Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα

Έχω τον συγκεκριμένο δίσκο Seagate ST1000LM014 1000GB Hybrid SSHD SATA Drive αλλά κάηκε το pcb δεν τον αναγνώριζε και δεν δούλευε ο δίσκος αγόρασα άλλο pcb με τον ίδιο σειριακό αριθμό και ζήτησα από κάποιον ηλεκτρονικό να αντικαταστησει το chip του bios αλλά δεν δείχνει σημάδια ζωής ....Έχει κάνει κάποιος την συγκεκριμένη διαδικασία και ήταν επιτυχής ....είναι μεγάλη ανάγκη γιατί θέλω τα αρχεία που βρίσκονται στον δίσκο ....

ST1000LM014-ST500LM000-HDD-PCB-FOR-SEAGATE-LOGIC-BOARD-BOARD-NUMBER-100731589-REV-A.jpg_640x640.jpg

Δημοσ.

Εάν  όντως  ήταν  η πλακέτα το πρόβλημα  θα έπρεπε  να λειτουργήσει.Δεν Νομίζω  οτι χρειαζόταν αλλαγη στο τσιπ του bios. Δοκιμασες με το αρχικό bios της καινουριας πλακέτας; Ίσως να έγκειται αλλού  το πρόβλημα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gio23 είπε

Εάν  όντως  ήταν  η πλακέτα το πρόβλημα  θα έπρεπε  να λειτουργήσει.Δεν Νομίζω  οτι χρειαζόταν αλλαγη στο τσιπ του bios. Δοκιμασες με το αρχικό bios της καινουριας πλακέτας; Ίσως να έγκειται αλλού  το πρόβλημα.

καλημέρα 

με pcb από άλλο δίσκο έπαιζε κανονικά .....(αναγνώρισε τον δισκο και άκουσα τα μηχανικά μέρη του να κινούνται ) δεν τον είδα στο σύστημα ......με την συγκεκριμένη πλακέτα όταν το δοκίμασα πριν την αποκόλληση και συγκόλληση του bios έδειχνε ότι δούλευε αλλά και πάλι χωρίς να τον αναγνωρίζει το σύστημα ....

Δημοσ.

Μέσα από τις ρυθμίσεις του bios φαίνεται στον υπολογιστή σου; Αν δεν φαίνεται ούτε και εκεί έχει πρόβλημα ο δίσκος. Κάποιες φορές ο μικροκώδικας του firmware παθαίνει διαλλειψεις αλλά είναι ακραία κατάσταση. Δόκιμασε και κανένα πρόγραμμα διάγνωσης αν σου βρίσκεται.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gio23 είπε

Μέσα από τις ρυθμίσεις του bios φαίνεται στον υπολογιστή σου; Αν δεν φαίνεται ούτε και εκεί έχει πρόβλημα ο δίσκος. Κάποιες φορές ο μικροκώδικας του firmware παθαίνει διαλλειψεις αλλά είναι ακραία κατάσταση. Δόκιμασε και κανένα πρόγραμμα διάγνωσης αν σου βρίσκεται.

δεν έχω δοκιμάσει κάτι .....άλλα ότι τον αναγνωρίζει τον δίσκο τον αναγνωρίζει και στην διαχείριση δίσκων μετά από εκεί είναι το θέμα ...

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, corsair04 είπε

δεν έχω δοκιμάσει κάτι .....άλλα ότι τον αναγνωρίζει τον δίσκο τον αναγνωρίζει και στην διαχείριση δίσκων μετά από εκεί είναι το θέμα ...

Με Live linux δοκιμασες μήπως από εκεί βλέπεις τα αρχεία σου?

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Με Live linux δοκιμασες μήπως από εκεί βλέπεις τα αρχεία σου?

όχι γιατί μετά την αλλαγή του bios chip ο δίσκος δεν παίρνει ρεύμα με αυτήν πλακέτα ......αλλά με μια άλλη από 500 δίσκο γυρίζουν τα μηχανικά μέρη αλλά δεν τον βρίσκει ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...