tsiro7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Υπενθυμίζω πως όλοι οι μύλοι δεν κάνουν για espresso. Έχετε στα υπόψη και χειροκίνητους που έχουν καλύτερη απόδοση απο αυτόματους στα ίδια χρήματα, όπως: https://www.barista.gr/el/porlex-tall-xeirokinhtos-mylos-aleshs-2 Porlex (made in japan) και ίσως ο https://www.barista.gr/el/hario-skerton-manual-grinder-4 Hario Glass Japan / Ceramic Coffee Mill Skerton Άμα βαριέται να αλεσει στον ηλεκτρικό τον χειροκίνητο θα τον φάει η σκόνη στο ντουλάπι... 1
AntiCambeR Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Στις 23/5/2018 στις 8:00 ΠΜ, zeys13 είπε Δυστηχώς προχτές αγόρασα τη delonghi 685 και ψιλοαπογοητευτηκα. Πρίν απο αυτή είχα-έχω μια αρχαία krups 880, και έφτιαχνα το καφεδάκι μου μια χαρά. Είχα βρει και καφέ για τα γούστα μου (danessi), το πρόβλημα της ήταν ότι μου πέταγε λίγα νερά απο το λάστιχο για κάποια δέκατα του δευτερολέπτου, μέχρι να αρχίσει να τρέχει η ροή του καφέ. Δοκιμάζω λοιπόν με την 685 και με τον danessi, δεν υπάεχει καν ροή. Φαντάζομαι ο καφές είναι πολύ ψιλός για τη μηχανή. Τωρά δοκίμασα με lavvaza, τα καταφέρε να τρέξει ροή αλλά απο γέυση δεν. Πρέπει τώρα να βρούμε άλλη ποικιλία. Μάλλον είναι αρκετά ψιλλοκομμένος ο Danessi η έχει πολύ γεμάτο σώμα.Ο καφές δεν πρέπει να υπάρχει μέχρι πάνω στο pod αλλά να αφήνει κενό 2-3 mm και το στούμπωμα σε τέτοιους καφέδες να είναι μικρότερο. Αν δοκιμάσεις Illy η Dimmelo κόκκινο πιθανόν να έχεις κανονική ροή.Εχω την παλιά Delonghi EC-155(15 bar-110 watt) 3+ χρόνια και στον μόνο καφέ που δεν είχα ροή ήταν στον Lamborghini.
zeys13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Καλημέρα, και εγώ υποθέτω οτι είναι πολύ ψιλοκομένος. Για την ώρα έχω πάρει εναν lavazza (νομίζω ο χρυσός ήταν), ροή κανονικότατη, απο γέυση χάλια. Ο illy ωραίος αλλά η τιμή του είναι φωτιά. Αν πάω σε ένα coffe island, πόσο να ζητήσω να μου κόψουν το καφέ;
zio10 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Ο πιο ωραίος καφές από κάψουλες για μένα είναι ο illy iperespresso. Συγκρίνεται άνετα με καφέ από καλή μηχανή. Απλά είναι ακριβές οι κάψουλες... 1
AntiCambeR Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, zeys13 είπε Καλημέρα, και εγώ υποθέτω οτι είναι πολύ ψιλοκομένος. Για την ώρα έχω πάρει εναν lavazza (νομίζω ο χρυσός ήταν), ροή κανονικότατη, απο γέυση χάλια. Ο illy ωραίος αλλά η τιμή του είναι φωτιά. Αν πάω σε ένα coffe island, πόσο να ζητήσω να μου κόψουν το καφέ; Εχω δοκιμάσει τον "Coffee Island" όπως τον ονομάζουν,250γρ. 7-7.5 και τον "κλασσικό" που τον θεωρούν πιο βαρύ τα 250γρ. 5,5-6€.Μετά έχει και άλλους διάφορους που δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθείς.Ο 1ος για εμένα είναι καλύτερος. Ζήτα να σου κόψουν απο 100γρ. απο τον καθένα για να δοκιμάσεις.Ο Lavazza ο μαύρος ήταν καλός αλλά τον εξαφάνισαν για να πουλήσουν τους άλλους.
zeys13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, έχω πάρει και έναν lavazza μαύρο, θα τον δοκιμάσω. Απλά δε ξέρω πόσο να ζητήσω να μου τον κόψουν. Κάπου είχα διαβάσει για 2,5 ή να μην ασχοληθώ καν να μου τον κόψουν στο στάνταρ; Γενικά νομίζω οτι τα γούστα μου πάντως είναι στους ποιο 'βαριούς', για αυτό είχα καταλήξει και στο danessi.
AntiCambeR Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, zeys13 είπε Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, έχω πάρει και έναν lavazza μαύρο, θα τον δοκιμάσω. Απλά δε ξέρω πόσο να ζητήσω να μου τον κόψουν. Κάπου είχα διαβάσει για 2,5 ή να μην ασχοληθώ καν να μου τον κόψουν στο στάνταρ; Γενικά νομίζω οτι τα γούστα μου πάντως είναι στους ποιο 'βαριούς', για αυτό είχα καταλήξει και στο danessi. Σε ρωτούν τι μηχανή έχεις και γνωρίζουν ανάλογα.Αν το κόψιμο που κάνουν είναι πολύ η λίγο,το αυξομειώνεις.Πχ αν δεν έχεις καλή ροή,την επόμενη φορά ζητάς να τον κόψουν λίγο πιο χοντρόκομμένο η το αντίθετο. Την 1η φορά αν δεν σε ρωτήσουν ρώτα εσύ λέγοντάς τους ποια μηχανή έχεις και να θυμάσαι το νούμερο. Danessi που βρίσκεις; Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από AntiCambeR
papoys1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Στις 23/5/2018 στις 9:20 ΠΜ, zeys13 είπε Το λάστιχο το άλλαξα, και το καινούριο έχανε ποιο πολύ.... Τώρα για μύλο απο ότι διαβάζω πρέπει να δώσεις σεβαστό ποσό, ασε που φαντάζομαι οτι θα βάριεμαι ολη τη διαδικασία πρωί πρωί. Βέβαια απο την άλλη θα μου έρχεται και φτηνότερα ο καφές Γλυκοκοιτάζω αυτούς τους 2 https://www.skroutz.gr/s/348123/Bosch-MKM6003.html https://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79.html τα λεφτά για το δεύτερο πάντως θα τα δώσω με μεγάλο πόνο αν καταλήξω εκεί. Άσε που θα πιάνει και αρκετό χώρο όπως το βλέπω. Θα δούμε για την ώρα έφυγε μια 150αρα μάλλον άδικα. Μήπως κάνεις το λάθος και βάζεις το κουμπάκι σε λάθος επιλογή. Όλες αυτές οι καφετιέρες έχουν δύο επιλογές. α) Για καφέ εσπρέσο και β) για αφρόγαλο . Εάν βάλεις στο κουμπάκι για αφρόγαλο ανεβάζει περισσότερη θερμοκρασία το νερό και αν πατήσεις το κουμπάκι του εσπρέσο πετάει το νερό από πάνω. Μου συνέβαινε και μένα πολλές φορές μέχρι που κατάλαβα τι έκανα λάθος.Τώρα φτιάχνω ωραίο καφέ με μία μηχανή εσπρέσο από το lidl καφέ κόκκους buondi cold του κιλού, τον οποίο κόβω με μία απλή μηχανή των 15 ευρώ. Το μυστικό. Καλό γέμισμα με καφέ στη θήκη και ποτέ μην τον αφήνετε να τρέξει πολύ γιατί όσο περισσότερο τρέχει τόσο αλλοιώνετε η γεύση. 51 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Danessi που βρίσκεις; Εδώ βρίσκεις ότι καφέ τραβάει ο οργανισμός σου.Εγώ από εκεί παίρνω ότι καφέ θέλω και όχι ότι καφέ πατρονάρουν αυτοί. 1
zeys13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Σε ρωτούν τι μηχανή έχεις και γνωρίζουν ανάλογα.Αν το κόψιμο που κάνουν είναι πολύ η λίγο,το αυξομειώνεις.Πχ αν δεν έχεις καλή ροή,την επόμενη φορά ζητάς να τον κόψουν λίγο πιο χοντρόκομμένο η το αντίθετο. Την 1η φορά αν δεν σε ρωτήσουν ρώτα εσύ λέγοντάς τους ποια μηχανή έχεις και να θυμάσαι το νούμερο. Danessi που βρίσκεις; Στο βασιλόπουλο έχει. Σήμερα που πήγα είδα έχει και dimello που μου πρότεινες, 3 επιλογές κόκκινο μπλε και μαύρο νομίζω. Νομίζω γύρω στα 6 ευρώ ήταν οι τιμές. Σήμερα δοκίμασα και το lavazza το μαύρο. Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, ελαφρύς, αδιάφορος θα έλεγα. 9 ώρες πριν, papoys1 είπε Μήπως κάνεις το λάθος και βάζεις το κουμπάκι σε λάθος επιλογή. Όλες αυτές οι καφετιέρες έχουν δύο επιλογές. α) Για καφέ εσπρέσο και β) για αφρόγαλο . Εάν βάλεις στο κουμπάκι για αφρόγαλο ανεβάζει περισσότερη θερμοκρασία το νερό και αν πατήσεις το κουμπάκι του εσπρέσο πετάει το νερό από πάνω. Μου συνέβαινε και μένα πολλές φορές μέχρι που κατάλαβα τι έκανα λάθος.Τώρα φτιάχνω ωραίο καφέ με μία μηχανή εσπρέσο από το lidl καφέ κόκκους buondi cold του κιλού, τον οποίο κόβω με μία απλή μηχανή των 15 ευρώ. Το μυστικό. Καλό γέμισμα με καφέ στη θήκη και ποτέ μην τον αφήνετε να τρέξει πολύ γιατί όσο περισσότερο τρέχει τόσο αλλοιώνετε η γεύση. Εδώ βρίσκεις ότι καφέ τραβάει ο οργανισμός σου.Εγώ από εκεί παίρνω ότι καφέ θέλω και όχι ότι καφέ πατρονάρουν αυτοί. Το Επόμενο βήμα είναι αυτό να πάρω ένα μύλο. Αλλά με βλέπω για το φτηνό που έχω αναφέρει και ποιο πάνω. Bosch MKM6003. Βέβαια οι γνώστες θα με κράζουν, αλλά οι σωστοί μύλοι μου φαίνονται πολύ γκουμουτσες. Η παλιά μηχανή είχε μόνο 2 κουμπιά, ένα που άναβε, και ένα που άρχιζε η ροή του νερού. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από zeys13
zeys13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Η μηχανή μπήκε στις αγγελίες για πούλημα, αν ενδιαφερθεί κανείς θα τη δώσω, θα παραμείνω με τη παλιά krups που έχω. Μέχρι να δωθεί βέβαια θα πειραματιστώ και με άλλους καφέδες.
djcat Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 12 ώρες πριν, zeys13 είπε Το Επόμενο βήμα είναι αυτό να πάρω ένα μύλο. Αλλά με βλέπω για το φτηνό που έχω αναφέρει και ποιο πάνω. Bosch MKM6003. Βέβαια οι γνώστες θα με κράζουν, αλλά οι σωστοί μύλοι μου φαίνονται πολύ γκουμουτσες. Το σημαντικό είναι να το χαίρεσαι εσύ... 1
tornado Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 να μην ανοιγω νεο θεμα, εχω μια Gaggia Pure (παρομοια με την classic) η οποια απο οτι ειδα πρεπει να εχει αποσυρθει. Δουλεψε σχεδον 10 χρονια σαν σκυλι, χθες κλαταρισε και την πηγα για σερβις, μαλλον θα φτιαχτει. Σκεφτομαι ομως απο Σεπτεμβρη να αγορασω μυλο για να φτιαχνω καφε της προκοπης. Μεχρι τωρα χρησιμοποιω κοκκινο Lavazza, την βολευω αλλα καιμακι πολυ σπανια... Εχω λοιπον δυο θεματα που πρεπει να αποφασισω για να ανεβασω καπως το επιπεδο καιμακιου....! 1) τι μυλο να αγορασω (σε σχεση με την μηχανη που εχω) 2) απο που να παιρνω καφε και ποιον. Μπορει να βοηθησει καποιος?
notist Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 45 λεπτά πριν, tornado είπε να μην ανοιγω νεο θεμα, εχω μια Gaggia Pure (παρομοια με την classic) η οποια απο οτι ειδα πρεπει να εχει αποσυρθει. Δουλεψε σχεδον 10 χρονια σαν σκυλι, χθες κλαταρισε και την πηγα για σερβις, μαλλον θα φτιαχτει. Σκεφτομαι ομως απο Σεπτεμβρη να αγορασω μυλο για να φτιαχνω καφε της προκοπης. Μεχρι τωρα χρησιμοποιω κοκκινο Lavazza, την βολευω αλλα καιμακι πολυ σπανια... Εχω λοιπον δυο θεματα που πρεπει να αποφασισω για να ανεβασω καπως το επιπεδο καιμακιου....! 1) τι μυλο να αγορασω (σε σχεση με την μηχανη που εχω) 2) απο που να παιρνω καφε και ποιον. Μπορει να βοηθησει καποιος? 1) Αναλόγως που μένεις Λουμίδης Αντώνης στην Κηφισιά στον τροχονόμο. Πολλές ποικιλίες καφέ σε διάφορες τιμές. Επίσης το http://www.coffeess.gr αδμήτου 12 Αθήνα. Από το πρώτο έχω πάρει. Έχει συσκευασμένα σε μισό κιλό και ένα ,αλλά έχει και αν θες να δοκιμάσεις και 100- 200 γραμμάρια για να δεις τι σου αρέσει. Το ποιος θα σου αρέσει δεν μπορεί να στο πει κανείς. Πρέπει να δοκιμάσεις και θα δεις εσύ. Ο Λουμίδης σου προτείνει σε συμβουλεύει αναλόγως τι θα του πεις . Στο δεύτερο μαγαζί δεν έχω πάρει ακόμα, αλλά ο παππούς που παίρνει μου είπε ότι έχει μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές. Ρίξε μια ματιά. Για μύλο δεν ξέρω εμένα έχει η μηχανή μου ενσωματωμένο. Ας σου πει κάποιος άλλος φίλος.
tornado Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 notist ευχαριστω, ο καφες ειναι το ευκολο... παιρνεις γυρα ολους απο 100 γρ. και οποιος σου κατσει εκει μενεις. Ο μυλος ειναι το πακετο γιατι το παιρνεις μια φορα και εξω, και οι τιμες αρχιζουν απο 50αρικο μεχρι... 500αρικο??? 1
BTL Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, tornado είπε να μην ανοιγω νεο θεμα, εχω μια Gaggia Pure (παρομοια με την classic) η οποια απο οτι ειδα πρεπει να εχει αποσυρθει. Δουλεψε σχεδον 10 χρονια σαν σκυλι, χθες κλαταρισε και την πηγα για σερβις, μαλλον θα φτιαχτει. Σκεφτομαι ομως απο Σεπτεμβρη να αγορασω μυλο για να φτιαχνω καφε της προκοπης. Μεχρι τωρα χρησιμοποιω κοκκινο Lavazza, την βολευω αλλα καιμακι πολυ σπανια... Εχω λοιπον δυο θεματα που πρεπει να αποφασισω για να ανεβασω καπως το επιπεδο καιμακιου....! 1) τι μυλο να αγορασω (σε σχεση με την μηχανη που εχω) 2) απο που να παιρνω καφε και ποιον. Μπορει να βοηθησει καποιος? Εγω εχω τη Gaggic Classic, από super market με καφέ Danesi (στο μεταλλικό κουτί, για κάποιο λόγο εχει διάφορα με το χάρτινο) εχω πολυ καλό αποτέλεσμα. Αλεσμένο αγοράζω απο coffeway ή coffee island( τους ρωτάω σε τι κόβουν το δικό τους και ζητώ να μου το κόψουν λιγο παραπάνω). Για μύλο τα πράγματα ειναι δύσκολα αφού χρειάζεσαι τουλάχιστον 200 για κάτι αξιοπρεπές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα