Προς το περιεχόμενο

Ethernet μεσω tplink?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

UTP είναι ένα καλώδιο δικτύου χωρίς σύρμα γείωσης. Με γείωση είναι το FTP (εσωτερικό φύλλο αλουμινίου) ή το STP (εσωτερικό πλέγμα αλουμινίου). Από την στιγμή που είναι μονοκατοικία και μακρυά από καλώδια ρεύματος, πάρε απλό UTP Cat5e. Αν θα κάνεις χρήση και πλαστικού σπιράλ, πάρε το απλό UTP, διαφορετικά υπάρχει και UTP εξωτερικών χώρων που μπορεί να μπει κατευθείαν χωρίς σπιράλ.

Τα 4 καλώδια που κρέμονται, τερματίζουν σε αντίστοιχες πρίζες σε κάποια δωμάτια; Γενικά μπορείς να είναι λίγο αναλυτικός πως ακριβώς έχει η εγκατάσταση, που θα είναι ο router, αν εκεί που θέλεις δίκτυο χρειάζεσαι και τηλέφωνο και γενικά πως το έχεις στο μυαλό σου και που υπάρχουν και πόσα καλώδια;

Χοντρικά θα σου πω, ότι το να βάλεις εξωτερικά (ακόμη και σε στεγανό κουτί) ένα switch δεν είναι σωστή λύση. Καλύτερα να έκανες επέκταση αυτών των καλωδίων μέσα στο σπίτι. Και για να έχουμε μια εικόνα πως έχουν τα πράγματα και τι μπορεί να γίνει, σου κάνω τα παραπάνω ερωτήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

28 λεπτά πριν, jkoukos είπε

UTP είναι ένα καλώδιο δικτύου χωρίς σύρμα γείωσης. Με γείωση είναι το FTP (εσωτερικό φύλλο αλουμινίου) ή το STP (εσωτερικό πλέγμα αλουμινίου). Από την στιγμή που είναι μονοκατοικία και μακρυά από καλώδια ρεύματος, πάρε απλό UTP Cat5e. Αν θα κάνεις χρήση και πλαστικού σπιράλ, πάρε το απλό UTP, διαφορετικά υπάρχει και UTP εξωτερικών χώρων που μπορεί να μπει κατευθείαν χωρίς σπιράλ.

Τα 4 καλώδια που κρέμονται, τερματίζουν σε αντίστοιχες πρίζες σε κάποια δωμάτια; Γενικά μπορείς να είναι λίγο αναλυτικός πως ακριβώς έχει η εγκατάσταση, που θα είναι ο router, αν εκεί που θέλεις δίκτυο χρειάζεσαι και τηλέφωνο και γενικά πως το έχεις στο μυαλό σου και που υπάρχουν και πόσα καλώδια;

Χοντρικά θα σου πω, ότι το να βάλεις εξωτερικά (ακόμη και σε στεγανό κουτί) ένα switch δεν είναι σωστή λύση. Καλύτερα να έκανες επέκταση αυτών των καλωδίων μέσα στο σπίτι. Και για να έχουμε μια εικόνα πως έχουν τα πράγματα και τι μπορεί να γίνει, σου κάνω τα παραπάνω ερωτήματα.

++φωνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν ξεκινησα την ανακαινιση του σπιτιου ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου οτι ειτε θα επεκταθω αργοτερα προς τα πανω.να το κανω δλδ μεζονετα ειτε προς το πλαι.ισογειο.εκανα το δευτερο. μεχρι να επεκταθω υπηρχε μονο μια κρεβατοκαμαρα στο σπιτι.τωρα με την επεκταση εχω 3.ετσι λοιπον οταν εγινε η ανακαινιση του σπιτιου ο ηλεκτρολογος εβαλε μια πριζα δικτυου στην κρεβατοκαμαρα η οποια το καλωδιο καταληγει στο σαλονι πισω απο την τηλεοραση.εκει ειναι και ο ρουτερ.και ειναι εκει γτ εχω εκει και πριζα τηλεφωνου.δεν ηθελα αλλες γραμμες τηλεφωνου μεσα στο σπιτι.λοιπον τωρα που εκανα την επεκταση στις κρεβατοκαμαρες ο ηλεκτρολογος εβαλε μια πριζα δικτυου ψηλα πισω απο την τηλεοραση σε περιπτωση που εχω τηλεοραση σμαρτ με θυρα εθερνετ και μια χαμηλα στον τοιχο για να συνδεσω σταθερο υπολογιστη.δλδ συνολο 4 πριζες.2 ψηλα και δυο χαμηλα.για την επεκταση ενω ειχε αφησει αναμονες για τα ρευματα δεν ειχε αφησει για το δικτυο.μεγαλο λαθος.αν ειχε αφησει αναμονες απο την αρχη πριν το χτισιμο της επεκτασης θα ηταν ηδη τα καλωδιο πισω απο το ρουτερ στο σαλονι και δεν θα αντιμετωπιζα προβλημα τωρα.θα τα ειχα συνδεσει στο ρουτερ και οι πριζες θα ειχαν κανονικα δικτυο.ανταυτου ομως ο ηλεκτρολογος περασε στην επεκταση του σπιτιου τα καλωδια δικτυου τωρα κανονικα μεσα στα κουτια διασταυρωσεως μεσα στον τοιχο ξεχωριστα και τα εβγαλε απο την πισω πλευρα της επεκτασης του σπιτιου.οπως φαινεται και στην φωτογραφια.το θεμα ειναι τωρα ενα.αν εγω τα καλωδια αυτα τα τραβηξω προς τα μεσα μονος μ μπορει να κανω καπου ζημια;γτ τα ταβανια ολα μεσα ειναι με γυψοσανιδα και επενδυση θερμομονωσης πανω απο την γυψοσανιδα κιολας.δλδ αν τα τραβηξω δεν θα βγουν προς τα κατω.θα μεινουν μεσα στην γυψοσανιδα.και παμε λοιπον στην αλλη περιπτωση.αν αυτα τα καλωδια που εξεχουν τωρα απεξω εγω παω εκει κοντα στην γωνια και τρυπησω με ενα ποτηροτρυπανο μικρο και τα στριψω τα καλωδια να πανε μεσα στο δωματιο δεν θα πρεπει παλι να τραβηξω καλωδιο απο τον ρουτερ εξω και πανω απο την ταρατσα και να το φερω και αυτο εκει πισω και να το βαλω μεσα στην τρυπα που θα εχω ανοιξει για να ειναι συνδεδεμενο επανω στο πατσ πανελ;

Υπαρχει περιπτωση αυτα τα καλωδια να μπορεσω να τα τραβηξω μεσα στο σπιτι αν βγαλω ενα καπακι απο τα κουτια οου βρισκονται στον τοιχο;θα ειναι περασμενα ολα μεσα απο ενα κουτι λογικα ετσι δεν ειναι;

Επεξ/σία από noobogadgetakias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να καταλάβω:

1.  Σαλόνι, με τον router και την τηλεφωνική γραμμή.
  2. Υ/Δ_1, με 1 πρίζα δικτύου.
  3. Υ/Δ_2, με 2 πρίζες δικτύου.
  4. Υ/Δ_3, με 2 πρίζες δικτύου.

Τώρα έχεις κανονικά σύνδεση μεταξύ των παραπάνω 1-2, αλλά τα 4 καλώδια από 3-4 δεν τερματίζουν όπως κανονικά πρέπει στο 1, αλλά κρέμονται σε εξωτερικό τοίχο οποίος μάλιστα δεν είναι αυτός του σαλονιού (άρα κοντά στην πηγή) αλλά κάποιων από τα Υ/Δ 2 ή 3.

Αν τα παραπάνω είναι σωστά, οι επιλογές που έχεις είναι:

1. Όπως λες τραβάς καλώδιο από το 1 προς τον εξωτερικό χώρο, βάζεις ένα στεγανό κουτί και μέσα ένα switch. Φυσικά θέλει και ρεύμα. Μειονέκτημα ότι το switch τους καλοκαιρινούς μήνες θα θερμαίνεται πολύ, λόγω του στεγνού κουτιού δεν θα αερίζεται.
  2. Τραβάς 4 καλώδια από το 1 προς τον εξωτερικό χώρο, βάζεις ένα στεγανό κουτί και μέσα συνδέεις τα 4+4 καλώδια είτε με μούφες απλές, είτε με μούφες πρεσαριστές, είτε με οριολωρίδες. Ακόμη και χρήση patch panel μπορεί αν βάλεις. Ρεύμα εδώ δεν χρειάζεσαι.
  3. Η τελευταία λύση αλλά θέλει μερεμέτια, είναι να ανοίξεις τα ενδιάμεσα κουτιά διακλάδωσης και να τραβήξεις τα καλώδια. Μόνο από ένα κουτί θα είναι πολύ δύσκολο και μάλλον δεν θα τα καταφέρεις.
Επεξ/σία από jkoukos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λες ππλυ σωστα φιλε μου.εχεις δικιο οπως τα εβαλες αριθμημενα.μ φαινεται πως η λυση ν.2 ειναι η καλυτερη τελικα.νομοζω πως θα την κανω ετσι την δουλεια τελικα.δεν το ειχα σκευτει αυτο.υοαρχει περιπτωση να εχω θεμα λογω μεγαλης αποστασης καλωδιου στην ταχυτητα του ιντερνετ;και αν οντως εχω θεμα με την ταχυτητα το πατσ πανελ θα βοηθησει στο να δυναμωσει το σημα;

Επεξ/σία από noobogadgetakias

Μέχρι τα 100 μέτρα δεν υπάρχει κανένα θέμα στο δίκτυο. Το pacth panel είναι μια παθητική συσκευή. Δεν θέλει ρεύμα και δεν ενισχύει τίποτα. Απλά το ανέφερα και στην περίτπωσή σου δεν θα έχει καμία διαφορά με τις μούφες. Το σήμα στο Ethernet δίκτυo δυναμώνει (για άλλα 100 μέτρα) με χρήση κάποιου switch.

1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Μέχρι τα 100 μέτρα δεν υπάρχει κανένα θέμα στο δίκτυο. Το pacth panel είναι μια παθητική συσκευή. Δεν θέλει ρεύμα και δεν ενισχύει τίποτα. Απλά το ανέφερα και στην περίτπωσή σου δεν θα έχει καμία διαφορά με τις μούφες. Το σήμα στο Ethernet δίκτυo δυναμώνει (για άλλα 100 μέτρα) με χρήση κάποιου switch.

Εχω μια κουλουρα καλωδιο δικτυου που εχει περισσεψει απο τα υλικα του ηλεκτρολογου.λογικα απλο utp ειναι γτ δεν εχει κατι μεσα παρα μονο τα 5 ζευγη χρωματων και κατι σαν κλωστη.να χρησιμοποοησω αυτο και να παρω και εξτρα αν χρειαστει για να το περασω σε σπιραλ για πιο ανθεκτικοτητα στα καιρικα φαινομενα η να παρω κατευθειαν κουλουρα με μονωση και να μην το περασω σε σπιραλ καθολου;

Αν έχει 5 ζεύγη, δεν είναι UTP δικτύου αλλά τηλεφωνικό και δεν θα παίξει το δίκτυό σου.

Του δικτύου έχουν μόνο 4 ζεύγη με συγκεκριμένο χρωματικό κώδικα και κάθε ζεύγος συνεστραμμένο μόνο του. Αυτό κάνει και για τηλεφωνικό.

Επίσης θα πάρεις μονόκλωνο (solid) και όχι πολύκλωνο (stranded). Έχουν διαφορά στην χρήση.

17 ώρες πριν, jkoukos είπε

Αν έχει 5 ζεύγη, δεν είναι UTP δικτύου αλλά τηλεφωνικό και δεν θα παίξει το δίκτυό σου.

Του δικτύου έχουν μόνο 4 ζεύγη με συγκεκριμένο χρωματικό κώδικα και κάθε ζεύγος συνεστραμμένο μόνο του. Αυτό κάνει και για τηλεφωνικό.

Επίσης θα πάρεις μονόκλωνο (solid) και όχι πολύκλωνο (stranded). Έχουν διαφορά στην χρήση.

Εχεις δικιο.4 ζευγη εχει.το κοιταξα τωρα.

Σε Φ16 σπιράλ, θα σε δυσκολέψει αρκετά να περάσεις και τα 4 καλώδια, ειδικά αν είναι έχεις και κλειστές στροφές. Σε Φ20 είναι άνετα με χρήση ατσαλίνας ή σύρματος και σε Φ25 έχεις αρκετό χώρο και για άλλα στο μέλλον.

Απο πεμπτη που εχω ρεπο ξεκιναω το εγχειρημα με την καλωδιωση..το καλωδιο που μου εχει μεινει απο τον ηλεκτρολογο λεει πανω αυτο.(DINTEK UTP CAT5 E SOLID 24AWG ×4P.......κτλ κτλ.οποτε το καλωδιο μας κανει.ειναι περιπου σαραντα μετρα.αυτο που μπορει να με δτσκολεψει λιγο ειναι το πως ακριβως θα περασω τοσα μετρα καλωδιο μεσα απο το σπιραλ.δεν το εχω ξανα κανει ποτε.αν και εχω αρσαλινα γτ την ειχε ξεχασει ο ηλεκτρολογος στο σπιτι μ και την καβατζωσα τοτε.

Δένεις μαζί με μονωτική ή ταινία συσκευασίας τα 4 καλώδια, αλλά φροντίζεις τα εσωτερικά καλώδια ενός εξ αυτών να είναι ελεύθερα μερικά εκατοστά, τόσο ώστε να τα περάσεις στην ατσαλίνα και να τα στρίψεις γερά ώστε να κρατηθούν κατά το τράβηγμα. Αν ο σωλήνας είναι σχετικά στενός, περιοδικά βάλε λίγο απορρυπαντικό πιάτων στο χέρι σου και πέρνα το γύρω από τα καλώδια. Αναγκαστικά το σπιράλ θα είναι σε τμήματα κομμένο (ανάλογα το μήκος της ατσαλίνας) και θα τα ενώσεις με κατάλληλη μούφα.

Αψογα.ωραια καταλαβα.οσον αφορα το σπιραλ να ρωτησω κατι;δεν χρειαζομαι καποιο ακριβο σπιραλ ετσι;ολα την ιδια δουλεια θα μ κανουν;εννοω λογω βροχων τον χειμωνα και λογω ηλιου το καλοκαιρι αν αντεχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...