Προς το περιεχόμενο

Ο υπολογιστής ξαφνικά κλείνει

gamerz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρατηρώ τελευταία ότι ενώ παίζω κάποια παιχνίδι μετά από λίγο ο υπολογιστής κλείνει. Αυτό συμβαίνει και στην συνέχεια αλλά όχι μόνο ενώ παίζω και ανεβαίνει και η θερμοκρασία του επεξεργαστή πάνω από 40 βαθμούς. Πάστα έχω αλλάξει πριν 2 μήνες. Τι πρέπει να κοιτάξω; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποτε το ειχα παθει με ενα coolermaster τροφοδοτικο και την r9 390x ξαφνικα ενω επαιζα μου εκανε επανεκινηση δοκιμασα καινουργιο τροφοδοτικο κ ολα οκ

δεν λεω οτι σιγουρα ειναι αυτο στην περιπτωση σου απλα το αναφερω μηπως βοηθησει να δοκιμασεις με ενα αλλο

Το είχα πάει πριν καιρό στο eshop και επειδή το τροφοδοτικό είχε πρόβλημα μου το είχαν αλλάξει. Θα το ξανά πάω να δω τι πρόβλημα υπάρχει. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Είσαι σε λάθος section, εκτός κι αν έχεις κάνει oc.

Σε κάθε περίπτωση, γράψε αναλυτικά από τι αποτελείται το σύστημα, λειτουργικό και ποια διαγνωστικά (αν) έχεις χρησιμοποιήσει.

Υπάρχουν 78460823 λόγοι που μπορεί να σβήνει το pc.

Επίσης περιέγραψε με σαφήνεια πότε εμφανίζεται το πρόβλημα.

• Like 3

40 βαθμοί για θερμοκρασία επεξεργαστή είναι απόλυτα λογικοί και δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.

Το πρόβλημα θα είτε είτε αυξημένες θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών είτε πρόβλημα στο τροφοδοτικό.

Τα υπόλοιπα όπως τα έγραψαν παραπάνω.

• Like 2

Το σύστημα μου αποτελείται από mb Asus rampage v extreme cpu 5930k ram corsair 16gb gpu 2sli Asus gtx 980 matrix m2 ssd Kingston predator 240gb hhd wd blue 1tb psu corsair ax1200i water colling corsair h110i gtx. Διαγνωστικά δεν έχω χρησιμοποιήσει διότι δεν έχω κάτι άλλο να τσεκάρω πχ cpu md και υδροψυξη. Αυτό που είχα παρατηρήσει είμαι ότι ανέβαζε θερμοκρασίες ο cpu που ποτέ δεν είχα ξανά συναντήσει στον συγκεκριμένο όπως τώρα που ξεπερνάει τους 35 βαθμούς και φτάνει 40+. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις ξεκινήσει και μπει στα Windows 10 pro μετά από λίγο κλείνει μόνος του. Το πιο πιθανό σενάριο που έχω σκεφτεί είναι ότι ο cpu πλέον δεν μπορεί να δουλέψει. Τροφοδοτικό είχα αλλάξει πριν ένα χρόνο μετά από πρόβλημα που είχε μέσω εγγύησης. Επειδή δεν έχω όπως σας είπα κάτι να τσεκάρω μια άλλη mb η cpu η τροφοδοτικό η υδροψυξη θα το πάω αναγκαστικά στο e-shop.gr όπως είχα κάνει και την τελευταία φορά. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι το κόστος θα είναι ακριβό εφόσον θα είναι ο επεξεργαστής. 

αν είχες θέμα με τον επεξεργαστή το πιθανότερο θα σε ρήμαζε στις μπλέ οθόνες,θα πάγωνε το σύστημα κλπ δεν θα σου εκλεινε ο υπολογιστής.

Πιθανότερα σενάρια κλεισίματος είναι υπερθέρμανση (πχ κάποιο κομμάτι της μητρικής)είτε κάποιο πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Αρχικά εκεί θα πήγαινε το μυαλό μου, μετά κοιτάζουμε για αλλού

3 ώρες πριν, gamerz είπε

Τον είχα φτάσει στα 4.4ghz 

Αδερφάκι δεν βοηθάς. Προσπάθησε λίγο με τη σύνταξη στις απαντήσεις σου.

Τον είχες φτάσει, δηλαδή όταν εμφανίζεται το πρόβλημα είσαι στοκ ή oc?

Όταν άλλαξες psu το 4πινο που βρίσκεται δεξιά του 8πινου στο πάνω μέρος του m/b το συνέδεσες?

• Like 2

Aπο απόσταση και με όποια ακρίβεια μπορώ να σε βοηθησω τα συμπτώματα δείχνουν να χτυπάει κάποια ocp ή uvp στην πρώτη περίπτωση επειδή για τις κάρτες σου χρειάζεσαι 4 6pin pcix molex φρόντισε να αναδιατάξεις τα καλώδια σου δίνοντας στις κάρτες από ξεχωριστά rails, ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ χρησιμοποιείς sleeved extenders ΒΓΑΛΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ και δοκίμασε χωρίς αυτούς απ' ευθείας με το τροφοδοτικό (Sleeved Extenders χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ στην περίπρωση που είναι certified για το τροφοδοτικό μας), για την δεύτερη περίπτωση τσέκαρε επίσης με ένα software π.χ. aida 64 τις τάσεις του τροφοδοτικού, πρίν και μετά αφού αναδιατάξεις τα καλώδια σου και αφαιρόντας τους sleeved extenders που πιθανόν έχεις ακόμη επάνω, τρέχοντας σε window mode π.χ. το unigine valey και τσεκάροντας τις τιμές των τάσεων του τροφοδοτικού υπό φορτίο με το aida...

Η θερμοκρασία του επεξεργαστή σου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ στα 4.4ghz να είναι (υπό φορτίο) τόσο χαμηλή κάτι άλλο σε μπερδεύει και μας τα λες λάθος.

Εάν οι τιμές των τάσεων πέφτουν χωρίς extenders και έχοντας δώσει τάση τις κάρτες γραφικών σου από ξεχωριστά rails, έχεις καλές πιθανότητες να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό....

Εαν σου κάνει απλά restart πολύ πιθανό οι ρυθμίσεις του oc στο bios να μην είναι σωστές και να σου προκαλεί αστάθεια, όπως και αν χρησιμοποιείς κάποιο έτοιμο profile να μην το σηκώνει ο επεξεργαστής σου οι μνήμες κοκ....

Αυτά πολύ γενικά, ειδικά θάλει έλεγχο από κάποιον που ξέρει από κοντά....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...