Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι αξιζει περισσοτερο?με καψουλα η με αλεσμενο καφε?απο χρημαρα διαθετω μεχρι 150 ευρω!

• Like 1
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mike0402 είπε

τι αξιζει περισσοτερο?με καψουλα η με αλεσμενο καφε?απο χρημαρα διαθετω μεχρι 150 ευρω!

+1 ότι ρωτάει ο ts και για μένα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καφετιέρα που χρησιμοποιεις αλεσμενο καφέ εννοείται.Ειχα μια περίοδο νεσπρεσο με τις αυθεντικές κάψουλες και με επαναγεμιζομενες.Βαρεθηκα εύκολα τον καφέ τους Επειδή δεν μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλια(οι επαναγεμιζομενες Όχι τόσο καλή ποιότητα και ήθελε αντικατάσταση συχνά η καψουλα)

Έχω μια Arrieli του eshop τώρα (χυμα καφες)και δεν έχει καμία σχέση.Πολυ καλύτερος ο καφές που φτιάχνω με αυτήν 

Επεξ/σία από raptorx
Δημοσ.
13 minutes ago, raptorx said:

Καφετιέρα που χρησιμοποιεις αλεσμενο καφέ εννοείται.Ειχα μια περίοδο νεσπρεσο με τις αυθεντικές κάψουλες και με επαναγεμιζομενες.Βαρεθηκα εύκολα τον καφέ τους Επειδή δεν μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλια(οι επαναγεμιζομενες Όχι τόσο καλή ποιότητα και ήθελε αντικατάσταση συχνά η καψουλα)

Έχω μια Arrieli του eshop τώρα (χυμα καφες)και δεν έχει καμία σχέση.Πολυ καλύτερος ο καφές που φτιάχνω με αυτήν 

εχεις και μηχανημα κοπης καφε?

Δημοσ.

Όχι. Περνω ή από σούπερ μάρκετ ή από καφεκοπτειο έτοιμο κομμένο.Δεν έχω δοκιμάσει μηχάνημα κοπής 

Δημοσ.

Θα τα γράφω συνοπτικά.

Για να πιεις καλό espresso θες μύλο που να κάνει για espresso και να κοβει στο σωστό μέγεθος τους κόκκους καφέ. Οι κόκκοι αν αλεστούν κρατάνε τα αρώματα τους για 20 λεπτά. Οπότε οτιδήποτε ήδη αλεσμένο είναι μπαγάτικο.

Το κιλό ενός μέτριου καφέ σε κόκκους έχει 30€. Κάθε διπλό espresso είναι 18 γραμμάρια. Στο κιλό βγαίνουν 55 καφέδες μέγιστο. Αυτό σημαίνει 0,55€/διπλό espresso.

Καφετιέρα η οποία φτιάχνει σωστό espresso με 150€ δυστυχώς δεν μπορεί να πάρει κανείς. Ο λόγος είναι πως σε αυτά τα χρήματα δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να κατασκευαστεί καφετιέρα που να καλύπτει τις απαραίτητες σταθερές για τη σωστή εκχύλιση του καφέ πίεση, σταθερή θερμοκρασία σε όλη την εκχύλιση, σωστή θερμοκρασία, κλπ. Για να τα επιτύχει αυτά μια μηχανή θέλει, τρίοδη βαλβίδα, pid, στιβαρή κατασκευή κλπ 

Η πιο φθηνή espressiέρα που μπορεί να πάρει κάποιος και να καλύπτει κάποια απο τα παραπάνω είναι η Lelit PL41em. H ιδανική είναι η PL41 PLUST PID. (ναι τα χρήματα είναι αρκετά, αλλά είναι τα ελάχιστα που μπορεί να δώσει κάποιος που θέλει συνοπτικά να φτιάξει σωστό καφέ).

Απο τα παραπάνω φαίνεται πως το θέμα είναι σύνθετο. Οικονομικό και σχετικό με τις προτεραιότητες και τα θέλω του καθενός.

Συνοψίζοντας :

• Αν φτιάχνεις μόνος σου καφέ, σκέψου κάποια μηχανή με κάψουλες. Ο καφές θα είναι χάλια, αλλά ούτως ή άλλως με αυτά τα χρήματα , πάντα χάλια θα είναι
  • Απο μηχανές με κάψουλες οι nespresso φτιάχνουν τον καλύτερο espresso. Αν θες πολλά διαφορετικά ροφήματα, τότε δες dolce gusto.
  • Αν τελικά θες μηχανή espresso ακόμα και γνωρίζοντας πως θα είναι χάλια ο καφές, πάρει απαραίτητα μύλο ο οποίος κάνει για κόψιμο espresso. Ψάξτο γιατί δεν κάνουν όλοι, και μπορεί να τον πάρεις και να τον πετάξεις. Κοίταξε να έχει κονικά μαχαίρια.
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Συνοψίζοντας :

• Αν φτιάχνεις μόνος σου καφέ, σκέψου κάποια μηχανή με κάψουλες. Ο καφές θα είναι χάλια, αλλά ούτως ή άλλως με αυτά τα χρήματα , πάντα χάλια θα είναι
  • Απο μηχανές με κάψουλες οι nespresso φτιάχνουν τον καλύτερο espresso. Αν θες πολλά διαφορετικά ροφήματα, τότε δες dolce gusto.
  • Αν τελικά θες μηχανή espresso ακόμα και γνωρίζοντας πως θα είναι χάλια ο καφές, πάρει απαραίτητα μύλο ο οποίος κάνει για κόψιμο espresso. Ψάξτο γιατί δεν κάνουν όλοι, και μπορεί να τον πάρεις και να τον πετάξεις. Κοίταξε να έχει κονικά μαχαίρια.

+1000 .
Για καλο καφε σπιτι πρεπει να τα σκασεις και να "εκπαιδευτείς" .
Για απλα πραγματα παρε μια nespresso !

Εγω σπιτι τα εσκασα στην Lelit PL042Temd ( 600€ η μηχανη με ενσωματωμένο μυλο ) .
Στο δευτερο σπιτι μια απλη nespresso

hoQWIN7.jpg

Επεξ/σία από villasg
  • Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Έτσι όπως τα λέτε είναι και συμφωνώ αλλά αυτά ισχύουν για εσπρεσακια σκέτα χωρίς καν ζάχαρη και για speciality καφέδες taf κτλ. Τώρα να πάρει ο άλλος letit και δεν ξέρω γω για να κάνει φρεντο γλυκό με κάνα δυο κιλά γάλα... Ε αμαρτία απο το θεό το μηχάνημα. 

Εγώ με μια Saeco με ελεύθερο portafilter  και έναν μύλο graef πίνω αξιοπρεπεστατα καφεδάκια, γνωρίζω όμως ότι μέχρι εκεί δεν μπορείς παραπάνω με αυτό το σετ. Δεν συγκρίνονται όμως και με καψουλοκαφεδες,κλασεις ανώτερα τα δικά μου. 

Με 150 πας εδώ https://www.skroutz.gr/s/4664810/Graef-CM-702.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz share 

https://www.skroutz.gr/s/8852579/Philips-Saeco-HD8423-19.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Λίγο παραπάνω αλλά αξίζει, μηχανές βρίσκεις και φθηνότερες με το ίδιο αποτέλεσμα αλλά αυτή στην προτείνω λόγω αξιοπιστίας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύει πως ο σωστός espresso θέλει διάβασμα και πολλές ώρες προσωπικής ενασχόλησης. Αλλιώς δεν είναι espresso. Είναι κάτι "τύπου" espresso.

Αν κάποιος θέλει όντως με πολλές ζάχαρες , γάλατα κλπ κλπ ή βαριέται να ασχοληθεί και να μάθει, ότι και να κάνει δεν υπάρχει σωτηρία.

Υπάρχουν φυσικά διαφορετικοί τύποι παρασκευής καφέ που μια χαρά καφέ φτιάχνουν και είναι αρκετά πιο φθηνοί. Ο espresso είναι ακριβό και απαιτητικό άθλημα.

Αφήνω εδώ ένα video έτσι για να δείτε ακόμα μια διαφορετική φθηνή μέθοδο

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
4 hours ago, sphinxgr said:

Θα τα γράφω συνοπτικά.

Για να πιεις καλό espresso θες μύλο που να κάνει για espresso και να κοβει στο σωστό μέγεθος τους κόκκους καφέ. Οι κόκκοι αν αλεστούν κρατάνε τα αρώματα τους για 20 λεπτά. Οπότε οτιδήποτε ήδη αλεσμένο είναι μπαγάτικο.

Το κιλό ενός μέτριου καφέ σε κόκκους έχει 30€. Κάθε διπλό espresso είναι 18 γραμμάρια. Στο κιλό βγαίνουν 55 καφέδες μέγιστο. Αυτό σημαίνει 0,55€/διπλό espresso.

Καφετιέρα η οποία φτιάχνει σωστό espresso με 150€ δυστυχώς δεν μπορεί να πάρει κανείς. Ο λόγος είναι πως σε αυτά τα χρήματα δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να κατασκευαστεί καφετιέρα που να καλύπτει τις απαραίτητες σταθερές για τη σωστή εκχύλιση του καφέ πίεση, σταθερή θερμοκρασία σε όλη την εκχύλιση, σωστή θερμοκρασία, κλπ. Για να τα επιτύχει αυτά μια μηχανή θέλει, τρίοδη βαλβίδα, pid, στιβαρή κατασκευή κλπ 

Η πιο φθηνή espressiέρα που μπορεί να πάρει κάποιος και να καλύπτει κάποια απο τα παραπάνω είναι η Lelit PL41em. H ιδανική είναι η PL41 PLUST PID. (ναι τα χρήματα είναι αρκετά, αλλά είναι τα ελάχιστα που μπορεί να δώσει κάποιος που θέλει συνοπτικά να φτιάξει σωστό καφέ).

Απο τα παραπάνω φαίνεται πως το θέμα είναι σύνθετο. Οικονομικό και σχετικό με τις προτεραιότητες και τα θέλω του καθενός.

Συνοψίζοντας :

σωστα τα λες..ευχαριστω για την αναλυτικη απαντηση!

3 hours ago, tsiro7 said:

Έτσι όπως τα λέτε είναι και συμφωνώ αλλά αυτά ισχύουν για εσπρεσακια σκέτα χωρίς καν ζάχαρη και για speciality καφέδες taf κτλ. Τώρα να πάρει ο άλλος letit και δεν ξέρω γω για να κάνει φρεντο γλυκό με κάνα δυο κιλά γάλα... Ε αμαρτία απο το θεό το μηχάνημα. 

Εγώ με μια Saeco με ελεύθερο portafilter  και έναν μύλο graef πίνω αξιοπρεπεστατα καφεδάκια, γνωρίζω όμως ότι μέχρι εκεί δεν μπορείς παραπάνω με αυτό το σετ. Δεν συγκρίνονται όμως και με καψουλοκαφεδες,κλασεις ανώτερα τα δικά μου. 

Με 150 πας εδώ https://www.skroutz.gr/s/4664810/Graef-CM-702.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz share 

https://www.skroutz.gr/s/8852579/Philips-Saeco-HD8423-19.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Λίγο παραπάνω αλλά αξίζει, μηχανές βρίσκεις και φθηνότερες με το ίδιο αποτέλεσμα αλλά αυτή στην προτείνω λόγω αξιοπιστίας. 

εχω βρει και αυτη

https://www.skroutz.gr/s/5719403/Krups-XP3440.html

ειναι καλη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν θα πάρεις μόνο καφετιέρα πάρε οποία να ναι. Γνώμη μου ξεκινά με το μύλο. Όλες αυτές ίδιες είναι στον καφέ υποθέτω. Το μόνο που μπορώ να σου πω για την saeco είναι κάποια mods για καλύτερο καφέ.https://youtu.be/cq1kFB4Kvr0

Εγώ αν είχα λεφτά τώρα θα πήγαινα  εδώ https://www.skroutz.gr/s/8520635/Gaggia-Classic-1050w.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Ότι φτηνότερο μπορείς να πάρεις για να κάνεις πραγματικά πολύ καλό καφέ, σε συνδυασμό πάντα με μύλο, αλλιώς το ξεχνάς. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.

τελικα κατεληξα στην krups και τωρα θα προχωρησω στην αγορα ενος μηλου καφε!ποια μαρκα καφε να προτιμησω?

Δημοσ.

Για καφέ θα πρότεινα tonino lamborghini οι οποία βγαίνει και σε κάψουλες και έχει και καφετιέρα ε ο συνδιασμός τον δύο  είναι πολλά κλικ επάνω από οποιαδήποτε αποτέλεσμα με κάψουλα . 

Δημοσ.

Επειτα απο 1,5χρονο με την delongi c685 θελω να παρω μια φουλ αυτοματη ( αυτες με τον ενσσωματομενο μυλο)  να ειναι αξιοπιστη γιατι πολλα ακουγοντε για αυτες, ποια προτεινετε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...