Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, isay είπε

Στα στικάκια, πλέον έχω την ίδια αντίληψη οπως και σε ολα τα αποθηκευτικά μέσα. ΟΛΑ μα ΟΛΑ εχουν τις ίδιες πιθανότητες να καούν ανα πάσα στιγμή και να χάσεις δεδομένα. Οσο αυξάνεται η χρήση τοσο πιο πιθανό. Ειδικά όταν βλέπω εγγύηση 2 έτη ουτε καν ασχολούμαι. Πλέον κοιτώ εγγυηση 5ετία ή lifetime (της adata) που ακομα και να καει πάει για αντικατάσταση.

Αυτο που ονομαζεται lifetime warranty δεν μπορει να μην ειναι αυτο που φανταζεσαι 

Lifetime warranty[edit]

A lifetime warranty is usually a warranty against defects in materials and workmanship that has no time limit to make a claim, rather than a warranty that the product will perform for the lifetime of the buyer.[6] The actual time that product can be expected to perform is normally determined by the custom for products of its kind used the way the buyer uses it.

If a product has been discontinued and is no longer available, the warranty may last a limited period longer.

https://en.wikipedia.org/wiki/Warranty

https://www.kingston.com/us/company/warranty

εχει πολυ ψαξιμο διοτι σε καποιες εταιριες οντως μπορει να σημαινει μεγαλο χρονικο διαστημα αλλα σε αλλες δεν ειναι τοσο ξακαθαρο. 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν στους υπολογιστές που θα το συνδέεις έχουν όλοι usb 3.0 τότε θα βλέπεις καλές ταχύτητες. Αν όχι είναι ανούσιο να ψάχνεις το μέγιστο σε αναγραφόμενες υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής. 

Τι χρήση θες να κάνεις;

Εχουν 3.1usb και τα 40-50mb/s που έχω τώρα μου φαίνονται αργά.

Κατά κύριο λόγο μεταφέρω 4Κ βιντεάκια τα οποία μπορεί να είναι 3-4 γιγα το καθένα ή και παραπάνω.Πολλες φορές 40-50gb.

Οπότε θέλω κάτι δοκιμασμένο οσο το δυνατόν γρηγορότερο.

Με τη 3.1 που χρησιμοποιώ,φαντάζομαι και 200-250mb/s δεν είναι απίθανο να δω.

Το nas μου έχει απλά usb 3 εκεί θα είμαι παρακάτω προφανώς αλλά οκ!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Da_rudakos είπε

Εχουν 3.1usb και τα 40-50mb/s που έχω τώρα μου φαίνονται αργά.

Κατά κύριο λόγο μεταφέρω 4Κ βιντεάκια τα οποία μπορεί να είναι 3-4 γιγα το καθένα ή και παραπάνω.Πολλες φορές 40-50gb.

Οπότε θέλω κάτι δοκιμασμένο οσο το δυνατόν γρηγορότερο.

Με τη 3.1 που χρησιμοποιώ,φαντάζομαι και 200-250mb/s δεν είναι απίθανο να δω.

Το nas μου έχει απλά usb 3 εκεί θα είμαι παρακάτω προφανώς αλλά οκ!

Δεν έχω κάνει κάποια εκτενέστερη αναζήτηση αλλά δεν έχω προσέξει κάποια ύπαρξη σε usb stick με τέτοιες ταχύτητες που ζητάς.

Καλύτερα αφού και ο όγκος δεν σε απασχολεί να πάρεις έναν ssd και να τον συνδέεις με κάποιο εξωτερικό αντάπτορα...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, kormos είπε

Δεν έχω κάνει κάποια εκτενέστερη αναζήτηση αλλά δεν έχω προσέξει κάποια ύπαρξη σε usb stick με τέτοιες ταχύτητες που ζητάς.

Καλύτερα αφού και ο όγκος δεν σε απασχολεί να πάρεις έναν ssd και να τον συνδέεις με κάποιο εξωτερικό αντάπτορα...

Δες λίγο εδώ στο 7:30 και μετά.. Φαίνεται πολύ δυνατό 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Da_rudakos είπε

Δες λίγο εδώ στο 7:30 και μετά.. Φαίνεται πολύ δυνατό 

Στο 2ο τεστ που είδα όντως δείχνει πολύ καλές ταχύτητες (ομολογώ δεν είχα υπ όψιν μου ότι υπάρχουν τόσο υψηλές σε usb stick, ίσως γιατί δεν μου έχουν χρειαστεί :)  )

Και για να τα λέμε και σωστά :)

Συγκριτικά με τα δυο που έχουν "πέσει στο τραπέζι" αν σου είναι απαραίτητες τέτοιες ταχύτητες και μπορείς να τα διαθέσεις τα χρήματα τα δίνεις άνετα, αξίζει ;)

Προσωπικά με τα 28€ που έχω δώσει και οι ταχύτητες που είναι 130+ για 128gb είναι ok

Τα 70€ για ταχύτητες 400+ για 128gb είναι πάρα πολλά... (δική μου σκέψη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δικιο έχεις 70€ δεν φτάνω.

Προτιμώ64 και όσο το δυνατόν γρηγορότερο με τα ίδια χρήματα, παρά 128 και πιο αργό είναι η αλήθεια.

Με καλύπτει το 64αρι, στη ταχύτητα καίγομαι.

Κάτι άλλο εξίσου γρήγορο να προτείνει κανείς;

Επεξ/σία από Da_rudakos
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Da_rudakos είπε

Δεν με πειράζει το βάρος σε τσαντάκι θα είναι μόνιμα.

Γρήγορο με καίει να είναι, να γράφει πάνω απο 100mb/s για πλάκα.

Απο ταχύτητες στη πραγματικότητα πως τα πάει αυτό;

Εγώ ξέρω ότι τα φλασάκια είναι μικρά. ελαφριά και βολικά για να μπορείς να τα τοποθετήσεις παντού. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά κατέληξα στο hyperX 128Gb και ήθελα να πω για όποιον ενδιαφέρεται οτι είναι απίθανο απο θέμα ταχύτητας.

Γράφει στο pc μου με 210mb/s σταθερά με τις πρώτες δοκιμές.

Το βράδυ θα το δοκιμάσω και απευθείας στο usb του nas μου.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Water resistance και shock resistance.

Επειδη δεν μιλαμε και για πολυ 'επισημες' προδιαγραφες, εννοω πx IP68, τελικα, αυτες οι ορολογιες, τι σημαινουν πρακτικα σε ενα φλασακι;

Οτι αν σου πεσει, ειναι δυσκολοτερο να χαλασει σε σχεση με καποιο αλλο, και αν πεσει και λιγο νερο πανω του, δεν θα καταστραφει;

Δημοσ.
Στις 29/6/2018 στις 8:31 ΠΜ, Da_rudakos είπε

Δεν με πειράζει το βάρος σε τσαντάκι θα είναι μόνιμα.

Γρήγορο με καίει να είναι, να γράφει πάνω απο 100mb/s για πλάκα.

Απο ταχύτητες στη πραγματικότητα πως τα πάει αυτό;

Δες και μόνος σου ποιο σου κάνει απο τα benchmarks

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2018 στις 11:49 ΜΜ, kormos είπε

Το έχω και είναι τροματικά αργό σε εγγραφή, ειδικά σε μικρά και πολλά αρχεία. Συγχρονισμό που σε σκληρό USB παίρνει π.χ. 30 δευτερόλεπτα σε αυτό μπορεί να πάρει και πάνω από 5 λεπτά αναλόγως με το πλήθος των αρχείων(και το πόσο γεμάτο είναι).

Όποιος το θέλει για μεγάλα και σχετικά σπάνια, συμπληρωματικά backup είναι μια χαρά. Όποιος θεωρεί τη χαμηλή ταχύτητα και ως άτυπη "προστασία" σε περίπτωση που ξεχαστεί σε κάποιο μηχάνημα κοινής πρόσβασης τότε ΟΚ. Για συχνές μεταφορές αρχείων σε καμία περίπτωση.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
14 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Το έχω και είναι τροματικά αργό σε εγγραφή, ειδικά σε μικρά και πολλά αρχεία. Συγχρονισμό που σε σκληρό USB παίρνει π.χ. 30 δευτερόλεπτα σε αυτό μπορεί να πάρει και πάνω από 5 λεπτά αναλόγως με το πλήθος των αρχείων(και το πόσο γεμάτο είναι).

Όποιος το θέλει για μεγάλα και σχετικά σπάνια, συμπληρωματικά backup είναι μια χαρά. Όποιος θεωρεί τη χαμηλή ταχύτητα και ως άτυπη "προστασία" σε περίπτωση που ξεχαστεί σε κάποιο μηχάνημα κοινής πρόσβασης τότε ΟΚ. Για συχνές μεταφορές αρχείων σε καμία περίπτωση.

2 χρόνια μετά ... 😍

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/8/2020 στις 12:18 ΜΜ, kkatzos είπε

2 χρόνια μετά ... 😍

Τουλάχιστον Αυτός είπε κάτι χρήσιμο. Σε αντίθεση με αυτούς που ποστάρουν για να ποστάρουν! 

https://www.skroutz.gr/s/7676767/Kingston-Datatraveler-100-G3-128GB.html?o=Kingston+DataTraveler+100+G3+128GB  και όπως βλέπουμε το προϊόν υπάρχει ακόμα στην αγορά έτσι. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/8/2020 στις 9:04 ΜΜ, mindreader είπε

Water resistance και shock resistance.

Επειδη δεν μιλαμε και για πολυ 'επισημες' προδιαγραφες, εννοω πx IP68, τελικα, αυτες οι ορολογιες, τι σημαινουν πρακτικα σε ενα φλασακι;

Οτι αν σου πεσει, ειναι δυσκολοτερο να χαλασει σε σχεση με καποιο αλλο, και αν πεσει και λιγο νερο πανω του, δεν θα καταστραφει;

Εξακολουθω να δυσκολευομαι να βρω συμπληρωματικες πληροφοριες γι'αυτα που εθεσα...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,  

Έχω στον φορητό μου 80 gb, τα οποία θέλω να τα αποθηκεύσω συμπληρωματικά και σε ένα usb flash, ως backup.

Δεν με νοιάζει καθόλου η ταχύτητα, δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιώ πολύ σπάνια (το πολύ 1-2 φορές τον χρόνο), αλλά με ενδιαφέρει να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό ώστε να εξασφαλίσω ότι δεν θα χαθούν τα δεδομένα.

Διαβάζοντας το νήμα, από ότι κατάλαβα, οι πιο ποιοτικές εταιρείες θεωρούνται δύο: Sandisk και Kingston (εάν κάνω λάθος διορθώστε με)

Ποια μοντέλα από αυτές τις 2 εταιρείες, έρχονται πιο κοντά στην χρήση που με ενδιαφέρει ;

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Επεξ/σία από witty

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...