Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

μετά από έρευνα που έκανα είμαι έτοιμος να στήσω νέο pc και χρειάζομαι λίγες κατευθύνσεις όσον αφορά την τροφοδοσία ενός συστήματος που θέλω να στήσω:

- Asrock h370 Mini-ITX

- Coffee lake i5 8400

- M.2 ότι νάναι

- 16Gb ram ότι νάναι

Το θέμα μου είναι με το case. Θέλω όσο πιο μικρό case γίνεται αλλά δεν αισθάνομαι άνετα με την αγορά picoPSU. Ένα 'αξιοπρεπές' picoPSU για τέτοιο σύστημα θεωρείται με 160w. Ψάχνοντας reviews από δω κι από κει, είδα ότι το motherboard σε full stress καταναλώνει ~120w και άλλα 65w η cpu. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το pc μπορεί να κάνει render (άρα θα στρεσσάρεται πολύ) τί γίνεται; Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει να κάνει α) με τις peak τιμές, β) μήπως οι μετρήσεις της κατανάλωσης του motherboard είναι μαζί με cpu; Αλλιώς πως είναι δυνατόν να προτείνουν τέτοια psu που δε θα μπορούσε να συντηρήσει πλήρως ένα μηχανάκι;

Επίσης θα ήθελα προτάσεις για τίποτα 'κρυμμένα' cases που δεν είναι τόσο εμπορικά, μπας και δω κάτι που δεν το πήρα είδηση. Απορώ που δεν υπάρχει κανένα αξιέπαινο sff κουτί που να παίρνει sff ή  flex psu..

Επεξ/σία από scooterlord
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνηθως οι μετρησεις, ειναι για ΟΛΟ το συστημα. MOBO-CPU-RAM-Δισκο..!! 

αλλα τετοιο συστημα για RENDER...????  εκτος αν εννοεις για ερασιτεχνικο Render.....!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, cabdik είπε

συνηθως οι μετρησεις, ειναι για ΟΛΟ το συστημα. MOBO-CPU-RAM-Δισκο..!! 

αλλα τετοιο συστημα για RENDER...????  εκτος αν εννοεις για ερασιτεχνικο Render.....!! 

..Ναι, δε μιλάω για rendering μέρα-νύχτα... αλλά... τι θα πει 'ερασιτεχνικό'; Το render ειναι render.

Δε μπορώ να καταλάβω για το power consumption. Στο παρακάτω λινκ λέει 'total system power consumption' αλλά στο test system μου έχουν επάνω Geforce 1080 Ti..

https://www.tweaktown.com/reviews/8587/asrock-h370m-itx-ac-intel-h370-motherboard-review/index9.html

8 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε

Δεν υπάρχει mini-ATX αλλά είτε mini-ITX ή micro-ATX

Έχεις δίκιο, το διόρθωσα.

Χμ... cabdik έχεις δίκιο εν τέλει, μόλις το διάβασα πιο προσεχτικά:

https://us.hardware.info/reviews/8109/7/finally-mainstream-coffee-lake-intel-b360-and-h370-motherboards-test-method

https://us.hardware.info/reviews/8109/11/finally-mainstream-coffee-lake-intel-b360-and-h370-motherboards-power-consumption

Υπάρχουν προτάσεις για κουτάκια;

Δημοσ.

To Raijintek Metis είναι ένα καλό και αρκετά μικρό κουτί που παίρνει και standard atx τροφοδοτικά. Εκτός και αν έχεις περιορισμό χώρου οπότε πες διαστάσεις να το ψάξουμε. Πάντως οτιδήποτε σε barebone ή tiny μέγεθος έχω αμφιβολίες αν θα σε καλύπτει από άποψη ψύξης της cpu, εφόσον πρόκειται για rendering workstation.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, scooterlord είπε

Καλημέρα σε όλους,

μετά από έρευνα που έκανα είμαι έτοιμος να στήσω νέο pc και χρειάζομαι λίγες κατευθύνσεις όσον αφορά την τροφοδοσία ενός συστήματος που θέλω να στήσω:

- Asrock h370 Mini-ITX

- Coffee lake i5 8400

- M.2 ότι νάναι

- 16Gb ram ότι νάναι

Το θέμα μου είναι με το case. Θέλω όσο πιο μικρό case γίνεται αλλά δεν αισθάνομαι άνετα με την αγορά picoPSU. Ένα 'αξιοπρεπές' picoPSU για τέτοιο σύστημα θεωρείται με 160w. Ψάχνοντας reviews από δω κι από κει, είδα ότι το motherboard σε full stress καταναλώνει ~120w και άλλα 65w η cpu. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το pc μπορεί να κάνει render (άρα θα στρεσσάρεται πολύ) τί γίνεται; Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει να κάνει α) με τις peak τιμές, β) μήπως οι μετρήσεις της κατανάλωσης του motherboard είναι μαζί με cpu; Αλλιώς πως είναι δυνατόν να προτείνουν τέτοια psu που δε θα μπορούσε να συντηρήσει πλήρως ένα μηχανάκι;

Επίσης θα ήθελα προτάσεις για τίποτα 'κρυμμένα' cases που δεν είναι τόσο εμπορικά, μπας και δω κάτι που δεν το πήρα είδηση. Απορώ που δεν υπάρχει κανένα αξιέπαινο sff κουτί που να παίρνει sff ή  flex psu..

Για rendering θα κοιτάξεις σε

AMD R7 2700X

ή

AMD R7 1700

ή

AMD R5 2600X .

Παρέα με μια σχετικά οικονομική X370 μητρικη΄

και με 16gβ που στο άμεσο μέλλον θα γίνουν 32GB  .

Τέλος θες και γρήγορους δίσκους ( SSD , NVME)

o 8400 δεν κάνει για αυτό που θες να φτιαξεις.

Αν θες μικρό σε μέγεθος σύστημα, θα κοιτάξεις σε RAIJINTEK METIS με μια ITX μητρική, θα εξασφαλίσεις καλό αερισμό και ένα σωστό τροφοδοτικό.

Οχι SSF κ.λ.π. για τέτοια δουλειά.

maxresdefault.jpg

viqQ5qh.jpg

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, scooterlord είπε

..Ναι, δε μιλάω για rendering μέρα-νύχτα... αλλά... τι θα πει 'ερασιτεχνικό'; Το render ειναι render.  

1. ερασιτεχνικο render σημαινει οτι κανεις μια στο τοσο και οχι καθε μερα επι πολλες ωρες. 

2 σημαινει οτι δεν σε καιει αν κανει μιση ωρα παραπανω, για ενα αρχειο, επειδη δεν σε κυνηγαει το επομενο και πρεπει να τα παραδωσεις....!!! 

3 σημαινει οτι δεν χρειαζεσαι και τα πιο γρηγορα parts για το συστημα. 

4 τελικα, "ερασιτεχνικο", σημαινει οτι δεν βγαζεις μεροκαματο απο αυτο...!!!   

• Thanks 1
Δημοσ.

...όχι, δεν πρόκειται να βγάλω μεροκάματο από rendering σε αυτό το σύστημα. Στην ουσία θα χρησιμοποιείται για δουλειά γραφείου (photoshop και κώδικα) και ενδέχεται  να κάνει και λίγο rendering.

Όσον αφορά τους ryzen ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό κάτι τέτοιο - πόσο μάλλον για rendering. Θα κάνω μια γρήγορα έρευνα και γιαυτό. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαστάσεις για το σύστημα που θέλω, απλά το θέλω μικρό από γούστο και παραξενιά. Εγώ προσανατολιζόμουν περισσότερο προς κάτι όπως το STREACOM F1CWS EVO, ειδικά τώρα που ξεκαθάρισε και το τοπίο με τα watt. Βέβαια το configuration που διάλεξα + streacom + nanopsu βγαίνει συνολικά 820ε (από τα οποία 190ε μόνο το κουτί με το psu), οπότε για να ρίξω και μια ματιά και για ryzen...

adtakhs, έχεις στοιχεία για γρηγορότερο rendering σε ryzen σε αντιστοιχες τιμές; Από θερμοκρασίες πως πάνε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δεις και το Fractal Design Nano S με SFF τροφοδοτικό ( για καλύτερες θερμοκρασίες στη gpu ) 

Δες εδώ περισσότερα για να πάρεις ιδέες του τι χωράει.https://pcpartpicker.com/builds/#e=957

Παραδείγματα

b1c6724f_16010035_10209665603251764_239083957_o.jpeg.b65dc4b24f8f5d7d9bbbfc2195b732bd.jpeg

215938.5f64619633eb3e1339780f4813f1ee87.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Παιδιά, τα κουτιά που μου προτείνετε είναι πολύ μεγάλα για τα γούστα μου για το συγκεκριμένο build - δεν θέλω κάρτα γραφικών, μου αρκεί η onboard - το displayport βασικά για ultrawide. Αφού διάβασα παντού, μάλλον θα καταλήξω στο μικρό streacom + nanopsu 160w με adaptor. Το μόνο κακό όπως προείπα η τιμή κοντά στα 200ε..

Fractal design έβλεπα το Node 202 αλλά και πάλι θέλω κάτι πιο compact...

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στο νήμα, με βοηθήσατε αρκετά!

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, scooterlord είπε

Παιδιά, τα κουτιά που μου προτείνετε είναι πολύ μεγάλα για τα γούστα μου για το συγκεκριμένο build - δεν θέλω κάρτα γραφικών, μου αρκεί η onboard - το displayport βασικά για ultrawide. Αφού διάβασα παντού, μάλλον θα καταλήξω στο μικρό streacom + nanopsu 160w με adaptor. Το μόνο κακό όπως προείπα η τιμή κοντά στα 200ε..

Fractal design έβλεπα το Node 202 αλλά και πάλι θέλω κάτι πιο compact...

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στο νήμα, με βοηθήσατε αρκετά!

https://www.sharkoon.com/product/1680/CAI#desc

http://www.cooltek.de/en/cubes/coolcube/2/coolcube

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου δεν θες κάρτα γραφικών δεν σου κανουν οι Ryzen, πέρα απο 2200g/2400g. Το κουτί που θες είναι το In Win Chopin με ενσωματωμένο 150w PSU. 100 ευρώ και κάτι ψιλά απο Amazon.

Επεξ/σία από mindtrapper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...