Προς το περιεχόμενο

Τελος...πολυτελειας σε 2λιτρα αυτοκινητα

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

@Ntinaras έχεις ξεφύγει λέμε και πραγματικά έχεις πολλά απωθημένα, να το κοιτάξεις, φιλικά στο λέω.

Εγώ το δίλιτρό μου (για το οποίο με τα λεγόμενά σου κλαίγομαι) το πήρα το 2008, 26 χιλιάρικα (χωρίς δόσεις) και με τα τέλη στα 320 ευρώ. Συγκεκριμένα πήρα ένα Kia Sportage.

Με τα τέλη τα τελευταία (αρκετά) χρόνια στα 690 ευρώ και τον φόρο πολυτελείας στα 450, έχω άδικο να τα παίρνω στο κρανίο; Μιλάμε για το απόλυτο άρμεγμα και κλέψιμο.

Για το kia που θα μου το πάρουν οι εδώ μάγκες στα 4-5 χιλιάρικα βαριά, 690 ευρώ σήμα και 450 ευρώ φόρο πολυτελείας 10 συναπτά έτη; Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

To απόλυτο κλέψιμο μιας και κυκλοφορούν χιλιάδες μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, υβριδικά, ηλεκτρικά, με φυσικό αέριο, σπόρ, τουρμπάτα κ.α πανάκριβα αλλά πολλά απο αυτά δεν πληρώνουν κάν τέλη και ούτε φόρο πολυτελείας. 

Το αυτοκίνητο είναι πένα, όπως και όλα τα υπάρχοντά μου και δεν παίζει με την καμμία να το σκοτώσω 4-5 χιλιάρικα και αυτά δύσκολα για να κάνω μάγκα τον βούλγαρο - ρουμάνο -αλβανό (γιατί εκεί πάνε κυρίως τα μεγάλα κυβισμού αυτοκίνητα από Ελλάδα) που θα το πάρει τσάμπα, προτιμώ να το κάνω κοτέτσι.

Ο φόρος πολυτελείας σε αυτοκίνητα σαν το δικό μου είναι αλητεία. 

Χαχαχαχα το είχες τεράστια ανάγκη το 2.0L Kia Sportage, έτσι; €26000 αμάξι (KIA κιόλας.. lmao), ποσό που αναλογεί σε τι ποσοστό της τότε περιουσίας σου; (Tip: η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι και η απάντηση στο γιατί η Ελλάδα έχει τέτοια φορολόγηση στα αυτοκίνητα σε σχέση με την Ε.Ε.) Και μ'αρέσει που σου κάνει εντύπωση οτι θα το πάρει Βούλγαρος, Ρουμάνος, Αλβανός, που είναι 100% η ίδια φάση με τον Βαλκάνιο Έλληνα του 2000-2015.

Σας φαίνεται παράλογη αυτού του είδους η φορολόγηση ε; Έχετε τσεκάρει καθόλου τα στοιχεία για το ποιους αφορά; Ποιοι είναι αυτοί που απέκτησαν 2λιτρο αμάξι 10ετίας στην Ελλάδα τέλος πάντων; Πεινάνε όντως; Είναι αδικημένοι; Πλήρωναν πάντα τους φόρους τους/κόβανε απόδειξη/ζήταγαν απόδειξη; Δεν τους τάιζε κανένα σεντούκι της γιαγιάς;

Τροφή για σκέψη

Επεξ/σία από EuphangeL
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να δεις ποσο ασχετος με τα φορολογικα εισαι. Τραβα εσυ να παρεις ενα αυτοκινητο αξιας χωρις να εχεις τα λεφτα ως ποθεν εσχες  ,που παντα ισχυε, (δεν μιαλμε για δανεια)  και θα δεις αν θα σου ρθει ενα ωραιο αυτοματοποιημενο μπιλιετακι απο την εφορια. Δεν μπορεις ρε φιλε να αγοραρεις ουτε σπιτι ουτε αυτοκινητο αν δεν μπορεις να αποδειξεις το ποθεν εσχες αλλιως παει αυτοματα οτι τα εβγαλες και δεν τα δηλωσες οποτε σου καθετε φορος και προστιμο μετα ελεγχου στα καπακια.

Το αν πεινανε ειναι ασχετο με το αν ειναι αδικο αυτο που εγινε η οχι. Αν δεν το θεωρεις αδικο τοτε μην θεωρεις αδικα εξισου και του ΕΝΦΙΑ και τις μειωσεις συνταξεων και παει λεγοντας.

Επεξ/σία από primeragt
  • Like 2

1 ώρα πριν, lionheart75 είπε

@Ntinaras έχεις ξεφύγει λέμε και πραγματικά έχεις πολλά απωθημένα, να το κοιτάξεις, φιλικά στο λέω.

Εγώ το δίλιτρό μου (για το οποίο με τα λεγόμενά σου κλαίγομαι) το πήρα το 2008, 26 χιλιάρικα (χωρίς δόσεις) και με τα τέλη στα 320 ευρώ. Συγκεκριμένα πήρα ένα Kia Sportage.

Με τα τέλη τα τελευταία (αρκετά) χρόνια στα 690 ευρώ και τον φόρο πολυτελείας στα 450, έχω άδικο να τα παίρνω στο κρανίο; Μιλάμε για το απόλυτο άρμεγμα και κλέψιμο.

Για το kia που θα μου το πάρουν οι εδώ μάγκες στα 4-5 χιλιάρικα βαριά, 690 ευρώ σήμα και 450 ευρώ φόρο πολυτελείας 10 συναπτά έτη; Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

To απόλυτο κλέψιμο μιας και κυκλοφορούν χιλιάδες μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, υβριδικά, ηλεκτρικά, με φυσικό αέριο, σπόρ, τουρμπάτα κ.α πανάκριβα αλλά πολλά απο αυτά δεν πληρώνουν κάν τέλη και ούτε φόρο πολυτελείας. 

Το αυτοκίνητο είναι πένα, όπως και όλα τα υπάρχοντά μου και δεν παίζει με την καμμία να το σκοτώσω 4-5 χιλιάρικα και αυτά δύσκολα για να κάνω μάγκα τον βούλγαρο - ρουμάνο -αλβανό (γιατί εκεί πάνε κυρίως τα μεγάλα κυβισμού αυτοκίνητα από Ελλάδα) που θα το πάρει τσάμπα, προτιμώ να το κάνω κοτέτσι.

Ο φόρος πολυτελείας σε αυτοκίνητα σαν το δικό μου είναι αλητεία. 

Εγω δεν εγραψα πουθενα οτι εσυ κλαιγεσαι. Μονος σου το εγραψες μολις τωρα, και μαλιστα αρχισες να κλαιγεσαι.

Και οχι μονο κλαιγεσαι για το δικο σου, ζηλευεις τη κατσικα του γειτονα που δεν πληρωνει τελη επειδη ειναι υβριδικια/ηλεκτρικια. Κατα τα αλλα εγω εχω το προβλημα και τα απωθημενα...

Θα μπορουσες κι εσυ να ειχες παρει τοτε ενα υβριδικο, η χαμηλοτερου κυβισμου, και να ησουν μια χαρα και απο φορους και απο μικροτερη καταναλωση.

11 λεπτά πριν, primeragt είπε

Για να δεις ποσο ασχετος με τα φορολογικα εισαι. Τραβα εσυ να παρεις ενα αυτοκινητο αξιας χωρις να εχεις τα λεφτα ως ποθεν εσχες  ,που παντα ισχυε, (δεν μιαλμε για δανεια)  και θα δεις αν θα σου ρθει ενα ωραιο αυτοματοποιημενο μπιλιετακι απο την εφορια. Δεν μπορεις ρε φιλε να αγοραρεις ουτε σπιτι ουτε αυτοκινητο αν δεν μπορεις να αποδειξεις το ποθεν εσχες αλλιως παει αυτοματα οτι τα εβγαλες και δεν τα δηλωσες οποτε σου καθετε φορος και προστιμο μετα ελεγχου στα καπακια.

Το αν πεινανε ειναι ασχετο με το αν ειναι αδικο αυτο που εγινε η οχι. Αν δεν το θεωρεις αδικο τοτε μην θεωρεις αδικα εξισου και του ΕΝΦΙΑ και τις μειωσεις συνταξεων και παει λεγοντας.

Τωρα ναι, πριν 10 χρονια επαιρνες ο,τι ηθελες ακομα και με 500 ευρω το μηνα εισοδημα.Αερα τα δανεια, και τα διακοποδανεια. Βεβαια ο λογαριασμος ηρθε σε ολους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πανε οι παλιες καλες πασοκικες εποχες...

Μαντεψτε τι απεγινε αυτη η τραπεζα, και ποιος την ξεχρεωσε και μαζι κι αυτους που βαρεσαν κανονι.

diakopodaneio.jpg

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 1

Επισκέπτης

Τώρα μην το κάνετε εδώ πολιτικη συζήτηση.

Η φορολογία στα αυτοκίνητα Ελλάδα είναι αυτή που είναι. Πολύ υψηλη.

Τα τελη εκτελωνισμου για εισαγωγή από χώρα Ε.Ε. είναι ακόμα πιο μεγαλη γυφτια και ξεφτιλα.Αν αγοράσω τηλεοραση 50αρα ,ηχοσύστημα,home cinema,στερεοφωνικα,της Παναγίας τα μάτια ηλεκτρονικά για το σπίτι, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ από χώρα Ε.Ε. και το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα απο αυτά, θα πληρωσω μηδενικό τελωνείο,αφού υπάρχει ευρωπαϊκή ένωση.

Αν πάρω αμάξι 2.000 ευρώ από Γερμανία, και το φέρω Ελλάδα και το κράτος θα εισπράττει κάθε χρονο τέλη κυκλοφοριας,φορο απο διόδια,βενζινες,service κλπ,

θα πληρωσω τελωνείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

Χαχαχαχα το είχες τεράστια ανάγκη το 2.0L Kia Sportage, έτσι; €26000 αμάξι (KIA κιόλας.. lmao), ποσό που αναλογεί σε τι ποσοστό της τότε περιουσίας σου; (Tip: η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι και η απάντηση στο γιατί η Ελλάδα έχει τέτοια φορολόγηση στα αυτοκίνητα σε σχέση με την Ε.Ε.) Και μ'αρέσει που σου κάνει εντύπωση οτι θα το πάρει Βούλγαρος, Ρουμάνος, Αλβανός, που είναι 100% η ίδια φάση με τον Βαλκάνιο Έλληνα του 2000-2015.

Σας φαίνεται παράλογη αυτού του είδους η φορολόγηση ε; Έχετε τσεκάρει καθόλου τα στοιχεία για το ποιους αφορά; Ποιοι είναι αυτοί που απέκτησαν 2λιτρο αμάξι 10ετίας στην Ελλάδα τέλος πάντων; Πεινάνε όντως; Είναι αδικημένοι; Πλήρωναν πάντα τους φόρους τους/κόβανε απόδειξη/ζήταγαν απόδειξη; Δεν τους τάιζε κανένα σεντούκι της γιαγιάς;

Τροφή για σκέψη

Το τι έχω εγω ανάγκη δεν θα σε ρωτήσω ούτε και γνωρίζεις. Και φυσικά για να το πάρω μετρητοίς και να εξακολουθώ να το συντηρώ και να μην το έχω παρατημένο χωρίς πινακίδες έχω και την αντίστοιχη περιουσία. Δεν είναι εκεί το θέμα και πετάγεσαι απλά για να πείς την εξυπνάδα σου. Πόσο χρονών είσαι αλήθεια;

Aσφαλώς και τα περισσότερα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα πάνε στις χώρες που προανέφερα, βασικά κυρίως εκεί πάνε, ο Γερμανός - Γάλλος - Ιταλός δεν έχει ανάγκη τις μεταχειρού του Έλληνα. Αντίθετα σπρώχνει όλα τα σαπάκια μικρού κυβισμού απο leasing λιωμένα και ο Έλληνας νομίζει ότι παίρνει αψεγάδιαστο.

Αν το έψαχνες λίγο δεν θα έγραφες αυτές τις αρλούμπες. Η φορολογία και τα αντίστοιχα τέλη στις βαλκανικές χώρες που προανέφερα είναι για γέλια, πολύ χαμηλή, γιαυτό και πολλοί 'Έλληνες φοράνε βουλγάρικες πινακίδες στα υπερπολυτελή αυτοκίνητά τους πλέον.

Εγώ δεν πήρα Cayenne, Lexus, Mercedes, Bmw κλπ για να πουλάω μούρη χωρίς αντίκρυσμα,  ένα Kia πήρα για εξορμήσεις-ταξίδια με την πολυμελή οικογένεια και προανέφερα ότι το 2008 που το πήρα τα τέλη για το δίλιτρο ήταν λιγότερο απο το σημερινό μισό (320 ευρώ αν δεν με απατά η μνήμη μου) και δεν υπήρχε φόρος πολυτελείας με την σημερινή μορφή. Τα 690 ευρώ τέλη και τα 400+ φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα όπως το δικό μου απλά γιατί είναι δίλιτρα ΕΙΝΑΙ αλητεία! Δεν φορολογείς ένα Kia των 25 χιλιάδων καινούργιο (το οποίο κοντεύει 10ετία και πλέον πιάνει το 1/4 - 1/5 της αρχικής) όσο ένα απο τα προαναφερθέντα πολλαπλάσιας αξίας.

Τι δεν καταλαβαίνεις και εσύ και οι υπόλοιποι που μπήκατε εδώ για να βγάλετε τα απωθημένα σας. 

Επεξ/σία από lionheart75
  • Like 5

Επισκέπτης

Ο μίζερος Ελληνας παντα ζηλεύει τον άλλον που έχει κάτι που δεν μπορεί να αποκτήσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...