch-for-3x-3-pin-fan-10cm-p-PER.813129
Σιγουρέψε επίσης ότι το 3to1 splitter δεν εχει 3pin αποληξη παρα μόνο molex, μην πετάς 5ευρα τζάμπα.
Αν πρόκειται να βάλεις και τα 3 fans σε 1 fan header βρές( στο manual λογικά) πόσα Ampere αντέχει max ο κάθε header και πόσα A τραβάνε τα fans. 
Κάποτε ήταν 1Α. Αρκέτες έχουν max 2Α πλέον . 

EDIT: 1A πρέπει να είναι ανα header. 0.37Ax3>1A . Οπότε θες είτε fan hub με sata power connector , είτε splitter 2to1 3pin(πχ https://www.e-shop.gr/phanteks-y-cable-for-3-pin-fan-for-pwm-hub-p-PER.814723) για τα 2 και το 3ο μόνο του.
35.jpg

Και τοποθετείς τα ανεμιστηράκια σου :
image.png.65d30deff5a7fb9fb8ed37f9efd3df98.png

και ρυθμίζεις απο bios(qfan) ταχύτητα και fan curve επιλέγοντας dc λειτουργία αν είναι 3pin fans( pwm για 4pin πληροφοριακά(;) )
Μελέτησε το manual σου https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-B350-F-GAMING/HelpDesk_Manual/

Το 3to1 rgb καλώδιο  πάει και αυτό στη μητρική αν δεν είναι ήδη:

image.png.920a4c27b2e1a44c0bebc3e308fb73b2.png
Έχει και η coolermaster software να τα ρυθμίσεις τα rgb και η asus φαντάζομαι.

EDIT : ενδέχεται ο cpu_opt1 να μην ελέγχεται και να τρέχει ότι βάλεις εκεί με την καμπύλη του cpu.
O aio_pump header είναι προφανώς για αντλία υδρόψυξης αλλα λογικά ελέγχεται απο τα bios.

Επεξ/σία από johnpopexi
  • Like 2
Δημοσ.

καλα με τι τα εχεις βαλει με μολεξ στο τροφοδοτικο ?

τεσπα η τα βαζεις οπως ειπε ο john στην μητρικη 

η με το καλωδιο που ειχε το κουτι το τριπλο με το σπλιτερ επισης πανω στην μητρικη ....

και μετα μπαινεις βιος και τα ρυθμιζεις οπως θες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, johnpopexi είπε

Έχει 6 fan headers η μητρική σου. Τους χρησιμοποιείς όλους;
Αν υπάρχουν έστω 3 ελεύθεροι  τότε προσπέρνας το spoiler.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αν ΝΑΙ τότε θες κάτι τέτοιο : https://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-cable-y-switch-for-3x-3-pin-fan-10cm-p-PER.813129
Σιγουρέψε επίσης ότι το 3to1 splitter δεν εχει 3pin αποληξη παρα μόνο molex, μην πετάς 5ευρα τζάμπα.
Αν πρόκειται να βάλεις και τα 3 fans σε 1 fan header βρές( στο manual λογικά) πόσα Ampere αντέχει max ο κάθε header και πόσα A τραβάνε τα fans. 
Κάποτε ήταν 1Α. Αρκέτες έχουν max 2Α πλέον . 

EDIT: 1A πρέπει να είναι ανα header. 0.37Ax3>1A . Οπότε θες είτε fan hub με sata power connector , είτε splitter 2to1 3pin(πχ https://www.e-shop.gr/phanteks-y-cable-for-3-pin-fan-for-pwm-hub-p-PER.814723) για τα 2 και το 3ο μόνο του.
35.jpg

Και τοποθετείς τα ανεμιστηράκια σου :
image.png.65d30deff5a7fb9fb8ed37f9efd3df98.png

και ρυθμίζεις απο bios(qfan) ταχύτητα και fan curve επιλέγοντας dc λειτουργία αν είναι 3pin fans( pwm για 4pin πληροφοριακά(;) )
Μελέτησε το manual σου https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-B350-F-GAMING/HelpDesk_Manual/

Το 3to1 rgb καλώδιο  πάει και αυτό στη μητρική αν δεν είναι ήδη:

image.png.920a4c27b2e1a44c0bebc3e308fb73b2.png
Έχει και η coolermaster software να τα ρυθμίσεις τα rgb και η asus φαντάζομαι.

EDIT : ενδέχεται ο cpu_opt1 να μην ελέγχεται και να τρέχει ότι βάλεις εκεί με την καμπύλη του cpu.
O aio_pump header είναι προφανώς για αντλία υδρόψυξης αλλα λογικά ελέγχεται απο τα bios.

Έχει 4 ανεμιστήρες + 1 cpu απλά λογο του ότι πείρα απλά τα κομμάτια και το έδωσα σε μαγαζί να το φτιάξουν 

δεν ξερω πως  τα έχουν κάνει 

οποτε αυτό που πρέπει να κάνω είναι να αγοράσω ένα splitter ? Και απλά να το συνδέσω όπως βλέπω στο manual 

Απλός όπως είπα ειμαι άσχετος 

γιαυτο και ρωταω

οπως είδα στο manual του case είναι από την μάνα τους συνδεδεμένα με molex τα συνδέεις στο τροφοδοτικό 

οποτε μπορείς να μου πεις τι να κάνω βήμα βήμα ; 

Ειδα τελικά ότι είναι συνδεδεμένα με το rgb header οποτε τι καλοδιο πρέπει να αγοράσω και τι πρέπει να κάνω δεν έχω καταλάβει :P 

Επεξ/σία από emilios.k
Δημοσ.

Αρα φτάνουν οι "θύρες" της μητρικής για όλους τους ανεμιστήρες χωρίς εξτρα καλώδιο.Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα.

Το rgb splitter καλώδιο δεν το πειράζεις. Όπως είναι.

Βήμα 1) Βγάλτους απο το τροφοδοτικό και ασε στην άκρη το splitter με το molex.
Βήμα 2) Δες απο τo manual(screenshot στο spoiler) που είναι οι θέσεις της μητρικής για να συνδέσεις ανεμιστήρες. 

Έχεις 2 πιασμένες(1 απο cpu και 1 απο τον πίσω ανεμιστήρα)

Βήμα 3) Βρές στη μητρική σου τις ελέυθερες θέσεις.             
                Μένουν 3  .Θα δεις ποιές ,ανάλογα που έχει μπει ο πίσω ανεμιστήρας:
               1)AIO PUMP
               2)CHA_FAN1   
μαντέυω εδώ.
               3)CHA_FAN2
               4)CHA_FAN3

Βήμα 4)  Σε αυτές τις 3 που μέινανε τοποθετείς εναν εναν τους ανεμιστήρες.  

Βήμα 5) Προαιρετικά μιας και ο λόγος που είσαι εδω είναι ο θόρυβος , βρίσκεις το qfan control .
               Mε optimize all πιστεύω θα τα βάλει όλα σε DC λειτουργία που είναι το ζητούμενο για 3pin fans.               
               Αλλιώς τα επιλέγεις ενα ενα και βάζεις DC αντι για PWM. Για τις άλλες επιλογές στο qfan εξηγεί το manual * . 
               Προσοχή το CPU σε pwm.
               Θα δοκίμαζα optimize all και standar . Όχι silent λόγω καλοκαιριού. 

Spoiler

Screenshot απο το manual της ΜΗΤΡΙΚΗΣ πάλι:
image.png.23e60840130e9bdbbcb5f8a3169bc7d3.png

image.png.967e3452b9c24d5822c7732c121c621d.png

10 ώρες πριν, emilios.k είπε

οποτε αυτό που πρέπει να κάνω είναι να αγοράσω ένα splitter ? Και απλά να το συνδέσω όπως βλέπω στο manual 

οπως είδα στο manual του case είναι από την μάνα τους συνδεδεμένα με molex τα συνδέεις στο τροφοδοτικό 

Ξέχνα το manual του case. Η coolermaster βάζει splitter με molex αντι για 3pin για να έχει το ποπουδάκι της καλυμμένο. Ούτε πόσους fan headers  έχεις στη μητρική σου ξέρει , ούτε πόσο ρεύμα σηκώνουν. Molex έστειλε άρα με molex θα σου δείξει πως να συνδέσεις.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...