Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ανανέωση των cloud προγραμμάτων που παρέχει για την αποθήκευση αρχείων, προχωρά η Google, προσθέτοντας ένα επιπλέον συνδρομητικό πακέτο με μηνιαίο κόστος $2,99 για 200GB αποθηκευτικού χώρου.

Επιπλέον η Google προχωρά σε σημαντική μείωση τιμής για το πακέτο των 2TB, το μηναίο κόστος του οποίου πέφτει στο μισό και συγκεκριμένα από τα €19,99 στα €9,99. Εξαιτίας της μείωσης αυτή, η εταιρεία αποσύρει το πακέτο του 1TB το οποίο είχε μέχρι πρόσφατα την ίδια τιμή. Παράλληλα η Google μετονομάζει τα δύο πακέτα αυτά σε Google One από Google Drive. Αναλυτικά τα διαθέσιμα  συνδρομητικά πακέτα αποθηκευτικού χώρου στο cloud που προσφέρει η εταιρεία είναι τα εξής:

• 100GB με μηνιαίο κόστος €1,99
  • 200GB με μηνιαίο κόστος €2,99
  • 2TB      με μηνιαίο κόστος €9,99
  • 10TB    με μηνιαίο κόστος €99,99
  • 20TB    με μηνιαίο κόστος €199,99
  • 30TB    με μηνιαίο κόστος €299,99

Στις πρόσθετες παροχές κάθε συνδρομητικού πακέτου περιλαμβάνεται και η τεχνική υποστήριξη όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ στις υπόλοιπες χώρες θα υπάρχει διαφοροποίηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μελλοντικά η Google θέλει να προσθέσει και άλλα προνόμια σε κάθε συνδρομητικό πακέτο όπως εκπτώσεις σε ξενοδοχεία που θα βρείτε μέσω της αναζήτησης της Google, ή ακόμα και δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια από το Google Play.

Τέλος, δεν υπάρχει αλλαγή στο δωρεάν πακέτο των 15GB που προσφέρει η Google σε κάθε χρήστη του Google Drive.

Google

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Καλή η προσφορά αλλά πρέπει να προσφέρει έξτρα πράγματα μιας και onedrive 1tb μαζί με office license είναι στα 7 ευρώ... 

• Like 7
Δημοσ.

Βασικά πρέπει το Dropbox να ρίξει την τιμή του ή να βγάλει ένα ενδιάμεσο πακέτο. 

Δυστυχώς με τις τιμές της Google, Microsoft, Apple θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Το μόνο που με κρατάει για την αλλαγή είναι το χαμηλό μου upload. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν η synology δίνει τα 100 Gb με 12,40 € το χρόνο, η google θέλει 24 €,

(μη μου πείτε ότι η synology θα βγάλει και από το NAS των 100 ή 200 € το υπόλοιπο κέρδος)

μάλλον ακριβά  είναι.

και με το όνομα που έχει, εγώ μάλλον θα ζητούσα λεφτά για να τους εμπιστευτώ τα αρχεία μου,

άστο google,

αποφάσισε πρώτα αν με θες για πελάτη για να πληρώνω το data hosting

ή αν με θες για να κάνεις data mining

και μετά θα αποφασίσω και εγώ αν θα γίνω πελάτης

Επεξ/σία από koufs
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

για μεγάλη χωρητικότητα η backblaze νομίζω δύσκολα πιάνεται και δίνει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο cloud με 50 δολάρια το χρόνο. για αυτούς που θέλουν απο ΤΒ και πάνω συμφέρει.

• Like 1
Δημοσ.

το προβλημα παραμένει. Δεν εχει prepaid πακέτα. Δεν υπάρχει περιπτωση ποτε να κανω sign up σε οτιδηποτε θα χτυπά μηνιαια την κάρτα μου. Θα μπορουσα να κανω ενα one-off purchase χωρου για 1-2-3 χρονια? Αυτο... Οι περισσοτεροι δεν το δίνουν δυστηχως, ουτε και γω τα χρηματα μου.

Τελος πάντων, τα cloud τον μέσο χρήστη δεν τον συμφέρουν. Αν τα βάλει κάτω κανεις, του βγαινει φθηνοτερα να πάρει ενα synology (με προυποθεση να εχει αξιοπρεπες upload)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alphaleader είπε

το προβλημα παραμένει. Δεν εχει prepaid πακέτα. Δεν υπάρχει περιπτωση ποτε να κανω sign up σε οτιδηποτε θα χτυπά μηνιαια την κάρτα μου. Θα μπορουσα να κανω ενα one-off purchase χωρου για 1-2-3 χρονια? Αυτο... Οι περισσοτεροι δεν το δίνουν δυστηχως, ουτε και γω τα χρηματα μου.

Τελος πάντων, τα cloud τον μέσο χρήστη δεν τον συμφέρουν. Αν τα βάλει κάτω κανεις, του βγαινει φθηνοτερα να πάρει ενα synology (με προυποθεση να εχει αξιοπρεπες upload)

Για όποιον έχει καλό upload, το cloud storage είναι μονόδρομος. Μόνο αν είσαι μερακλής με τους δίσκους πας σε local καταστάσεις όταν έχει γαμάτη σύνδεση.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, paparovic είπε

Για όποιον έχει καλό upload, το cloud storage είναι μονόδρομος. Μόνο αν είσαι μερακλής με τους δίσκους πας σε local καταστάσεις όταν έχει γαμάτη σύνδεση.

το upload δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, από την άποψη ότι θα γίνει μία φορά

(και ας πάρει 2 ή 4 εβδομάδες)

μετά δε θα είναι πρόβλημα το backup των επιπλέον αρχείων,

λίγοι δημιουργούν κάθε μέρα μεγάλο όγκο νέων δεδομένων, και αυτοί έχουν ήδη βρει λύσεις,

το πρόβλημα είναι το πλήρωνε κάθε μήνα

και το αν εμπιστεύεσαι τα δεδομένα σου και σε ποια εταιρεία

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koufs είπε

το upload δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, από την άποψη ότι θα γίνει μία φορά

(και ας πάρει 2 ή 4 εβδομάδες)

μετά δε θα είναι πρόβλημα το backup των επιπλέον αρχείων,

λίγοι δημιουργούν κάθε μέρα μεγάλο όγκο νέων δεδομένων, και αυτοί έχουν ήδη βρει λύσεις,

το πρόβλημα είναι το πλήρωνε κάθε μήνα

και το αν εμπιστεύεσαι τα δεδομένα σου και σε ποια εταιρεία

Θέμα εμπιστοσύνης δεν τίθεται - ότι δεν θες να φαίνεται το κάνεις encrypt.

Με 100k/sec upload: 6Μ/λεπτό ->  360Μ/ώρα -> 8,5GB/24h

4ΤΒ που έχω -> 470 μέρες -> μόλις 1,5 έτος :D

Δημοσ.

Το Dropbox τι λέει γι' αυτό; Δε πείθομαι να αλλάξω σε Google, αλλά ελπίζω να "τσιμπήσει" ο ανταγωνισμός.

Είχα premium (στο Dropbox) για 1 χρόνο μέχρι που το έκοψα λόγω της "ό,τι να 'ναι" πολιτικής του... για ανάγκες 15-20 GB πλήρωνα 10€ / μήνα. Τώρα χρησιμοποιώ iCloud με... 0,99€ για 50 GB αλλά ΚΑΙ Dropbox (free tier). Πολύ λογικότερη προσφορά από την Apple, για κάθε τσέπη, της οποίας τη χρέωση στην κάρτα μου μπορώ ακόμα και να 'ξεχάσω'.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Θέμα εμπιστοσύνης δεν τίθεται - ότι δεν θες να φαίνεται το κάνεις encrypt.

Με 100k/sec upload: 6Μ/λεπτό ->  360Μ/ώρα -> 8,5GB/24h

4ΤΒ που έχω -> 470 μέρες -> μόλις 1,5 έτος :D

με 2mbps upload έχεις σε ένα 12ωρο  0.25 Mb/sec*3600*12 περίπου 10,5 Gb

δηλαδή τα δικά μου προσωπικά δεδομένα περίπου 350 gb, θα ανεβαίνανε σε 30 δωδεκάωρα  ή 15 μέρε με 2 mbps upload,

τώρα έχω περίπου 4, οπότε μιλάμε για μία εβδομάδα,

αλλά ακόμη και αν  έπαιρνε 1 ή 2 μήνες, θα γινότανε μία φορά, μετά δεν έχω πολλά καινούρια data,  άντε να πάω διακοπές και να γυρίσω με 1-2 gb φωτος

τώρα αν έχεις 4 ΤΒ (προσωπικά δεδομένα, όχι downoads  από το θείο. και μόνο 0,1 mbps upload, ε τότε μη ζητάς και cloud storage)

Επεξ/σία από koufs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alphaleader είπε

Υπάρχει ετήσιο πακέτο. Αν πας στο https://www.google.com/drive/pricing/ θα δεις ότι τα 100GB τα δίνει 20 ευρώ για ένα χρόνο, ενώ το 1ΤΒ είναι στα 100 ευρώ. Στα καινούρια προγράμματα υπάρχει μόνο μηνιαία χρέωση χωρίς έκπτωση, αλλά ίσως στο μέλλον αλλάξουν κι αυτά.

Σε όσους δεν αρκούν τα δωρεάν 15GB, πραγματικά το entry level πακέτο των 100GB είναι must και 20 ευρώ για ένα ολόκληρο χρόνο δεν είναι τίποτα. Δεν μετράνε μόνο τα GB του cloud storage εδώ, μετράει ολόκληρο το οικοσύστημα της Google που συνδέεται με το Drive.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...