Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, σε ένα lubuntu έχω ρυθμίσει την πόρτα για να συνδέομαι με ssh με το πρόγραμμα putty.

Όταν πάω όμως να συνδεθώ με την static ip μου του δικτύου που βλέπω στο whaipmyypaddress.com από το γραφείο δεν μπορώ αλλά ούτε και εντός του δικτύου.

Έχετε καμιά ιδέα ;

Δημοσ.

Ναι, θες port forwarding στο ρουτερ του σπιτιου σου (ή στο δικτυο στο οποιο ειναι το συστημα με το lubuntu τελοσπαντων). Το προβλημα σου δεν εχει να κανει με το lubuntu ή το putty. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jim_p είπε

Ναι, θες port forwarding στο ρουτερ του σπιτιου σου (ή στο δικτυο στο οποιο ειναι το συστημα με το lubuntu τελοσπαντων). Το προβλημα σου δεν εχει να κανει με το lubuntu ή το putty. 

εχω ανοιξει μια πορτα πχ 1234 

και οταν παω με την τοπικη 192,168,0,123:1234  συνδεομαι κανονικα 

αλλα με την IP:1234 δεν με αφήνει 

Δημοσ.

Έχεις κάνει port forwarding στο router σου;

Αν ναι, δοκίμασε και με μια Dynamic DNS υπηρεσία (πχ. DynDNS ή no-ip) αντί για την ip σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα οντως δεν εχεις κανει port forwarding. Port forwarding δεν ειναι να ορισεις μια αλλη πορτα περα απο την default.
Να στο πω με το δικο μου στησιμο για να καταλαβεις?

Εστω το μπρικι μου που ειναι στην 192.168.1.5 (αγνωστου λειτουργικου), τρεχει μια υπηρεσια (εστω ssh) που ακουει στην 22 και εστω οτι η δημοσια ip μου ειναι η 88.88.88.88. Για να συνδεθω τοπικα, δινω στο putty να συνδεθει στην 192.168.1.5 και στην πορτα 22. Για να συνδεθω απομακρισμενα ομως?
Οταν συνδεση απο το putty φτασει στο ρουτερ μου, το ρουτερ δεν θα ξερει που θα την στειλει γιατι το μπρικι δεν ειναι το μονο συστημα στο δικτυο μου. Αλλα ακομα και να ηταν, παλι δεν θα ηξερε που να την στειλει.

Και εδω μπαινει το port forwarding που γινεται στο ρουτερ και μονο εκει. Με απλα λογια, λες στο ρουτερ οτι "οποια συνδεση σου ερθει στην 2222 (τυχαια πορτα), στειλε την στην ip 192.168.1.5 και στην πορτα 22". Και προφανως δεν γινεται με τον ιδιο τροπο στο καθενα ρουτερ, μιας και ειναι διαφορετικα απο κατασκευης τους. Μετα, αν δωσω στο putty να με συνδεσει στην 88.88.88.88 και στην πορτα 2222, αυτο θα στειλει την συνδεση στο ρουτερ και το ρουτερ θα την στειλει με τη σειρα του στην 192.168.1.5, στην πορτα 22 γιατι ετσι εχει ρυθμιστει, και θα συνδεθω απομακρυσμενα στο μπρικι μου.

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 2
Δημοσ.

Η απάντηση του jim_p πρέπει να σε καλύπτει και στη θεωρία αλλά και στα βήματα που πρέπει να κάνεις,

βάλε αν θέλεις ένα screenshot απο τις ρυθμίσεις που έχεις αλλάξει στο router σου

Δημοσ.

πήγαινε εδώ και δες αν έχεις ανοίξει την πόρτα

http://ping.eu/port-chk/

βάλε την ip σου και την πόρτα που έχεις φτιάξει και θα σου δείξει αν είναι ανοιχτή η όχι. Τώρα δεν είναι και τόσο ασφαλές να έχεις χύμα μια πρόσβαση για όλους στο ssh. Καλό είναι να κάνεις την σύνδεση με κλειδί παρά με κωδικό. Τώρα σε windows που συνδέεσε μέσω putty δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει αυτό δλδ δεν γνωρίζω αν υπάρχει client.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην, στη σελιδα που ειπε ο chek2fire για να ελεγξεις αν η πορτα σου ειναι ανοιχτη, δεν βαζεις την τοπικη σου ip αλλα την ιντερνετικη. Αν δεν την ξερεις ή αν βαριεσαι να την βρεις, υπαρχουν και σελιδες που στην εχουν ετοιμη, πχ canyouseeme.org, και απλα βαζεις την πορτα που θες να τσεκαρεις απο κατω.

Μετα, η τοπικη ip του συστηματος σου ειναι οντως 192.168.0.111? Το ρουτερ (speedport 2i) κανονικα δινει στο ευρος 192.168.1.χ. 

Αυτα για τωρα. Αν θες screenshots απο το δικο μου, να παραθεσω μετα που θα παω στα windows. Αν και παλι δεν καταφερεις κατι, ζητα να μεταφερθει το θεμα σου στο φορουμ των δικτυων.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jim_p είπε

Καταρχην, στη σελιδα που ειπε ο chek2fire για να ελεγξεις αν η πορτα σου ειναι ανοιχτη, δεν βαζεις την τοπικη σου ip αλλα την ιντερνετικη. Αν δεν την ξερεις ή αν βαριεσαι να την βρεις, υπαρχουν και σελιδες που στην εχουν ετοιμη, πχ canyouseeme.org, και απλα βαζεις την πορτα που θες να τσεκαρεις απο κατω.

Μετα, η τοπικη ip του συστηματος σου ειναι οντως 192.168.0.111? Το ρουτερ (speedport 2i) κανονικα δινει στο ευρος 192.168.1.χ. 

Αυτα για τωρα. Αν θες screenshots απο το δικο μου, να παραθεσω μετα που θα παω στα windows. Αν και παλι δεν καταφερεις κατι, ζητα να μεταφερθει το θεμα σου στο φορουμ των δικτυων.

Καλημερα, μου την βγάζει closed.

Ναι εινι 192.168.0.χ την έχω αλλάξει.

Δημοσ.

Ζητα να σου μεταφερουν το θεμα στο κομματι του φορουμ που συζητανε για τα δικτυα μηπως καποιος ξερει κατι παραπανω. Δεν εχω να προτεινω κατι αλλο :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστος ο απο πανω. Μαλλον ptm_dsl πρεπει να βαλεις λογο vdsl

Επεξ/σία από pant13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...