Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gorilas13 είπε

Sheogorath

μπορείς να μας βρεις πού λεει η gigabyte στο site της ότι δινει 3 χρονια απο την κατασκευή στις κάρτες γραφικών?

Γιατί εγώ δεν το βρήκα.

Στο site αν το γράφει θα το λέει στο Terms.

Δες εδώ τι λένε, http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2196871/gigabyte-video-card-warranty-denied.html αν δώσεις απόδειξη ίσως σου το κάνουνε extend.

Υπάρχουν πολλά κουλά, όπως στην Asus αν στείλεις μητρική μαζί με CPU πάνω στο RMA, σου θεωρουν το CPU δωράκι, και γυρίζουν μόνο την μητρική. Γενικά να ψάχνεστε.

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο κάθε forum και εμείς λέμε τα δικά μας..

Επίσημα δεν έχω δει να το αναγράφει ούτε η Gigabyte.

Για παραδειγμα δινω ενα link απο το eshop με την gpu..

https://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-nvidia-geforce-gtx970-gv-n970g1-gaming-4gd-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516546

Λέει 3 χρόνια εγγύηση..ο καταναλωτής πως και απο που να ξέρει ότι ισχυει απο την κατασκευή και όχι αγορα?!

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Στο site αν το γράφει θα το λέει στο Terms.

Δες εδώ τι λένε, http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2196871/gigabyte-video-card-warranty-denied.html αν δώσεις απόδειξη ίσως σου το κάνουνε extend.

Υπάρχουν πολλά κουλά, όπως στην Asus αν στείλεις μητρική μαζί με CPU πάνω στο RMA, σου θεωρουν το CPU δωράκι, και γυρίζουν μόνο την μητρική. Γενικά να ψάχνεστε.

Με μια γρήγορη ματιά βλέπω αναφορές για κατόχους χωρίς απόδειξη ,που εκεί καλύπτει η gb με ημερομηνία κατασκεύης.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως καλύπτει με ημερομηνία κατασκεύης,παρόλο που κάποιος έχει απόδειξη με ακριβή ημερομηνία αγοράς. 

Δεν γίνεται να στέκει κάτι τέτοιο και να καλύπτεται από κάποιον νόμο. Και δεν γίνεται να αγοράζει κανείς ένα προϊόν με άγνωστη διάρκεια εγγύησης.

Γουρούνι στο σακί δηλαδή μέχρι να ανοίξεις το κουτί? Δηλαδή αν πάρουμε τώρα δύο άτομα από μία gpu από ράφι,είναι δυνατόν να έχει ο ένας ας πούμε 1.5 χρόνο εγγύηση και ο άλλος 2 ή 3 χρόνια? Χωρίς απόδειξη το θεωρώ λογικό.

Δεν μπορεί το amazon για παράδειγμα να το δεχόταν αυτό.Στο amazon ανφέρει 3 χρόνια για gb gpus και άλλα προϊόντα της gb.  Όπως και άλλα μεγάλα μαγαζιά. 

Προσωπικά δεν μου έχει χρειαστεί,η μόνη μου εμπειρία,όπως έγραψα και προηγουμένως είναι το registration που έκανα στο site τους το οποίο μου δείχνει κανονικά από την ημερομηνία αγοράς να ξεκινάει η εγγύηση. 

Όσο για την περίπτωση του ts και για το μαγαζί,είναι όντως σύνηθες φαινόμενο να καλύπτουν τα 2 χρόνια από τα συνολικά του κατασκευαστή.Αναγκαστικά το κάνουν γιατί τους υποχρεώνει ο νόμος.Να μπορούσαν να μην ασχολούνται και καθόλου θα το έκαναν ορισμένα. 

Σε μερικές περιπτώσεις συμφωνώ μαζί τους.Ας πούμε σε προϊόντα που έχουν 5 ή ακόμα και 10 χρόνια εγγύηση.Το θέμα εκεί είναι και πόσο σωστός είναι και ο κατασκευαστής,όταν αναγκαστικά στραφούμε εκεί.Και καλό είναι να ψαχνόμαστε και από πριν.

Στην περίπτωση των gpu νομίζω η asus είναι ασφαλέστερη όλων.

Θεωρώ οτι ο ts πάντως καλύπτεται εφόσον έχει απόδειξη. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

https://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-nvidia-geforce-gtx970-gv-n970g1-gaming-4gd-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516546

Λέει 3 χρόνια εγγύηση..ο καταναλωτής πως και απο που να ξέρει ότι ισχυει απο την κατασκευή και όχι αγορα?!

Αν το γράφει το μαγαζί, είναι δική τους δουλειά η εγγύηση.

Στα 3 χρόνια παρα μια μέρα, θα έχειες εγγύηση Eshop και όχι Gigabyte πχ.

1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Με μια γρήγορη ματιά βλέπω αναφορές για κατόχους χωρίς απόδειξη ,που εκεί καλύπτει η gb με ημερομηνία κατασκεύης.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως καλύπτει με ημερομηνία κατασκεύης,παρόλο που κάποιος έχει απόδειξη με ακριβή ημερομηνία αγοράς. 

Δεν γίνεται να στέκει κάτι τέτοιο και να καλύπτεται από κάποιον νόμο. Και δεν γίνεται να αγοράζει κανείς ένα προϊόν με άγνωστη διάρκεια εγγύησης.

Γουρούνι στο σακί δηλαδή μέχρι να ανοίξεις το κουτί? Δηλαδή αν πάρουμε τώρα δύο άτομα από μία gpu από ράφι,είναι δυνατόν να έχει ο ένας ας πούμε 1.5 χρόνο εγγύηση και ο άλλος 2 ή 3 χρόνια? Χωρίς απόδειξη το θεωρώ λογικό.

Δεν μπορεί το amazon για παράδειγμα να το δεχόταν αυτό.Στο amazon ανφέρει 3 χρόνια για gb gpus και άλλα προϊόντα της gb.  Όπως και άλλα μεγάλα μαγαζιά. 

Προσωπικά δεν μου έχει χρειαστεί,η μόνη μου εμπειρία,όπως έγραψα και προηγουμένως είναι το registration που έκανα στο site τους το οποίο μου δείχνει κανονικά από την ημερομηνία αγοράς να ξεκινάει η εγγύηση. 

Όσο για την περίπτωση του ts και για το μαγαζί,είναι όντως σύνηθες φαινόμενο να καλύπτουν τα 2 χρόνια από τα συνολικά του κατασκευαστή.Αναγκαστικά το κάνουν γιατί τους υποχρεώνει ο νόμος.Να μπορούσαν να μην ασχολούνται και καθόλου θα το έκαναν ορισμένα. 

Σε μερικές περιπτώσεις συμφωνώ μαζί τους.Ας πούμε σε προϊόντα που έχουν 5 ή ακόμα και 10 χρόνια εγγύηση.Το θέμα εκεί είναι και πόσο σωστός είναι και ο κατασκευαστής,όταν αναγκαστικά στραφούμε εκεί.Και καλό είναι να ψαχνόμαστε και από πριν.

Στην περίπτωση των gpu νομίζω η asus είναι ασφαλέστερη όλων.

Θεωρώ οτι ο ts πάντως καλύπτεται εφόσον έχει απόδειξη. 

O κατασκευαστής βάζει τους όρους της εγγύησης, και όσο είναι πάνω απο 2 χρόνια που είναι νομικά υποχρεωμένοι, μπορούν να σου ζητάνε και να την φέρεις κρατώντας την στα πόδια, κάνοντας κατακόρυφο. δική τους υπόθεση και δεν είναι παράνομο.

Το amazon σου δίνει εγγύηση AMAZON.

• Like 1
Δημοσ.

Η gigabyte δεν έχει global εγγύηση. Γι αυτό αν μπεις στο σαιτ της και επιλέξεις διαφορετικές χώρες θα έχεις και διαφορετικά αποτελέσματα.. Για Ελλάδα δεν γράφει σχεδόν τίποτα. Θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία και να τους ρωτήσεις.

Αν τώρα επιλέξεις France παίρνεις το παρακάτω

warrantee.png.a16fbf93a7c01791ad025f96bb2dcfaa.png

Ότι ειπώθηκε πιο πριν δηλ. Η gigabyte σου απάντησε ότι αν δουν ότι υπάρχει εγγύηση θα σου στείλουν καινούργια. Δεν σου απάντησαν όμως πόση είναι η εγγύηση εστω και αν αυτή ξεκινά από την ημερομηνία κατασκευής. Και αν σου πουν ότι έχει ότι πλέον δεν υπάρχει εγγύηση? Πρέπει να σου στείλουν αποδεικτικό την ημερομηνία κατασκευής που και πάλι αυτό δεν είναι αποδεικτικό γιατί μπορούν να σου πασάρουν ότι θέλουν. Άντε εσύ να βρεις το δίκιο σου.. Εγγυημένα αποδεικτικό είναι η ημερομηνία απόδειξης.

Ρώτησε ξανά την gigabyte δίνοντάς τους τον serial number ή ότι άλλο χρειαστεί και να σου απαντήσουν πότε κατασκευάστηκε και πόσα χρόνια είναι η εγγύηση.

Παράλληλα επικοινώνησε και με τις αρμόδιες αρχές που αναφέρθηκαν παραπάνω για τον αν στέκει σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία αυτό που λέει η gigabyte περί ημερομηνία κατασκευής.

• Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Οκ, όχι σε Forum.

http://www.itnext.in/articles/17920/new-warranty-terms-for-gigabyte-motherboards

If any GIGABYTE motherboard fails to work within 3 years from the date of manufacture, the company will offer repair / replacement service if there is no physical damage. If the product submitted is found to have no faults, it will be returned without any service charge.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Αν το γράφει το μαγαζί, είναι δική τους δουλειά η εγγύηση.

Στα 3 χρόνια παρα μια μέρα, θα έχειες εγγύηση Eshop και όχι Gigabyte πχ.

O κατασκευαστής βάζει τους όρους της εγγύησης, και όσο είναι πάνω απο 2 χρόνια που είναι νομικά υποχρεωμένοι, μπορούν να σου ζητάνε και να την φέρεις κρατώντας την στα πόδια, κάνοντας κατακόρυφο. δική τους υπόθεση και δεν είναι παράνομο.

Το amazon σου δίνει εγγύηση AMAZON.

Ισχύει αυτό,δεν αντιλέγω.Σίγουρα είναι κάπου γραμμένα και αυτά στα "ψιλα γράμματα" .Πρέπει να ψαχνόμαστε καλά.

Παρόλα αυτά το amazon και το κάθε μαγαζί,δίνει και την εγγύηση ανάλογα με το πόση δίνει και ο κατασκευαστής . Τα τρία τα δίνει επειδή τα δίνει και η gb στην προκειμένη περίπτωση.Αν δεις πχ σε palit έδινε 2 ,όσο έδινε και η palit. 

Υπάρχουν και περιπτώσεις με μαγαζιά που δίνουν και παραπάνω επειδή μπορούν.Ακόμα και το πλαίσιο το έκανε-κάνει.

To θέμα είναι οτι με κάποια μαγαζιά όπως amazon έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mcrae13 είπε

Ισχύει αυτό,δεν αντιλέγω.Σίγουρα είναι κάπου γραμμένα και αυτά στα "ψιλα γράμματα" .Πρέπει να ψαχνόμαστε καλά.

Παρόλα αυτά το amazon και το κάθε μαγαζί,δίνει και την εγγύηση ανάλογα με το πόση δίνει και ο κατασκευαστής . Τα τρία τα δίνει επειδή τα δίνει και η gb στην προκειμένη περίπτωση.Αν δεις πχ σε palit έδινε 2 ,όσο έδινε και η palit. 

Υπάρχουν και περιπτώσεις με μαγαζιά που δίνουν και παραπάνω επειδή μπορούν.Ακόμα και το πλαίσιο το έκανε-κάνει.

To θέμα είναι οτι με κάποια μαγαζιά όπως amazon έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Οχι, δεν δίνει η Gigabyte 3 χρόνια απο την ημερομηνία αγοράς.

Δες τι έβαλε ο BlueBlood7 πάνω.

Δημοσ.

Δεν έχω αγοράσει ποτέ gb:P ούτε έχω ποτέ ψαχτεί σχετικά με το aftersales τους.

Υπάρχει περίπτωση να έχουν διαφορετικά επίπεδα customer care ανάλογα το μοντέλο, όπως κάνει η evga?

πχ Αν αγοράσεις μια 1080ti kingpin έχει άλλα terms (ευνοϊκότερα για τον αγοραστή) από μια απλή 1070.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sheo αυτό που έγραψε ο micrae έχει δίκιο. Η εγγύηση που δίνει και καλά η gigabyte δεν είναι ακριβής. Την εγγύηση πρέπει να την γνωρίζει ο πελάτης και να αναγράφεται. Τι θα πει ημερομηνία κατασκευής? Που θα ξέρει ο πελάτης πότε κατασκευάστηκε? ΟΚ θα μιλήσει με την gigabyte και θα του στείλει την ημερομηνία κατασκευής. Το έγραψα και πιο πάνω. Ο πελάτης πιστεύει σε αυτήν την ημερομηνία? Ε? Η μόνη σωστή εγγύηση η οποία καλύπτει τους πάντες είναι η ημερομηνία αγοράς. ΤΕΛΟΣ. Όλα τα άλλα είναι μπαγαπόντικα κόλπα. 

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Οχι, δεν δίνει η Gigabyte 3 χρόνια απο την ημερομηνία αγοράς.

Δες τι έβαλε ο BlueBlood7 πάνω.

Είναι λίγο παράξενο και δεν εξηγείτε ακριβώς και εκεί.Λέει ας πουμε οτι στ πρώτα δυο χρόνια ο end user μιλάει με το μαγαζί.Αν πατήσεις UK σου λέει τον ένα χρόνο με το μαγαζί.

Ο end user δεν πρέπει να θεωρει το χρονικό διάστημα από όταν αγόρασε?

3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Δεν έχω αγοράσει ποτέ gb:P ούτε έχω ποτέ ψαχτεί σχετικά με το aftersales τους.

Υπάρχει περίπτωση να έχουν διαφορετικά επίπεδα customer care ανάλογα το μοντέλο, όπως κάνει η evga?

πχ Αν αγοράσεις μια 1080ti kingpin έχει άλλα terms (ευνοϊκότερα για τον αγοραστή) από μια απλή 1070.

Στην extreme απλά δίνει εξτρα 1 χρόνο.Και επειδή έκανα το registration στέλνοντας την απόδειξη μαζί από το amazon που την πήρα δες εδώ τί λέει .Γι αυτό γράφω ότι γράφω.

Βαριέμαι να ξετρυπώνω και την απόδειξη αλλά 29/11/17 είναι η ημερομηνία αγοράς. Από τότε ισχύει η εγγύηση,τουλάχιστον σε εμένα.Τώρα να έχουν πελάτες δύο ταχυτήτων?? Ακούγεται τραγικό να ισχύει.

gbwarPNG.PNG

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Sheo αυτό που έγραψε ο micrae έχει δίκιο. Η εγγύηση που δίνει και καλά η gigabyte δεν είναι ακριβής. Την εγγύηση πρέπει να την γνωρίζει ο πελάτης και να αναγράφεται. Τι θα πει ημερομηνία κατασκευής? Που θα ξέρει ο πελάτης πότε κατασκευάστηκε? ΟΚ θα μιλήσει με την gigabyte και θα του στείλει την ημερομηνία κατασκευής. Το έγραψα και πιο πάνω. Ο πελάτης πιστεύει σε αυτήν την ημερομηνία? Ε? Η μόνη σωστή εγγύηση η οποία καλύπτει τους πάντες είναι η ημερομηνία αγοράς. ΤΕΛΟΣ. Όλα τα άλλα είναι μπαγαπόντικα κόλπα. 

Ναι, δεν αναφέρεται ρητά στους όρους μέχρι να το ψάξεις. Αλλά σε ποια εταιρία αναφέρεται; Αυτό για την Asus που ειπα, το ξέρατε;

Νομικά δεν έχουν πρόβλημα. Ο 3ος χρόνος είναι έτσι και αλλιώς έξτρα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ναι, δεν αναφέρεται ρητά στους όρους μέχρι να το ψάξεις. Αλλά σε ποια εταιρία αναφέρεται; Αυτό για την Asus που ειπα, το ξέρατε;

Νομικά δεν έχουν πρόβλημα. Ο 3ος χρόνος είναι έτσι και αλλιώς έξτρα.

Μην κοιτάς τι γίνεται μόνο σε κάρτες γραφικών ή μητρικές π.χ. Στα τροφοδοτικά γιατί αναφέρονται τα χρόνια εγγύησης? Ή σε ssd. Το ότι κάποιες εταιρείες δεν αναφέρουν την εγγύηση δεν σημαίνει ότι πράττουν και σωστά. Αυτές που αναφέρουν εξυπνάκηδες είναι?

Άντε πάλι τώρα να σκαλίζουμε τους νόμους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε

Μην κοιτάς τι γίνεται μόνο σε κάρτες γραφικών ή μητρικές π.χ. Στα τροφοδοτικά γιατί αναφέρονται τα χρόνια εγγύησης? Ή σε ssd. Το ότι κάποιες εταιρείες δεν αναφέρουν την εγγύηση δεν σημαίνει ότι πράττουν και σωστά. Αυτές που αναφέρουν εξυπνάκηδες είναι?

Άντε πάλι τώρα να σκαλίζουμε τους νόμους.

Και στους SSD αναφέρουν με μεγάλα γράμματα 5 χρόνια εγγύηση πχ, αλλά αν πας να ζητήσεις RMA, με παρπάνω TB written, τον @πιες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η samsung το αναφέρει π.χ. για τον 850 pro 

• MZ-7KE256 (256 GB)

10 Years or 150TBW

Και αυτό είναι το σωστό

Με βάση την λογική της gigabyte αν αγοράσεις καμια φθηνή καρτούλα από ένα μαγαζάκι της γειτονιάς που πουλά μια στο τόσο είναι να σε κλαίνε οι ρέγκες. Δυο χρόνια και πολλά σου είναι:lol:

Επεξ/σία από BlueBlood7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...