Tzini_Gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, Rebel17711 said: Αυτό ακούγεται κάπως ανακουφιστικό! Γνωρίζεις ποια είναι η κατάσταση για τον παρακάτω υποψήφιο (αντιγράφω ένα κομμάτι από το τελευταίο μου ποστ)? Y.Γ. Υποθετικά μιλώντας , και βάση όσων έχω καταλάβει ως τώρα , αν είσαι στο 19 με το πτυχίο αγγλικών φτάνεις στα 21000 και δραστηριοποιηθείς για κάμποσο καιρό στη θάλασσα, μαζέψεις κάποια μόρια θα σε βοηθήσουν στην ένταξή σου στην ΑΕΝ ή δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο? Ακόμη, πάλι για την ίδια περίπτωση ατόμου (με ή χωρίς πείρα στην θάλασσα) , αν ανήκει σε μια ειδική κατηγορία , π.χ. στα κοινωνικά-οικονομικά (? απ'όσα έχω ακούσει) θα έχει το πρωτεύοντα λόγο σε σχέση με έναν άλλο υποψήφιο που επέλεξε να περάσει στην ίδια σχολή στην ίδια περιοχή με τα ίδια προσόντα (απολυτήριο ΓΕΛ ,πτυχίο αγγλικών)? σου παραθετω παρακατω την περσινη προκυρηξη για ΑΕΝ, καθεσαι διαβαζεις οτι γραφει μεσα και απο κει και περα οτι λιγοτερο πουμε εμεις οτι περισσοτερο πουμε εμεις ειναι απλα για να γραφουμε. Απλα και κατανοητα https://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/panellhnies/507-prokhryxh-eisagwghs-akadhmies-emporikou-naytikou.html Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Tzini_Gr
tornado Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 ολα οσα λεμε ειναι υποθεσεις γιατι οπως σου ειπα καθε χρονια υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες και μεταβολες. Αλλα κατα κανονα, με 20.500 και πανω μπορεις να πεις οτι εισαι μεσα. Παλιοτερα (οπως γραφεται παραπανω) επαιζαν και με πιο λιγοτερα μορια, αυξηθηκε ομως η ζητηση και ανεβηκαν τα μορια. Παρακατω, θα σου πω μια συμβουλη, το να μπεις ειναι σχετικα ευκολο οπως βλεπεις, το δυσκολο ειναι ομως να βγεις Παιρνουν υπερβολικο αριθμο γιατι υπολογιζουν ενα 10 με 20 % εγκταλειπει στη διαρκεια των εξαμηνων. Αρα απο 1000 -+ που μπαινουν, με πτυχιο φτανουν 700 με 800 ατομα, φροντισε να εισαι απο αυτους. Τους υπολοιπους 200-300 τους τρωει η αλμυρα
mb1984 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Στις 18/5/2018 στις 7:50 ΜΜ, TopicStrarter είπε και γιατί μιλάς έτσι; με πολλάκις φορές ; Φατσεας
aris 90 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Καλημέρα! Ξέρει κανέις τι θα γίνει με τισ σχολες ΑΕΝ θα ειναι μονο μεσο πανελλαδικων πλεον? Ευχαριστω
isay Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, aris 90 είπε Καλημέρα! Ξέρει κανέις τι θα γίνει με τισ σχολες ΑΕΝ θα ειναι μονο μεσο πανελλαδικων πλεον? Ευχαριστω Λιγο googling ρε παιδια ... Για φέτος 75% απο πανελληνιες και 25% χωρις πανελληνιες -> https://www.foititikanea.gr/πανελληνιες-εξετάσεις/πανελλήνιες-2019/15508-αεν-2019-εκδόθηκε-η-απόφαση-για-την-εισαγωγή-στις-ακαδημίες-εμπορικού-ναυτικού Του χρόνου μάλλον μονο μεσω πανελληνιων
aris 90 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, isay είπε Λιγο googling ρε παιδια ... Για φέτος 75% απο πανελληνιες και 25% χωρις πανελληνιες -> https://www.foititikanea.gr/πανελληνιες-εξετάσεις/πανελλήνιες-2019/15508-αεν-2019-εκδόθηκε-η-απόφαση-για-την-εισαγωγή-στις-ακαδημίες-εμπορικού-ναυτικού Του χρόνου μάλλον μονο μεσω πανελληνιων Ναι το εχω διαβάσει οτι είναι για του χρόνου απλα είπα να ρωτησω αν ξερει καποιος κατι παραπανω Ευχαριστω πάντως
Narayan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 30 λεπτά πριν, isay είπε Λιγο googling ρε παιδια ... Για φέτος 75% απο πανελληνιες και 25% χωρις πανελληνιες -> https://www.foititikanea.gr/πανελληνιες-εξετάσεις/πανελλήνιες-2019/15508-αεν-2019-εκδόθηκε-η-απόφαση-για-την-εισαγωγή-στις-ακαδημίες-εμπορικού-ναυτικού Του χρόνου μάλλον μονο μεσω πανελληνιων Πως αλλάζουν οι εποχές... Όταν είχα περάσει (ΑΔΣΕΝ τότε) ήταν με βαθμό απολυτηρίου 15 μ.ο. και λίγα μόρια επιπλέον λόγω υπηρεσίας στο φυλλάδιο. Μάλιστα όλοι κοροϊδευαν επειδή νόμιζαν πως είναι επάγγελμα για αποτυχημένους ενώ αυτοί θα πλουτίσουν σπουδάζοντας δάσκαλοι και διοίκηση επιχειρήσεων. Τώρα έχει γίνει πρώτη επιλογή για πολλούς λόγω κρίσης, αμφιβάλλω βέβαια αν αντέξει το 50% εξ αυτών. 4 1
magnam Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Το μόνο που θα σχολιάσω για τις ΑΕΝ είναι η δυσκολία τους. Το γεγονός πως (καλώς ή κακώς) μπαίνεις πολύ πιο εύκολα σε σχέση με άλλα Πανεπιστήμια, ή πως μπαίνουν και όχι τόσο καλοί μαθητές, δεν σημαίνει πως είναι και μια Σχολή που την βγάζεις εύκολα. Ως παράδειγμα έχω πρώην συμμαθητή μου που δεν ήξερε καν το όνομά του να γράφει ορθογραφημένα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει καν να αποφοιτήσει από την ΑΕΝ. Ανεξαρτήτως της δουλειάς μετέπειτα και των δυσκολιών, ως Σχολή έχει διάβασμα, ειδικά για τους Μηχανικούς. Κρίμα που άτομα με ανεπαρκείς γνώσεις (διότι το να γράψεις μόνο 9.000 μόρια στις Πανελλήνιες δείχνει πως έχεις ανεπαρκείς γνώσεις για έναν τέτοιον τομέα) μπαίνουν σε τόσο δύσκολες Σχολές και καταλήγουν να μην τις τελειώνουν καν. Θέλει να είσαι συνειδητοποιημένος από μικρός πως επιθυμείς να ακολουθήσεις αυτόν τον κλάδο, και να προετοιμαστείς κατάλληλα. 4
aris 90 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, magnam είπε Το μόνο που θα σχολιάσω για τις ΑΕΝ είναι η δυσκολία τους. Το γεγονός πως (καλώς ή κακώς) μπαίνεις πολύ πιο εύκολα σε σχέση με άλλα Πανεπιστήμια, ή πως μπαίνουν και όχι τόσο καλοί μαθητές, δεν σημαίνει πως είναι και μια Σχολή που την βγάζεις εύκολα. Ως παράδειγμα έχω πρώην συμμαθητή μου που δεν ήξερε καν το όνομά του να γράφει ορθογραφημένα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει καν να αποφοιτήσει από την ΑΕΝ. Ανεξαρτήτως της δουλειάς μετέπειτα και των δυσκολιών, ως Σχολή έχει διάβασμα, ειδικά για τους Μηχανικούς. Κρίμα που άτομα με ανεπαρκείς γνώσεις (διότι το να γράψεις μόνο 9.000 μόρια στις Πανελλήνιες δείχνει πως έχεις ανεπαρκείς γνώσεις για έναν τέτοιον τομέα) μπαίνουν σε τόσο δύσκολες Σχολές και καταλήγουν να μην τις τελειώνουν καν. Θέλει να είσαι συνειδητοποιημένος από μικρός πως επιθυμείς να ακολουθήσεις αυτόν τον κλάδο, και να προετοιμαστείς κατάλληλα. Συνφώνω με όσα λές εμένα μου αρέσει να πάω ως μηχανικός τωρα κατα ποσο μπορω να ανταπεξελθω δεν το γνωριζω παντως το πιστευω πολυ...εγω πληροφορικη σπουδαζω δυστυχως δεν με εχει ενθουσιασει και θελω να αλλαξω κλαδο αλλα δεν θελω να δωσω και πανελληνιες ειμαι ηδη 24..πραγματικα αν δεν μπω αεν δεν ξερω τι αλλο να κανω
mp123 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Narayan είπε Πως αλλάζουν οι εποχές... Όταν είχα περάσει (ΑΔΣΕΝ τότε) ήταν με βαθμό απολυτηρίου 15 μ.ο. και λίγα μόρια επιπλέον λόγω υπηρεσίας στο φυλλάδιο. Μάλιστα όλοι κοροϊδευαν επειδή νόμιζαν πως είναι επάγγελμα για αποτυχημένους ενώ αυτοί θα πλουτίσουν σπουδάζοντας δάσκαλοι και διοίκηση επιχειρήσεων. Τώρα έχει γίνει πρώτη επιλογή για πολλούς λόγω κρίσης, αμφιβάλλω βέβαια αν αντέξει το 50% εξ αυτών. Το επίπεδο σημερα είναι χάλια.στην γέφυρα οκ από τα 10 τα 5 θα βγουν καλά.στην μηχανή από τα 10 το 1 μόνο βγαίνει καλό γιατί θέλει να το έχεις από τεχνικής πλευράς..πάλι καλά που το τελευταίο μου ήταν με όλους ξένους και είχα ησυχάσει. Υ.γ στο πάνω παιδί που γράφει καλύτερα άστο παιδί μου.αμα δεν σου αρέσει η δουλειά αυτή δεν θα πετύχεις. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από mp123 2
tornado Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, aris 90 είπε Καλημέρα! Ξέρει κανέις τι θα γίνει με τισ σχολες ΑΕΝ θα ειναι μονο μεσο πανελλαδικων πλεον? Ευχαριστω θεωρητικα απο του χρονου, κοβεται η εισαγωγη με πτυχιο και πολυ πιθανον τα μορια που παιρνεις απο ταξιδι. Αφηνω ομως ενα μικρο παραθυρο γιατι αυτο το σεναριο το ακουμε τρια χρονια μας εχουν ταραξει στις παρατασεις η καθε πλευρα με την δικη της επιχειρηματολογια. Στην ελλαδα ζουμε, το να συνεχισει κατι να παιρνει παραταση δεν ειναι κατι πρωτακουστο ε? Απο την αλλη κανεις δεν μπορεις να κανεις σοβαρη προβλεψη 100% γιατι δεν μπορεις να ξερεις απο σημερα τι σοι πιεσεις θα υπαρχουν και προς ποια κατευθυνση. Το κερασακι στη τουρτα ειναι οτι σε ολα αυτα, βαζεις και οτι εχουμε εκλογες με νεα κυβερνηση, συνεπως βγαζεις μια πολυ ωραια σουπα με 300 υλικα μεσα.... μυλος! 1
aris 90 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, tornado είπε θεωρητικα απο του χρονου, κοβεται η εισαγωγη με πτυχιο και πολυ πιθανον τα μορια που παιρνεις απο ταξιδι. Αφηνω ομως ενα μικρο παραθυρο γιατι αυτο το σεναριο το ακουμε τρια χρονια μας εχουν ταραξει στις παρατασεις η καθε πλευρα με την δικη της επιχειρηματολογια. Στην ελλαδα ζουμε, το να συνεχισει κατι να παιρνει παραταση δεν ειναι κατι πρωτακουστο ε? Απο την αλλη κανεις δεν μπορεις να κανεις σοβαρη προβλεψη 100% γιατι δεν μπορεις να ξερεις απο σημερα τι σοι πιεσεις θα υπαρχουν και προς ποια κατευθυνση. Το κερασακι στη τουρτα ειναι οτι σε ολα αυτα, βαζεις και οτι εχουμε εκλογες με νεα κυβερνηση, συνεπως βγαζεις μια πολυ ωραια σουπα με 300 υλικα μεσα.... μυλος! Μου άρεσε πολυ η απαντησή σου δεν ήξερα οτι παίρνει παράταση εδώ και τρία χρόνια όντως τα έχουν κάνει σαλάτα και δεν ξέρουμε τι να κάμουμε και πότε θα μάθουμε? 2 ώρες πριν, mp123 είπε Το επίπεδο σημερα είναι χάλια.στην γέφυρα οκ από τα 10 τα 5 θα βγουν καλά.στην μηχανή από τα 10 το 1 μόνο βγαίνει καλό γιατί θέλει να το έχεις από τεχνικής πλευράς..πάλι καλά που το τελευταίο μου ήταν με όλους ξένους και είχα ησυχάσει. Υ.γ στο πάνω παιδί που γράφει καλύτερα άστο παιδί μου.αμα δεν σου αρέσει η δουλειά αυτή δεν θα πετύχεις. Ελπίζω να εννοείς την πληροφορική να αφήσω και οχι τα καράβια😉
aris 90 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Τελικά με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Κεράμέως μόνο με Πανοελληνιες θα μπαίνουμε και στην ΑΕΝ;
aris 90 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω η θαλασσια υπηρεσια είναι μεχρι 270 ήμερες δηλδη αν σε ενα μηνα δουλεψω 20 ημερες στο ναυτικο φυλαδιο γραφονται 20 ημερες και μετραει σαν ενασ μηνας;
tornado Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Θα πρέπει να βγει πρώτα η εγκύκλιος για το τι θα γίνει με την θαλάσσια υπηρεσία, μέχρι στιγμής είναι ολα στον αέρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα