panos_saxo Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Καλησπέρα , έκανα update στα Bios και ενώ πήγαν όλα καλά , κατά την πρώτη εκκίνηση βλέπω μνμ :bootmgr is missing . Εντάξει λέω θα άλλαξε στις ρυθμίσεις κάτι και θα προσπαθεί να bootαρει από άλλο δίσκο (έχω 3 συνολικά , 1 με λειτουργικό μόνο ) . Πάω στις ρυθμίσεις βάζω να κάνει μπουτ από hdd γιατί όντως είχε από usb , ξαναπροσπαθώ και τπτ το ίδιο μνμ . Πάω χειροκίνητα από boot menu και του λέω διάβασε συγκεκριμένα τον τάδε δίσκο , κομπλέ ανοίγει μια χαρά . Το πρόβλημα είναι πως για κάποιο λόγο πλέον βλέπει σαν 1ο δίσκο έναν από τους άλλους 2 που δεν έχουν εννοείτε λειτουργικό και τον κύριο δίσκο τον βλέπει σαν 2ο με αποτέλεσμα να προσπαθεί να μπουταρει από τον 1 ! και για να ανοίξει το πισι δλδ πρέπει να πηγαίνω κάθε φορα πριν την εκίννηση στο μπουτ μενού και να επιλέγω τον σωστό δίσκο. Μπορω να το φτιάξω κάπως αυτο ? ο λειτουργικός δισκος είναι ενας ssd ocz vertex . και οι άλλοι 2 που έχω για δεδομένα μονο είναι ενας 500αρης μηχανικός western digital και αλλος ενας 1 trb .Η μητρική μου ειναι η gigabyte 970aud3.
vAg0s97 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Βγάζεις τους άλλους δίσκους αρχικά να δεις άμα εκκινεί μόνο με τον ssd. Εάν δεν, τότε δοκίμασε να αλλάξεις το boot priority και βάλε 1st τον ssd. Άμα συνεχίζει τα ίδια, τότε βάλε όλους τους δίσκους πίσω, κάνε ένα cmos reset στην μητρική, και ξανά ρύθμισε τα πάντα για το bios από την αρχή. Το bootmgr συνήθως βάραγε από ότι θυμάμαι σε Windows 7 όταν χανόταν το boot directory. Δεν και απίθανο μετά από το bios update να σου έγινε και corrupted. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεσαι το dvd/usb με τα Windows , εκκινείς σε αυτό και κάνεις επιδιόρθωση του συστήματος κατά την εκκίνηση και μετά την επανεκκίνηση θα σου παίξει ρολόι.
panos_saxo Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Έκανα κάτι μέχρι να απαντήσεις που μου φαινόταν χαζό μεν , αλλά έπιασε δε. Θυμήθηκα ότι όταν είχα στήσει το pc επειδή δε με βόλευε να συνδέσω τους δίσκους πάνω στη μητρική με τη σειρά , είχα βάλει τα καλώδιο όπως να ναι δλδ στις θέσεις 2 3 και 6 . Τα έβαλα τώρα με τη σειρά ξεκινώντας από το 0 και χωρίς να κάνω τπτ άλλο ξεκίνησε κανονικά. συνεχίζει βέβαια να μου βλέπει σαν 2ο δίσκο τον ssd αλλά ξεκίνησε κανονικά (Λέει στη διαχείριση δίσκων : Δίσκος 0 τον 500αρη . δίσκος 1 τον ssd και δίσκος 2 τον 1 Tb. Περιμένω να γίνει ένα format σε άλλο δίσκο που έχω πρόβλημα ( θα το κάνω θέμα τώρα σε άλλο ποστ , αν θες έλα και από κει να ρίξεις τα φώτα σου !) και μετά θα ξανακάνω μια επανεκκίνηση να δω αν είναι Οκ. Ευχαριστώ !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα