Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, mixalis95320 είπε Asus καρτες δεν ετυχε να δεις με τα πρασσινα - κοκκινα led πανω απο τα βυσματα? Απλα μου φαινεται περιεργο που δεν το εχεις δει ποτε αυτο.. Ναι έχω δει. Τα led δείχνουν ότι διαβάζει αν είναι ή όχι συνδεδεμένο καλώδιο. Όχι αν αντέχει το wattage του τροφοδοτικού. Διαβάζουν τα "sense" λογικά. Αλλά είναι γενικά σπάνιο σαν feature.
mixalis95320 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Ναι έχω δει. Τα led δείχνουν ότι διαβάζει αν είναι ή όχι συνδεδεμένο καλώδιο. Όχι αν αντέχει το wattage του τροφοδοτικού. Διαβάζουν τα "sense" λογικά. Αλλά είναι γενικά σπάνιο σαν feature. Καμια καρτα δεν ξερει το wattage του τροφοδοτικου σου. θα τραβιξει οσα χρειαζεται, αν δεν μπορει το τροφοδοτικο σου να τα δωσει και εχει over curent protecton θα κλεισει για να μην καει. Ο ρολος του sense ηταν για το vdroop, σε high load το τροφοδοτικο στην πλακετα του (τουλαχιστον τα προσφατα οχι εποχης 1800μχ) καλιμπραρει τα volt να ειναι σε spec αναλογα με το load, στην αλλη ακρη του καλωδιου ομως δεν φτανει το ιδιο voltage. Αυτος ηταν ο σκοπος του sense, να λεει η καρτα.." οπα φιλε δεν εχω το ρευμα που χρειαζομαι εδω στειλε λιγο παραπανω" Αν ανοιξεις ομως ενα τροφοδοτικο σημερα θα δεις οτι ολα τα καλωδια του ερχονται απο το ιδιο σημειο. Υπαρχει sense σε τοπικο επιπεδο στην πλακετα του τροφοδοτικου, Κατι που ειναι τελειως διαφορετικο απο το sense της καρτας. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από mixalis95320 1
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε Καμια καρτα δεν ξερει το wattage του τροφοδοτικου σου. θα τραβιξει οσα χρειαζεται, αν δεν μπορει το τροφοδοτικο σου να τα δωσει και εχει over curent protecton θα κλεισει για να μην καει. Ο ρολος του sense ηταν για το vdroop, σε high load το τροφοδοτικο στην πλακετα του (τουλαχιστον τα προσφατα οχι εποχης 1800μχ) καλιμπραρει τα volt να ειναι σε spec αναλογα με το load, στην αλλη ακρη του καλωδιου ομως δεν φτανει το ιδιο voltage. Αυτος ηταν ο σκοπος του sense, να λεει η καρτα.." οπα φιλε δεν εχω το ρευμα που χρειαζομαι εδω στειλε λιγο παραπανω" Αν ανοιξεις ομως ενα τροφοδοτικο σημερα θα δεις οτι ολα τα καλωδια του ερχονται απο το ιδιο σημειο. Υπαρχει sense σε τοπικο επιπεδο στην πλακετα του τροφοδοτικου, Κατι που ειναι τελειως διαφορετικο απο το sense της καρτας. Το sense στην κάρτα όπως το εννοώ εγώ, και ίσως την εμποδίζει να ανοίξει, είναι αυτό που λέει, "ώπα φίλε απο το 8πινο λείπουν 2 καλώδια".΄Οτι είναι single rail, τα περισσότερα, το γνωρίζω. 1
mixalis95320 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Το sense στην κάρτα όπως το εννοώ εγώ, και ίσως την εμποδίζει να ανοίξει, είναι αυτό που λέει, "ώπα φίλε απο το 8πινο λείπουν 2 καλώδια".΄Οτι είναι single rail, τα περισσότερα, το γνωρίζω. Ναι τωρα καταλαβα πως το εννοεις.. Anyway.. νομιζω εχουμε ξεφυγει λιγο..
kostaskiou Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα κ παλι, λοιπον μετα απο την τελευταια φορα που μιλησαμε μου ειχατε πει να παρω τροφοδοτικο αλλα ρωτησα καποια ατομα που ξερουν απο αυτα και μου ειπαν να παρω καλυτερα 8pin molex και αυτο εκανα..Σημερα ηρθε η παραγγελια και συνδεσα το 8πιν (με ολα τα καλωδια) στην καρτα, ανοιγει ο υπολογιστης αλλα παλι μαυρη οθονη δειχνει... -.- Τωρα οι αποριες μου ειναι 2 ή η καρτα ειναι για τα σκουπιδια η φταιει ο ανταπτορας. ΥΤ:Ανοιξα το NVIDIA experience για να γινει εγκατασταση της καρτας και δεν επιασε φταιει που δεν συνδεθηκε ο ανταπτορας? Και εντομεταξυ οταν ανοιξα τον υπολογιστη, ανοιξε, και μετα απο λιγα δευτερα εκλεισε και παει λεγοντας...(εχει καιρο που γινεται αυτο) Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από kostaskiou
TopCLR Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, kostaskiou είπε Καλησπερα κ παλι, λοιπον μετα απο την τελευταια φορα που μιλησαμε μου ειχατε πει να παρω τροφοδοτικο αλλα ρωτησα καποια ατομα που ξερουν απο αυτα και μου ειπαν να παρω καλυτερα 8pin molex και αυτο εκανα..Σημερα ηρθε η παραγγελια και συνδεσα το 8πιν (με ολα τα καλωδια) στην καρτα, ανοιγει ο υπολογιστης αλλα παλι μαυρη οθονη δειχνει... -.- Τωρα οι αποριες μου ειναι 2 ή η καρτα ειναι για τα σκουπιδια η φταιει ο ανταπτορας. ΥΤ:Ανοιξα το NVIDIA experience για να γινει εγκατασταση της καρτας και δεν επιασε φταιει που δεν συνδεθηκε ο ανταπτορας? Και εντομεταξυ οταν ανοιξα τον υπολογιστη, ανοιξε, και μετα απο λιγα δευτερα εκλεισε και παει λεγοντας...(εχει καιρο που γινεται αυτο) Αυτά που σημείωσα με έντονα γράμματα πως συμβαδίζουν; Εφόσον έβαλες αντάπτορα και σου βγάζει μαύρη οθόνη σημαίνει πως δεν μπαίνεις σε Windows. Το NVIDIA Expierence πως το άνοιξες (αφού έχεις μαύρη οθόνη) και μάλιστα χωρίς τον αντάπτορα;;; Πιο πάνω σου πρότειναν να δοκιμάσεις και με άλλο "καλό" τροφοδοτικό το οποίο θα σου λύσει την απορία αν η κάρτα σου δουλεύει. Εφόσον (όπως αναφέρθηκαν παραπάνω) το τροφοδοτικό σου έχει αδύναμη γραμμή στα 12V και είναι και παλιό, δεν αποκλείεται να φταίει αυτό! 1
kostaskiou Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, TopCLR είπε Αυτά που σημείωσα με έντονα γράμματα πως συμβαδίζουν; Εφόσον έβαλες αντάπτορα και σου βγάζει μαύρη οθόνη σημαίνει πως δεν μπαίνεις σε Windows. Το NVIDIA Expierence πως το άνοιξες (αφού έχεις μαύρη οθόνη) και μάλιστα χωρίς τον αντάπτορα;;; Πιο πάνω σου πρότειναν να δοκιμάσεις και με άλλο "καλό" τροφοδοτικό το οποίο θα σου λύσει την απορία αν η κάρτα σου δουλεύει. Εφόσον (όπως αναφέρθηκαν παραπάνω) το τροφοδοτικό σου έχει αδύναμη γραμμή στα 12V και είναι και παλιό, δεν αποκλείεται να φταίει αυτό! Λοιπον, απ'οτι ξερω το τροφοδοτικο καιει 200 watt στην καρτα και δν νμζ καν να φταιει τροφοδοτικο για 15...(385 ειναι) το nvidia experience τ ανοιξα κανονικα χωρις ανταπτορα για να τσεκαρω αν θα εγκατασταθει με το καλωδιο π ελειπε
mixalis95320 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, kostaskiou είπε Λοιπον, απ'οτι ξερω το τροφοδοτικο καιει 200 watt στην καρτα και δν νμζ καν να φταιει τροφοδοτικο για 15...(385 ειναι) το nvidia experience τ ανοιξα κανονικα χωρις ανταπτορα για να τσεκαρω αν θα εγκατασταθει με το καλωδιο π ελειπε Σκας ελεφαντα ε...πραγματικα! Ασε τα δεν νομιζω να ειναι αυτο και δεν νομιζω να ειναι το αλλο διοτι ΔΕΝ εχεις ιδεα για το πως δουλευουν μερικα πραγματα και ακου τι σου λενε. Το τροφοδοτικο σου ΔΕΝ ειναι 385w και ας γραφει οτι θελει απο εξω. Ειναι 216w. Αυτα για αρχη. Τωρα γιατι αλλα λεμε εμεις και αλλα καταλαβαινεις εσυ.. Οταν λες ανταπτορα τι ακριβως εννοεις? πως ανοιξες τον υπολογιστη και ετρεξες το nvidia experience οταν ο υπολογιστης σου δεν δειχνει εικονα? Εβαλες αλλη καρτα πανω και τον ανοιξες? το εβαλες να δουλεψει με τα on board γραφικα? (αν εχει) Μιλα ξεκαθαρα γιατι τους εχεις μπερδεψει ολους εδω μεσα. Απαντησε μου σε ολα τα παρακατω. 1: ο υπολογιστης απο τι αποτελειται? Ονομα μητρικης και επεξεργαστη. 2:Ο υπολογιστης σου δουλευε μια χαρα πριν? (Ειπες οτι εκλεινε μονος του ποιο πανω) και αν ναι με τι καρτα το δουλευες? 3:Εχεις συνδεσει και το 8πιν και το 6 πιν στην καρτα σου? Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από mixalis95320 2
kostaskiou Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, mixalis95320 είπε Σκας ελεφαντα ε...πραγματικα! Ασε τα δεν νομιζω να ειναι αυτο και δεν νομιζω να ειναι το αλλο διοτι ΔΕΝ εχεις ιδεα για το πως δουλευουν μερικα πραγματα και ακου τι σου λενε. Το τροφοδοτικο σου ΔΕΝ ειναι 385w και ας γραφει οτι θελει απο εξω. Ειναι 216w. Αυτα για αρχη. Τωρα γιατι αλλα λεμε εμεις και αλλα καταλαβαινεις εσυ.. Οταν λες ανταπτορα τι ακριβως εννοεις? πως ανοιξες τον υπολογιστη και ετρεξες το nvidia experience οταν ο υπολογιστης σου δεν δειχνει εικονα? Εβαλες αλλη καρτα πανω και τον ανοιξες? το εβαλες να δουλεψει με τα on board γραφικα? (αν εχει) Μιλα ξεκαθαρα γιατι τους εχεις μπερδεψει ολους εδω μεσα. Απαντησε μου σε ολα τα παρακατω. 1: ο υπολογιστης απο τι αποτελειται? Ονομα μητρικης και επεξεργαστη. 2:Ο υπολογιστης σου δουλευε μια χαρα πριν? (Ειπες οτι εκλεινε μονος του ποιο πανω) και αν ναι με τι καρτα το δουλευες? 3:Εχεις συνδεσει και το 8πιν και το 6 πιν στην καρτα σου? mixali95320, χαλαρωσε λιγο πρωτον ξερω οτι ειμαι αρχαριος σε αυτα γι'αυτο ρωταω γ ν μαθω..Δν σ παιρνει ν μιλας ετσι! Αυτα γ αρχη. Δεν ειναι και ευκολο να αγορασεις κατι ειδικα να στ λενε οι αλλοι απο ενα μηνυμα γι'αυτο τ παμε σιγα σιγα 😉Τωρα γ πες μ εσυ π ξερεις οτι ειναι 216w το τροφοδοτικο? 1.ASDROCK FM2A68M-HD+ Επεξεργαστης http://hecgroupusa.com/products/switching-power-supply/retail-power-supply/windmill-pro-385/ εσυ ο ιδιος μ τ στειλες ελεος. 2.Ο υπολογιστης μ δουλευε κανονικα τοσο καιρο αλλα πριν 3-4 μηνες ξαφνικα κτ επαθε τν ανοιγω τν υπολογιστη και κλεινει μετα απο κατι δευτερα και συνεχεια αυτο γντ μεχρι να "ξεκουραστει" λες κ τ μπλοκαρει κατι. 3.Εχω βαλει τα πιν και ειναι σιγουρο θα στειλω φωτο αυριο. ΥΓ: Οκ μπορει τωρα να ειμαι σιγουρος αν φταιει το τροφοδοτικο Θα παρω καινουργιο και ο θεος βοηθος. Input Characteristics Model Voltage Frequency WINDMILLPRO 385 115 / 230V 50Hz ~ 60Hz Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από kostaskiou
TopCLR Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Μιας και η μητρική σου είναι FM2+ και δεν μας είπες επεξεργαστή (στο link "δείχεις" το τροφοδοτικό!) είναι πολύ πιθανό να έχεις επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά. ΑΝ προσπαθείς να εγκαταστήσεις το NVIDIA Expierence χωρίς εγκατεστημένη την GTX 960 που ανέφερες στο αρχικό ποστ (και χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή), πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Τα ενσωματωμένα γραφικά είναι AMD και όχι NVIDIA. Όταν λες πως τα προβλήματα σου άρχισαν πριν από 3-4 μήνες να φανταστώ/ούμε πως άρχισαν πριν να προσπαθήσεις να βάλεις την GTX 960. Το τροφοδοτικό σου (HEC windmill pro 385W) που είναι παλιό, κάποτε λόγω ηλικίας αρχίζει να μην αποδίδει όπως όταν ήταν καινούριο. Επίσης είναι τροφοδοτικό που την εποχή που σχεδιάστηκε (εκτός του ότι είναι μικρομεσαίας ισχύος, μόνο 385W) δεν δινόταν τόση σημασία (και όχι ιδιαίτερη ισχύς) στην γραμμή των 12V. Κοιτώντας το link του τροφοδοτικού που παρέθεσα: Output Characteristics Model \ Output +3.3 V +5 V +12 V1 +12 V2 -12 V +5 VSB Total Power WINDMILLPRO 385 28A 33A 18A N/A 0.8A 2A 385W Όπου φαίνεται πως στα 12V δίνει 18A (12x18= 216W). Στα σύγχρονα συστήματα (ακόμα και το δικό σου) δίνεται μεγάλη σημασία στα 12V (και λιγότερη στα 3.3V, 5V) και τα σύγρονα τροφοδοτικά μπορούν να αποδώσουν στα 12V το 85-90% της ισχύος τους (και όχι το 56% όπως στο δικό σου τροφοδοτικό)! Προσθέτοντας και τον παράγοντα της "ηλικίας" (= έτη υπηρεσίας) του δεν μπορείς να λες "είναι 15 λιγότερα, τι πειράζει"! Επίσης υποθέτω πως όταν αναβάθμισες στην μητρική και τον επεξεργαστή που έχεις (που είναι τεχνολογία 2012-2013) κράτησες το παλιό σου τροφοδοτικό (που βλέπω να αναφέρεται από το 2007) και νομίζω πως είσαι "τυχερός" που σου κράτησε τόσα χρόνια. Κάποτε όμως πρέπει να αλλαχτεί και αυτό και ειδικά τώρα που σου άρχισαν προβλήματα που "δείχνουν" γερασμένο τροφοδοτικό! Το παραπάνω σεντόνι το έγραψα γιατί λες πως δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις. Αν πιστεύεις πως είναι "περιττό έξοδο" η αγορά νέου τροφοδοτικού ή οτι σου λέμε "αρλούμπες" εδω μέσα, τότε καλή σου τύχη. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο 3
kostaskiou Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, TopCLR είπε Μιας και η μητρική σου είναι FM2+ και δεν μας είπες επεξεργαστή (στο link "δείχεις" το τροφοδοτικό!) είναι πολύ πιθανό να έχεις επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά. ΑΝ προσπαθείς να εγκαταστήσεις το NVIDIA Expierence χωρίς εγκατεστημένη την GTX 960 που ανέφερες στο αρχικό ποστ (και χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή), πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Τα ενσωματωμένα γραφικά είναι AMD και όχι NVIDIA. Όταν λες πως τα προβλήματα σου άρχισαν πριν από 3-4 μήνες να φανταστώ/ούμε πως άρχισαν πριν να προσπαθήσεις να βάλεις την GTX 960. Το τροφοδοτικό σου (HEC windmill pro 385W) που είναι παλιό, κάποτε λόγω ηλικίας αρχίζει να μην αποδίδει όπως όταν ήταν καινούριο. Επίσης είναι τροφοδοτικό που την εποχή που σχεδιάστηκε (εκτός του ότι είναι μικρομεσαίας ισχύος, μόνο 385W) δεν δινόταν τόση σημασία (και όχι ιδιαίτερη ισχύς) στην γραμμή των 12V. Κοιτώντας το link του τροφοδοτικού που παρέθεσα: Output Characteristics Model \ Output +3.3 V +5 V +12 V1 +12 V2 -12 V +5 VSB Total Power WINDMILLPRO 385 28A 33A 18A N/A 0.8A 2A 385W Όπου φαίνεται πως στα 12V δίνει 18A (12x18= 216W). Στα σύγχρονα συστήματα (ακόμα και το δικό σου) δίνεται μεγάλη σημασία στα 12V (και λιγότερη στα 3.3V, 5V) και τα σύγρονα τροφοδοτικά μπορούν να αποδώσουν στα 12V το 85-90% της ισχύος τους (και όχι το 56% όπως στο δικό σου τροφοδοτικό)! Προσθέτοντας και τον παράγοντα της "ηλικίας" (= έτη υπηρεσίας) του δεν μπορείς να λες "είναι 15 λιγότερα, τι πειράζει"! Επίσης υποθέτω πως όταν αναβάθμισες στην μητρική και τον επεξεργαστή που έχεις (που είναι τεχνολογία 2012-2013) κράτησες το παλιό σου τροφοδοτικό (που βλέπω να αναφέρεται από το 2007) και νομίζω πως είσαι "τυχερός" που σου κράτησε τόσα χρόνια. Κάποτε όμως πρέπει να αλλαχτεί και αυτό και ειδικά τώρα που σου άρχισαν προβλήματα που "δείχνουν" γερασμένο τροφοδοτικό! Το παραπάνω σεντόνι το έγραψα γιατί λες πως δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις. Αν πιστεύεις πως είναι "περιττό έξοδο" η αγορά νέου τροφοδοτικού ή οτι σου λέμε "αρλούμπες" εδω μέσα, τότε καλή σου τύχη. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο Καλημερα, σε ευχαριστω πολυ για τ χρονο π εδωσες γ να γραψεις αυτο το ποστ Θα παρω τροφοδοτικο αλλα θα ηθελα προτασεις με 30-40 ευρω εσεις που ξερετε να μην παρω καμια χαζομαρα.. 😜 Ευχαριστω ολους και παλι. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2018 από kostaskiou
TopCLR Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Στην περίπτωσή σου (πολύ χαμηλό budget και μια GTX 960 με ένα εξάπινο και ένα οκτάπινο για τροφοδοσία) θα έπαιρνα το Be Quiet System Power 9 400W που θεωρώ αξιόπιστο και έχει τα απαραίτητα (2 pci-epress 6+2pin για κάρτα γραφικών) για να μην μπλέξω με αντάπτορες. Αν έχεις σκοπό να δώσεις αρκετά παραπάνω να ψάξεις κάποιο με 5 χρόνια εγγύηση και 2 pci express. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα