panos_saxo Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ένας φίλος αντιμετωπίζει τρελά προβλήματα με το pc του που μάλλον εντοπίζονται στην μητρική του. Το τελευταίο πρόβλημα ήταν ότι ξαφνικά πάγωσε το pc και του έβγαλε : An unecpected I/O error has occured . File : /Boot / Bcd status : 0xc000000e9 . Κάνει restart τπτ. μετά από πολλά που δοκίμασε τελικά διαπιστώσαμε πως κάπως (χωρίς σίγουρα να το κάνει ο ίδιος) ο δίσκος που είχε τα windows έχει μετατρέψει το σύστημα αρχείων του σε raw . τον έβγαλε τελείως έβαλε σε άλλον τα windows και όλα οκ για την ώρα. Το θέμα τώρα είναι ότι δε μπορούμε με τπτ να κάνουμε formαt τον συγκεκριμένο δίσκο (είναι ένας ssd p[lextor px-128s3c αγορασμένος πριν από ούτε ένα μήνα) . το ίδιο θέμα του έκανε προ μηνός σε άλλον hdd σκληρό με αποτέλεσμα να τον αχρηστέψει τελείως , δε καταφέραμε ποτέ να τον κάνουμε κάτι αλλά επειδή ήταν 12+ χρόνων θεωρήσαμε πως απλά τα έπαιξε .Σε αυτόν τον ssd προσπαθώ εδώ και ώρα να κάνω format κλασικά με δεξί κλικ και διαμόρφωση , τπτ . Μέσω γραμμής εντολών με diskpart , πάλι τπτ . Δε μας νοιάζει να πάρουμε τα αρχεία μόνο windows είχε μέσα έτσι κι αλλιώς , αλλά πως θα τον καταφέρω να γίνει format και να τον διαβάσει ρε παιδιά ? Επεξ/σία 18 Μαΐου 2018 από panos_saxo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Bitlocker + tpm ? Bitlocker με κανενα usb stick? Hardware encryption του δισκου με χρηση tpm? Veracrypt? Truecrypt? λεω εγω τωρα.. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Συγνώμη αλλά δεν γνωρίζω και πολλά επί του θέματος και γι αυτό ρωτάω. Αν καταλαβαίνω σωστά αυτά είναι κάποια προγράμματα για να κλειδώσω , κάνω απόκρυψη του περιεχομένου του δίσκου? Εμένα με ενδιαφέρει αφενός να τον κάνω σε ntfs , αφετέρου να καταφέρω να τον ανοίξω. Αυτή τη στιγμή μόνο στη διαχείριση δίσκων τον βλέπει το σύστημα το δίσκο και δεν επιδέχεται καμίας ενέργειας . Δεν τον διαβάζει αν πας ο υπολογιστής και στη διαχείριση δίσκων τον δίσκος 3 χωρίς να αντιστοιχεί κάποιο γράμμα η να με αφήνει να κάνω κάτι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ο δισκος οταν τα περιεχομενα του ειναι encrypted με καποια απο τις εφαρμογες που εγραψα παραπανω αν δεν δωσεις το password για να γινει το decryption το λειτουργικο τον βλεπει σαν raw. Πως βλεπουν τα windows τον δισκο μεσα απο το device manager? Εμφανιζεται κανονικα το ονομα του για δες... Επισης μηπως εγινε καμια αλλαγη απο UEFI σε CSM στο Bios? Εγινε καποιο update στα windows? Επεξ/σία 18 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Κάποια αλλαγή στο bios δεν έγινε. Επίσης κανένα update στα Windows. Ξαφνικά κρασαρε το πισί και έγινε αυτό που περιγράφω. Τώρα τον έχω συνδέσει εξωτερικά και τον βλέπει στη διαχείριση συσκευών με το όνομα του δλδ σαν :plextor px.... Usb device. Στη διαχείριση δίσκων τον δείχνει με σύστημα raw στην ενότητα ο υπολογιστής μου δεν φαίνεται πουθενά. Δεν τον έκανε κάνεις μας encrypted πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 με admin elevated cmd το diskpart πως συμπεριφερεται? δηλαδη list disk select disk x opou x to noumero pou antistoixei ston plextor clean (ta svhnei ola) create partition primary klp klp τι κανει εμφανιζει καποιο μυνημα λαθους? Αν κανεις στο disk management δεξι κλικ αριστερα στο Disk X που ειναι ο plextor σου εχει επιλογη initialize? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Στο cmd στην εντολή clean μου βγάζει :δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση της αίτησης εξαιτίας ενός σφάλματος σε συσκευή Ι/Ο Στη διαχείριση δίσκου αν κανω δεξί κλικ πάνω του έχει μόνο να επιλέξω : μετατροπή σε δυναμικό δίσκο (αν το κάνω βγάζει σφάλμα η λειτουργία δεν υποστηρίζετε από το αντικείμενο) και, εκτός σύνδεσης /ιδιότητες /βοήθεια. Όλες οι άλλες επιλογές δεν είναι διαθέσιμες για επιλογή Προσπάθησα και μέσω του gparted που διάβασα κάπου, έφτιαξα live usb δεν κάνει απολύτως τπτ. Θα τον πετάξουμε στα σκουπίδια από ότι φαίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Αν εχει εγγυηση θα τον επεστρεφα στην εταιρια κατασκευης για αντικατασταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Φυσικά έχει , πριν 1 μήν αγοράστηκε. Απλά δε ξέρω μη μου πουν καμιά βλακεία άμα τον κοιτάξουν πρώτα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 βλακεια δεν γινεται να σου πουν, αν μπορουν στην τελικη ας σου πουν τι λαθος εκανες. Δε νομιζω παντως να το φτιαξουν θα σου τον αλλαξουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Ίδωμεν αύριο που θα τον πάω. Θα ενημερώσω μέσα στη βδομάδα έτσι για το γμτ. Αν τον φτιάξουν που και εγώ αμφιβάλλω, ελπίζω να μου πουν το πως έστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα