deligkos Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Καθώς το σκάνδαλο της Cambridge Analytica ρίχνει ακόμη τη βαριά σκιά του στο Facebook, η εταιρεία επιχειρεί να δράσει αυτήν τη φορά προληπτικά. Έτσι, ανακοίνωσε ότι «κατέβασε» πάνω από 200 εφαρμογές, οι οποίες φαίνεται πως διαχειρίζονται με αμφιλεγόμενο τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Προσφάτως, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε «πλήρη εξέλιξη» ο έλεγχος συνολικά των εφαρμογών που προέρχονται από τρίτα μέρη. Στο «μικροσκόπιο» βρέθηκαν κυρίως οι εφαρμογές οι οποίες είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών πριν το 2014, όταν και την απαγόρευσε ύστερα από την αναθεώρηση της σχετικής πολιτικής του. Από τις εφαρμογές οι οποίες ελέχθησαν από το Facebook, οι εν λόγω 200 θεωρήθηκε ότι έκαναν αντιδεοντολογική χρήση των δεδομένων των χρηστών στα οποία είχαν πρόσβαση. Ο κατάλογος των εφαρμογών δεν δημοσιοποιήθηκε. Τα επόμενα βήματα αυτής ελεγκτικής διαδικασίας είναι η περαιτέρω εξέταση των εφαρμογών που απορρίφθηκαν από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσωπικές επαφές με τους δημιουργούς τους, θα αιτηθεί την προσκόμιση στοιχείων και ίσως και προχωρήσει σε επιτόπιου επισκέψεις στους κατασκευαστές. Ελπίζεται η εταιρεία να κάνει κάτι περισσότερο από ό,τι στην περίπτωση της Cambridge Analytica, όπου περιορίσθηκε στη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι θα διαγραφούν τα στοιχεία των χρηστών που συγκέντρωνε. Τhe Νext Web Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
madtheo Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Αχ Μάρκο μου! Πάλι καλά που σε έχω και με προστατεύεις!
Dark Billys Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Τον εαυτό του ξέχασε να κατεβάσει........ Πραγματικά μιλάμε για ένα απο τα πιο επικά τρολαρίσματα που έχω δει. Well done Mark, well done. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από Dark Billys
Markoulas10 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Έλα ο Μάρκος είμαι... Επιειδή εκεί στο Ελλάντα βλέπω ότι πάτε κατά διαόλου σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά σας, σας ενημερώνω ότι σε λίγο θα χρειαστώ και τα οικονομικά σας δεδομένα (κάρτες - λογαριασμοί - μισθοδοσίες κτλ) μπας και σας σώσω γατάκια....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα