Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Υπάρχει ετήσιο πακέτο. Αν πας στο https://www.google.com/drive/pricing/ θα δεις ότι τα 100GB τα δίνει 20 ευρώ για ένα χρόνο, ενώ το 1ΤΒ είναι στα 100 ευρώ. Στα καινούρια προγράμματα υπάρχει μόνο μηνιαία χρέωση χωρίς έκπτωση, αλλά ίσως στο μέλλον αλλάξουν κι αυτά.

Σε όσους δεν αρκούν τα δωρεάν 15GB, πραγματικά το entry level πακέτο των 100GB είναι must και 20 ευρώ για ένα ολόκληρο χρόνο δεν είναι τίποτα. Δεν μετράνε μόνο τα GB του cloud storage εδώ, μετράει ολόκληρο το οικοσύστημα της Google που συνδέεται με το Drive.

αυτό είναι το πρόβλημα -> "ολόκληρο το οικοσύστημα της Google που συνδέεται με το Drive"

• Like 1
Δημοσ.

Για να είμαι ασφαλής έψαχνα και γω μια τέτοια λύση, είμαι γύρω στο 1-1μιση TB προσωπικά δεδομένα. Με τα λεφτά όμως που χρειάζεται τον χρόνο, αγοραζω ετήσια από έναν εξωτερικό σκληρό των 4ΤΒ... 

Δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει, δεν ξέρω, μου φαίνεται ασύμφορο και προσωρινό. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alphaleader είπε

το προβλημα παραμένει. Δεν εχει prepaid πακέτα. Δεν υπάρχει περιπτωση ποτε να κανω sign up σε οτιδηποτε θα χτυπά μηνιαια την κάρτα μου. Θα μπορουσα να κανω ενα one-off purchase χωρου για 1-2-3 χρονια? Αυτο... Οι περισσοτεροι δεν το δίνουν δυστηχως, ουτε και γω τα χρηματα μου.

Τελος πάντων, τα cloud τον μέσο χρήστη δεν τον συμφέρουν. Αν τα βάλει κάτω κανεις, του βγαινει φθηνοτερα να πάρει ενα synology (με προυποθεση να εχει αξιοπρεπες upload)

βασικα σου χρεωνει καποια cent την ημερα την καρτα σου. 

Επειδη λοιπον το εχω εδω και ενα μηνα, ειναι 20euro το ενα ετος. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με 50 ευρώ το χρόνο έχω 10TB χώρο στη διάθεσή μου κάθε μήνα στο hubic.com

Και με ένα account στο hostdzire σε κάποιο RDP πακέτο, έχω με 7 ευρώ το μήνα 100 αρα γραμμή upload ή Gigabit.

Thnk me later. :)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, whoose είπε

Με 50 ευρώ το χρόνο έχω 10TB χώρο στη διάθεσή μου κάθε μήνα στο hubic.com

Και με ένα account στο hostdzire σε κάποιο RDP πακέτο, έχω με 7 ευρώ το μήνα 100 αρα γραμμή upload ή Gigabit.

Thnk me later. :)

Το αρχικό upload δε το γλιτώνεις όμως από το pc σου έστω στο hostdzire (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι).

Δημοσ.

Είναι πολύ καλές οι τιμές της Google όντως και έχω ζαχαρώσει εδώ και καιρό το πακέτο των 100GB αλλά με 0,84Mbps upload νομίζω ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να έχουμε σημαντικό όγκο δεδομένων στο cloud.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eξαρτάται από τα αρχεία που έχεις. Για εμένα τα προσωπικά μου αρχεία είναι μόνο ταινίες και σειρές που δεν εχω δει αλλά τις αποθηκευω στο cloud για να μην σβηστουν από εκεί που τις κατεβάζω. (easybytez). Δηλαδή είναι ανεβασμένα ήδη στο easybytez. Άλλωστε έγγραφα είναι μικρά και τα ανεβάζω από το σπίτι.

Δημοσ.

Καμία από αυτές τις υπηρεσίες δε μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά στην Ελλάδα. Δυστυχώς οι γραμμές είναι υπερβολικά χαμηλής ταχύτητας και δεν έχει νόημα το backup/restore μεγάλων μεγεθών.

Έχω υπηρεσία με 5€ το μήνα (προσφορά) που μου παρέχει απεριόριστο χώρο και άπειρες εκδόσεις μέχρι να τις σβήσω εγώ. Δεν αναφέρομαι σε 10-100GB και βλακείες. Μιλάω για Petabytes. Όμως, ακόμα κι εδώ που έχω 20Mbps upload, για το initial backup, που ήταν ~2.5ΤΒ έκανε κάπου 3 εβδομάδες. Από εκεί και πέρα φυσικά, ανεβάζει μόνο τις αλλαγές και τις προσθήκες.

Όταν δώσουν στην Ελλάδα γραμμές της προκοπής και αν αυτό δε γίνει σε 10 χρόνια που θα έχουν αυξηθεί αντίστοιχα και οι απαιτήσεις, θα έχουν λόγο ύπαρξης τέτοιες εταιρίες.

Επίσης, μην μπερδεύετε μερικοί τα online drives, με το backup και τους εξωτερικούς δίσκους.

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικα παιζω σεfamily office 365 + 5* 1tb με 10€ / μηνα. η εφαρμογη για mac εχει στρωσει πολυ.

Αν μπορουσα να εχω στα ιδια λεφτα μονο το office και cloud στο dropbox σιγουρα θα το προτιμουσα αλλα δυσκολο.

Η google εχει κι αυτη καλη υπηρεσια, ειδικα αν παιζεις πολυ photos/gmail.

Για privacy δεν ξερω, δεν εχω διαβασει τους ορους χρησης οπως κι ο περισσοτερος κοσμος εδω μεσα, αλλα το σιγουρο ειναι πως οποιοσδηποτε μπορει να κανει οτι γουσταρει και να μην το μαθουμε ποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως για να συζητήσετε όλοι μαζί για αυτό το θέμα, θα πρέπει να βρείτε την κοινή θέση για το τι αποθηκεύει ο καθένας.
Εγώ προσωπικά που έχω τα πάντα στο Dropbox μου, χρησιμοποιώ κοντά στα 5GB. Μέσα σε αυτά έχω μάλιστα γύρω στις 5,000 φωτογραφίες και 1,000 text. Δεν έχω άλλα πράγματα να βάλω που να «χρειάζομαι μη χάσω». Τα προγράμματα τα ξανακατεβάζω, τα παιχνίδια επίσης το ίδιο κτλ. κτλ. Τα υπόλοιπα πλην των προαναφερθέντων, είναι κάτι e-books που κι αυτά δεν πιάνουν ιδιαίτερο χώρο.

Οπότε εγώ που σε γενικές γραμμές βγάζω κι αρκετές φωτογραφίες, με 1-2 Software κατεβάζω το μέγεθος της εικόνας δίχως ιδιαίτερη διαφορά (και δουλεύω και Photoshop ώστε να κοιτάω την ανάλυση) από τα 5-6mb στα 1-2mb.

Σε γενικές γραμμές με λίγο ψάξιμο, θα δείτε πως και με τον τζάμπα, την κάνετε την δουλειά σας.

Προσωπικά είμαι χρήστης Dropbox. Έχω free storage στα 7,5GB. (2 με έδινε εξαρχής, 3 γιατί είχα κάνει είσοδο μέσω Samsung όταν υπήρχε προσφορά κι άλλα 4-5 Referral σε γνωστούς ίσα ίσα να το κάνουν Install και κερδίζουμε και οι δύο από 500mb. Σε 30' μπορείτε να έχετε 5gb.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν 10GB -ένα συμπαθητικό storage- για έναν μέσο χρήστη, το παίρνεις εύκολα για εσένα σε ένα κορυφαίο Cloud.

Τώρα για τους επόμενους που θα μιλήσουν για τα άλλα Cloud: Με αρκετή εύρυνα θα δείτε πως αν κι όλες οι εταιρίες έχουν τα θέματα ασφαλείας, η Dropbox φιγουράρει στις πρώτες θέσεις «Overalls goods».

Όταν φύγω από την Dropbox καθαρά και μόνο για το Storage που μου προσφέρει· γιατί όσο καλά κι αν είναι το 10GB κάποια στιγμή δε θα φτάσουν· ίσως αποφασίσω πως θέλω και να κουβαλάω τις ταινίες μου μαζί μου και θα θέλω τα TBs, θα ακολουθήσω το μονοπάτι της Μητέρας Google. Ίσως το σκεφτώ για OneDrive, αλλά λογικά για Google με βλέπω. Όπως κι αν έχει, όσο κι αν κοιτάξεις τις ασφάλειες που σου προσφέρουν αυτές οι εταιρίες, πάντα θα υπάρχουν τρύπες. Οπότε ή Encrypted όπως είπε ένας φίλος παραπάνω ή κάτι κωδικούς σαν τους δικούς μου με 15+ ψηφία, κεφαλαία, μικρά, νούμερα, σύμβολα και Encrypted.

Cloud Servers υπάρχουν πολλοί, όπως:
iCloud, SpiderOak, SugarSync, CertainSafeBox, NextCloud, IDrive, MegapCloud.
Σχεδόν όλα δίνουν Free Space και κάποια μέχρι και 10GB.
Αλλά.. Άλλη χάρη όμως να έχεις και Online Edit σε έγραφα όπως σου προσφέρει το Google Drive και OneDrive.

Οπότε παιδιά, τα θετικά είναι πολλά και διαφορετικά και κάθε άλλο παρά το μέγεθος μόνο μετράει.

Όσο για το θέμα, τα 100GB στα 1,99€ και 200GB στα 2,99€, είναι πολύ καλές τιμές. Ανεξάρτητα τι δίνει ο κάθε Cloud, η Google είναι Google.

Επεξ/σία από Nezakos
  • Like 2
Δημοσ.

Για μένα πάντως η καλύτερη υπηρεσία είναι το Mega Drive έχει 50gb δωρεάν και end to end encryption και πολύ καλό desktop client...προτείνω να το δοκιμάσετε..

Δημοσ.

Όταν με 20 ευρώ τον χρόνο βρίσκεις στο ebay office 365 με 1 TB στο one drive (σε δικό σου λογαριασμό και όχι σε τρίτου), τότε για μένα είναι μονόδρομος. 

Έχω δοκιμάσει διάφορες υπηρεσίες για αποθήκευση φώτο και βίντεο. Η καλύτερη με διαφορά είναι η Dropbox, ενώ στην ίδια κατηγορία βάζω One drive με Google Drive (ίσως λίγο πιο βολικό το πρώτο). 

Δημοσ.

Στην ουσία ο καθημερινός χρήστης σαν και εμένα θέλει να αποθηκεύσει με σιγουριά φωτογραφίες (όλοι την έχουμε πατήσει στο παρελθόν από κάποιον σκληρό που χτύπησε) και μερικά έγγραφα.

Τα 200GB στα 2,99€ για εμένα είναι ένας αρκετός γι αυτή τη χρήση αποθηκευτικός χώρος με μια προσιτή τιμή.

Εϊμαι ήδη συνδρομητής εδώ και κάποιους μήνες, έφυγα από Icloud γιατί δε συνεργαζόταν καλά με τα windows, και το μόνο μου παράπονο είναι οτι θα ήθελα να είναι κάπως πιο εύχρηστο το περιβάλλον. Κατά τα άλλα υπέρ-ευχαριστημένος.

Δημοσ.

επειδη ποτε δεν εβγαζα ακρη με τα cloud ειναι κανενα που να εχει εφαρμογη με ευκολο περιβαλλον ,να ειναι και για android αλλα και για windows και να συγχρονιζει φακελους σε διαφορες συσκευες (τηλεφωνο-ταμπλετ-επιτραπεζιο?)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, cosmo21 είπε

Καλή η προσφορά αλλά πρέπει να προσφέρει έξτρα πράγματα μιας και onedrive 1tb μαζί με office license είναι στα 7 ευρώ... 

Καλημέρα, αν θες μου στέλνεις to link για το ONEdrive μαζί με το licence? που το βρήκες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...