Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λίγο τα updates, λίγο το windows indexing service.

Επίσης το spike στον task manager γίνεται επειδή ανοίγεις τον task manager.

tsk.png.0edc620f4316ebe657bcdca578e1c3c3.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του θέματος.

Παρόλα αυτά να αναφέρω ότι έχω παρατηρήσει σε 3 συστήματα αντίστοιχη συμπεριφορά. Όταν ο υπολιστής είναι σε idle, ξαφνικά ανεβάζει cpu usage και ανεβοκατεβάζει χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο για αρκετή ώρα. Με το που ανοίξεις διαχείριση εργασιών, επανέρχεται σε idle.

Απο όσο έψαξα δεν υπάρχει κάποιο Malware ή Miner σε κανένα απο τα συστήματα, το ένα μάλιστα ήταν με φρέσκο format και έκανε τα ίδια. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι το λειτουργικό (Windows 10) αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει χρήση στο σύστημα και βάζουν μπρος όλες τις "δουλειές" τους (Telemetry, updates κλπ).

Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί και πιο πίσω αλλα στη δική μου περίπτωση, πάντα η αύξηση του cpu usage, οφείλεται σε διεργασία του λειτουργικού.

Επεξ/σία από teoChnologist
Σύνταξη
  • Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, teoChnologist είπε

Δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του θέματος.

Παρόλα αυτά να αναφέρω ότι έχω παρατηρήσει σε 3 συστήματα αντίστοιχη συμπεριφορά. Όταν ο υπολιστής είναι σε idle, ξαφνικά ανεβάζει cpu usage και ανεβοκατεβάζει χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο για αρκετή ώρα. Με το που ανοίξεις διαχείριση εργασιών, επανέρχεται σε idle.

Απο όσο έψαξα δεν υπάρχει κάποιο Malware ή Miner σε κανένα απο τα συστήματα, το ένα μάλιστα ήταν με φρέσκο format και έκανε τα ίδια. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι το λειτουργικό (Windows 10) αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει χρήση στο σύστημα και βάζουν μπρος όλες τις "δουλειές" τους (Telemetry, updates κλπ).

Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί και πιο πίσω αλλα στη δική μου περίπτωση, πάντα η αύξηση του cpu usage, οφείλεται σε διεργασία του λειτουργικού.

εκανα 4 φορματ με 4 διαφορετικα λειτουργικα κατεβασμενα απο διαφορετικο υπολογιστη.. δεν αλλαξε κατι σ καμια απο τις 4 περιπτωσεις και απλα το αφησα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...