Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτόμουν σε μητρική με Α320Μ. Νομίζω ότι δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω. Ανάμεσα σε Gigabyte A320M-S2H, Asus Prime A320M-K και MSI A320M Bazooka ποια προτείνετε; Σύμφωνα με το site της Gigabyte, η A320M-S2H είναι Ryzen 2000 ready, άρα δεν χρειάζεται BIOS update; Δεν θα κάνω overclocking. Μνήμη 2666 είναι αρκετή ή να πάω σε κάτι άλλο (2x4GB) με 2400G;

Επεξ/σία από ripperakos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον i3 8100 ποια μητρική? z370, h370, b360 , θα δουλευει κυρίως σαν nas server και αν χρειστει καμια φορα σπάνια μεν λίγο απόλα, ιντερνετ παιχνίδια κτλ. με τα ενσωματωμένα γραφικα πάντα, όποτε ξεμένω από τον κυρίως υπολογιστή τότε μόνο

Επεξ/σία από TAKISTRIGONIS
Δημοσ.

Για σπίτι είναι αποθήκη σχεδόν τα πάντα τενειες, αρχεια παιχνίδια. Και όταν χαλάει το κυρίως pc  να εχω αυτό να κάνω ότι χρειαστώ κατεβάσματα αντιγραφές τενειών παιχνιδιών, και να παίζω χαλαρά με την ενσωματωμένη ότι μπορεί, αποθηκη κ καβάντζα υπολογιστής. Μνήμη εχω στα 2400 και τον 8100 και όλα τα υπόλοιπα μονο μητρικη επιλογη

Δημοσ.

Αν τον θες να παίζεις και κάτι τότε οκ. Διαφορετικά για την υπόλοιπη χρήση είναι overkill ο 8100 όπως φυσικά και για μια Ζ370 μητρική.

Δημοσ.

είχα τον 6500 και πήγα σε αυτόν που λένε είναι πιο δυνατός οπότε μια χαρά είμαι για χρήση Νας και αποθήκη για όχι κυρίως Η/Υ , αλλά και αξιόπιστο

Δημοσ.

Mια ερωτηση παιδια μπορω να βγαλω επεξεργαστη(Intel Pentium 4)απο μια ddr2 motherboard για να τον βαλω σε μια ddr3?

(No hate plz,ειναι για λογαριασμο φιλου..)

Δημοσ.

Η σοβαρή απάντηση στην ερώτησή σου είναι η cpu support list της μητρικής που έχετε κατα νου να χρησιμοποιήσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή δεν ανέφερες ποιόν Pentium 4, υποθέτω μιλάμε για socket 775. Υπήρξαν και Pentium 4 στο παλιότερο socket 478 όπου την παραπάνω απορία σου την ξεχνάς, δεν γίνεται.

Το socket 775 υπήρξε για αρκετά χρόνια και άλλαξε αρκετά chipset. Επειδή οι Pentium 4 ήταν οι πρώτοι επεξεργαστες που μπήκαν σε 775 όταν πρωτοεμφανίστηκε, υποστηρίζονταν και από τα νεότερα chipset στο 775 όπου πλέον υπήρχαν και νεότεροι επεξεργαστές (Pentium D, Core2Duo, Core2Quad) και υποστήριξη μνημών DDR3. Λογικά ο Pentium 4 που έχετε θα μπαίνει και σε νεότερη μητρική που παίρνει μνήμες DDR3 (είπαμε, φτάνει να είναι socket 775 και όχι 478).

Για να το προχωρήσω λίγο παρακάτω, ποιός ο λόγος της "μετακόμισης" του Pentium 4; Αν χάλασε η μητρική μήπως θα ήταν καλύτερα εκτός από νέα μητρική (και μνήμες DDR3) να αλλάζατε και τον Pentium 4; Ένας Core2Duo (ακόμα και με χαμηλότερα ρολόγια) θα ήταν καλύτερος του Pentium 4 (ακόμα και αν διαθέτει ΗΤ). Ακόμα και η σκέψη για νεότερο σύνολο (από το socket 775), ανάλογα το πόσα λεφτά διαθέτετε, δεν είναι κακή βλέποντας τις τιμές στις μητρικές socket 775 που υποστηρίζουν DDR3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...