mp123 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, zio10 είπε Επειδή είναι λίγο φασαρία η διαδικασία με τον μύλο κλπ σκέφτομαι να πάω πάλι σε κάψουλες ή σε αυτόματη μηχανή. Από κάψουλες οι illy είναι κορυφή αλλά τόσο που βγαίνει ο καφές μπορώ να τον αγοράζω απ'έξω...Dolce gusto έχω για δεύτερη και είναι οκ αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο. Πάω σε nespresso; Οι υπεραυτόματες αξίζουν την επένδυση; Γιατι κανετε δυσκολη την ζωη σας με μυλους και καψουλες. Μια μηχανη εσπρεσο καπου στα 150 ευρω και εισαι οκ. Η καψουλα δεν συμφερει. Καλυτερα να παραγγελνεις απι εξω καφεδακι. Σημερα πηρα coffee lab τον strong να δοκιμασω. Εχεις τοσες επιλογες να δοκιμαζεις καφεδες με την μηχανη εσπρεσσο. Τι τις θες τις καψουλες. 1 2
zio10 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, mp123 είπε Γιατι κανετε δυσκολη την ζωη σας με μυλους και καψουλες. Μια μηχανη εσπρεσο καπου στα 150 ευρω και εισαι οκ. Η καψουλα δεν συμφερει. Καλυτερα να παραγγελνεις απι εξω καφεδακι. Σημερα πηρα coffee lab τον strong να δοκιμασω. Εχεις τοσες επιλογες να δοκιμαζεις καφεδες με την μηχανη εσπρεσσο. Τι τις θες τις καψουλες. Δεν θέλω ούτε την κλασσική όμως...το βλέπω για αυτόματη με ενσωματωμένο μύλο αν και πονάει λίγο το 300άρι...
mp123 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν θέλω ούτε την κλασσική όμως...το βλέπω για αυτόματη με ενσωματωμένο μύλο αν και πονάει λίγο το 300άρι... Λιγα λες. 400 με 500 μια μετρια με καλο μυλο. Αν διαθετεις ειναι το καλυτερο που μπορει να κανεις.
zio10 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Βλέπω κάποιες krups και delonghi με καλές κριτικές γύρω στα 300 γι'αυτό το είπα. Παραπάνω δεν δίνω, θα το γυρίσω στο φραπέ αν είναι! 1
villasg Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Υπερ ευχαριστημενος με την Lelit Anita PL042TEMD στον 3ο χρονο τωρα 2
zio10 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, villasg είπε Υπερ ευχαριστημενος με την Lelit Anita PL042TEMD στον 3ο χρονο τωρα Φαίνεται πολύ καλή όντως, αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνω ούτε σε λεφτά, ούτε σε λειτουργία! 1
tornado Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, zio10 είπε Επειδή είναι λίγο φασαρία η διαδικασία με τον μύλο κλπ Προχθες πηρα ενα Graef 80 ευρω.... Μονο για φασαρια δεν μου κανει, σε 5'' μου εχει αλεσει 15 γρ. καφε και φτιαχνω καφεδακι σουπερ. Βεβαια θελει καθαρισμα 1 φορα την εβδομαδα, αλλα αυτο το κανεις οποτε εχεις χρονο. Η ερωτηση που πρεπει να απαντησεις, ειναι αν θες να πινεις καφε της προκοπης η κατι αλλο. 3
zio10 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 41 λεπτά πριν, tornado είπε Προχθες πηρα ενα Graef 80 ευρω.... Μονο για φασαρια δεν μου κανει, σε 5'' μου εχει αλεσει 15 γρ. καφε και φτιαχνω καφεδακι σουπερ. Βεβαια θελει καθαρισμα 1 φορα την εβδομαδα, αλλα αυτο το κανεις οποτε εχεις χρονο. Η ερωτηση που πρεπει να απαντησεις, ειναι αν θες να πινεις καφε της προκοπης η κατι αλλο. Όλο μαζί αυτή τη στιγμή για μένα είναι άβολο (μύλος, μηχανή, καθάρισμα κλπ). Θέλω να πίνω τον καλύτερο καφέ που μπορώ με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις 1
villasg Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, zio10 είπε Φαίνεται πολύ καλή όντως, αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνω ούτε σε λεφτά, ούτε σε λειτουργία! https://www.electroholic.gr/gr/oikiakes-siskeues/mikrosiskeues/kafetieres/cofkru00005/kafetiera-krups-espresso-ea8108-black 1
zio10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, villasg είπε https://www.electroholic.gr/gr/oikiakes-siskeues/mikrosiskeues/kafetieres/cofkru00005/kafetiera-krups-espresso-ea8108-black Thanks! Αυτή και κάποιες delonghi magnifica κοιτάω. 1 ώρα πριν, nvel είπε πολύ ακριβή για μηχανή χωρίς boiler Υπάρχει κάποια σε αυτά τα λεφτά με μπόιλερ; Και τι διαφορά κάνει πρακτικά;
tzampatzis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, zio10 είπε Όλο μαζί αυτή τη στιγμή για μένα είναι άβολο (μύλος, μηχανή, καθάρισμα κλπ). Θέλω να πίνω τον καλύτερο καφέ που μπορώ με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις Γενικά το να έχεις μύλο espresso που σου γεμίζει το Portafilter (έχω τον Graef CM 702 με 80κατι ευρώ βλέπω στο σκρουτζ )είναι πολύ πιο έυχρηστο καθαρό και γρήγορο σε σχέση με τό να βάζεις καφέ από καφεκοπτείο, σουπερ μαρκετ κτλπ. Και η διαφορά στην ποιότητα του καφέ που θα πίνεις είναι τεράστια. Φυσικά και μια μηχανή με ενσωματόμένο μύλο είναι ένας καλος συμβιβασμός για ευκολία, οπότε και πάλι καλά θα είσαι. Τώρα η μηχανή είτε απλή είτε υπεραυτόματη, είτε nespresso, ένα καθαρισματάκι θα το θέλει κάθε τόσο, γιατί πίνεις αυτό που βγάζει... 1
zio10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, tzampatzis είπε Γενικά το να έχεις μύλο espresso που σου γεμίζει το Portafilter (έχω τον Graef CM 702 με 80κατι ευρώ βλέπω στο σκρουτζ )είναι πολύ πιο έυχρηστο καθαρό και γρήγορο σε σχέση με τό να βάζεις καφέ από καφεκοπτείο, σουπερ μαρκετ κτλπ. Και η διαφορά στην ποιότητα του καφέ που θα πίνεις είναι τεράστια. Φυσικά και μια μηχανή με ενσωματόμένο μύλο είναι ένας καλος συμβιβασμός για ευκολία, οπότε και πάλι καλά θα είσαι. Τώρα η μηχανή είτε απλή είτε υπεραυτόματη, είτε nespresso, ένα καθαρισματάκι θα το θέλει κάθε τόσο, γιατί πίνεις αυτό που βγάζει... Σίγουρα αλλά πιστεύω είναι πιο απλή η διαδικασία. Έχω δει μια saeco πχ που μετά τον καφέ κάνει μόνη της καθαρισμό. Άντε να κάνεις και μια φορά το μήνα μια αφαλάτωση.
tornado Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, zio10 είπε Όλο μαζί αυτή τη στιγμή για μένα είναι άβολο (μύλος, μηχανή, καθάρισμα κλπ). Θέλω να πίνω τον καλύτερο καφέ που μπορώ με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις κοιτα και φραπε μπορεις να πινεις με 4 κινησεις: α. 1 κουταλια νεσκαφε β. 1 κουταλια ζαχαρη γ. παγακια δ. χτυπημα στη φραπεδιερα η αλλες παρομοιες παραλλαγες πχ για γαλλικο. Με συγχωρεις αλλα ολα αυτα εγω δεν τα θεωρω καφε, δεν ξερω πως λεγονται αλλα οχι καφες
zio10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, tornado είπε κοιτα και φραπε μπορεις να πινεις με 4 κινησεις: α. 1 κουταλια νεσκαφε β. 1 κουταλια ζαχαρη γ. παγακια δ. χτυπημα στη φραπεδιερα η αλλες παρομοιες παραλλαγες πχ για γαλλικο. Με συγχωρεις αλλα ολα αυτα εγω δεν τα θεωρω καφε, δεν ξερω πως λεγονται αλλα οχι καφες Καφές είναι κι αυτά, άλλου είδους απλά. Προσωπικά όλους τους πίνω αλλά πριν εννοούσα εσπρέσσο και αυτές οι μηχανές φτιάχνουν εσπρέσσο αφού πληρούνται τα κριτήρια. Ζεστό νερό με πίεση περνάει μέσα από καφέ που είναι σε ένα φίλτρο, δεν είναι και καμιά επιστήμη Τώρα το τι θεωρεί ο καθένας αποδεκτό, αξιοπρεπή ή σούπερ είναι υποκειμενικό. Γιατί και κάποιος άλλος μπορεί να σου πει ότι με μύλο των 80€ και την τάδε μηχανή (δεν ξέρω ποια έχεις) μόνο σούπερ δεν είναι αυτό που πίνεις. Αν για σένα είναι σούπερ όμως τι σημασία έχει τι θα πει; Και με τα αυτοκίνητα πχ άλλος νιώθει βασιλιάς με ενα golf κι άλλος θέλει rolls royce... αυτοκίνητα είναι και τα δύο όμως. Εγώ αυτή τη στιγμή όπως έγραψα θέλω έναν όσο πιο αξιοπρεπή εσπρέσσο μπορώ να πιω με όσο γίνεται λιγότερες κινήσεις, γι'αυτό κοιτάω τέτοιες μηχανές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα