Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, όπως λεει και ο τίτλος έκανα σημερα αλλαγή πάστας στην r9 290 TRI-X της Sapphire την οποία την εχω εδω και 5-6 χρονάκια αν υπολογίζω σωστα.Η καρτα πρωτου την αλλαγη της παστας επιανε 79-81 βαθμους στο Pubg ενω τωρα με την καινουργια παστα επιασε 88+ . Κανω κατι λάθος? Την ανοιξα, την καθαρισα και δοκίμασα δυο φορες κιολας να βαλω παστα μια την εβαλα ως γραμμη και μια ως τελιτσα. Γενικά εχω βάλει πολλες φορες παστα σε CPU αλλα ποτέ σε καρτα γραφικων. Η παστα μου ειναι η arctic silver 5 την οποία την εχω εδω και 3-4 χρονια...παιζει να πάλιωσε ή να μην ειναι αρκετα καλη για gpu ? :P Οποιος ξερει ας βοηθησει , ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Tony10 είπε

Καλησπέρα παιδιά, όπως λεει και ο τίτλος έκανα σημερα αλλαγή πάστας στην r9 290 TRI-X της Sapphire την οποία την εχω εδω και 5-6 χρονάκια αν υπολογίζω σωστα.Η καρτα πρωτου την αλλαγη της παστας επιανε 79-81 βαθμους στο Pubg ενω τωρα με την καινουργια παστα επιασε 88+ . Κανω κατι λάθος? Την ανοιξα, την καθαρισα και δοκίμασα δυο φορες κιολας να βαλω παστα μια την εβαλα ως γραμμη και μια ως τελιτσα. Γενικά εχω βάλει πολλες φορες παστα σε CPU αλλα ποτέ σε καρτα γραφικων. Η παστα μου ειναι η arctic silver 5 την οποία την εχω εδω και 3-4 χρονια...παιζει να πάλιωσε ή να μην ειναι αρκετα καλη για gpu ? :P Οποιος ξερει ας βοηθησει , ευχαριστω

Καλησπέρα,

Ναι, να την βγάλεις, τυχερός είσαι που δνε έκαψες τίποτα.

Δεν βάζουμε silver 5 σε GPU, είναι capacitive. Στις GPU θα απλώνεις σε όλον τον πυρήνα. Γιατί αλλιώς ρισκάρεις να μην έχει κάλυψη σε κάποιο σημείο και να πεθάνει κανας memory controller κτλ. Βάλε παραπάνω πάστα, δεν θα γίνει κάτι. Το λιγότερο είναι επικίνδυνο.

Προτείνω MX4 πάστα.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση, λογικα θα παρω την παστα που μου προτινεις απλα τωρα τυχαια ανακαλυψα οτι ο μεσαιος ανεμιστηρας δεν λειτουργει και αρχιζει να γυριζει μονο οταν το βαζω πανω απο 80% το fan speed...ισως μπορει να φταιει και αυτο για τις θερμοκρασιες. Τωρα από οτι θυμαμαι αυτο δεν συνεβαινε παλια και γυρνουσαν και οι τρεις σε ολες τις ταχυτητες, διορθωστε με αν κανω λαθος.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Tony10 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση, λογικα θα παρω την παστα που μου προτινεις απλα τωρα τυχαια ανακαλυψα οτι ο μεσαιος ανεμιστηρας δεν λειτουργει και αρχιζει να γυριζει μονο οταν το βαζω πανω απο 80% το fan speed...ισως μπορει να φταιει και αυτο για τις θερμοκρασιες. Τωρα από οτι θυμαμαι αυτο δεν συνεβαινε παλια και γυρνουσαν και οι τρεις σε ολες τις ταχυτητες, διορθωστε με αν κανω λαθος.

Ο ανεμιστήρας έχει πρόβλημα, βασικά το pwm κομμάτι του.

Είναι γνωστό θέμα.

Κατά τα άλλα ότι σου είπε ο Sheo για την πάστα.

Δημοσ.

Ωραιο το timing μπορω να πω :ρ ...σε αυτην την περιπτωση υπαρχει τροπος επισκευης? πρεπει να αλλαξω ολον τον ανεμιστηρα πχ ? 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Tony10 είπε

Ωραιο το timing μπορω να πω :ρ ...σε αυτην την περιπτωση υπαρχει τροπος επισκευης? πρεπει να αλλαξω ολον τον ανεμιστηρα πχ ? 

Υπάρχει τρόπος επισκευής αλλά χρειάζεται ένα μικρό κύκλωμα, θα βρω ένα λινκ να σου στείλω.

Δεν είναι κάτι δύσκολο και δεν βάζεις χέρι στην κάρτα αλλά προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις. Εάν δεις ότι είναι δύσκολο μπορείς να αλλάξεις του ανεμιστήρες με σχετικά μικρό κόστος.

Εδώ είσαι 

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τον χρονο σου...καταλαβαινω τι κανει ο τυπος στο βιντεο απλα τα Links στο description του δεν δουλευουν και δευτερον, ειμαι ασχετος στο να φτιαξω δικο μου κυκλωματακι..αντε να το αγοραζα και να κολουσα τα καλωδια για μετατροπη του σηματος σε ταση αλλα μεχρι εκει :ρ . Εκτος αν δεν καταλαβα κατι σωστα και ειναι κατι στανταρ που το βρισκεις να το παρεις ετοιμο...Ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς που είπες πρέπει να γίνει.

Συγνώμη για τα λινκ δεν τα τσεκαρα, το είχα βρει αρκετά παλιά και τώρα δεν το πρόσεξα.

Δυστυχώς η επόμενη λύση είναι να βρεις από εδώ ή από Κίνα τα ανεμιστηρια. Το κόστος δεν πρέπει να είναι πάνω από 20€ στην χειρότερη.

Δημοσ.

Ωραια, απλα επειδη το εψαξα περιαιτέρω...υπαρχει περιπτωση και να ειναι το κυκλωμα πανω στην ιδια την καρτα που ελέγχει τα ανεμιστήρια ? Σκεφτομαι να δοκιμάσω να συνδέσω το 4-pin που αποτέλείται απο τα τρία ανεμιστηράκια κατευθείαν σε ενα port στην motherboard και να ελέγχω με το speedfan με βάση την θερμοκρασια της καρτας. Αμα και τότε δεν δουλεύει το μεσαιο σημαίνει οτι καηκε το κυκλωμα του ίδιου του ανεμιστήρα. Απλα μια ερωτηση, μπορω να βάλω και τους τρεις σε μια θυρα της motherboard? ή θα τραβήξει πολυ ρευμα? 

Δημοσ.

Για δοκιμή δεν νομίζω να έχεις θέμα, τώρα για μακροχρόνια χρήση δύσκολα να σου απαντήσω.

Πάντως 99% είναι το κύκλωμα του ανεμιστήρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια, ευχαριστω πολυ παντως θα δοκιμάσω..ισως και με κανενα fan controller αμα βρω απο καναν φιλο. Θα ενημερωσω εδω παντως.

• Like 1
Δημοσ.

Περι μύθων που αναπαράγονται ξανά και ξανά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, το ανωτέρω τεσταρισμένο 10αδες φορές σε dies laptop χωρίς heatspreader, σε τσιπσετ μητρικών σε delided cpus χωρίς καμμία μόνωση στα caps κλπ

Εδω το χειρότερο δυνατό σενάριο που άδεισε σχεδόν 1 σωληνάριο στα pins του επεξεργαστή, το πολύ πολύ να λειτουργήσει ως μονωτής και να μην περνάει η τάση, μετά από καθαρισμό όλα όκ, το συγκεκριμένο φυσικά παράδειγμα του video γίνεται σε σοκετ rpga με cpu pins θωρακισμένα που καθαρίζουν με μια οδοντόβουρτσα, σε lga socket τέτοια ποσότητα δεν....από εκεί και πέρα τόσο άμπαλος δεν υπάρχει ή και να είναι κάποιος, αντί να χαλάσει μια μητρική, θα πνιγόταν και καταπίνοντας κατα λάθος το καλαμάκι του φραπέ, ε αν ακόμα φοβάται κάποιος οκ.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η AS5 είναι ξεπερασμένη Grizzly kryonaut που είπε και κάποιος πιο πάνω και Gelid GC extreme ή MX-4. Μπορείς να αγοράσεις ένα ανεμιστήρα (85mm πρέπει να 'ναι και 40mm η απόσταση βίδα σε βίδα) κάπου 6-8€ απο ebay. Είχα παρόμοιο θέμα στην R9 270X, περίπου 10-11€ τους είχα βρει σετ τότε.

Επεξ/σία από 50EuroUser
Δημοσ.

Ναι αυτο με τον ανεμιστηρα παιζει και να το κανω ;ρ ...Δεν βρηκα ανταπτορα ακομα γιατι δεν ασχοληθηκα, προς το παρον την δουλευω με 70% fans και απλα εχει λιγο θορυβο αλλα τρεχει κοντα στους 74 βαθμους ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...