Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, αρχικά να αναφέρω ότι σκέφτομαι σε βάθος ενός έτους το πολύ να αγοράσω αυτοκίνητο και θα ήθελα πέρα από τις συζητήσεις με φίλους και συγγενείς να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις σχετικά με την μάρκα αυτοκινήτου, ειδικά από κατόχους. 

Αρχικά εστιάζω στα 1400 με 1600 κυβικά, 5000-7000€ 5 πόρτο, μεσαίου προς μεγάλου μήκους, όσα περισσότερα έξτρα τόσο το καλύτερο, χρονολογίας από 2010 και μετά, για μάρκα δεν έχω αποφασίσει, δεν με νοιάζει τόσο η μάρκα όσο το πόσο θα δίνω για συντήρηση και τι προβλήματα θα βγάζει το αυτοκίνητο. Αυτή τη περίοδο είμαι με ένα Hyundai Atos 1200 κυβικά ωστόσο θα πρέπει να το δώσω στους γονείς μου σε ένα χρόνο max εξ ου και η ανάγκη αγοράς άλλου. Τι έχετε να μου προτείνετε; (Ξέρω, σε ένα χρόνο όλα τα αυτοκίνητα που βλέπω τώρα θα έχουν άλλες τιμές και ούτω καθεξής αλλά θέλω να κάνω μια προεργασία από τώρα και να μην κοιτάω στα τυφλά)

Σας ευχαριστώ! 

Επεξ/σία από Ola150
Δημοσ.

Όταν λες μεσαίου προς μεγάλου μήκους?

Για πόσα λεφτά μιλάμε? 

Χρήση πόλη, ταξίδια, μικτή? 

Είναι κάποια που σου αρέσουν? 

Δημοσ.

Παιδιά έχετε απόλυτο δίκιο και το πρόσθεσα στο αρχικό ποστ. Όταν λέω μεσαίου προς μεγάλου, ήθελα να αποφύγω τις κουτσουλιές αλλά να μην είναι πολύ μεγάλα και δεν βρίσκω να το παρκάρω πουθενά. Μικτή χρήση. Δεν έχω οδηγήσει πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα, οπότε δεν θέλω να πω προτίμηση γιατί θα είναι οπτικά και μόνο. Το κυριότερο είναι να μην είναι κανένα Fiat Multipla :P ή τουλάχιστον πάρα πολύ άσχημο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου ελεγα με τα κριτηρια αυτα που λες να κανεις μια αναζητηση σε car.gr 

Εβαλα και περιορισμο μεχρι 80.000 χλμ

https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&category=11&price-from=>5000&price-to=<7000&registration-from=>2010&registration-to=<2012&mileage-from=>60000&mileage-to=<80000&engine_size-from=>1400&engine_size-to=<1600&significant_damage=f&sort=pra&rg=3

Εγω θα προτεινα ιαπωνικο παντως.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Θα σου ελεγα με τα κριτηρια αυτα που λες να κανεις μια αναζητηση σε car.gr 

Εβαλα και περιορισμο μεχρι 80.000 χλμ

https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&category=11&price-from=>5000&price-to=<7000&registration-from=>2010&registration-to=<2012&mileage-from=>60000&mileage-to=<80000&engine_size-from=>1400&engine_size-to=<1600&significant_damage=f&sort=pra&rg=3

Εγω θα προτεινα ιαπωνικο παντως.

Έγραψα 10-12 και μετά, άλλο ένα δικό μου λάθος, εννοούσα από το 2010/2012 και μετά. Λόγω συντήρησης/ανταλλακτικών; 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Καλησπέρα, αρχικά να αναφέρω ότι σκέφτομαι σε βάθος ενός έτους το πολύ να αγοράσω αυτοκίνητο και θα ήθελα πέρα από τις συζητήσεις με φίλους και συγγενείς να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις σχετικά με την μάρκα αυτοκινήτου, ειδικά από κατόχους. 

Αρχικά εστιάζω στα 1400 με 1600 κυβικά, 5000-7000€ 5 πόρτο, μεσαίου προς μεγάλου μήκους, όσα περισσότερα έξτρα τόσο το καλύτερο, χρονολογίας από 2010 και μετά, για μάρκα δεν έχω αποφασίσει, δεν με νοιάζει τόσο η μάρκα όσο το πόσο θα δίνω για συντήρηση και τι προβλήματα θα βγάζει το αυτοκίνητο. Αυτή τη περίοδο είμαι με ένα Hyundai Atos 1200 κυβικά ωστόσο θα πρέπει να το δώσω στους γονείς μου σε ένα χρόνο max εξ ου και η ανάγκη αγοράς άλλου. Τι έχετε να μου προτείνετε; (Ξέρω, σε ένα χρόνο όλα τα αυτοκίνητα που βλέπω τώρα θα έχουν άλλες τιμές και ούτω καθεξής αλλά θέλω να κάνω μια προεργασία από τώρα και να μην κοιτάω στα τυφλά)

Σας ευχαριστώ! 

Αρχικά πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις ετησίως περίπου.

Να ξέρεις οτι στα Γερμανικά βρίσκεις πιο εύκολα ανταλλακτικά.

Εάν θές >2010 , να γνωρίζεις οτι αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Τώρα τι προβλήματα μπορεί να βγάλει κανείς δεν ξέρει να σου απαντήσει.

Αφού θα είναι μετ/σμενο θα κάνεις έλεγχο σε συνεργείο εμπιστοσύνης , και με το αρ.πλαισίου ή τον αριθμό κυκλοφορίας θα μάθεις το ιστορικό του.

Εάν αξίζει τότε προχωράς στην αγορά του.

Επίσης ρόλο για ζημιές παίζει και ο τρόπος οδήγησης αλλά και η συντήρηση του.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Αρχικά πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις ετησίως περίπου.

Να ξέρεις οτι στα Γερμανικά βρίσκεις πιο εύκολα ανταλλακτικά.

Εάν θές >2010 , να γνωρίζεις οτι αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Τώρα τι προβλήματα μπορεί να βγάλει κανείς δεν ξέρει να σου απαντήσει.

Αφού θα είναι μετ/σμενο θα κάνεις έλεγχο σε συνεργείο εμπιστοσύνης , και με το αρ.πλαισίου ή τον αριθμό κυκλοφορίας θα μάθεις το ιστορικό του.

Εάν αξίζει τότε προχωράς στην αγορά του.

Επίσης ρόλο για ζημιές παίζει και ο τρόπος οδήγησης αλλά και η συντήρηση του.

Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, πάνω από 13-15 χιλιάδες χιλιόμετρα χαλαρά.

Μπορείς να μου πεις περισσότερα για τα τέλη διότι δεν γνωρίζω; 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από 01.11.2010 τα τέλη κυκλοφορίας βγαίνουν βαση των ρύπων και όχι κυβικών.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Μπορει καποιος με αριθμο πλαισιου να μαθει ιστορικο του αυτοκινητου ? Αν ναι απο ποιον ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Μπορει καποιος με αριθμο πλαισιου να μαθει ιστορικο του αυτοκινητου ? Αν ναι απο ποιον ?

Εμείς που είχαμε πάρει 1 Corsa απο Παζαρόπουλο ρωτήσαμε σε επίσημη αντιπροσωπεία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Γιάννη στις γερμανικές φίρμες γίνεται 100%. Το έχω κάνει πολλές φορές σε bmw, Mercedes και Ford. Λογικά γίνεται και στα group vw αλλά δε μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά γιατί δε το έχω κάνει αλλά το έχω ακούσει από φίλους. Παίρνεις αντιπροσωπεία με το πλαίσιο και μαθαίνεις ότι θέλεις καθώς έχουν παγκόσμιο σύστημα online 

Για τις υπόλοιπες δε ξέρω. 

Επεξ/σία από paylidis
Typo
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παρε ενα hyundai παλι. Δεν σπαει δεν χαλαει φτηνα σερβις, φτηνα ανταλακτικα. . Τι καθεσε και ασχολησε τωρα με αλλες εταιριες. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ γενικό θέμα,ο καθένας θα πει τα βίτσια του,τα απωθημένα του,όλα υποκειμενικά,δηλαδή ενα ακόμα θέμα  για να είχαμε να λέγαμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...