mp123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε εχω την εντυπωση οτι χαιρεσαι?ακομη δεν καταλαβες οτι η συντηρηση του οχηματος,και οι φοροι του ειναι εντελως διαφορετικα θεματα.η συντηρηση ειναι ιδια εδω και 20 χρονια,οι φοροι εχουν τριπλασιαστει την τελευταια δεκαετια,και αν ληφθει υποψην η μειωση των εισοδηματων αλλα και η τεχνητη απομειωση της αξιας του οχηματος μεγαλων κυβικων,που βρισκεις το περιεργο να διαμαρτυρεται ο εχων.σε καποια φαση πρεπει να πληρωσει ο πραγματικα εχων,οχι να την πληρωνει παντα ο φαινομενικα εχων......... Ομως ο φαινομενικα εχων του αρεσει που οι αλλοι νομιζουν πως ειναι εχων ,αλλα στην ουσια ειναι φαινομενικα εχων.αρα να το παραδεχθει πως ειναι φαινομενικα εχων πρωτα αυτος και να μην δειχνει πως εχων. ( πιασε το αυγο δηλαδη και κουρευτο ).
primeragt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δεν βλεπω κανεναν να μιλαει ομως για το οτι το κρατος το ιδιο εσπρωξε τους κατοχους μεγαλων αυτοκινητων στην αποκτηση τους βγαζοντας τον φορο πολυτελειας το 2004. Ετσι ο κοσμος αγορασε 2λιτρα αυτοκινητα (η πλειονοτητα μεση τιμης 35.000) και με μειωσεις αντιστοιχα στα τεκμηρια χρησης. Εκατσε ο αλλος και εκανε τους λογαρισμους του και ειδε αν τον παιρνει ή οχι και το αγορασε (παλι η πλειονοτητα οικογενειακα αυτοκινητα). Δεν βαζουμε καγκουρες μεσα γιατι ο καγκουρας αν θελει να το παρει θα το παρει, ετσι και αλλιως θα ριξει πολλαπλασια χρηματα πανω του απο το κοστος του κρατους ή και τηα αξιας του. Αφου ξεστοκαρανε οι μαντρες 2λιτρα και βαλε ηρθανε μετα απο μια 4ετια και επαναφερανε τους φορους πολυτελειας και τα τεκμηρια στα αυτοκινητα και εκει που ο κοσμος ειχε υπολογισει τα εξοδα τους και ειχε κανει τα κουμαντα του ξαφνικα εφαγε ενα φορο ΝΑ στο κεφαλι. Εγω εχω 2 στη διλιτρη κατηγορια και δεν κλαιγομαι αλλα οχι να ακουω και μαλακιες απο πανω γιατι το κρατος ειναι μπουρδελο. 4
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, primeragt είπε Δεν βλεπω κανεναν να μιλαει ομως για το οτι το κρατος το ιδιο εσπρωξε τους κατοχους μεγαλων αυτοκινητων στην αποκτηση τους βγαζοντας τον φορο πολυτελειας το 2004. Ετσι ο κοσμος αγορασε 2λιτρα αυτοκινητα (η πλειονοτητα μεση τιμης 35.000) και με μειωσεις αντιστοιχα στα τεκμηρια χρησης. Εκατσε ο αλλος και εκανε τους λογαρισμους του και ειδε αν τον παιρνει ή οχι και το αγορασε (παλι η πλειονοτητα οικογενειακα αυτοκινητα). Δεν βαζουμε καγκουρες μεσα γιατι ο καγκουρας αν θελει να το παρει θα το παρει, ετσι και αλλιως θα ριξει πολλαπλασια χρηματα πανω του απο το κοστος του κρατους ή και τηα αξιας του. Αφου ξεστοκαρανε οι μαντρες 2λιτρα και βαλε ηρθανε μετα απο μια 4ετια και επαναφερανε τους φορους πολυτελειας και τα τεκμηρια στα αυτοκινητα και εκει που ο κοσμος ειχε υπολογισει τα εξοδα τους και ειχε κανει τα κουμαντα του ξαφνικα εφαγε ενα φορο ΝΑ στο κεφαλι. Εγω εχω 2 στη διλιτρη κατηγορια και δεν κλαιγομαι αλλα οχι να ακουω και μαλακιες απο πανω γιατι το κρατος ειναι μπουρδελο. Παγιδα ηταν! Αφου δεν πηραν το μαθημα τους με το χρηματιστηριο το 1999, το πηραν με τα διλιτρα. Φανταζομαι βαλαν μυαλο και ξερουν πλεον πως να ψηφιζουν και κατα ποσο να εμπιστευονται τις κυβερνησεις oh wait... .
primeragt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Γαμω τις παγιδες λεμε την εξηγγηλε μια κυβερνηση και την εφαρμοσε η επομενη αλλης παραταξης!!! Προβατο λεμε... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από primeragt 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Και επειδη εχασα 11.500 ευρω το χρονο πρεπει να μπαινω σε φορουμ, να κλαιγομαι επειδη δεν μπορω να συντηρησω το "πρωτης αναγκης" 2λιτρο μου? Ποιος κλαφτηκε εδώ επειδή για αυτό που λες;; Συζήτηση γίνετε για την φορολογία των οχημάτων. Οποιος δεν μπορεί να συντήρησει κάτι που αγόρασε,είτε αμάξι,είτε σπίτι, είτε κότερο,το πουλάει και τελειώνει η υπόθεση. Υπάρχει ομως βλέπω ταξικό μίσος προς αυτους που έχουν κάτι παραπάνω.Εγώ δεν έχω δει κανέναν με 2.5λιτρα,3λίτρα και 5λιτρα αμάξια να κλαιγεται για την εφορία.Το να εκφράζει μια δυσαρέσκεια είναι λογικό.
l337 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Συνετό είναι κάποιος να απλώνει το πόδι του μέχρι εκεί που τον παίρνει. Κοιτάζοντας όχι μόνο το τώρα αλλά και το μετά από 5 και 10 και -βάλε όσα χρειάζεται- χρόνια. Και ποτέ δεν υπολογίζουμε με βάση το αισιόδοξο σενάριο αλλά με το χειρότερο δύνατό. Και μόνο τότε το πράττουμε και αυτό και πάλι με μπόλικο ρίσκο. Αυτό σημαίνει πως όσα διάβασα από ορισμένους (εδώ στις τελευταίες σελίδες)τα θεωρώ πίπες και ξεκάθαρο drama queen mode. 1
adi32 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Φόρο πολυτελείας βάλε για όσους αγοράζουν το διλιτρο αφού έχεις βγάλει το νόμο. Αν λες πάρτε διλιτρα πετρέλαιο αέριο και μετά χώνεις το φορο για να τους τη φέρεις είσαι στηςπου 2
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Ποιος κλαφτηκε εδώ επειδή για αυτό που λες;; Συζήτηση γίνετε για την φορολογία των οχημάτων. Οποιος δεν μπορεί να συντήρησει κάτι που αγόρασε,είτε αμάξι,είτε σπίτι, είτε κότερο,το πουλάει και τελειώνει η υπόθεση. Υπάρχει ομως βλέπω ταξικό μίσος προς αυτους που έχουν κάτι παραπάνω.Εγώ δεν έχω δει κανέναν με 2.5λιτρα,3λίτρα και 5λιτρα αμάξια να κλαιγεται για την εφορία.Το να εκφράζει μια δυσαρέσκεια είναι λογικό. Δεν ειναι μονο εδω, ειναι παντου. Μπες σε κανα forum αυτοκινητων να δεις τι γινεται. Και απο γνωστους και φιλους επισης το ιδιο. Ξερω ατομο που αγορασε suv 4λιτρων για να κυκλοφορει μεσα στην Αθηνα. Και αυτος κλαιγεται! Ας μου πει καποιος με ποια λογικη χρειαζεσαι 4 λιτρα κινητηρα και αμαξωμα νταλικας για να κυκλοφορεις μεσα σε τοσο πηγμενη πολη. Αντιθετως ξερω ατομο που εχει αγορασει S2000 για δευτερο αυτοκινητο, για να το κυκλοφορει για μια φορα την εβδομαδα, εχει ριξει αλλα τοσα για μετατροπες, και το ευχαριστιεται στο επακρο. Δεν εχει κλαφτει ουτε μια φορα. Ξερεις γιατι? Γιατι δεν τον νοιαζει, δεν του λειπουν τα λεφτα, ουτε εχει χρονο να κραζει και να κατηγορει αλλους για "λαθος" επιλογες. Αν κατσω και κανω σουμα για τα ατομα που κλαιγονται για τα τελη, ειναι 9 στους 10 ατομα που αγορασαν διλιτρα αυτοκινητα, τα οποια ειχαν κοστος κτησης κατω απο 25.000, και φυσικα εβγαιναν και με αλλους κινητηρες. Πχ Seat Leon. Θες να παρεις Cupra R με 260 αλογα, επειδη δεν σου φτανουν τα 140, ειναι λιγα... 1 λεπτό πριν, adi32 είπε Φόρο πολυτελείας βάλε για όσους αγοράζουν το διλιτρο αφού έχεις βγάλει το νόμο. Αν λες πάρτε διλιτρα πετρέλαιο αέριο και μετά χώνεις το φορο για να τους τη φέρεις είσαι στηςπου Οτι ειναι πουστια, ειναι. Αυτο ειναι δεδομενο, αλλα προσωπικα εχω πιο σοβαρους φορους να κραξω, πχ ενφια.
l337 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, adi32 είπε Φόρο πολυτελείας βάλε για όσους αγοράζουν το διλιτρο αφού έχεις βγάλει το νόμο. Αν λες πάρτε διλιτρα πετρέλαιο αέριο και μετά χώνεις το φορο για να τους τη φέρεις είσαι στηςπου Θεωρώ λάθος τη λογική σου. Όσο λάθος είναι αυτό που γράφεις τόσο λάθος είναι να απαντούσε επίσης κάποιος ότι και ο άλλος είναι αφελής που πήρε τόσο αβίαστα τέτοιο ρίσκο χωρίς να είναι σίγουρος.
primeragt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Εεπιδη βλεπω οτι γραφονται μ@λ@κιες. Εμενα το πρωτο αυτοκινητο διλιτρο ειναι του 1992 οποτε οχι απλα τα ηξερα τα πληρωνα και για χρονια. Οταν χρειαστηκε να παρω το δευτερο παλι διλιτρο πηρα (και θα επερνα ασχετως αν αλαζε η οχι η νομοθεσια) και μαλιστα μετρητα οχι δοσεις. Το οτι καποιοι κανα την υπερβαση, οχι χρηματικα αλλα φορολογηκα και παντα με βαση τον παλιο νομο, ειναι μ@λ@κες και καλως επαθαν οτι επαθαν. Να σας δω και εσας τζιμανια μου οταν καπως καπου καποτε βγει ενας νομος και σας επιρεαζει αν θα ειναι και αυτος κατακριτεος και αν θα σας αρεσει να ακουσετε και σεις καλα παθατε. Ακου εκει να κοιταζουμε το μελλον χωρις να ξερουμε τα δεδομενα. Γιαυτο κυριοι δεν γινονται επενδησεις στο μπουρδελο μας γιατι κατι τετοιες μ@λ@κιες βλεπουνε οι ξενοι και δεν το ανεχονται, ακου εκει καθε τρεις και λιγο νεα φορολογικα δεδομενα... 3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Οτι ειναι πουστια, ειναι. Αυτο ειναι δεδομενο, αλλα προσωπικα εχω πιο σοβαρους φορους να κραξω, πχ ενφια. Οχι φιλε μου μια χαρα. Αν δεν μπορεις ξεφορτωσου το. Ποιος σου ειπε να παρεις σπιτι ή και οτι αλλο πηρες χωρις να κοιταξεις το μελλον αν θα μπορεις. Πουλα κ ξεφορτωσου το. Καταλαβαινεις πιστευω την ειρωνια ετσι. Ιδιος τυπος νομου ειναι. 2
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, primeragt είπε Εεπιδη βλεπω οτι γραφονται μ@λ@κιες. Εμενα το πρωτο αυτοκινητο διλιτρο ειναι του 1992 οποτε οχι απλα τα ηξερα τα πληρωνα και για χρονια. Οταν χρειαστηκε να παρω το δευτερο παλι διλιτρο πηρα (και θα επερνα ασχετως αν αλαζε η οχι η νομοθεσια) και μαλιστα μετρητα οχι δοσεις. Το οτι καποιοι κανα την υπερβαση, οχι χρηματικα αλλα φορολογηκα και παντα με βαση τον παλιο νομο, ειναι μ@λ@κες και καλως επαθαν οτι επαθαν. Να σας δω και εσας τζιμανια μου οταν καπως καπου καποτε βγει ενας νομος και σας επιρεαζει αν θα ειναι και αυτος κατακριτεος και αν θα σας αρεσει να ακουσετε και σεις καλα παθατε. Ακου εκει να κοιταζουμε το μελλον χωρις να ξερουμε τα δεδομενα. Γιαυτο κυριοι δεν γινονται επενδησεις στο μπουρδελο μας γιατι κατι τετοιες μ@λ@κιες βλεπουνε οι ξενοι και δεν το ανεχονται, ακου εκει καθε τρεις και λιγο νεα φορολογικα δεδομενα... Οχι φιλε μου μια χαρα. Αν δεν μπορεις ξεφορτωσου το. Ποιος σου ειπε να παρεις σπιτι ή και οτι αλλο πηρες χωρις να κοιταξεις το μελλον αν θα μπορεις. Πουλα κ ξεφορτωσου το. Καταλαβαινεις πιστευω την ειρωνια ετσι. Ιδιος τυπος νομου ειναι. Ε ναι, ιδιος τυπος νομου, γιατι το σπιτι ειναι το ιδιο πραγμα με το διλιτρο. Οσο απαραιτητο ειναι το ενα, τοσο και το αλλο.
primeragt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δεν παιζει ρολο φιλε μου, με τη λογικη σου ουτε το ενα ουτε το αλλο ειναι απαραιτητο. Νικιασε στην τελικη. Το παραλογο και στους 2 νομους ειναι η φορολογικη αλλαγη με τιμοριτικο τροπο. Ο κοσμος που λες δεν θα επερνε 2λιτρο αν δεν το επετρεπε η νομοθεσια θα αρκουνταν σε οτι επερνε τοσα χρονια (μεσος ορος 1600cc), αλαξε 2η φορα καθαρα φορομπηκτικα και τιμοριτικα στο προσωπο τους. Αν δεν μπορεις να ξερεις τι σου γινεται μελουμενα (φορολογικα) πως θα κανεις προγραματισμο? Μονο με τα δεδομενα που εχεις διαθεσιμα εκοινη τη στιγμη. Ετσι και εσυ "κλαιγεσε" για τον ΕΝΦΙΑ που οταν εγοραζες το σπιτι σου δεν υπηρχε, λογικο να το κανεις, λογικο και για τους αλλους ομως. Γιατι οι περισσοτεροι πηραν ενα οικογενιακο αυτοκινητο και ξαφνικα τους πηδηξαν. Ακομα και αν θελανε να το σπρωξουνε δεν μπορουνε γιατι τα οικογενειακα αυτα σκοτωθηκαν οι τιμες τους. Για μοντελα μεγαλα οι μεσες τιμες ειναι μικροτρες στα διλιτρα απο οτι στα αντιστοιχα 1800αρια. 1
bromiaris Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 32 λεπτά πριν, Ntinaras είπε προσωπικα εχω πιο σοβαρους φορους να κραξω, πχ ενφια. Με την ίδια λανθασμένη σε κάποια σημεία λογική σου και εσύ δεν πρέπει να κλαίγεσαι για τον ΕΝΦΙΑ… Γιατί εσύ ο ίδιος θα πρέπει να πεις στον εαυτό σου τα ίδια που λες για τον φόρο στα 2λιτρα… "Αν δεν σε συμφέρει το διαμέρισμα σου πούλησε το και ζήσε στο ενοίκιο…" "Ή πούλησε το και αγόρασε ένα δυάρι στο Κερατσίνι ή στις κουκουβάουνες…" "Ή γιατί αγόρασες ή έκτισες διαμέρισμα με αρκετά τετραγωνικά και τώρα κλαίγεσαι? Δεν σκεπτόσουν ότι κάποτε στο μέλλον θα στο φορολογήσουν κλπ κλπ κλπ…" 2
adi32 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, l337 είπε Θεωρώ λάθος τη λογική σου. Όσο λάθος είναι αυτό που γράφεις τόσο λάθος είναι να απαντούσε επίσης κάποιος ότι και ο άλλος είναι αφελής που πήρε τόσο αβίαστα τέτοιο ρίσκο χωρίς να είναι σίγουρος. Δεν είναι καθόλου λάθος ή λογική και γιαυτό πάμε κατά διαόλου. Εγώ μπορεί να είχα νομιμιτατο εισόδημα 5000 το μήνα πλήρωνα σα λαλακας φόρους και ήθελα να πάρω ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικά. Επειδή κάποιοι απατεώνες φάγανε τα λεφτά του κράτους και το ρίξανε έξω δεν πας να πάρεις αυτά που φάγανε αλλά λες θα πληρώσουν όλοι οι λαλακες έξτρα φόρους τέλη ενφια κλπ για να ξεχρεωσουμε. Έχω χάνω το εισόδημα μου και μου λες πλήρωνε και 1000€ το χρόνο για ένα αυτοκίνητο που δεν πουλιέται ούτε 4000€ Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από adi32 2
kage Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Απο μερικα ποστ καταλαβαινεις γιατι βγαινουν τετοιες κυβερνησεις,λεφτα σε σωρρα κτλ.. Να υπενθυμίσω οτι περα απο φορο πολυτελειας υπαρχουν τελη κυκλοφοριας ,διοδια,εφκ και ΤΕΚΜΗΡΙΑ για το ιδιο πραγμα.δηλ κατοχη αυτοκ. Βρειτε μια χωρα εστω κ γ που να τα χει ολα αυτα.. Αυτα τα εκατονταδες χιλιαδες αυτοκ.που κατεθεσαν πινακιδες μειωσαν εσοδα απο 35 εως 50μυρια...το θεμα δεν ειναι οτι τα βρηκαν απο μειωση συνταξεων μισθων αλλα οτι εχασαν πολλαπλασια απο ανταλακτικα,σερβις,εφκ ,ασφαλειες και χιλιαδες θεσεις εργασιας(σερβις,ασφαλιστες,ανταλακτικα,logistics κτλ) που προσφερουν εσοδα στα πτωχευμενα ασφαλιστικα κ γυρναει χρημα στην αγορα... Τα ιδια κ χειροτερα και στις βαρκες(ακομη κ πλαστικη βαρκα 5 μ φορολογειται και εχει τεκμηριο)σκαφη σε χωρα που εχει μεγαλυτερη ακτογραμμη μεσογειου Ενολιγης 10 χρονια που ο καθε αμπαλος ευχεται μνημονια τι αλλαξε προς το θετικο? Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από kage 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις