deligkos Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Η κυβέρνηση της Ολλανδίας γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να απαγορεύσει σταδιακά τη χρήση λογισμικού anti-virus από τα Kaspersky Labs «ως προληπτικό μέτρο», ενώ συμβούλευσε να πράξουν το ίδιο οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε θέματα ασφάλειας για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ferdinand Grapperhaus σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη εξαιτίας του ότι η ρωσική κυβέρνηση είχε «ένα επιθετικό κυβερνοπρόγραμμα, το οποίο στόχευε μεταξύ άλλων τις Κάτω Χώρες και τα συμφέροντα της Ολλανδίας». Δήλωσε, επίσης, ότι η εδρεύουσα στη Μόσχα Kaspersky υπόκειται στη ρωσική νομοθεσία, βάσει της οποίας οφείλει να συμμορφώνεται με τα ρωσικά κρατικά συμφέροντα. Η εν λόγω απόφαση είναι το τελευταίο πλήγμα στην Kaspersky, ο ιδρυτής της οποίας Eugene Kaspersky αρνείται κάθε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Η εταιρεία δεν σχολίασε την εξέλιξη. «Η κυβέρνηση διεξήγαγε έναν ανεξάρτητο έλεγχο και ανάλυση των δεδομένων και κατέληξε σε μια προσεκτική απόφαση σε αυτή τη βάση», σημείωσε ο Grapperhaus. «Παρόλο που δεν έχουν εντοπισθεί συγκεκριμένες αντιδεοντολογικές πρακτικές στις Κάτω Χώρες, αυτό δεν μπορεί να αποκλεισθεί». Ο ίδιος άφησε ανοικτό παράθυρο για την αναθεώρηση της απόφασης στο μέλλον «εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα». Το 2017 το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εισηγήθηκε τη διακοπή χρήσης λογισμικού της Kaspersky σε όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Επίσης, το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας προειδοποίησε υπηρεσίες και οργανισμούς να μην χρησιμοποιούν ρωσικό λογισμικό anti-virus, όταν φυλάσσουν πληροφορίες τις οποίες θα ήθελε να υποκλέψει το Κρεμλίνο. Reuters Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
thepoint Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Κατά κεφαλήν ΑΕΠ χαμηλότερο κι από της Τουρκίας εκεί κατάντησε τη Ρωσία το καθεστώς του Πούτιν μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης. Τώρα θα συμπαρασύρει και ότι καλό ανθίζει... 1
Νυσταγμένος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Πάπαλα Kaspersky μου φαίνεται. Κρίμα γιατί ηταν απ τις καλύτερες εταιρίες για antivirus και ασφάλεια. Βέβαια ποτέ δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά.
~mxls~ Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 30 λεπτά πριν, thepoint είπε Κατά κεφαλήν ΑΕΠ χαμηλότερο κι από της Τουρκίας εκεί κατάντησε τη Ρωσία το καθεστώς του Πούτιν μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης. Τώρα θα συμπαρασύρει και ότι καλό ανθίζει... Άκυρος. 4
giokreta Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Αναφορά σε κείμενο EugeneKaspersky αρνείται κάθε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες Από την στιγμή που η εταιρεία έχει έδρα την Ρωσία βάσει Νόμου πρέπει να έχει και όλες της πληροφορίες που θέλει ...
cd2matheos Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Στοπ σε kaspersky μπλοκο σε huawei,zte ο πολεμος εχει ξεκινησει αρχικα ως οικονομικος....... 2
yianom Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως Kaspersky Free έχω σε όλα μου τα συστήματα και το θεωρώ το καλύτερο AV, στα ίσια κόντρα με BitDefender. Κατά τα άλλα ξέρει και η κουτσή μαριά σήμερα πως όλα αυτά είναι αθέμιτος κατ'εμε, οικονομικός και εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ (και δορυφόρων) εναντίον Ρωσίας. Άμα δεν έχεις την τεχνολογία και τα @@ να νικήσεις κάποιον στα ίσια, κάντο με πλάγιους τρόπους. Τα ίδια έκαναν και οι ΗΠΑ με τα commercial drones (επι εποχής ίδρυσης 3DR και Autel ) π.χ. απαγόρευσε στον στρατό να χρησιμοποιεί drones της DJI, γιατί δήθεν αποτελούσαν θέμα ασφάλειας κτλ (είχε γίνει τεράστιο θέμα τότε στα αμερικάνικα ΜΜΕ) για να κόψει τις πωλήσεις της τελευταίας, αλλά φυσικά δεν κατάφεραν τίποτα. https://www.engadget.com/2017/11/30/homeland-security-claims-dji-drones-spying-china/ Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από yianom 2 1
Mourloz Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, ~mxls~ είπε Άκυρος. Δίκιο έχει, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Οι κινήσεις του Putin την τελευταία τριετία οδήγησαν σε μια πτώση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Γενικά η οικονομία της Ρωσίας καλά πήγαινε από το 1999 που ανέλαβε. Όχι ότι είμαι υποστηρικτής του, αλλά κουβέντα να γίνεται. [Off-topic] 1
Retromaniac Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Mourloz είπε Δίκιο έχει, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Οι κινήσεις του Putin την τελευταία τριετία οδήγησαν σε μια πτώση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Γενικά η οικονομία της Ρωσίας καλά πήγαινε από το 1999 που ανέλαβε. Όχι ότι είμαι υποστηρικτής του, αλλά κουβέντα να γίνεται. [Off-topic] που το έβγαλες το γράφημα; Θέλω να βάλω και εμάς. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από Retromaniac
mitsos044 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 «Παρόλο που δεν έχουν εντοπισθεί συγκεκριμένες αντιδεοντολογικές πρακτικές στις Κάτω Χώρες, αυτό δεν μπορεί να αποκλεισθεί». Τιναφτορε?
Damachi Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Οπου υπαρχει καπνος ... υπαρχει και ρωσικος κ΄λοδαχτυλος
Mourloz Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε που το έβγαλες το γράφημα; Θέλω να βάλω και εμάς. https://countryeconomy.com/countries/compare/greece/turkey?sector=GDP+per+capita+(Dollars)&sc=XE34#tbl Κλάμα... άστα να πάνε. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από Mourloz 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα