Hal9000 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Google προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή στον Chrome browser χαρακτηρίζοντας κάθε ιστοσελίδα που δεν είναι κρυπτογραφημένη και η οποία στηρίζεται στο πρωτόκολλο http, ως "μη ασφαλείς". Η προσπάθεια της εταιρείας για ένα πιο ασφαλές web συνεχίζεται, με το νέο βήμα να αφορά όλες τις https σελίδες, οι οποίες ως εξορισμού θα θεωρούνται ασφαλείς και γι'αυτό δε θα υπάρχει σχετική αναγραφή στη μπάρα διευθύνσεων όπως τώρα. Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στον Chrome 69, με το εικονίδιο της κλειδαριάς να παραμένει στη μπάρα διευθύνσεων, και το οποίο θα αφαιρεθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Σε ότι αφορά τις http ιστοσελίδες, θα εξακολουθήσουν να αναγράφονται ως μη ασφαλείς στη μπάρα διευθύνσεων με ένα ελαφρύ γκρι χρώμα όμως όταν ο χρήστης θα ξεκινήσει να πληκτρολογεί οτιδήποτε σε κάποια φόρμα της ιστοσελίδας, τότε αυτόματα η πρόταση θα αλλάζει χρώμα σε έντονο κόκκινο. Με τον τρόπο αυτό η Google θέλει να ενημερώσει τον χρήστη ο οποίος πιθανόν πληκτρολογεί κάποιο κωδικό ή δίνει στοιχεία πιστωτικής κάρτας, ότι η όλη διαδικασία είναι επίφοβη και τα στοιχεία του του μπορούν να υποκλαπούν πολύ εύκολα. ArsTechnica Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
aris1986 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Μπέρδεμα. Άστο όπως είναι, οικονομία κάνεις στο "πράσινο"; 12
PCharon Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Το μόνο που έχω να πω είναι πως μπερδεύουν και τρομάζουν χρήστες που δεν γνωρίζουν τί ακριβώς σημαίνει «ασφαλής/μη ασφαλής ιστοσελίδα». Πχ η μάνα μου όταν το είδε σταμάτησε να χρησιμοποιεί το τάμπλετ της, μέχρι που της εξήγησα και την έπεισα να μην ανησυχεί, νόμισε πως γύρευε τί συμβαίνει. Υ.Γ. Κι αυτό και το άλλο με τα cookies που αρχίσανε τα αναδυόμενα μηνύματα (μεταφορικός όρος που αφορά απόλυτα έναν προγραμματιστή και δεν τον αντιλαμβάνεται ορθά ο καθένας) κατά τη γνώμη μου περισσότερο μπερδεύουν και βασανίζουν παρά ωφελούν. 4
pcos Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 απλα αδιαφορο ο,τι κανει ο χρομ. πηγα φιρεφοξ και σωθηκα 9
basilis_k6 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 σωστή αλλαγή. τις ασφαλείς δεν χρειάζεται να τις τονίζει αλλα τις μη ασφαλείς θα πρέπει να τις κάνει πιο ευδιάκριτες. 1
Alex-V Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, pcos είπε απλα αδιαφορο ο,τι κανει ο χρομ. πηγα φιρεφοξ και σωθηκα Για κανενα λογο firefox. Τα κολληματα του ακομα να τα φτιαξουν εδω κ κατι χρονια 6 1 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, pcos είπε απλα αδιαφορο ο,τι κανει ο χρομ. πηγα φιρεφοξ και σωθηκα Εσύ δεν ξέρω τι έκανες, εγώ και φαντάζομαι χιλιάδες άλλοι που ήμασταν από τους firefox fans, τον αντέξαμε όσο αντέξαμε, πλέον πήγα σε chrome και ησύχασα από τα διάφορα κρασαρίσματα και προβλήματα. 3
Stoliver Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί όμως να πληρώσει κάποιος για SSL ενώ υπάρχει δωρεάν, το Let's Enctypt; Δεν μιλάω για τραπεζικές ιστοσελίδες κ.α..... βασικά ακόμα και τράπεζες έχουν Let's Encrypy: (στην αρχική μόνο βέβαια ) Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Stoliver
Retromaniac Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, pcos είπε απλα αδιαφορο ο,τι κανει ο χρομ. πηγα φιρεφοξ και σωθηκα Κροουμ γαμωτο! Είχαμε ΙΤ (από τα lidl) που μου το έλεγε έτσι και έβγαζα σταφυλόκοκκο. Πάντως είχα δοκιμάσει αρκετές φορές να βάλω Firefox, πριν μερικούς μήνες η τελευταία, αλλά πάντα το έβγαζα λόγω bugs. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Retromaniac
epsilon7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Εσύ δεν ξέρω τι έκανες, εγώ και φαντάζομαι χιλιάδες άλλοι που ήμασταν από τους firefox fans, τον αντέξαμε όσο αντέξαμε, πλέον πήγα σε chrome και ησύχασα από τα διάφορα κρασαρίσματα και προβλήματα. Έχεις δίκιο, αλλά ο Firefox Quantum πλέον σπέρνει. Κάνε μια δοκιμή. 1 1
baskon Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Έχουμε μια τάση 'ομαδοποίησης' παντού. Φυσικά και στους browser. Είναι το πως θα συνηθίσει κάποιος. Όλοι οι Browser είναι οκ με τα πλεονεκτήματα τους. Αν ο chrome δεν ήταν προεγκατεστημενος σε μερικά δισεκατομμύρια smartphone ώστε οι περισσότεροι να 'εκπαιδευτουν' ότι είναι ο καλύτερος browser και δεν υπάρχει άλλος, τότε δε θα είχε αυτά τα ποσοστά . Προσωπικά τον απεχθάνομαι.. Firefox, Opera, Edge οτιδήποτε από τα παραπάνω για μένα είναι καλύτερο από τον chrome.
Retromaniac Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, baskon είπε Έχουμε μια τάση 'ομαδοποίησης' παντού. Φυσικά και στους browser. Είναι το πως θα συνηθίσει κάποιος. Όλοι οι Browser είναι οκ με τα πλεονεκτήματα τους. Αν ο chrome δεν ήταν προεγκατεστημενος σε μερικά δισεκατομμύρια smartphone ώστε οι περισσότεροι να 'εκπαιδευτουν' ότι είναι ο καλύτερος browser και δεν υπάρχει άλλος, τότε δε θα είχε αυτά τα ποσοστά . Προσωπικά τον απεχθάνομαι.. Firefox, Opera, Edge οτιδήποτε από τα παραπάνω για μένα είναι καλύτερο από τον chrome. Κάτσε ρε συ, νομίζω και εσύ δεν είσαι εξαίρεση και είσαι κάπως προκατελλειμενος. Καταρχήν όσο αφορά bugs και ποιότητα rendering είναι αρκετά μπροστά από τους άλλους. Εγώ θα προτιμούσα 1000 φορές τον edge και τον Firefox γιατι σιχαίνομαι το data collection της google αλλά όταν τους χρησιμοποιώ σιχτιριαζω συνέχεια, μέχρι που το πήρα απόφαση. Κατά περιόδους κάνω δοκιμές ξανά σε άλλους αλλά ακόμα δεν με έχει πείσει κανένας. Ίσως ξαναδοκιμάσω πάλι τώρα τον νεο Firefox. Επίσης τα κινητά δεν έρχονται με τον chrome αλλά με τον απλό browser. Πρέπει να τον βάλεις από το store. Τα μεγάλα ποσοστά είναι γιατί δεν υπάρχει καλή αντιπροταση. Μόλις γίνει νομίζω ότι είναι έτοιμοι παρά πολλοί να πηδήξουν από το καράβι. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Retromaniac 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Κάτσε ρε συ, νομίζω και εσύ δεν είσαι εξαίρεση και είσαι κάπως προκατελλειμενος. Καταρχήν όσο αφορά bugs και ποιότητα rendering είναι αρκετά μπροστά από τους άλλους. Εγώ θα προτιμούσα 1000 φορές τον edge και τον Firefox γιατι σιχαίνομαι το data collection της google αλλά όταν τους χρησιμοποιώ σιχτιριαζω συνέχεια, μέχρι που το πήρα απόφαση. Κατά περιόδους κάνω δοκιμές ξανά σε άλλους αλλά ακόμα δεν με έχει πείσει κανένας. Ίσως ξαναδοκιμάσω πάλι τώρα τον νεο Firefox. Επίσης τα κινητά δεν έρχονται με τον chrome αλλά με τον απλό browser. Πρέπει να τον βάλεις από το store. Τα μεγάλα ποσοστά είναι γιατί δεν υπάρχει καλή αντιπροταση. Μόλις γίνει νομίζω ότι είναι έτοιμοι παρά πολλοί να πηδήξουν από το καράβι. στο desktop πανω κατω ειναι ισοι στα ματια μου, στο κινητο ομως ο firefox ειναι μπροστα γιατι μπορεις να βαλεις προσθετα. Στη τελικη ομως ο chrome εχει πολυ γρηγορο sync μεταξυ συσκευων, ενω ο firefox ηθελε την ωρα του, οποτε και γω το firefox χρησιμοποιω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα