Προς το περιεχόμενο

Βοοt καθυστέρηση-λόγω bios?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω πάρει ένα acer laptop. Εχει bios της Phoenιx-αν το γραφω καλά.

Nα πω ότι προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση το bios αλλά μου είπε το πρόγραμμα(Phoenιx) ότι δεν αναβαθμίζει επειδή είναι ίδια ή νεότερη η τρέχουσα έκδοση

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Οταν μπουτάρει ο ace, απο την αρχή 'στέκονταν'-καθυστερούσε λίγο, σε μια δική του αρχική οθόνη, με το logo της acer και με επιλογές εισόδου στο bios καθώς και επιλογή μονάδας που θα κάνει το boot.

Οταν πρωτοαγόρασα το μηχάνημα, πριν κάνω installations, η καθυστέρηση αυτή ήταν μικρή.

Τώρα όμως, μετά από κάποιες μέρες χρησης, καθυστερεί αρκετά περισσότερο σε αυτή την οθόνη.

Εριξα μια ματιά στις επιλογές του bios και δεν είδα κάτι που να μιλά για waiting. Να πω ότι το Bios είναι πολύ λιτό, ελάχιστες επιλογές, δεν έχει και πολλά να ψάξει κανείς.

Τα defaults του bios που πιθανώς έχουν κάποια αξία να αναφερθούν εδώ, είναι :

Fast Boot: Enabled

Power on display: Auto

Lcd Autodim: Enabled

Usb Bios Legacy support: Enabled

Μες τα διάφορα πειράματά μου-που ίσως να μην έχουν και μεγάλη σχέση- δοκίμασα Boot με και χωρίς usb -προσοχή-καλώδιο. Οχι συσκευή.Απλά ένα καλώδιο.

Χωρις το καλώδιο, η αναμονή ήταν λιγότερη για να μπει στα windows.

Επίσης, βρισκόμενος στην αρχική οθόνη, αυτή με το logo του acer και την καθυστέρηση, πάτησα escape. Moυ εμφάνισε τότε την κλασικη μαύρη-dosάδικη-οθόνη που το σύστημα καταγράφει ότι βρίσκει (μνημη, σκληρό κλπ) και ανάμενε. Κάποια στιγμή, σε κλάσματα δευτερολέπτου, βγάζει μια γραμμή που έλεγε mouse initialized, και ξεκίνησε να μπει στα windows.

Ομως εγώ, δεν είχα τίποτε συνδεδεμένο πάνω στο laptop. Μόνο ένα καλώδιο.

Τι γίνεται τελικά?

Τι μπορεί να φταίει γι' αυτή την καθυστέρηση? Πως να το παρακάμψω-άν γίνεται?

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, αλλά κάνω την εξής υπόθεση:

Στο 1ο boot έψαχνε να βρει τη συσκευή (είχες το καλώδιο), αποτυγχάνει καθυστερώντας.

Στο 2ο boot έχει το σύστημα ενημερωθεί για την αποσύνδεση της συσκευής, συμπτωματικά βγάζεις το καλώδιο, και μπουτάρει χωρίς να το ψάχνει.

Έκανα και την υπόθεση ότι το καλώδιο "κάτι κάνει" αλλά μάλλον κάνω λάθος.

Δε βοήθησα με το πρόβλημα, αλλά πειραματίσου με το hardware detection που κάνει το bios. Εγώ εκεί θα στρεφόμουν.

Δημοσ.

Εννοώ κλείσε κανένα plug 'n' play, κοίτα τα irq, βάλε βγάλε καμιά συσκευή, δες αν κάποια έχουν επιλογή enabled ή auto ενώ θα έπρεπε να είναι disabled...

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν έχει και πολλά να ψάξει ή να αλλάξει κανείς.

4 καρτέλες όλες κι όλες, από τις οποίες 1 είναι εντελώς πληροφοριακή.

Με irq δεν ειμαι εξοικειωμένος.

Οσα για τα enabled-disabled, είναι μόνο τα 4 που προανέφερα! Λιτά πράγματα.

Δημοσ.

prosfata epexa me ena acer kai sto bios exei epilogh an 8eleis na sou bgazei h oxi se ka8e boot to menu pou epilegeis apo poy 8a bootarei hd-cd-flopy ktlp

kane disable ayth thn epilogh kai orise sto bios boot apo hd

pi8anon paromoio htan 4 karteles eixe kai h prwth htan mono ta status

Δημοσ.

Δυστυχώς, όσο κι αν πειραματίστηκα με τις λιγοστές επιλογές του Bios, δεν γίνεται να απενεργοποιήσω εντελώς τα υπόλοιπα Boot εκτός του Hard Disk. Το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να τα μετατοπίσω ως σειρά προτεραιότητας προς τα κάτω.

Αλλά και με αυτό, στην πράξη, δεν αλλάζει κάτι. Η καθυστέρηση παραμένει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...