Προς το περιεχόμενο

Τελος...πολυτελειας σε 2λιτρα αυτοκινητα

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα .

Σε 2λιτρα και επανω υπαρχει φορος  ...πολυτελειας .

450 ευρω για 2λιτρα .

Οταν ενα αμαξι κλεινει τα 10 χρονια 8/2018 το 2019 που θα γινει η δηλωση για το 2018 ο φορος  θα υπολογιστει αναλογικα για τους 8 μηνες ή για ολοκληρο το 2018 ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θέλω να πιστεύω αναλογικά για τους μήνες καθώς και εμένα τον 5ο του 2018 κλείνει επιτέλους η δεκαετία στο διλιτρό μου και περιμένω πώς και πώς να ησυχάσω απο αυτή τη μαλακία. 

• Like 1

Επισκέπτης
Στις 13/5/2018 στις 1:27 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Καλημερα .

Σε 2λιτρα και επανω υπαρχει φορος  ...πολυτελειας .

450 ευρω για 2λιτρα .

Οταν ενα αμαξι κλεινει τα 10 χρονια 8/2018 το 2019 που θα γινει η δηλωση για το 2018 ο φορος  θα υπολογιστει αναλογικα για τους 8 μηνες ή για ολοκληρο το 2018 ?

Για ολόκληρο το 2018.Το απόλυτο κλέψιμο.

Off topic,χώρα που έχει φόρο πολυτέλειας σε 2λιτρα και πάνω, δείχνει ποσο φτωχή είναι. Κυρίως σε νου.

Standard...

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά:

Για τα τέλη κυκλοφορίας το κράτος προϋπολογίζει ότι θα εισπράξει ένα Χ ποσόν 

Όσο ο στόλος μεταλλάσσεται προς μικρότερα αυτοκίνητα και τα μεγαλύτερου κυβισμού εξαφανίζονται σιγά σιγά, είναι νομοτελειακό και θέμα χρόνου απλά να αυξηθούν τα τέλη και στα μικρά 

• Like 4

Παιδια, τα 2λιτρα και ανω, ειναι οχηματα πολυτελειας στην Ελλαδα, ειναι δεδομενο αυτο.

Δεν μπορω να καταλαβω την κλαψα ατομων που σκανε του κοσμου τα λεφτα για πανακριβα οχηματα με 72 δοσεις και μετα δεν μπορουν να τα συντηρησουν.

• Like 3

Το πρόβλημα είναι ότι οι φόροι μπαίνουν βάσει του τι έχει ο κόσμος, και όχι με κάποια λογική 

Αν σου έλεγαν ότι π.χ. κοίτα, το 2λιτρο έχει 1000 ευρώ το χρόνο τέλη, θα το ήξερες και θα έπραττες ανάλογα

Όχι όμως φέτος να έχει 400 και του χρόνου ως δια μαγείας χίλια 

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τα ντήζελ τώρα, κάτσε και θα δεις, πως από εκεί που παίζουν στο 100ρικο θα βρεθούν με τα διπλά 

Αν μετά γίνει της μόδας το φυσικό αέριο ή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να δεις πως θα μπουν τέλη και εκεί 

Δυστυχώς αυτό είναι το χειρότερο με την Ελλάδα, για να το πάω και λίγο παραπέρα, το γεγονός ότι δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει το άλλο πρωί... 

• Like 3
  • Sad 2

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Παιδια, τα 2λιτρα και ανω, ειναι οχηματα πολυτελειας στην Ελλαδα, ειναι δεδομενο αυτο.

Δεν μπορω να καταλαβω την κλαψα ατομων που σκανε του κοσμου τα λεφτα για πανακριβα οχηματα με 72 δοσεις και μετα δεν μπορουν να τα συντηρησουν.

Με τι εισοσδημα τα πηραν τοτε και ποσο εχουν τωρα το σκεφτηκες ?

• Like 3

2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Για τον ίδιο λόγο που θα παραπονιέσαι και εσύ του χρόνου, όταν διπλασιαστούν τα τέλη στο χιλιαράκι σου...

οκ αλλα θα διπλασιαστουν σε ολους.παλι πιο λιγα θα  δινω. χωρια που ουτε με νοιαζει για το αμαξι ποσο θα παει αφου ειναι εργαλειο για εναν σκοπο .οσα παει θα τα δωσω.

Επισκέπτης

Ο φόρος πολυτελείας είναι για αμάξι μέχρι 10 ετων.Μετα δεν υπάρχει.Τα τέλη κυκλοφοριας είναι αλλη ιστορία.Αυτα αυξήθηκαν υπερβολικά τα τελευταια χρόνια.Και σε αμάξια του 2010 και μετα ειναι βαση ρύπων, στα πιο πριν,βάση κυβικών.

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχει 2λιτρο ατμοσφαιρικό με "μαζεμένο" κόστος κτήσης και χρήσης και 1600άρι ή 1800άρι τουρμπάτο (με 100ριές άλογα) που και σαν αγορά αλλά και σαν χρήση απαιτεί πιο φουσκωμένο πορτοφόλι (δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η φορολόγηση με βάση των κυβισμό αποτελεί αλλή μια ελληνική πρωτοτυπία)

ΥΓ Για να μη παρεξηγηθώ ούτε είχα, ούτε έχω 2λιτρο (άρα δεν με αφορά το θέμα). Ένα 1000ράκι και...βγάλε έχω :-)

3 λεπτά πριν, mp123 είπε

οκ αλλα θα διπλασιαστουν σε ολους.παλι πιο λιγα θα  δινω. χωρια που ουτε με νοιαζει για το αμαξι ποσο θα παει αφου ειναι εργαλειο για εναν σκοπο .οσα παει θα τα δωσω.

Δεν πάει βρε αδερφέ όμως έτσι, "όσο πάει θα τα δώσω"...

Δες και τι έγραψα παρακάτω

• Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχει 2λιτρο ατμοσφαιρικό με "μαζεμένο" κόστος κτήσης και χρήσης και 1600άρι ή 1800άρι τουρμπάτο (με 100ριές άλογα) που και σαν αγορά αλλά και σαν χρήση απαιτεί πιο φουσκωμένο πορτοφόλι (δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η φορολόγηση με βάση των κυβισμό αποτελεί αλλή μια ελληνική πρωτοτυπία)

ΥΓ Για να μη παρεξηγηθώ ούτε είχα, ούτε έχω 2λιτρο (άρα δεν με αφορά το θέμα). Ένα 1000ράκι και...βγάλε έχω :-)

Οχι ,τα κυβικά παιζουν ρολο και σε αλλες χώρες. Απλα είναι πιο μικρή η φορολογία.

Π.χ. σε αμάξι 2300 κυβικών, μοντέλο 1998,20αετιας δηλαδή, Γερμανία πληρωνα τέλη κυκλοφορίας 130 ευρώ το χρονο και εδω πληρώνω τώρα 615 ευρώ το χρόνο.

Ενα CLK 430,και αυτό 20αετιας,με 4.300 κυβικά,έχει τέλη κυκλοφορίας στη Γερμανία 291 ευρώ.

Επεξ/σία από jmmys

Επισκέπτης

Ναι ανέκαθεν δεν ήταν τελείως δίκαιος ο νόμος σύμφωνα με τα κυβικά, αλλά είναι μάλλον πιο εύκολος στη εφαρμογή, γιατί τα αυτοκίνητα είναι δηλωμένα παντού με αυτή την βάση.

Υπάρχουν βέβαια αυτοκίνητα 1.4 με 180 άλογα, υπάρχουν και αυτοκίνητα hyundai accent με 2.0.

Επισκέπτης

Στη τελική το ξέρατε εδώ και πάρα ΠΟΛΛΑ χρόνια ότι αυτά είναι και τέλη και ο φόρος στα 2λτρα. 

Αδιάβαστους σας έπιασε πριν 10+ χρόνια Όχι χθες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...