Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια απορια με τις τιμες

• 2TB      με μηνιαίο κόστος €9,99
  • 10TB    με μηνιαίο κόστος €99,99

τα 10ΤΒ γιατι εχουν 100 ευρω και οχι 50 ή και λιγοτερο? μηπως συμφερει να παρω 5 πακετα των 2 ΤΒ?
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Mfourikis είπε

εχω μια απορια με τις τιμες

• 2TB      με μηνιαίο κόστος €9,99
  • 10TB    με μηνιαίο κόστος €99,99

τα 10ΤΒ γιατι εχουν 100 ευρω και οχι 50 ή και λιγοτερο? μηπως συμφερει να παρω 5 πακετα των 2 ΤΒ?

Νομίζω η τιμή είναι για το 1ΤΒ και όχι για 2ΤΒ..

Δημοσ.

Καλές όλες οι τρίτες λύσεις που αναφέρετε πολλοί, αλλά θέλω να σας δω όταν θα κλείσουν ή χαθούν ξαφνικά τα δεδομένα από όλες αυτές οι μικρές υπηρεσίες. Ακόμα και το Dropbox είναι επίφοβο παρόλη τη δημοφιλία του.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
15 hours ago, cosmo21 said:

Καλή η προσφορά αλλά πρέπει να προσφέρει έξτρα πράγματα μιας και onedrive 1tb μαζί με office license είναι στα 7 ευρώ... 

Προσφέρει το Google Docs, με υποστηριξη αρχείων για Office. Αν δεν εισαι χρηστης που η δουλειά του χρειάζεται κατι τοσο βαθυ οσο το office τα Docs ειναι παραπάνω απο αρκετά για το 90% των χρηστών. Προσωπικά εχω σταματήσει να χρησιμοποιώ το Office εδω και πολύ καιρό. 

53 minutes ago, dali13gr said:

Καλές όλες οι τρίτες λύσεις που αναφέρετε πολλοί, αλλά θέλω να σας δω όταν θα κλείσουν ή χαθούν ξαφνικά τα δεδομένα από όλες αυτές οι μικρές υπηρεσίες. Ακόμα και το Dropbox είναι επίφοβο παρόλη τη δημοφιλία του.

Το Dropbox ειναι πολυ ισχυρο πλέον για να χαθεί. Ακομα και να κινδυνεψει πιστευω οτι απλα θα το εξαγοράσει η Google ή Microsoft

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dolph είπε

Έχει encryption που να βολεύει για τους νέους κανονισμούς GDPR;

Δεν νομίζω πως το GPDR θεσπίζει τεχνικά χαρακτηριστικά. Κανόνες ορίζει.

Δημοσ.
3 hours ago, dali13gr said:

Δηλαδή να πληρώσω στη Google 100€ το χρόνο για 10GΒ, ενώ πληρώνω σε επαγγελματίες για ΑΠΕΙΡΟ χώρο (έχω ήδη 2.5ΤΒ και τουλάχιστον 5-6 versions των αλλαγώ μου), μήπως και κλείσουν όλες οι εταιρίες και μείνω στον αέρα;

1. Δε χάνω τίποτα. Τα δεδομένα μου τα έχω locally και σε 2ο εξωτερικό δίσκο. Οπότε για άμεση ζημιά, έχω backup.

2. Το cloud είναι σε περίπτωση φωτιάς, κλοπής ή χρήση των δεδομένων εκτός σπιτιού

3. Και να κλείσει, δε χάνω τίποτα. Τα έχω τοπικά κι όπως τα ανέβασα εκεί, θα τα ανεβάσω στον επόμενο

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Δηλαδή να πληρώσω στη Google 100€ το χρόνο για 10GΒ, ενώ πληρώνω σε επαγγελματίες για ΑΠΕΙΡΟ χώρο (έχω ήδη 2.5ΤΒ και τουλάχιστον 5-6 versions των αλλαγώ μου), μήπως και κλείσουν όλες οι εταιρίες και μείνω στον αέρα;

1. Δε χάνω τίποτα. Τα δεδομένα μου τα έχω locally και σε 2ο εξωτερικό δίσκο. Οπότε για άμεση ζημιά, έχω backup.

2. Το cloud είναι σε περίπτωση φωτιάς, κλοπής ή χρήση των δεδομένων εκτός σπιτιού

3. Και να κλείσει, δε χάνω τίποτα. Τα έχω τοπικά κι όπως τα ανέβασα εκεί, θα τα ανεβάσω στον επόμενο

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες ότι 10GB κοστίζουν 100€. Ποιοί είναι οι επαγγελματίες αυτοί και πόσο κοστίζουν; Επίσης, τι προσφέρουν σε σχέση με την πλατφόρμα της Google με τα Google Docs και το λοιπό οικοσύστημα;

1. Εσύ. Δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι ή ότι χρειάζεται να το κάνουν όλοι. Ή ότι θέλουν να το κάνουν όλοι. Αν κάποιος χρειάζεται 100ΤΒ, προφανώς και δεν είναι λύση να έχει στο σπίτι άλλα 200ΤΒ για να είναι failsafe.

2. Έτσι πιστεύεις εσύ. Αυτό ίσχυε πριν καμιά 10αρια χρόνια. Πλέον αποτελεί κύριο μέσο αποθήκευσης για πολλούς.

3. Βλέπε το 1.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, dali13gr said:

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες ότι 10GB κοστίζουν 100€. Ποιοί είναι οι επαγγελματίες αυτοί και πόσο κοστίζουν; Επίσης, τι προσφέρουν σε σχέση με την πλατφόρμα της Google με τα Google Docs και το λοιπό οικοσύστημα;

1. Εσύ. Δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι ή ότι χρειάζεται να το κάνουν όλοι. Ή ότι θέλουν να το κάνουν όλοι. Αν κάποιος χρειάζεται 100ΤΒ, προφανώς και δεν είναι λύση να έχει στο σπίτι άλλα 200ΤΒ για να είναι failsafe.

2. Έτσι πιστεύεις εσύ. Αυτό ίσχυε πριν καμιά 10αρια χρόνια. Πλέον αποτελεί κύριο μέσο αποθήκευσης για πολλούς.

3. Βλέπε το 1.

Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις τα ανάλογα πακέτα των μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο.

Cloud.PNG.abb6170f39739e7d11f8fb1b7f8f483d.PNG

Όπως βλέπεις, υπάρχουν φθηνότερα μοντέλα για Cloud Drive, χώρια που τα 20/50GB που δίνουν κάποιοι δωρεάν, φτάνουν για τον περισσότερο κόσμο.

Επίσης, εγώ αναφέρθηκα σε Cloud Backup. Δεν είναι το ίδιο. Αν δε γνωρίζεις τη διαφορά, να στην εξηγήσω. Επίσης, μεγάλο ποσοστό, θέλει ασφάλεια κι όχι πρόσβαση από παντού 24/7. Για αυτό και το εξηγώ, γιατί μπορεί να πληρώσουν πολλαπλάσια για κάτι που δεν τους χρειάζεται. Εναλλακτικά, μπορεί να πάρει κάποιος μια μεικτή λύση, 50GB δωρεάν στο Mega και μερικά ΤΒs σε άλλες υπηρεσίες ως backup. Κύριο μέσο αποθήκευσης, δεν αποτελεί για πολλούς, ειδικά στην Ελλάδα με τις ταχύτητες που υπάρχουν.

Όποιος λοιπόν θέλει ασφάλεια στα δεδομένα του κι όχι άμεση πρόσβαση, ας ρίξει μια ματιά εδώ, με $10 το μήνα για απεριόριστο χώρο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις τα ανάλογα πακέτα των μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν φθηνότερα μοντέλα για Cloud Drive, χώρια που τα 20/50GB που δίνουν κάποιοι δωρεάν, φτάνουν για τον περισσότερο κόσμο.

Επίσης, εγώ αναφέρθηκα σε Cloud Backup. Δεν είναι το ίδιο. Αν δε γνωρίζεις τη διαφορά, να στην εξηγήσω. Επίσης, μεγάλο ποσοστό, θέλει ασφάλεια κι όχι πρόσβαση από παντού 24/7. Για αυτό και το εξηγώ, γιατί μπορεί να πληρώσουν πολλαπλάσια για κάτι που δεν τους χρειάζεται. Εναλλακτικά, μπορεί να πάρει κάποιος μια μεικτή λύση, 50GB δωρεάν στο Mega και μερικά ΤΒs σε άλλες υπηρεσίες ως backup. Κύριο μέσο αποθήκευσης, δεν αποτελεί για πολλούς, ειδικά στην Ελλάδα με τις ταχύτητες που υπάρχουν.

Όποιος λοιπόν θέλει ασφάλεια στα δεδομένα του κι όχι άμεση πρόσβαση, ας ρίξει μια ματιά εδώ, με $10 το μήνα για απεριόριστο χώρο.

Απ' ότι βλέπω, η Google είναι η δεύτερη πιο οικονομική, οπότε πάει περίπατο το οικονομικό. Εσύ μπορεί να αναφέρθηκες στο Cloud Backup γιατί αυτό χρειάζεσαι και μπορεί να μην σε βολεύει η πλατφόρμα της Google, η υπηρεσία όμως, παρέχει κι άλλα πέρα από το Backup οπότε είναι offtopic το σχόλιό σου. Τέλος, η Ελλάδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου, ούτε καν η άκρη του, οπότε καλό είναι να σχολιάζουμε αντικειμενικά. Μου θυμίζει σχόλια για την τιμή του iPhone και ότι κοστίζει 3 βασικούς μισθούς, λες και έχει σημασία.

Δημοσ.

Μέχρι 2 ΤΒ οκ. Λογικό το κόστος. Από 'κει κι έπειτα καλύτερα να φτιάξεις ή να αγοράσεις ένα nas σύστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως η χρυσή τομή βρίσκεται στο συνδιασμό υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Εγώ έχω βρεί τις ισορροπίες μου στη παρακάτω χρήση...

Συνολικό offsite backup......Crashplan με unlimited χώρο

Συνολικό local backup.........mac mini σε ρόλο backup-media server με χρήση Time Machine και Carbon Copy Cloner σε διπλούς εξ. δίσκους

Κύρια υπηρεσία sync...........Onedrive (1TB μαζί με τη συνδρομή του office)

Εφεδρικές υπηρεσίες sync (γιατί δεν έχουν όλοι onedrive...).....G-drive (30 gb) και dropbox (free)

Επίσης με τη χρήση του multcloud συγχρονίζω κάποιους φακέλους από onedrive-gdrive-dropbox για να τους έχω διαθέσιμους σε περίπτωση που κάποια από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι down..

Επεξ/σία από flyer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι μου λέει ότι υπάρχει σύγχιση σχετικά με backup, cloud storage + file sync + file sharing δεν είναι όλα για όλους.

Παράδειγμα ένας που θέλει backup μόνο είναι καλυμμένος με το απλό απεριόριστο πρόγραμμα της blackblaze.

Οι τιμές πιστεύω θα πέσουν προσεχώς ιδιαίτερα αν περπατήσουν νεότερες λύσεις τύπου Filecoin

1 ώρα πριν, Zaytsev είπε

Το Google δίνει 15 GB free.

Κάτι άλλο φίλε ο τρόπος που γράφεις την άποψη σου σε αδικεί είναι επιθετικός απόλυτος κατηγορηματικός χωρίς λόγο.

Επεξ/σία από thepoint
  • Like 1
Δημοσ.
32 minutes ago, thepoint said:

Κάτι άλλο φίλε ο τρόπος που γράφεις την άποψη σου σε αδικεί είναι επιθετικός απόλυτος κατηγορηματικός χωρίς λόγο.

Δε νομίζω να ισχύει αυτό. Απλά παραθέτω κάποια στοιχεία, που ίσως είναι άγνωστα σε κάποιους.

Δεν εκφέρω άποψη, ούτε κατηγόρησα κάποιον. Και δεν έχω και κάποιο συμφέρον. Απλά διευκρίνησα τις διαφορετικές υπηρεσίες για όσους δε γνωρίζουν, για να έχουν μια πιό σφαιρική άποψη.

Προσωπικά, τις επιλογές μου τις έχω κάνει και δεν σκοπεύω να αλλάξω αν δεν υπάρξει κάτι συνταρακτικό. Παρακολουθώ παρόλα αυτά τις εξελίξεις, για να γνωρίζω τι γίνεται.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 hours ago, Zaytsev said:

Αυτό που προσφέρει το Drive ειναι το οικοσυστημα της Google. Οταν εχεις Drive εχεις πολλά επιπλεον πλεονεκτηματα. Εχεις την σιγουριά της Google. Καλό το pCloud, αλλά ποιος μου λεει θα υπάρχει σε 2 χρονια; Επιπλεον, η πλειοψηφια του κοσμου χρησιμοποεί προιοντα της Google που σημαινει οτι εχεις την αλληλεπιδραση μεταξυ Drive, Chrome, Photos, Calendar, Tasks κτλ. Επίσης πλεον το Drive σου επιτρέπει να κάνεις backup το PC σου και μελλοντικά θα επιτρεπει πληρες backup της Android συσκευής σου. Τα backup του WhatsApp, του Viber κτλ πάνε εκει. Τέλος έχεις τα Google Docs, τα οποία αν εισαι σε Chrome, επιτρέπουν και offline χρήση και τα οποία για το 90% των χρηστών ειναι περισσοτερο απο ιδανικά, οποτε δεν χρειάζεται να πανε στο Office. Προσωπικά εχω 2 υπηρεσίες Cloud. Εχω το OneDrive που μου δινει 100GB λογω της αγοράς Samsung κινητου. Και εχω και 100GB (τα οποία θα τα κανω 200 με το νεο πακετο) για φωτογραφίες κτλ.

ΥΓ. Συμφωνώ με ενα σχολιο παρπανω. Ο κύριος λόγος να εχω cloud ειναι για να γλιτώσω χώρο στο δισκο. Αν ειναι να εχω 100.000 τραγούδια στο Google Music και να τα εχω και στο δισκο τότε ποιος ο λογος να τα εχω online;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...