Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Ποια θα επιλεγατε απο τις παρακατω και γιατι;

1. https://www.skroutz.gr/s/8081045/Gaggia-Gran-Deluxe-Red-Lsb.html
  2. https://www.skroutz.gr/s/6248987/Delonghi-Espresso-Icona-Eco-311-R.html

Η αγορα της θα ειναι για οικογενειακη χρηση (3-4 καφεδες τη μερα) και χωρις την τρελη απαιτηση να κανει αντιστοιχο καφε με μια παρα πολυ καλη καφετιερα.

Υγ. Δεσμευομαι σε αυτες τις 2 λογω μπατζετ και οικογενειακης βιας για κοκκινη καφετιερα για να ταιριαζει με τις υπολοιπες μικροσυσκευες..... (παντοφλακιας)

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Jorvik είπε

Καλησπερα! Ποια θα επιλεγατε απο τις παρακατω και γιατι;

1. https://www.skroutz.gr/s/8081045/Gaggia-Gran-Deluxe-Red-Lsb.html
  2. https://www.skroutz.gr/s/6248987/Delonghi-Espresso-Icona-Eco-311-R.html

Η αγορα της θα ειναι για οικογενειακη χρηση (3-4 καφεδες τη μερα) και χωρις την τρελη απαιτηση να κανει αντιστοιχο καφε με μια παρα πολυ καλη καφετιερα.

Υγ. Δεσμευομαι σε αυτες τις 2 λογω μπατζετ και οικογενειακης βιας για κοκκινη καφετιερα για να ταιριαζει με τις υπολοιπες μικροσυσκευες..... (παντοφλακιας)

Σαφεστατα η  Gaggia, κλασικη μηχανη εσπρεσσο και επισκευασιμη αν τυχον παθει κατι μετα απο χρονια.

• Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σας. Αυτην την στιγμη ειμαι με μηχανη με καψουλες nesspresso περιπου των 100 ευρω. Και θελω να κανω μια σοβαρη αναβαθμηση και να πινω επιτελους εναν σωστο εσπρεσσο.

Αρχικα να πω οτι γνωριζω πως τα χρηματα που διαθετω δεν ειναι πολλα 500-600 ευρω για αγορα μηχανης και μυλου. Δεν θελω να παρω μεταχειρησμενα , ουτε να περιμενω και να δωσω πολυ περισσοτερα χρηματα...

αρχικα σκεφτομουν για μια Lelit PL 41 430 ευρω + καποιον μυλο με περιπου 50-80 ευρω

Αλλα σκεφτομαι μηπως αξιζει καλυτερα να προσπαθησω να δωσω κατι περισσοτερο και να παω στην Pl042e. που εχει και ενσωματομμενο μυλο.

Υπαρχει καμια αλλη αποψη? Δυστηχως η Lelit PL42 T. που εχει και PID και μυλο εχει 734 ευρω.

Δημοσ.

Ιδανικός συνδυασμός θα ήταν PL41 PLUST PID 632€+ Ascaso i-Mini i2 230€. Ο μύλος μάλιστα είναι ο πιο φθηνός που θα μπορούσες να πάρεις, κάτω απο αυτόν πέφτει φοβερά η ποιότητα.

Η Lelit PL42 T έχει το μύλο που σου αναφέρω πιο πάνω.

Θα σου πρότεινα να μαζέψεις επιπλέον χρήματα και να πας στον πιο πάνω συνδυασμό ή να προσπαθήσεις να βρεις και να κόψεις μέσω τιμολογίου και να γλιτώσεις το ΦΠΑ (να το περάσεις σε εταιρία γνωστου)

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι ο φίλος μας έριξε στα βαθιά.

Εδώ ασχολούμαστε κυρίως με καμία arieli καμία boman καμία lidl άντε να πάμε μέχρι καμία gaggia. :P

Δημοσ.

Απο ενα σημειο και μετα νομιζω δεν αξιζει να δαπανησεις πολλα σε μηχανη σπιτικης χρησης

Ο καφες ειναι κατα βαση...νερο (καλυτερη γευση το εμφιαλωμενο),μετα ερχεται ο καφες,μετα ο μυλος και τελευταια η μηχανη.

Και φυσικα μεσα σε ολα αυτα μπαινει το προσωπικο γουστο,πχ εγω πινω espresso ristretto,οχι μπουγατσα με καφε που πουλανε τα starbucks 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Απο ενα σημειο και μετα νομιζω δεν αξιζει να δαπανησεις πολλα σε μηχανη σπιτικης χρησης 

Ο καφες ειναι κατα βαση...νερο (καλυτερη γευση το εμφιαλωμενο),μετα ερχεται ο καφες,μετα ο μυλος και τελευταια η μηχανη.

Και φυσικα μεσα σε ολα αυτα μπαινει το προσωπικο γουστο,πχ εγω πινω espresso ristretto,οχι μπουγατσα με καφε που πουλανε τα starbucks 

Προφανώς είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ο σωστός espresso όμως χρειάζεται τουλάχιστον 800€ για να παραχθεί όπου είναι και η χρυσή τομή τιμής / ποιότητας. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι καφές "τύπου espresso ".

Αν κάποιος δεν μπορεί να τα διαθέσει, φυσικά είναι αποδεκτό. Μην νομίζει όμως ότι πινεί espresso. Θα πινει κάτι, σε καφέ. Σαφέστατα υπάρχουν και πιο φθηνοί τρόποι παραγωγής καφέ, αλλά όχι espresso. πχ aeropress

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ιδανικός συνδυασμός θα ήταν PL41 PLUST PID 632€+ Ascaso i-Mini i2 230€. Ο μύλος μάλιστα είναι ο πιο φθηνός που θα μπορούσες να πάρεις, κάτω απο αυτόν πέφτει φοβερά η ποιότητα.

Η Lelit PL42 T έχει το μύλο που σου αναφέρω πιο πάνω.

Θα σου πρότεινα να μαζέψεις επιπλέον χρήματα και να πας στον πιο πάνω συνδυασμό ή να προσπαθήσεις να βρεις και να κόψεις μέσω τιμολογίου και να γλιτώσεις το ΦΠΑ (να το περάσεις σε εταιρία γνωστου)

Η Lelit PL42 δυστυχώς ξεφεύγει από το μπατζετ, δεν ξέρω αν ίσως μπορούσα να την βρω από εξωτερικό πιο φθηνά.... η άλλη λύση θα ήταν να την έπαιρνα από Ελλάδα με 6 άτοκες δώσεις που την έχει, αλλά 730+ ευρώ μου φαίνονται πολλά...

Ποια θα ήταν καλύτερη επιλογή?

μια Lelit PL 541 μαζί με έναν μύλο  Graef CM 702 ?

η μια Lelit PL42 T ?

να τονίσω ότι αυτή η αγορά που θα γίνει τώρα θα είναι και τελική και δεν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να ξανά χαλάσω τόσα λεφτά για να κάνω αναβάθμιση ούτε σε μύλο ούτε σε μηχανή . Ίδη είναι μεγάλη υπέρβαση για εμένα να δώσω τόσα χρήματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ababapanos είπε

Η Lelit PL42 δυστυχώς ξεφεύγει από το μπατζετ, δεν ξέρω αν ίσως μπορούσα να την βρω από εξωτερικό πιο φθηνά.... η άλλη λύση θα ήταν να την έπαιρνα από Ελλάδα με 6 άτοκες δώσεις που την έχει, αλλά 730+ ευρώ μου φαίνονται πολλά...

η μια Lelit PL42 T ?

να τονίσω ότι αυτή η αγορά που θα γίνει τώρα θα είναι και τελική και δεν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να ξανά χαλάσω τόσα λεφτά για να κάνω αναβάθμιση ούτε σε μύλο ούτε σε μηχανή . Ίδη είναι μεγάλη υπέρβαση για εμένα να δώσω τόσα χρήματα.

Μείνε τότε όπως είσαι ή πάρε μια φτηνή arieli που βγάζει κατά καιρούς το eshop.

Δυστυχώς είναι ακριβό το σπορ και δεν υπάρχει εναλλακτική.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ababapanos είπε

η μια Lelit PL42 T ?

Εφόσον θα είναι και η τελική σου αγορά κανε υπομονή και μάζεψε τα χρήματα που χρειάζεται για την μηχανή που σου είπαν τα παιδια πιο πάνω.

Με ένα μικρο σέρβις κάθε χρόνο θα έχεις μηχανη για το υπόλοιπο της ζωής σου. 

Δημοσ.

είμαι έτοιμος να αγοράσω την Gaggia Gran Style RI8323

https://www.skroutz.gr/s/3047960/Gaggia-Gran-Style-RI8323.html

Καμια συμβουλή της τελευταίας στιγμής πριν την παρω; Είναι ΟΚ ή να πάω σε κάποιο άλλο μοντελο της Gaggia ;

Θα παίρνω τριμμένο καφέ απο μαγαζί ή απο supermaket. Θέλω έναν τίμιο καφέ χωρις 10 εργαλεία ή να τρώω 20 λεπτά στην κουζίνα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dvs είπε

είμαι έτοιμος να αγοράσω την Gaggia Gran Style RI8323

https://www.skroutz.gr/s/3047960/Gaggia-Gran-Style-RI8323.html

Καμια συμβουλή της τελευταίας στιγμής πριν την παρω; Είναι ΟΚ ή να πάω σε κάποιο άλλο μοντελο της Gaggia ;

Θα παίρνω τριμμένο καφέ απο μαγαζί ή απο supermaket. Θέλω έναν τίμιο καφέ χωρις 10 εργαλεία ή να τρώω 20 λεπτά στην κουζίνα.

πάρε αυτή από το eshop - πεταμένα λεφτά.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, ababapanos είπε

μια Lelit PL 41 μαζί με έναν μύλο  Graef CM 702 ?

η μια Lelit PL42 T ?

Αφού όπως φαίνεται μπορείς να φτάσεις τα 600€ περίπου, και επειδή σέβομαι το ότι ούτως ή αλλως είναι πολλά χρήματα και δεν είναι εύκολο να ανέβεις και άλλο, πάρε μια Lelit με PID και όποιο μύλο θες.

Η μηχανή θα σου μείνει σίγουρα για πάνω απο 10 χρόνια, ο μύλος αν τελικά αποφασίσεις ότι δεν σου αρέσει, τον πουλάς -και χάνεις 30€ (μικρό το κακό) και παίρνεις μελλοντικά καλύτερο.

Για μηχανή αν μπορείς πάρε αυτή https://www.barista.gr/el/lelit-pl41-plust-pid-2 .

Αν πάρεις απο το ίδιο μαγάζί και μύλο, σου δίνει 10% του συνόλου αγοράς, να πάρεις ότι περιφερειακό θες τσάμπα (βουρτσες, καθαριστικά, tamper κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξυ των  Gaggia "Viva Prestige" και "Gran Style" στην λειτουργία? 

Ή η διαφορα είναι μόνο στην εφάνιση / κάποιο ειναι πιο καινουργιο μοντέλο;

Gaggia Gran Style RI8323

https://www.baristatools.gr/en/home-espresso-machines/1286-gaggia-gran-style.html

Gaggia Viva Prestige

https://www.baristatools.gr/en/home-espresso-machines/2317-gaggia-viva-style-home-espresso-machine-ri843311.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...