Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στα μέλη της κοινότητας!

Θα ήθελα -αν υφίσταται από πλευράς πείρας ή από πληροφορίες που τυγχάνει να γνωρίζετε- να με ενημερώσετε αν είναι δυνατή η εισαγωγή-ένταξη υποψηφίου στις ΑΕΝ μέσω του απολυτηρίου ΓΕΛ από Λύκειο εντός Αττικής, με γενικό μέσο όρο 18-19 , χωρίς ο υποψήφιος να ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία .
Αναγνωρίζω ότι η ερώτηση αυτή ή παρόμοια έχει τεθεί πολλάκις φορές , αλλά θα επιθυμούσα να ξεδιαλύνω την όλη κατάσταση που ισχύει για τις ΑΕΝ και το απολυτήριο. 

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, και θα αναμένω με προσδοκία την όποια επικείμενη απάντηση,

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, tornado είπε

τι ειδικοτητα θα βαλεις?

πτυχο αγγλικων εχεις? και αν ναι ποιο?

Πρωτεύον στόχος είναι να γίνω πλοίαρχος , οπότε αυτό σαν πρώτη επιλογή ,με την προϋπόθεση ότι δεν θα κοπώ από τα ιατρικά τεστ.
Πτυχίο αγγλικών lower (Michigan) έχουμε στην κατοχή μας.

Επεξ/σία από Rebel17711
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εισαι ελαφρως οριακα, δεν θα γραψεις πανελληνιες εξετασεις?

Επεξ/σία από tornado
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαφώς !! Άρα ισχύει η διάταξη περί εισαγωγής υποψηφίων στις ΑΕΝ μέσω του απολυτηρίου του ΓΕΛ?

Σκεφτόμουν την εναλλακτική του απολυτηρίου σε περίπτωση που μέσω των Πανελληνίων δεν μπορούσα να περάσω στους πλοιάρχους και περνούσα στους μηχανικούς.
Α και κάτι ακόμη , άρα στους μηχανικούς με αυτά τα προσόντα γίνεσαι αποδεκτός με μεγαλύτερη πιθανότητα?

Επεξ/σία από Rebel17711
Δημοσ.

στους μηχανικους τα μορια ειναι ελαφρως χαμηλοτερα,

ρητορικη ερωτηση,

γιατι δεν πηγες Επαλ αφου σε ενδιαφερουν οι ΑΕΝ?

μπαινουν με σχεδον χιλια μορια λιγοτερα.

Τωρα επειδη εισαι οριακα, φροντισε το 18 να το κανεις 19 για να εισαι σιγουρα μεσα :ph34r:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι πρότινος ο μέσος όρος μου είναι 19+ απλώς με τις απολυτήριες εξετάσεις αυτό μπορεί να ανατραπεί ως κάποιο βαθμό και να μεταβώ στο 18 (εννοείται 18+ και όχι 18 σταθερά) εξού και το 18 προς 19 (έχω κάνει εκτίμηση χωρίς καν να έχω απτά τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών καθώς αργούν 1-2 εβδομάδες)!

Είναι μια πονεμένη ιστορία τα ΕΠΑΛ/ΤΕΛ/Ναυτ.Λυκ ιδιαίτερα της περιφέρειας στην οποία κατοικώ και ζω !!! Συν τοις άλλοις , ότι αυτή η κλίση άρχισε να παρουσιάζεται αχνά σχετικά από πέρσι και φέτος ξεκίνησα να το σκέφτομαι καλύτερα για ΑΕΝ.

Επεξ/σία από Rebel17711
Δημοσ.

και γιατί μιλάς έτσι; με πολλάκις φορές ; :P 

Τέσπα 1000 μόρια κάθε βαθμός απολυτηρίου και 1000 μόρια το lower δηλαδή αν βγάλεις 18 τότε αν δώσεις με ΓΕΛ θα έχεις 19000 μόρια (λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τον βαθμό και το πτυχίο  υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που προσθέτουν μόρια διάβασε το σχετικό ΦΕΚ για εισαγωγή στις ΑΕΝ) 

Αυτό δεν ειναι τόσο καλό όσο ακούγεται γιατί αν δώσεις με βαθμό απολυτηρίου θα συγκροτηθείς με τους υπόλοιπους που έδωσαν με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή αν η βάση πχ είναι 16000 μόρια για πανελλαδικές δεν σημαίνει ότι εσύ με 17000 μόρια απολυτηρίου ΓΕΛ θα περάσεις άνετα γιατί ειναι άλλη  κατηγορία αυτοί που μπαίνουν με πανελλαδικές. )

Άρα η εισαγωγή σου εξαρτάται απο το πόσο δημοφιλής ειναι η σχολή που θα διαλέξεις (γιατί έχει σε διάφορες πόλεις) αν ειναι ιδιαίτερα δημοφιλής τότε μάλλον και οι υπόλοιποι που θα μπουν με απολυτήριο να ξέρεις θα έχουν μεγάλους βαθμούς.... 

Αλλά αν είσαι στα 18000-19000 πιστεύω δεν θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο θέμα αν και δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις των τελευταίων ετών για να ξέρω αν έχει ανεβεί ο ανταγωνισμός κτλ. 

Αν δεν ειναι μεγάλη η βάση των πανελληνίων θα σου πρότεινα να μπεις με πανελλήνιες πάντως. 

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

1000 μόρια το lower  

2000 ειναι το lower.

αλλα το θεμα ειναι οτι lower εχουν σχεδον ολοι πλεον, η για να το πω αλλιως χωρις lower πρεπει να εισαι πολυ τοπ μαθητης.

Δεν υπαρχει σταθερη συνταγη που να σου πει καποιος οτι εισαι σιγουρος γιατι οι παραμετροι αλλαζουν συνεχως

(πχ την μια εισαγονται 900 ατομα και την επομενη 1100 ατομα)

Το μονο που μπορεις να πεις οτι ειναι σταθερο, ειναι οτι οσοι μαθητες εχουν κοντα στο 19 μεσο ορο απολυτηριο συν τα αγγλικα τους

(μερικοι εχουν ηδη proficiency) συνηθως κλειδωνουν την θεση, χωρις αυτο και παλι σου λεω να εξασφαλιζει κατι.

Τελος λαβε υποψη σου οτι τον Αυγουστο παιρνουν μια μεγαλη παρτιδα και τον Οκτωβριο μια πιο μικρη,

αν δεν εισαι στη πρωτη, ισως εισαι στη δευτερη.

Καλη σου τυχη!

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tornado είπε

2000 ειναι το lower.

αλλα το θεμα ειναι οτι lower εχουν σχεδον ολοι πλεον, η για να το πω αλλιως χωρις lower πρεπει να εισαι πολυ τοπ μαθητης.

Δεν υπαρχει σταθερη συνταγη που να σου πει καποιος οτι εισαι σιγουρος γιατι οι παραμετροι αλλαζουν συνεχως

(πχ την μια εισαγονται 900 ατομα και την επομενη 1100 ατομα)

Το μονο που μπορεις να πεις οτι ειναι σταθερο, ειναι οτι οσοι μαθητες εχουν κοντα στο 19 μεσο ορο απολυτηριο συν τα αγγλικα τους

(μερικοι εχουν ηδη proficiency) συνηθως κλειδωνουν την θεση, χωρις αυτο και παλι σου λεω να εξασφαλιζει κατι.

Τελος λαβε υποψη σου οτι τον Αυγουστο παιρνουν μια μεγαλη παρτιδα και τον Οκτωβριο μια πιο μικρη,

αν δεν εισαι στη πρωτη, ισως εισαι στη δευτερη.

Καλη σου τυχη!

Σίγουρα 2000; νομίζω τόσο είναι το advanced 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Σίγουρα 2000; νομίζω τόσο είναι το advanced 

το αλλο νομιζω ειναι 3000 αλλα μπορω να ρωτησω για επιβεβαιωση.

Αυτο λεει και εδω

http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=30112

αλλα ειναι παλια η απαντηση, θα ψαξω για φρεσκια.

Επεξ/σία από tornado
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα καλό δεδομένο είναι ότι ισχύει και τώρα η εισαγωγή στην ΑΕΝ μέσω του απολυτηρίου , τέλεια λοιπόν!!

Ναι το lower πιάνει 2000 , το advanced 2200 και το proficiency 2500.

Aυτό πάλι για τον Αύγουστο και τον Οκτώβρη δεν το γνώριζα!

Y.Γ. Υποθετικά μιλώντας , και βάση όσων έχω καταλάβει ως τώρα , αν είσαι στο 19 με το πτυχίο αγγλικών φτάνεις στα 21000 και δραστηριοποιηθείς για κάμποσο καιρό στη θάλασσα, μαζέψεις κάποια μόρια θα σε βοηθήσουν στην ένταξή σου στην ΑΕΝ ή δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο?
Ακόμη, πάλι για την ίδια περίπτωση ατόμου , αν ανήκει σε μια ειδική κατηγορία , π.χ. στα κοινωνικά-οικονομικά (? απ'όσα έχω ακούσει) θα έχει το πρωτεύοντα λόγο  σε σχέση με έναν άλλο υποψήφιο που επέλεξε να περάσει στην ίδια σχολή στην ίδια περιοχή με τα ίδια προσόντα (απολυτήριο ΓΕΛ ,πτυχίο αγγλικών)?

Επεξ/σία από Rebel17711
Δημοσ.
On 5/18/2018 at 11:04, Rebel17711 said:

Καλημέρα στα μέλη της κοινότητας!

Θα ήθελα -αν υφίσταται από πλευράς πείρας ή από πληροφορίες που τυγχάνει να γνωρίζετε- να με ενημερώσετε αν είναι δυνατή η εισαγωγή-ένταξη υποψηφίου στις ΑΕΝ μέσω του απολυτηρίου ΓΕΛ από Λύκειο εντός Αττικής, με γενικό μέσο όρο 18-19 , χωρίς ο υποψήφιος να ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία .
Αναγνωρίζω ότι η ερώτηση αυτή ή παρόμοια έχει τεθεί πολλάκις φορές , αλλά θα επιθυμούσα να ξεδιαλύνω την όλη κατάσταση που ισχύει για τις ΑΕΝ και το απολυτήριο. 

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, και θα αναμένω με προσδοκία την όποια επικείμενη απάντηση,

αν εχεις Μ.Ο. 18 τοτε αυτοματως μετατρεπεται στα 18000 μορια, το michigan δινει 2000 μορια, Total: 20000 μορια, σαφως και εχει πιθανοτητες αν σκεφτεις οτι ο τελευταιος πριν μια 3ετια που ειχα κανει τα χαρτια μου ειχε μπει με 17.500 -18000 μορια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό ακούγεται κάπως ανακουφιστικό!
Γνωρίζεις ποια είναι η κατάσταση για τον παρακάτω υποψήφιο (αντιγράφω ένα κομμάτι από το τελευταίο μου ποστ)?

Y.Γ. Υποθετικά μιλώντας , και βάση όσων έχω καταλάβει ως τώρα , αν είσαι στο 19 με το πτυχίο αγγλικών φτάνεις στα 21000 και δραστηριοποιηθείς για κάμποσο καιρό στη θάλασσα, μαζέψεις κάποια μόρια θα σε βοηθήσουν στην ένταξή σου στην ΑΕΝ ή δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο?
Ακόμη, πάλι για την ίδια περίπτωση ατόμου (με ή χωρίς πείρα στην θάλασσα) , αν ανήκει σε μια ειδική κατηγορία , π.χ. στα κοινωνικά-οικονομικά (? απ'όσα έχω ακούσει) θα έχει το πρωτεύοντα λόγο  σε σχέση με έναν άλλο υποψήφιο που επέλεξε να περάσει στην ίδια σχολή στην ίδια περιοχή με τα ίδια προσόντα (απολυτήριο ΓΕΛ ,πτυχίο αγγλικών)?

Επεξ/σία από Rebel17711

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...