music_lover Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Βρήκα ένα πολύ ωραίο σχόλιο στο βίντεο του Mindblack Tech σχετικά με τις μνήμες ram και τους ryzen εδω: Υπάρχει ένας τύπος εκεί ο οποίος εξηγεί στα σχόλια κάποια πράγματα και είναι πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λέει. Αναφέρει πχ σε κάποια φάση: Infinity Fabric is a marketing blanket term invented by AMD and actually covers the data transport and the management layer. I am talking about the data transport layer. Make no mistake, it is a network on a Chip. It does not use TCPIP, it has different protocols but the principles of network traffic and network bottlenecks remains the same. Road traffic getting traffic jams at peak hour because two main feeder roads merge into one road with out any extra lanes is exactly the same principle. Increasing ram frequency is the same as giving the merged road a higher speed limit . The infinity Fabric that you are thinking about in terms of frequency is just the transport mechanism. Memory reads and writes are the work that is done by using the transport mechanism and that work takes time to complete. The time the System Ram takes to complete a memory transaction is determined by the CAS timings and sub timings that together determine the total transaction time cost involved. The Fabric has teh capacity to carry 4 memory transactions at a time. A single ram write request takes 60-100 ns to complete depending on how tight the timings are set. The time to complete the transaction and be ready for the next one is what is being reported as Latency in the aida64 latency tests. If the memory is busy with servicing requests from cpu 0-3, the next load of thread memory access requests from cpu4-7 have to wait until the memory is available to get a turn. Threads waiting for access to memory are sitting idle not processing anything. CPU cache is clocked to the CPU clock and is effectively fixed. The Ram frequency sets the speed limit on the data transport. More cycles available on the fabric network, gives the CPU more opportunities for the cpu threads to have their turn to utilize the system Ram. tighter timings means the waiting time before the memory can deal with the next send is lower. AMD and Intel have taken different approaches to accessing memory. The relatively slow Infinity fabric means that the data is speed limited all the way from the CPU to the Memory controller incurring a time cost but the memory controller does not need to buffer anything and processes the requests as they arrive. The time cost is seen as the higher latency scores in the benchmarks. The higher latency does benefit SMT because each thread gets more opportunity to do some work. Intel's ring bus is about double the speed between cpu to memory controller but it relies on the memory controller buffering the fast arriving data an manageing the data access in the last hop to the ram silicon. that makes more efficient use of the available Ram cycles in the last hop from controller to as the Ram silicon. The result is much lower latency and because the load on the memory controller is better balanced, getting Gaming performance. The sacrifice that Intel makes is to the efficiency of the Hyper threading. Όποιος θέλει ρίχνει μια ματιά. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από music_lover 1
akoinonitos Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Edit: Προστεθηκε και η συχνοτητα 3533mhz cl14 2
~Palpatin~ Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 13 ώρες πριν, music_lover είπε Βρήκα ένα πολύ ωραίο σχόλιο στο βίντεο του Mindblack Tech σχετικά με τις μνήμες ram και τους ryzen εδω: Υπάρχει ένας τύπος εκεί ο οποίος εξηγεί στα σχόλια κάποια πράγματα και είναι πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λέει. Αναφέρει πχ σε κάποια φάση: Infinity Fabric is a marketing blanket term invented by AMD and actually covers the data transport and the management layer. I am talking about the data transport layer. Make no mistake, it is a network on a Chip. It does not use TCPIP, it has different protocols but the principles of network traffic and network bottlenecks remains the same. Road traffic getting traffic jams at peak hour because two main feeder roads merge into one road with out any extra lanes is exactly the same principle. Increasing ram frequency is the same as giving the merged road a higher speed limit . The infinity Fabric that you are thinking about in terms of frequency is just the transport mechanism. Memory reads and writes are the work that is done by using the transport mechanism and that work takes time to complete. The time the System Ram takes to complete a memory transaction is determined by the CAS timings and sub timings that together determine the total transaction time cost involved. The Fabric has teh capacity to carry 4 memory transactions at a time. A single ram write request takes 60-100 ns to complete depending on how tight the timings are set. The time to complete the transaction and be ready for the next one is what is being reported as Latency in the aida64 latency tests. If the memory is busy with servicing requests from cpu 0-3, the next load of thread memory access requests from cpu4-7 have to wait until the memory is available to get a turn. Threads waiting for access to memory are sitting idle not processing anything. CPU cache is clocked to the CPU clock and is effectively fixed. The Ram frequency sets the speed limit on the data transport. More cycles available on the fabric network, gives the CPU more opportunities for the cpu threads to have their turn to utilize the system Ram. tighter timings means the waiting time before the memory can deal with the next send is lower. AMD and Intel have taken different approaches to accessing memory. The relatively slow Infinity fabric means that the data is speed limited all the way from the CPU to the Memory controller incurring a time cost but the memory controller does not need to buffer anything and processes the requests as they arrive. The time cost is seen as the higher latency scores in the benchmarks. The higher latency does benefit SMT because each thread gets more opportunity to do some work. Intel's ring bus is about double the speed between cpu to memory controller but it relies on the memory controller buffering the fast arriving data an manageing the data access in the last hop to the ram silicon. that makes more efficient use of the available Ram cycles in the last hop from controller to as the Ram silicon. The result is much lower latency and because the load on the memory controller is better balanced, getting Gaming performance. The sacrifice that Intel makes is to the efficiency of the Hyper threading. Όποιος θέλει ρίχνει μια ματιά. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο μου... από τα γέλια βέβαια. Music κάνε μια χάρη στον εαυτό σου φίλε μου και πάρτο από την αρχή, μην βλέπεις video του κάθε πικραμένου. Μπορείς και εσύ ο ίδιος να συγκρίνεις memory transfer, για να μην γίνει πολύ τσόντα όμως θα βγάλουμε εκτός τις πρώτες γενιές Intel δες από 6η γενιά και πάνω. Είδες σου δίνω και αβαντάζ βρε ατιμε. Μετά έλα εδώ και βάλε bold caps και ότι άλλο θέλεις.
music_lover Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο μου... από τα γέλια βέβαια. Music κάνε μια χάρη στον εαυτό σου φίλε μου και πάρτο από την αρχή, μην βλέπεις video του κάθε πικραμένου. Μπορείς και εσύ ο ίδιος να συγκρίνεις memory transfer, για να μην γίνει πολύ τσόντα όμως θα βγάλουμε εκτός τις πρώτες γενιές Intel δες από 6η γενιά και πάνω. Είδες σου δίνω και αβαντάζ βρε ατιμε. Μετά έλα εδώ και βάλε bold caps και ότι άλλο θέλεις. Προσπαθώ να καταλάβω προς τι η όλη επιθετικότητα και ολο αυτό το αφ'υψηλου και ειρωνικό στυλ προς το προσωπο μου, σου εχω δώσει πουθενά την εντύπωση πως ειμαι fanboy της Intel? Έχουμε πουθενά στο παρελθον έρθει σε διαφωνία για κάτι και δεν το θυμάμαι? Με μπερδεύεις με κανεναν άλλο? Είναι γενικα το στυλακι σου αυτό? Τι θα πει ας πουμε σου δίνω αβαντάζ? Με συγχωρείς αλλά ούτε το ζητησα, ούτε το εχω ανάγκη, ουτε θελω να αποδείξω σε κανεναν και τιποτα, ούτε ειδημωνας το παίζω, ούτε ανήκω σε στρατόπεδα, απλα διάβασα κατι και το μοιραστηκα, τόσο απλό, δεν υπάρχει φαντασμα, ούτε στα bold.. Μπορείς να μας διορθώνεις όλους εμας που μαθαίνουμε τωρα, χωρις ειρωνειες όμως γιατι εκτος απο περιττές είναι και προσβλητικές. Μπορω αν θελεις να ικανοποιήσω και το εγω σου και να αναφέρω οτι απο μνημες δεν σκαμπαζω τίποτα παρά μόνο τα βασικά, τυπος, ταχύτητα, latency και τέλος, οπότε μαθαίνω, ε ελα εσυ τωρα με τις ειρωνειες και διόρθωσε μας. Ειλικρινά ρε φίλε, δεν σε πιάνω.. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από music_lover
~Palpatin~ Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Καλά όλα αυτά που γράφεις και συμφωνώ μαζί σου, αλλά αυτό δικαιολογεί τι ακριβώς; Ότι κάνεις μια αναπαραγωγή; Θα μπορούσες να να γράψεις όπως πολύ σωστά έγραψες στην αρχή "βρήκα αυτό κτλπ κτλπ" και να συνεχίσεις αντί για bold προπαγάνδα να κάνεις την απλή ερώτηση. "Ισχύουν αυτά που λέει;" Εάν θεωρείς ότι είμαι επιθετικός αυτό πραγματικά είναι δικό σου θέμα. Και σαν επίλογος, άσχετος δεν είσαι ψάχνεις εδώ και καιρό το ένα και το άλλο δηλαδή αυτά που γράφει ο τύπος ειδικά στο τέλος τα βρίσκεις λογικά; Εάν ναι έκανα λάθος εγώ και μάλλον οι τόσες ερωτήσεις στο φόρουμ ήταν μάλλον επιφανειακές, εάν όμως όχι τι ακριβώς κατάφερε η αναπαραγωγή τους από την στιγμή που τα βρίσκεις και εσύ το λιγότερο περίεργα; Όλα τα υπόλοιπα που έγραψες για το άτομο μου εγώ τα ακούω σε φάση "φωνάζει ι κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης", τόσο απλά φίλε μου. PS θα ήθελα να μου τονίσεις που ακριβώς σε ειρωνεύτηκα και δέχομαι προσωπική επίθεση. Αρκετά ποια με την λασπολογία!!! Εάν το να σου πει κάποιος ψάξε μόνος σου και μην βλέπεις τον κάθε πικραμένου σε προσβάλει κάτι δεν πάει καλά. Από την μια λες δεν ξέρεις και από την άλλη η οποιαδήποτε συμβουλή εκλαμβάνεται ως ειρωνεία. Συγνώμη αλλά αν περιμένεις να σε πάρω από το χεράκι και να σου πω αυτό και αυτό δεν θα γίνει ποτέ, όχι γιατί δεν σε γουστάρω ή κάτι άλλο αλλά γιατί θα γίνω ένα με τον τύπο που έκανες παράθεση. Έξυπνος είσαι, ώριμος είσαι, ανοιχτομυαλος είσαι, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς πέντε πράγματα. Οκ; Εξηγήθηκα; Μην το συνεχίσεις γιατι πραγματικα δεν έχω διάθεση.
music_lover Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, ~Palpatin~ είπε Καλά όλα αυτά που γράφεις και συμφωνώ μαζί σου, αλλά αυτό δικαιολογεί τι ακριβώς; Ότι κάνεις μια αναπαραγωγή; Θα μπορούσες να να γράψεις όπως πολύ σωστά έγραψες στην αρχή "βρήκα αυτό κτλπ κτλπ" και να συνεχίσεις αντί για bold προπαγάνδα να κάνεις την απλή ερώτηση. "Ισχύουν αυτά που λέει;" Εάν θεωρείς ότι είμαι επιθετικός αυτό πραγματικά είναι δικό σου θέμα. Και σαν επίλογος, άσχετος δεν είσαι ψάχνεις εδώ και καιρό το ένα και το άλλο δηλαδή αυτά που γράφει ο τύπος ειδικά στο τέλος τα βρίσκεις λογικά; Εάν ναι έκανα λάθος εγώ και μάλλον οι τόσες ερωτήσεις στο φόρουμ ήταν μάλλον επιφανειακές, εάν όμως όχι τι ακριβώς κατάφερε η αναπαραγωγή τους από την στιγμή που τα βρίσκεις και εσύ το λιγότερο περίεργα; Όλα τα υπόλοιπα που έγραψες για το άτομο μου εγώ τα ακούω σε φάση "φωνάζει ι κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης", τόσο απλά φίλε μου. PS θα ήθελα να μου τονίσεις που ακριβώς σε ειρωνεύτηκα και δέχομαι προσωπική επίθεση. Αρκετά ποια με την λασπολογία!!! Εάν το να σου πει κάποιος ψάξε μόνος σου και μην βλέπεις τον κάθε πικραμένου σε προσβάλει κάτι δεν πάει καλά. Από την μια λες δεν ξέρεις και από την άλλη η οποιαδήποτε συμβουλή εκλαμβάνεται ως ειρωνεία. Συγνώμη αλλά αν περιμένεις να σε πάρω από το χεράκι και να σου πω αυτό και αυτό δεν θα γίνει ποτέ, όχι γιατί δεν σε γουστάρω ή κάτι άλλο αλλά γιατί θα γίνω ένα με τον τύπο που έκανες παράθεση. Έξυπνος είσαι, ώριμος είσαι, ανοιχτομυαλος είσαι, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς πέντε πράγματα. Οκ; Εξηγήθηκα; Μην το συνεχίσεις γιατι πραγματικα δεν έχω διάθεση. Αν δεν εχεις διάθεση και δεν θελεις να βοηθήσεις μπορεις απλά να με αγνοήσεις. Επίσης το " Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο μου... από τα γέλια βέβαια." είναι ειρωνεία και εγω προσωπικά δεν σου μιλησα ποτέ έτσι. Και απορω πως θεωρεις τον εαυτό σου τον νοικοκυρη της υπόθεσης οταν άρχισες εσύ τις ειρωνειες. Οπως πολύ σωστά ομως ειπες "Έξυπνος είσαι, ώριμος είσαι, ανοιχτομυαλος είσαι, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς πέντε πράγματα." Δεν ειμαστε όλοι ίδιοι εδωμεσα, ισως εχεις συνηθισει εδω στο insomnia σε μπλε και κόκκινα στρατόπεδα αλλα προσωπικά δε, δεν είμαι fanboy κανενός, η τσέπη μου με ενδιαφέρει, το νεο μου σύστημα θα είναι ryzen ενώ τώρα εχω intel. So βάλε με στην ignore list αν σου χαλάω την διάθεση.
james rod Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 15/5/2018 στις 3:55 ΜΜ, music_lover είπε Βρήκα ένα πολύ ωραίο σχόλιο στο βίντεο του Mindblack Tech σχετικά με τις μνήμες ram και τους ryzen εδω: Υπάρχει ένας τύπος εκεί ο οποίος εξηγεί στα σχόλια κάποια πράγματα και είναι πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λέει Αναφέρει πχ σε κάποια φάση: Infinity Fabric is a marketing blanket term invented by AMD and actually covers the data transport and the management layer. κοιτα, ενα δικιο το εχει οσον αφορα το μαρκετινγκ αλλα το κανουν και οι δυο οποτε να 'χαμε να λεγαμε. πιο καλο μαρκετινγκ βεβαια απο την amd ηταν αυτο με το perceptron neural. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από james rod
~Palpatin~ Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Στις 16/05/2018 στις 5:23 ΜΜ, music_lover είπε Αν δεν εχεις διάθεση και δεν θελεις να βοηθήσεις μπορεις απλά να με αγνοήσεις. Επίσης το " Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο μου... από τα γέλια βέβαια." είναι ειρωνεία και εγω προσωπικά δεν σου μιλησα ποτέ έτσι. Και απορω πως θεωρεις τον εαυτό σου τον νοικοκυρη της υπόθεσης οταν άρχισες εσύ τις ειρωνειες. Οπως πολύ σωστά ομως ειπες "Έξυπνος είσαι, ώριμος είσαι, ανοιχτομυαλος είσαι, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς πέντε πράγματα." Δεν ειμαστε όλοι ίδιοι εδωμεσα, ισως εχεις συνηθισει εδω στο insomnia σε μπλε και κόκκινα στρατόπεδα αλλα προσωπικά δε, δεν είμαι fanboy κανενός, η τσέπη μου με ενδιαφέρει, το νεο μου σύστημα θα είναι ryzen ενώ τώρα εχω intel. So βάλε με στην ignore list αν σου χαλάω την διάθεση. Το περίμενα αυτό, δυστυχώς η αρχή του μνμ αναφέρεται στο βίντεο και όχι σε εσένα όμως. Από εκεί και κάτω δεν υπάρχει ίχνος ειρωνείας φίλε μου. Το πήρες λίγο λάθος. Τέλος πάντων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα