tornado Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, zio10 είπε Τώρα το τι θεωρεί ο καθένας αποδεκτό, αξιοπρεπή ή σούπερ είναι υποκειμενικό. Εδω θα συμφωνησω μαζι σου, 100% και αν θες δεν υπαρχει αντιλογος. Ωστοσο αν μιλησεις με τον οποιοδηποτε που ειναι παθιασμενος με τον εσπρεσσο του, το μινιμουμ αποδεκτο ειναι να εχεις: - Μια μηχανη της προκοπης ανω των 200 ευρω - ενα μυλο, νομιζω και ο Graef που εχω ειναι οκ - ενα καφε σε κοκκους που να εχει μια καλη ποιοτητα. Αυτα ισχυουν αποκλειστικα για τους βιδωμενους του θεματος, αν δεν εχεις τετοιο βιτσιο και μια krups με ετοιμες καψουλες ειναι μια χαρα. 1
savvas94 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Αναμεσα στην Krups EA8108 και την Philips HD8650/01, ποια θα προτιμουσατε και γιατι? https://www.skroutz.gr/s/4500706/Krups-EA8108.html https://www.skroutz.gr/s/8556845/Philips-HD8650-01.html
papoys1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, zio10 είπε Καφές είναι κι αυτά, άλλου είδους απλά. Προσωπικά όλους τους πίνω αλλά πριν εννοούσα εσπρέσσο και αυτές οι μηχανές φτιάχνουν εσπρέσσο αφού πληρούνται τα κριτήρια. Ζεστό νερό με πίεση περνάει μέσα από καφέ που είναι σε ένα φίλτρο, δεν είναι και καμιά επιστήμη Τώρα το τι θεωρεί ο καθένας αποδεκτό, αξιοπρεπή ή σούπερ είναι υποκειμενικό. Γιατί και κάποιος άλλος μπορεί να σου πει ότι με μύλο των 80€ και την τάδε μηχανή (δεν ξέρω ποια έχεις) μόνο σούπερ δεν είναι αυτό που πίνεις. Αν για σένα είναι σούπερ όμως τι σημασία έχει τι θα πει; Και με τα αυτοκίνητα πχ άλλος νιώθει βασιλιάς με ενα golf κι άλλος θέλει rolls royce... αυτοκίνητα είναι και τα δύο όμως. Εγώ αυτή τη στιγμή όπως έγραψα θέλω έναν όσο πιο αξιοπρεπή εσπρέσσο μπορώ να πιω με όσο γίνεται λιγότερες κινήσεις, γι'αυτό κοιτάω τέτοιες μηχανές. Προσωπικά τα 250 - 300 ευρώ για μηχανή εσπρέσσο τα θεωρώ λεφτά πεταμένα. Έχει ένας φίλος έχω πιει 2-3 φορές δεν είδα καμία διαφορά στη γεύση από το κινέζικο των 55 ευρώ που έχω εγώ. Αν θέλεις καλό εσπρέσσο δυστυχώς πρέπει να πας ψηλά.Και όταν λέω ψηλά εννοώ πάνω από χιλιάρικο για καφετιέρα-μύλο.Ποιος τα δίνει όμως;;;;; 3 2
zio10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, tornado είπε Εδω θα συμφωνησω μαζι σου, 100% και αν θες δεν υπαρχει αντιλογος. Ωστοσο αν μιλησεις με τον οποιοδηποτε που ειναι παθιασμενος με τον εσπρεσσο του, το μινιμουμ αποδεκτο ειναι να εχεις: - Μια μηχανη της προκοπης ανω των 200 ευρω - ενα μυλο, νομιζω και ο Graef που εχω ειναι οκ - ενα καφε σε κοκκους που να εχει μια καλη ποιοτητα. Αυτα ισχυουν αποκλειστικα για τους βιδωμενους του θεματος, αν δεν εχεις τετοιο βιτσιο και μια krups με ετοιμες καψουλες ειναι μια χαρα. Οι υπεραυτόματες με ενσωματωμένο μύλο με πολλές ρυθμίσεις δεν φτάνουν αυτά το μίνιμουμ λες; 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Προσωπικά τα 250 - 300 ευρώ για μηχανή εσπρέσσο τα θεωρώ λεφτά πεταμένα. Έχει ένας φίλος έχω πιει 2-3 φορές δεν είδα καμία διαφορά στη γεύση από το κινέζικο των 55 ευρώ που έχω εγώ. Αν θέλεις καλό εσπρέσσο δυστυχώς πρέπει να πας ψηλά.Και όταν λέω ψηλά εννοώ πάνω από χιλιάρικο για καφετιέρα-μύλο.Ποιος τα δίνει όμως;;;;; Την θέλω για πρακτικούς λόγους. Γι'αυτό κοιτάω τέτοια μηχανή. Θέλω την ευκολία τηε κάψουλας αλλά λίγο καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερο κόστος ανά καφέ.
villasg Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω που στο ενα σπιτι εχω πολυ καλη μηχανη των 600+ ευρω Lelit Anita PL042TEMD , ειμαι υπερ ικανοποιημενος με την "καψουλιαρα" Nespresso που χρησημοποιω στο σπιτι της αθηνας . Οποτε δωσε κανα 70 και παρε μια μηχανη νεσπρεσσο που εχει τεραστια επιλογη απο καψουλες , αγαπημενες οι original και οι lor Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2018 από villasg 1 1
zeys13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Ας πω και εγώ τη γνώμη μου, σαν κάτοχος μιας delonghi esam 3200 εδώ και 2 μήνες περίπου. Βγάζει αρκετά καλό καφέ, και ίσως να κάνεις και οικονομία στο καφέ λόγω του οτι πέρνεις ποσότητα 1 κικό σε καλύτερη τιμή. Απλά θέλει ψάξιμο για τη μάρκα του καφέ να δεις τι σου αρέσει. Το αρνητικό της είναι οτι χαλάει-σπαταλάει αρκετό νερό, όταν ανάβει και σβήνει κάνει ξεπλύματα, το οποίο είναι καλό, αλλα αν χρησιμοποιείς εμφιαλωμένο όπως έγώ έχεις και παραπανω κατανάλωση. Επίσης νομίζω οτι κάνει το καφέ ποιο γλυκόπιοτο αν υπάρχει αυτή η έκφραση, οπότε πίνεις και ένα καφεδάκι παραπάνω βρε αδερφέ (+ την ευκολία του να φτιάξεις πλέον). Το κόστος της μηχανής είναι γύρω στα 300 κάπου εκεί παίζει, εμένα έκανε 311 με 3 άτοκες δόσεις. Επίσης ίσως να είναι υπερβολή για ένα άτομο μόνο. 1 1
moshelas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Σχετικά με μηχανή nespresso , βλέπω πως στην ίδια τιμή παίζει η Delonghi και η Krups (inissia). Τα χαρακτηριστικά φαίνονται τα ίδια. Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους; Ποια να προτιμήσω;
fredd0 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, moshelas είπε Σχετικά με μηχανή nespresso , βλέπω πως στην ίδια τιμή παίζει η Delonghi και η Krups (inissia). Τα χαρακτηριστικά φαίνονται τα ίδια. Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους; Ποια να προτιμήσω; απο οσο ξερω καμια διαφορα αν εισαι αποφασισμενος btw την εχει προσφορα 59 ευρω μεχρι το Σαββατο το Site της nespresso https://www.nespresso.com/gr/el/oi-mixanes-nespresso 1
RedPriest Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, tornado είπε Εδω θα συμφωνησω μαζι σου, 100% και αν θες δεν υπαρχει αντιλογος. Ωστοσο αν μιλησεις με τον οποιοδηποτε που ειναι παθιασμενος με τον εσπρεσσο του, το μινιμουμ αποδεκτο ειναι να εχεις: - Μια μηχανη της προκοπης ανω των 200 ευρω - ενα μυλο, νομιζω και ο Graef που εχω ειναι οκ - ενα καφε σε κοκκους που να εχει μια καλη ποιοτητα. Αυτα ισχυουν αποκλειστικα για τους βιδωμενους του θεματος, αν δεν εχεις τετοιο βιτσιο και μια krups με ετοιμες καψουλες ειναι μια χαρα. Δυστυχώς ακόμα και τα 200 ευρω που λες είναι πολύ λίγα για μια μηχανή espresso. Εννοείται πως είναι καλύτερες συνηθως απο τις μηχανές των 50-60 ευρω αλλα δεν κάνουν. Αν δεν έχει boiler δεν μπορεί να γίνει σωστός καφές. 1
fredd0 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, RedPriest είπε Δυστυχώς ακόμα και τα 200 ευρω που λες είναι πολύ λίγα για μια μηχανή espresso. Εννοείται πως είναι καλύτερες συνηθως απο τις μηχανές των 50-60 ευρω αλλα δεν κάνουν. Αν δεν έχει boiler δεν μπορεί να γίνει σωστός καφές. Μπα, υπαρχουν και πανακριβες heat exhanger μηχανες που βγαζουν αριστο καφε. Πχ το 'μικρο' αδερφακι της δικης μου. Ακομα και επαγγελματικες La Marzocco που κανουν πανω απο 10,000.Η διαφορα ειναι στο group, στο portafilter, και στη σταθεροτητα θερμοκρασιας. Και φυσικα στα υλικα. Αλλο το αλουμινενιο HE αλλο το μασιφ stainless. Εγω προσωπικα φτηνη superautomatic δε θα αγοραζα, θα πηγαινα σε καψουλα αν ηθελα ευκολια/χαμηλη τιμη. Αλλα ... γουστα ειναι αυτα 2
zio10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, zeys13 είπε Ας πω και εγώ τη γνώμη μου, σαν κάτοχος μιας delonghi esam 3200 εδώ και 2 μήνες περίπου. Βγάζει αρκετά καλό καφέ, και ίσως να κάνεις και οικονομία στο καφέ λόγω του οτι πέρνεις ποσότητα 1 κικό σε καλύτερη τιμή. Απλά θέλει ψάξιμο για τη μάρκα του καφέ να δεις τι σου αρέσει. Το αρνητικό της είναι οτι χαλάει-σπαταλάει αρκετό νερό, όταν ανάβει και σβήνει κάνει ξεπλύματα, το οποίο είναι καλό, αλλα αν χρησιμοποιείς εμφιαλωμένο όπως έγώ έχεις και παραπανω κατανάλωση. Επίσης νομίζω οτι κάνει το καφέ ποιο γλυκόπιοτο αν υπάρχει αυτή η έκφραση, οπότε πίνεις και ένα καφεδάκι παραπάνω βρε αδερφέ (+ την ευκολία του να φτιάξεις πλέον). Το κόστος της μηχανής είναι γύρω στα 300 κάπου εκεί παίζει, εμένα έκανε 311 με 3 άτοκες δόσεις. Επίσης ίσως να είναι υπερβολή για ένα άτομο μόνο. Την κοιτάω αυτή τη μηχανή, βλέπω πολύ καλές κριτικές. Το νερό δε με απασχολεί τόσο, βρύσης από φίλτρο θα βάζω. Ο καφές της με απασχολεί, όταν λες αρκετά καλό σε σχέση με ποιον ας πούμε; Με κάψουλες; Με μαγαζιού; Επίσης, τι λέει από θόρυβο; Για ένα άτομο είναι στην ουσία ναι... 5 ώρες πριν, villasg είπε Εγω που στο ενα σπιτι εχω πολυ καλη μηχανη των 600+ ευρω Lelit Anita PL042TEMD , ειμαι υπερ ικανοποιημενος με την "καψουλιαρα" Nespresso που χρησημοποιω στο σπιτι της αθηνας . Οποτε δωσε κανα 70 και παρε μια μηχανη νεσπρεσσο που εχει τεραστια επιλογη απο καψουλες , αγαπημενες οι original και οι lor Μπορεί να κάνω κι αυτό τελικά, αν και 3-4 φορές που έχω πιεί nespresso δεν μου έκανε την ίδια εντύπωση που μου έκανε ο iperespresso ας πούμε. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2018 από zio10
RedPriest Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, fredd0 είπε Μπα, υπαρχουν και πανακριβες heat exhanger μηχανες που βγαζουν αριστο καφε. Πχ το 'μικρο' αδερφακι της δικης μου. Ακομα και επαγγελματικες La Marzocco που κανουν πανω απο 10,000.Η διαφορα ειναι στο group, στο portafilter, και στη σταθεροτητα θερμοκρασιας. Και φυσικα στα υλικα. Αλλο το αλουμινενιο HE αλλο το μασιφ stainless. Εγω προσωπικα φτηνη superautomatic δε θα αγοραζα, θα πηγαινα σε καψουλα αν ηθελα ευκολια/χαμηλη τιμη. Αλλα ... γουστα ειναι αυτα Συμφωνώ ότι υπάρχουν μηχανές που βγάζουν άριστο καφε αλλα μιλαμε παλι για πολυ περισσοτερα χρηματα απο αυτα που θα διαθέσει κάποιος που θέλει ενα εσπρεσακι σπιτι του. 1
tornado Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, zio10 είπε Οι υπεραυτόματες με ενσωματωμένο μύλο με πολλές ρυθμίσεις δεν φτάνουν αυτά το μίνιμουμ λες; Εγω νομιζω οτι το μινιμουμ ειναι, 1. μια Gaggia baby - classic - pure 2. ενας μυλος Graef. 3. καλος καφες. 2 1
zio10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, tornado είπε Εγω νομιζω οτι το μινιμουμ ειναι, 1. μια Gaggia baby - classic - pure 2. ενας μυλος Graef. 3. καλος καφες. Η μηχανή που έχω τώρα είναι στην ουσία η gaggia evolution με άλλο όνομα, αρκετά καλή δηλαδή. Μύλο πήρα πρόσφατα τον bosch που έχει αναφερθεί πιο πάνω, ξέρω ότι δεν είναι κανονικός αλλά τη δουλειά του την κάνει (για μένα). Αλλά σκέφτομαι να πάω σε κάτι άλλο όπως έγραψα.
zeys13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, zio10 είπε Την κοιτάω αυτή τη μηχανή, βλέπω πολύ καλές κριτικές. Το νερό δε με απασχολεί τόσο, βρύσης από φίλτρο θα βάζω. Ο καφές της με απασχολεί, όταν λες αρκετά καλό σε σχέση με ποιον ας πούμε; Με κάψουλες; Με μαγαζιού; Επίσης, τι λέει από θόρυβο; Για ένα άτομο είναι στην ουσία ναι... Μπορεί να κάνω κι αυτό τελικά, αν και 3-4 φορές που έχω πιεί nespresso δεν μου έκανε την ίδια εντύπωση που μου έκανε ο iperespresso ας πούμε. Ο καφές είναι αρκετά καλός, καλύτερος απο κάποιες καφετεριες της κακιάς ώρας και με τιμή 1 ευρώ και καλά που έχουν. Έχει να κάνει βέβαια και με τους γευστικούς κάλυκες του καθενός. Είναι μεγάλο θέμα να βρεθεί καλός καφές. Σε σχέση με τη προηγούμενη καφετιέρα crups που είχα δεν έχει τρελή διαφορά. Σε αυτήν αγόραζα αλεσμένο καφέ απο σουπερ μάρκετ. Είχα καταλήξει στο danesi, δυνατός καφές. Αν δε μου ψευτοχάλαγε, και δεν με έτρωγε και το χέρι μου δεν θα την άλλαζα. Απο την άλλη η ευκολία της είναι μεγάλη. Πατάς κουμπάκι τέλος. Απο θόρυβο λίγο παραπάνω απο ότι περιμένεις. Εννοώντας οτι περιμένεις να κάνει θόρυβο ο μύλος, περιμένεις να κάνει θόρυβο όταν πρεσάρει το νερό για να βγει ο καφές, κανει και 2-3 ήχους παραπάνω, κατι κρακ κρακ όταν μετακινείται ο μηχανισμός μέσα. Και καταλαμβάνει και αρκετό χώρο εκεί που θα τη βάλεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα