Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Παράξενο πάντως και στην vodafone ίδια βλάβη και στον οτε 

Ρώτησες κάπιο γείτονα αν έχει vdsl και αν ναι πως παει η γραμμή του

Οχι δεν έχει κανένας εδω γύρω. Είναι φως φανάρι πλέον ότι είναι θέμα χαλκού - γραμμής. Τώρα το πού, ας κόψουν το λαιμό τους να το βρούν.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης από αυτήν την ώρα και μετά όπως τώρα η κατάσταση φτιάχνει κάπως με αραιές απόσυνδέσεις και λιγα μαζεμένα λάθη. Προς το βράδυ είναι καλυτερα. Το πολύ πρόβλημα είναι από 10 έως 17.00

Δημοσ.

Άρα το θέμα ειναι στο ζεύγος που σου έχουν δώσει. Είχες τονίσει οταν έκανες την φοριτότητα ότι είχε θέμα η γραμμή σου και αν μπορούν να σου βρουν άλλη; Μου φαίνεται παράλογο ο ΟΤΕ να μην μπορεί να βρει στους συνδρομητές του μια καλή γραμμή.

Επίσης, αυτό που μου κάνει τρελή εντύπωση είναι ότι μιλάμε για VDSL. Δλδ δεν είναι το κλασσικό το ADSL που η γραμμή επηρεάζεται απο θόρυβο στον χαλκό. Στην VDSL απ οτι έχω καταλάβει, ο θόρυβος σχεδόν εξαλείφεται. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν απο την Nova σε μένα. Ότι το θέμα είναι το ζευγάρι και ή πρέπει να μου αλλάξει ζευγάρι ο νέος πάροχος που θα πάω ή πρέπει να βάλω VDSL.

Δημοσ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Πριν καμιά ώρα ήρθε ο τεχνικός που με σύνδεσε. Μαζί του έτυχε να είναι και ένας πιο έμπειρος μου είπε τεχνικός σε δύσκολες γραμμές και απομακρυσμένα δίκτυα. Στις μετρήσεις που πήρε έτυχε η γραμμή να μην δίνει λάθη. Του λέω σαββατοκύριακο υπέφερε, έχω αποθηκεύσει το log του ρούτερ να δείς καμιά 40αριά αποσυνδέσεις. Μου λέει σε πιστέυω. Τότε μου λένε θα σου αλλάξουμε απερχόμενο να δοκιμάσουμε και βλέπουμε πως θα πάει. Οι άνθρωποι δοκίμασα δύο διαφορετικά ζέυγη. Το ένα έδινε 43.000 μέγιστο και μεγαλύτερο att γραμμής από αυτό που είχα, δεν τους άρεσε και προχώρησαν στο επόμενο. Βρήκαν ζεύγος με 77.000 μέγιστο (ενώ αυτό που είχα ήταν μέχρι 54.000) και μικρότερο att γραμμής. Σύνδεση λοιπόν μέγιστα, και λάθη μηδαμινά. Παραθέτω δύο φωτό από πριν και μετά, σε μία ώρα περίπου σύνδεσης. Επίσης έπρεπε να έχω τρελαθεί στις αποσυνδέσεις τώρα και είμαι μέχρι στιγμής σταθερός. Εξαίρεται παιδιά, και όταν τους έδωσα να καταλάβουν ότι ξέρω δυο πράγματα παραπάνω, μου εξήγησαν πολλά πράγματα. Χαλάλι το λίγο παραπάνω στην τιμή (5 ευρώ διαφορά είναι, λίγο το ποσό στον λογαριασμό), αλλά η εξυπηρέτηση είναι σε άλλα επίπεδα. Θα επανέλθω μετά από μέρες για να μην προτρέχω τώρα για να δώσω τα τελικά στοιχεία.

Πριν και μετά :  

333088949_2018-06-0214-12-47.png.112cae00008f4d963bb7f1a26ff4d427.png

Στιγμιότυπο από 2018-06-04 14-58-23.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dr_papas είπε

ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Πριν καμιά ώρα ήρθε ο τεχνικός που με σύνδεσε. Μαζί του έτυχε να είναι και ένας πιο έμπειρος μου είπε τεχνικός σε δύσκολες γραμμές και απομακρυσμένα δίκτυα. Στις μετρήσεις που πήρε έτυχε η γραμμή να μην δίνει λάθη. Του λέω σαββατοκύριακο υπέφερε, έχω αποθηκεύσει το log του ρούτερ να δείς καμιά 40αριά αποσυνδέσεις. Μου λέει σε πιστέυω. Τότε μου λένε θα σου αλλάξουμε απερχόμενο να δοκιμάσουμε και βλέπουμε πως θα πάει. Οι άνθρωποι δοκίμασα δύο διαφορετικά ζέυγη. Το ένα έδινε 43.000 μέγιστο και μεγαλύτερο att γραμμής από αυτό που είχα, δεν τους άρεσε και προχώρησαν στο επόμενο. Βρήκαν ζεύγος με 77.000 μέγιστο (ενώ αυτό που είχα ήταν μέχρι 54.000) και μικρότερο att γραμμής. Σύνδεση λοιπόν μέγιστα, και λάθη μηδαμινά. Παραθέτω δύο φωτό από πριν και μετά, σε μία ώρα περίπου σύνδεσης. Επίσης έπρεπε να έχω τρελαθεί στις αποσυνδέσεις τώρα και είμαι μέχρι στιγμής σταθερός. Εξαίρεται παιδιά, και όταν τους έδωσα να καταλάβουν ότι ξέρω δυο πράγματα παραπάνω, μου εξήγησαν πολλά πράγματα. Χαλάλι το λίγο παραπάνω στην τιμή (5 ευρώ διαφορά είναι, λίγο το ποσό στον λογαριασμό), αλλά η εξυπηρέτηση είναι σε άλλα επίπεδα. Θα επανέλθω μετά από μέρες για να μην προτρέχω τώρα για να δώσω τα τελικά στοιχεία.

Πριν και μετά :  

333088949_2018-06-0214-12-47.png.112cae00008f4d963bb7f1a26ff4d427.png

Στιγμιότυπο από 2018-06-04 14-58-23.png

Όποτε όλη η ταλαιπωρία γιατί η Vodafone δεν μπορούσε να σου αλλάξει ζευγάρι, ενώ ο OTE στους πελάτες του μπορεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H απάντηση που πήρα από την vodafone ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ζευγαριού ούτε από την ίδια αλλά ούτε και από τον ΟΤΕ και χαρακτήρισε το πρόβλημα δυσεπίλυτο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του τι παιχνίδια μπορεί να παίζονται. Πάντως τώρα μετά από 3 ώρες uptime δεν έχω ούτε 5.000 fec errοrs ενώ crc κανένα!! Ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχω καμιά 50.000 crc και να έχω πήξει στις αποσυνδέσεις.

Ταλαιπωρία κοντά ενάμιση μήνα και να φωνάζω αποδεδειγμένα στα τηλέφωνα ότι δεν φταίω εγώ αλλά το κομμάτι της γραμμής του ΟΤΕ. Να προσπαθώ δλδ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Ας όψεται. 6 χρόνια πελάτης στη vodafone δεν είχα παράπονο αλλά σε αυτήν την βλάβη με απογοήτευσε. 

Επεξ/σία από dr_papas
  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Τελικά έγινε επίλυση ;

Μου άλλαξαν ζεύγος το οποίο δείχνει να δουλεύει πολύ καλύτερα δεν μαζεύει λάθη και είναι σταθερό 4 ώρες τώρα. Το παρακολουθούμε καο βλέπουμε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dr_papas είπε

H απάντηση που πήρα από την vodafone ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ζευγαριού ούτε από την ίδια αλλά ούτε και από τον ΟΤΕ και χαρακτήρισε το πρόβλημα δυσεπίλυτο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του τι παιχνίδια μπορεί να παίζονται. Πάντως τώρα μετά από 3 ώρες uptime δεν έχω ούτε 5.000 fec errοrs ενώ crc κανένα!! Ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχω καμιά 50.000 crc και να έχω πήξει στις αποσυνδέσεις.

Ταλαιπωρία κοντά ενάμιση μήνα και να φωνάζω αποδεδειγμένα στα τηλέφωνα ότι δεν φταίω εγώ αλλά το κομμάτι της γραμμής του ΟΤΕ. Να προσπαθώ δλδ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Ας όψεται. 6 χρόνια πελάτης στη vodafone δεν είχα παράπονο αλλά σε αυτήν την βλάβη με απογοήτευσε. 

Και σε μενα ακριβως τα ιδια μου ελεγαν απο nova. Οτι εχει θεμα το ζευγαρι κ πως συμφωνα με τον ΟΤΕ δεν υπαρχει αλλο διαθεσιμο στο ΚΑΦΑΟ, οποτε το θεμα δεν λυνεται. Προφανως ειναι κλασσικη απαντηση του ΟΤΕ για να μαζευει επιπλεον πελατες. Αυτο που απορω ειναι το πως γινεται οι αλλες εταιρειες να το καταπινουν ετσι. Με τον τεχνικο της nova που ειχα μιλησει, μου ειπε οτι μονο οι ΟΤΕτζηδες ανοιγουν τα ΚΑΦΑΟ και επομενως κανενας δεν μπορει να ελεγξει αν αυτα που λενε ισχυουν ή οχι. Τεσπα... τελος καλο. Ελπιζω κ γω με την εντελως  νεα συνδεση να βρω την υγειά μου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gkostas2007 είπε

Και σε μενα ακριβως τα ιδια μου ελεγαν απο nova. Οτι εχει θεμα το ζευγαρι κ πως συμφωνα με τον ΟΤΕ δεν υπαρχει αλλο διαθεσιμο στο ΚΑΦΑΟ, οποτε το θεμα δεν λυνεται. Προφανως ειναι κλασσικη απαντηση του ΟΤΕ για να μαζευει επιπλεον πελατες. Αυτο που απορω ειναι το πως γινεται οι αλλες εταιρειες να το καταπινουν ετσι. Με τον τεχνικο της nova που ειχα μιλησει, μου ειπε οτι μονο οι ΟΤΕτζηδες ανοιγουν τα ΚΑΦΑΟ και επομενως κανενας δεν μπορει να ελεγξει αν αυτα που λενε ισχυουν ή οχι. Τεσπα... τελος καλο. Ελπιζω κ γω με την εντελως  νεα συνδεση να βρω την υγειά μου.

Πιστέυω να την βρείς φίλε μου. Εγώ από ότι κατάλαβα ο ΟΤΕ έχει αναμονές απερχομένων καβάτζα. Στην vodafone απάντησε ο ΟΤΕ την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έχει άλλο ζεύγος. Σήμερα ξαφνικά βρέθηκαν για δοκιμή όχι ένα αλλά δύο ζεύγη.. Τροφή για σκέψη. Πάντως για την ιστορία μετά από 6 + ώρες τώρα βράχος η σύνδεση!!

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι μετά από λίγο καιρό καθόσον έλειψα για δέκα ημέρες από το σπίτι και δεν είχα ασφαλή συμπεράσματα. Αρχικά μετά την αλλαγή του ζεύγους στο ΚΑΦΑΟ σαφώς ήμουν σε καλύτερη κατάσταση αλλά είχα και πάλι μερικές αποσυνδέσεις. Ηρθαν πάλι τα παιδιά από το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ και το μόνο που έμενε πλέον ήταν να αλλαχθεί ένα ζεύγος περίπου 30 μέτρων από το χαλύβδινο κουτί προς ένα box (από από το box και μετά ξεκινούσε το ζεύγος που αλλάξαμε αρχικά). E λοιπόν σε αυτά τα 30 μέτρα καλωδίου μάλλον ήταν το πρόβλημα γιατί από εκεί και έπειτα παίζω ήδη 10 μέρες συνεχόμενα χωρίς αποσύνδεση πλέον με λάθη που αγγίζουν μόλις τα 400 crc και καμιά 300.000 fec. Τέλος καλό όλα καλά!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι και εγώ... Έγινε σύνδεση με νέα γραμμή στον ΟΤΕ (νέο νούμερο κλπ). Ενώ στην Nova μου έλεγαν ότι ο ΟΤΕ τους είπε πως φταίει το ζευγάρι στο ΚΑΦΑΟ και πως τα καλώδια της πολυκατοικίας είναι ΟΚ (οπότε δεν μπορεί να γίνει κάτι και χαρακτήρισαν την βλάβη μη επιλύσιμη) από τον ΟΤΕ μου είπαν ότι το ζεύγος στο ΚΑΦΑΟ είναι ΟΚ. Η ταχύτητα που πάει από το ΚΑΦΑΟ μέχρι την πολυκατοικία μου είναι 14Mbts, αλλά από την πολυκατοικία μέχρι την πρίζα του τηλεφώνου η ταχύτητα πέφτει στα 8Mbts και μετά στα 700Kbts... Οπότε μου είπαν ότι φταίει η εσωτερική καλωδίωση (αυτή που 3 τεχνικοί της Nova την βρήκαν μια χαρά...) και θα έρθει δικός τους ηλεκτρολόγος να κάνει και δική του επιπλέον μελέτη και άμα είναι να αλλάξει την κάθετη καλωδίωση (με δικά μου έξοδα φυσικά)... Από κει και πέρα εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

ΥΓ Το καλό του ΟΤΕ σε σχέση με την Nova (μέχρι στιγμής), είναι πως ο ίδιος τεχνικός που θα ανοίξει το ΚΑΦΑΟ, ο ίδιος θα έρθει και στην πολυκατοικία και από τον ίδιο θα πάρει feedback το τεχνικό τμήμα για να με ενημερώσει για το τι συμβαίνει. Πράγμα που με την Nova δεν γινόταν (ο τεχνικός τους, έλεγχε μόνο τα καλώδια στην πολυκατοικία απ' ότι κατάλαβα) και για όλα τα υπόλοιπα έπρεπε να εμπλέξουν τον ΟΤΕ, που πλέον αμφιβάλλω πολύ αν πραγματικά τον ενέπλεκαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...