opcorsa Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, Dynamics είπε Τυπε εσυ εισαι σκληρός μύστης τυπε νομιζω αυτη ειναι η νορμα γενικα , για ολους τους μυστες και χ..στες
Μάκαρος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Τουλαχιστον το καλο με τον νεο κοκ ειναι οτι γραφουν αβερτα για σοβαρες παραβασεις (παρκαρισμενα σε ραμπες ΑΜΕΑ, κινηση σε ΛΕΑ, κτλ κτλ) και ειναι παρα πολυ δυσκολο να διαγραφουν. Ελπιζω να συνεχισουν ετσι απο εδω και περα και να μην το κανουν μονο στις αρχες για τα ματια του κοσμου. Ειμαστε τραγικοι στην οδηγικη μας συμπεριφορα και πρεπει να μπει ενας τελος σε αυτο. 2
orck Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Και τοτε που λεγανε οτι οι καμερες τραβανε φωτογραφιες μετα απο χρονια αποδειχθηκε οτι δεν τραβαγανε τιποτα, απλα το φλας αναβε, δεν ειχαν κανει προμηθεια...φιλμ. Ελλαδαρα ρε γαμωτο μου, μοναδικη χωρα.
Stamer Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 16 ώρες πριν, amagawd είπε Τι κουβά έχεις που τα 120 σου φαίνονται ταχύτητα σουμαχερ? Μάλλον είσαι μικρός σε ηλικία για να το λες αυτό... Σε διαβεβαιώνω οτι εγώ που κάθε άλλο παρά κουβά έχω και τα 120 δεν του είναι τίποτα... όταν είσαι στην πολή μέσα, αλλιώς τα καταλαβαίνεις τα 120 κι αλλιώς τα 160 και αλλιώς τα 80. 15 ώρες πριν, papoys1 είπε Παιδιά είναι σοβαρό το θέμα αν είναι πραγματικό. Πλάκα στην πλάκα ελάχιστοι δεν υπερβαίνουν τουλάχιστον τα 100 και πολλοί τα 120 σε άδειες λεωφόρους σαν τη Βουλιαγμένης ή την Κηφησίας ή την Αθηνών-Καβάλας.Πάω χωρίς κίνηση Κηφησίας 80-90 και με περνούν κάποιοι σαν να είμαι σταματημένος. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και βγήκαν με ραντάρ στους δρόμους πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες οδήγησης και να γίνουμε Ευρωπαίοι γιατί θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε άμα αρχίσουν να έρχονται φωτογραφίες μαζί με πρόστιμα. Φίλε μου εγω δεν το βλέπω αυτό το φαινόμενο που λες στις λεωφόρους, είναι λιγότεροι αυτοί που τρέχουν έτσι. Επίσης, πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες όχι επειδή μας κυνηγάνε με ραντάρ αλλά γιατί έτσι είναι το καλό μας. Συγγνώμη αλλά ήταν πολύ λάθος η φιλοσοφία σου αυτή. 13 ώρες πριν, Supernova21 είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις! Παιδια δεν ειπα οτι ηταν κατι σωστο ουτε οτι το εκανα επιτειδες. Οπως ειπα ο δρομος ηταν αδειος και εγω κινουμουν πανω του αρκετη ωρα. Αδικαιολογητος, ναι, αλλα καθως πηγαινα δεν κοιταξα ουτε καταλαβα καν οτι ειχε ανεβει εκει η ταχυτητα. Σφαλμα μου. Επισης συμφωνω οσο δεν παει με το προστιμο για τετοιες παραβασεις (με 350 ευρω ειναι σιγουρο πως θα κοιταω καθε πινακιδα για ορια απο δω και περα). Ωστοσο την αφαιρεση διπλωματος και δε για 2 μηνες την θεωρω παραπανω απο υπερβολικη. Δεν ειμαι δολοφονος, δεν περασα με κοκκινο, ουτε ημουν πιωμενος, ουτε ετρεχα με 200 σαν τρελος. Θεωρω πως δεν υπαρχει η σωστη κλιμακωση για τις ποινες. Αποψη μου. Οπως και να εχει ακομη δεν εχει ερθει χαρτι η κληση. Γνωριζει καποιος να μου πει αν τα ρανταρ χειρος τραβανε πλεον και φωτογραφιες; Παλαιοτερα μονο οι καμερες στην εθνικη/ατικη οδο εβγαζαν φωτο. Φιλε μου, δεν γνωριζομαστε και προφανως μπορεις να γραφεις οτι θελεις εδω, ομως πολυ θα ηθελα να δω (αν οδηγας), το πως εσυ δεν αφαιρεισαι ποτε και ακουλουθεις τοσο πιστα τον Κ.Ο.Κ, ωστε να μπορεις να κρινεις κατ' αυτον τον τροπο. Έχεις δίκιο οτι καποιοι σε πήραν λίγο παραπάνω από τα μούτρα, όλοι το έχουμε κάνει αυτό, σε λεωφόρο ειδικά. Απλά έκανες και μία ερώτηση που είναι αδύνατον να απαντηθεί εδώ. Μπορεί να σου έρθει κλήση, μπορεί και να μην σου έρθει. Σίγουρα είναι καλό να μην τρέχουμε τόσο μέσα στην πόλη, δεν κερδίζουμε τίποτα. 13 ώρες πριν, opcorsa είπε σε ποιο παραλληλο συμπαν ερχεται κληση στο σπιτι? λες και ειναι λογαριασμος κοσμοτε? εμενα με περνει τηλ η αστυνομια σπιτι και παω και πινω την γκαζοζα μου στο τμημα Στο δικό μας σύμπαν προφανώς αφου έχω αρκετούς γνωστούς που τους έχει έρθει σπίτι! Πρόσφατα ήρθαν 2 μαζί σε έναν συνάδελφο αφου πήγαινε με 180 στην αττική οδό. Πρώτα πάει σε τμήμα και μετά στην στέλνουν σπίτι. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να στην στείλουν σπίτι, μπορεί όντως να σε καλέσουν. Αναλόγως σε πιο μέρος είσαι και εξαρτάται και απο άλλα πράγματα. 11 ώρες πριν, orck είπε Και τοτε που λεγανε οτι οι καμερες τραβανε φωτογραφιες μετα απο χρονια αποδειχθηκε οτι δεν τραβαγανε τιποτα, απλα το φλας αναβε, δεν ειχαν κανει προμηθεια...φιλμ. Ελλαδαρα ρε γαμωτο μου, μοναδικη χωρα. Μια χαρά τραβάνε απλά πρέπει να το έχεις παρακάνει πραγματικά για να δεις και κλήση (όπως ο συνάδελφός μου με τα 180χλμ). Αλλιώς όλοι θα παραλάμβαναν σχεδόν καθημερινά κλήσεις όλη την ώρα. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Η λύση είναι μία παιδιά. Αυτοοδηγούμενα. Εκεί δεν υπάρχει αφαιρέθηκα, με έπιασε κόψιμο, δεν υπήρχε μπλόκο, με προκάλεσαν στο φανάρι κλπ. Τώρα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να οδηγούμε εμείς, θα μπορούσε το αυτοκίνητο να βάζει speed limit με βάση το GPS και το όριο ταχύτητας σε κάθε σημείο. Εγώ έχω το Here στο κινητό και έχει σωστά όρια σε όλους τους δρόμους της Ελλάδος. Το μόνο που θα χρειαζόταν είναι να συνδεθεί με Bluetooth στο OBD II port και να θέτει speed limit στην ECU του αυτοκινήτου. Είναι τεχνικά πολύ απλό. Πρακτικά νομίζω δεν θα έφερνε προβλήματα ασφαλείας, και φυσικά δεν θα υπήρχε ανάγκη για μπλόκα...
tsofras Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 8 λεπτά πριν, Rzarector είπε Η λύση είναι μία παιδιά. Αυτοοδηγούμενα. Εκεί δεν υπάρχει αφαιρέθηκα, με έπιασε κόψιμο, δεν υπήρχε μπλόκο, με προκάλεσαν στο φανάρι κλπ. Τώρα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να οδηγούμε εμείς, θα μπορούσε το αυτοκίνητο να βάζει speed limit με βάση το GPS και το όριο ταχύτητας σε κάθε σημείο. Εγώ έχω το Here στο κινητό και έχει σωστά όρια σε όλους τους δρόμους της Ελλάδος. Το μόνο που θα χρειαζόταν είναι να συνδεθεί με Bluetooth στο OBD II port και να θέτει speed limit στην ECU του αυτοκινήτου. Είναι τεχνικά πολύ απλό. Πρακτικά νομίζω δεν θα έφερνε προβλήματα ασφαλείας, και φυσικά δεν θα υπήρχε ανάγκη για μπλόκα... Όλα σχετικά είναι τα έχουμε ξαναπεί σε όλα τα σενάρια, σκέψου να πρέπει να πάρει απόφαση το αυτοοδηγούμενο αν πρέπει να σε ρίξει απο τον γκρεμό για να μην πατήσει ένα παιδί , να μη τρακάρει με πουλμαν , να σου κόψει την ταχύτητα πάνω σε νόμιμη προσπέραση κτλ. Το πρόβλημα σε όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι η τεχνολογία είναι η ηθική Αν είχαμε σωστή παιδεία σαν κράτος δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, tsofras είπε Όλα σχετικά είναι τα έχουμε ξαναπεί σε όλα τα σενάρια, σκέψου να πρέπει να πάρει απόφαση το αυτοοδηγούμενο αν πρέπει να σε ρίξει απο τον γκρεμό για να μην πατήσει ένα παιδί , να μη τρακάρει με πουλμαν , να σου κόψει την ταχύτητα πάνω σε νόμιμη προσπέραση κτλ. Το πρόβλημα σε όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι η τεχνολογία είναι η ηθική Αν είχαμε σωστή παιδεία σαν κράτος δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα Μπέρδεψες τώρα δύο θέματα (και το speed limit με οδηγό άνθρωπο και τα αυτοοδηγούμενα), οπότε δεν ξέρω που είναι η ένστασή σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα ηθικής, σε ρίχνει στον γκρεμό, δεν τρακάρει με πούλμαν, δεν σου κόβει την ταχύτητα σε νόμιμη προσπέραση. Σου τα έλυσα? Ό,τι επιλογή και να ακολουθηθεί, τα σενάρια αυτά είναι πάλι πολύ πολύ σπάνια σε σχέση με τα καθημερινά ατυχήματα που βασίζονται σε ανθρώπινα λάθη. Αν ταξιδεύουμε δε με ακόμη χαμηλότερες ταχύτητες, καλύτερα ελαστικά, καλύτερα φρένα, τα ηθικά διλήμματα γίνονται απειροελάχιστα στην πράξη. Δλδ αν είναι εκεί που σήμερα έχω 1000 ατυχήματα, αύριο να έχω 3 αμφιλεγόμενα, ας είναι.
tsofras Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, Rzarector είπε Μπέρδεψες τώρα δύο θέματα (και το speed limit με οδηγό άνθρωπο και τα αυτοοδηγούμενα), οπότε δεν ξέρω που είναι η ένστασή σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα ηθικής, σε ρίχνει στον γκρεμό, δεν τρακάρει με πούλμαν, δεν σου κόβει την ταχύτητα σε νόμιμη προσπέραση. Σου τα έλυσα? Ό,τι επιλογή και να ακολουθηθεί, τα σενάρια αυτά είναι πάλι πολύ πολύ σπάνια σε σχέση με τα καθημερινά ατυχήματα που βασίζονται σε ανθρώπινα λάθη. Αν ταξιδεύουμε δε με ακόμη χαμηλότερες ταχύτητες, καλύτερα ελαστικά, καλύτερα φρένα, τα ηθικά διλήμματα γίνονται απειροελάχιστα στην πράξη. Δλδ αν είναι εκεί που σήμερα έχω 1000 ατυχήματα, αύριο να έχω 3 αμφιλεγόμενα, ας είναι. ΟΚ επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε ασφαλιστική και ώς προγραμματιστής και να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις , μόλις έλυσες όλα προβλήματα που βρίσκεις δύσκολα απάντηση μέσα σε μία γραμμή. Ότι δεν καταλαβαίνεις που είναι η ένσταση μου δείχνει ότι μάλλον δεν το έχεις σκεφτεί αρκετά αυτό που λές, και δεν μπήκα να σχολιάσω για προσωπική αντιπαράθεση αλλά για να μην τα λέμε όλα τόσο απλά. Τεσπα , ο καθένας έχει την άποψή του εγώ την είπα και προχωρώ
Alphaleader Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 16 ώρες πριν, Supernova21 είπε Φιλε μου, δεν γνωριζομαστε και προφανως μπορεις να γραφεις οτι θελεις εδω, ομως πολυ θα ηθελα να δω (αν οδηγας), το πως εσυ δεν αφαιρεισαι ποτε και ακουλουθεις τοσο πιστα τον Κ.Ο.Κ, ωστε να μπορεις να κρινεις κατ' αυτον τον τροπο. Μου εκανε εντύπωση αυτο! Πως γινεται να αφαιρεθεις στο τιμονι? Εχει κανα αυτοματο πιλότο το αμάξι? Και αμα αφαιρεθεις... γλυστρα το ποδι στο πατωμα δλδ? Τελος πάντων... ο ΚΟΚ δεν ειναι καποια αοριστη εννοια και οταν δεν ακολουθειται... συμβαίνει οτι συμβαίνει με δυσαρεστες συνεπειες ως επι το πλειστον. Επίσης, ποσα χιλιομετρα πάνω απ το οριο ήσουν? Οπως καταλαβαινεις, αλλο να εχεις αποκλιση προς τα πάνω 10-15χλμ και αλλο 30-40....
Supernova21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 48 λεπτά πριν, Alphaleader είπε Μου εκανε εντύπωση αυτο! Πως γινεται να αφαιρεθεις στο τιμονι? Εχει κανα αυτοματο πιλότο το αμάξι? Και αμα αφαιρεθεις... γλυστρα το ποδι στο πατωμα δλδ? Τελος πάντων... ο ΚΟΚ δεν ειναι καποια αοριστη εννοια και οταν δεν ακολουθειται... συμβαίνει οτι συμβαίνει με δυσαρεστες συνεπειες ως επι το πλειστον. Επίσης, ποσα χιλιομετρα πάνω απ το οριο ήσουν? Οπως καταλαβαινεις, αλλο να εχεις αποκλιση προς τα πάνω 10-15χλμ και αλλο 30-40.... Δεν το εννοώ με την έννοια του "χαζυω". Απλά την στιγμή που πας σε δρόμο 3 λωρίδων άδειο, και δεν υπάρχουν άλλα οχήματα για σημείο αναφοράς, είναι πολύ εύκολο ( αν δεν έχεις στο νου σου στο κοντερ), να ανεβάσεις λίγα παραπάνω χλμ,αθελα σου. Σφαλμα δεν διαφωνω. Όπως και να έχει απαντώ σε τυχόν μελλοντικά περιστατικα: Έρχεται οντως ροζ χαρτάκι σπίτι το οποίο απλά σου λεει να επικοινωνήσεις με την τάδε Αρχή. Στο τηλέφωνο σου ανακοινώνουν το ποσό και τους τρόπους πληρωμής. Αφού πήγα να δώσω τα χρήματα μου ανακοίνωσαν και για το διπλωμα. Μου ειπαν οτι μποτω απο εβδομαδα να περασω να το παραδωσω. Η ταχύτητα μου ήταν 110 όπως μου είπαν εκεί. Για παραβάσεις έως 109χλμ δεν αφαιρούν διπλωμα. Για παραπάνω αφαιρούν. Anyway και τα παιδια εκεί μου είπαν να ξαναπερασω και να μιλήσω με τον διοικητή για το διπλωμα.
fingolfingr Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Οπότε το φλας ήταν όντως φωτογραφία και εφαγες κληση; Πόσο καιρό το δίπλωμα αν τελικά στο κρατήσουν;
Supernova21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Οπότε το φλας ήταν όντως φωτογραφία και εφαγες κληση; Πόσο καιρό το δίπλωμα αν τελικά στο κρατήσουν; Ναι κάποια μπλόκα έχουν νέα ρανταρ που τραβάει και φωτο, και μάλιστα σε καταχωρεί κατευθείαν. 2 μήνες είναι η αφαίρεση. Για πάνω από τα 109, ανεξάρτητα ταχύτητας.
Μάκαρος Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Θελει προσοχη ο δρομος. Ανεξαρτητως εαν ειναι αδειος ή οχι. Ποτε δεν ξερεις απο που μπορει να σου ερθει. 3
fingolfingr Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 32 λεπτά πριν, Supernova21 είπε Ναι κάποια μπλόκα έχουν νέα ρανταρ που τραβάει και φωτο, και μάλιστα σε καταχωρεί κατευθείαν. 2 μήνες είναι η αφαίρεση. Για πάνω από τα 109, ανεξάρτητα ταχύτητας. OK απλά μου εκανε εντυπωση πόσο γρήγορα εγινε η όλη διαδικασία. 22 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Θελει προσοχη ο δρομος. Ανεξαρτητως εαν ειναι αδειος ή οχι. Ποτε δεν ξερεις απο που μπορει να σου ερθει. Βασικά γενικώς δεν είναι λογικό να τρέχεις ειδικά βράδυ. Ένα σκυλί να σου πεταχτεί ή (πιο τραβηγμένο) σου σκασει το λαστιχο.... την εκατσες. ΥΓ: Αυτό με το λαστιχο είχε τύχει στον πατέρα μου. Λακουβα 10cm σε μεγαλο δρόμο και το λάστιχο αμεσως πίτα (πρόβλημα στην ζάντα κλπ) Αν ετρεχε παραπάνω θα τον κλεγαμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, tsofras είπε ΟΚ επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε ασφαλιστική και ώς προγραμματιστής και να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις , μόλις έλυσες όλα προβλήματα που βρίσκεις δύσκολα απάντηση μέσα σε μία γραμμή. Ότι δεν καταλαβαίνεις που είναι η ένσταση μου δείχνει ότι μάλλον δεν το έχεις σκεφτεί αρκετά αυτό που λές, και δεν μπήκα να σχολιάσω για προσωπική αντιπαράθεση αλλά για να μην τα λέμε όλα τόσο απλά. Τεσπα , ο καθένας έχει την άποψή του εγώ την είπα και προχωρώ Δουλεύεις ως προγραμματιστής και δεν έχεις να πεις τίποτα για τα υποθετικά νούμερα που παρέθεσα? Έστω και σαν υποθετικά, η αλήθεια είναι κάπου εκεί. Στα αυτοοδηγούμενα τα ατυχήματα θα είναι το 0.1% από αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Επειδή δεν μπορούμε να βρούμε το απόλυτα ηθικό θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε 1000 φορές παραπάνω ατυχήματα δλδ? Αυτή είναι ο λογική σου? Έχεις απάντηση σε αυτό? Τι λες, ότι δεν προχωράμε γιατί δεν έχουμε λύσει τα ηθικά ζητήματα? Γιατί αυτό έγραψες, ότι τεχνολογικά είμαστε κομπλέ. Το πρόβλημα είναι ηθικό. Αυτό έγραψες. Σκέψου το λίγο φίλε μου με βάση αυτά που έγραψα παραπάνω. Από τα ελάχιστα ατυχήματα που θα συμβαίνουν με αυτο-οδηγούμενα, αυτά που θα θέτουν ηθικό δίλημμα θα είναι απειροελάχιστα. Τέλος, δεν κατάλαβα αν αρχικά αναφέρθηκες στα αυτοοδηγούμενα ή στα αυτοκίνητα με οδηγό και δυναμικά προσαρμοζόμενο speed limiter. Εγώ στον αρχικό μου σχόλιο έδωσα δύο λύσεις, εσύ απάντησες αχταρμά. Σαν προγραμματιστής θα πρέπει να είσαι συγκεκριμένος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα