PCharon Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Διαβάζοντας με κάποιο ενδιαφέρον το θέμα (σα μυθιστόρημα) τελικά η λύση είναι απλή: δημιουργείς μία συντόμευση στο μενού εκκίνησης για τη διαχείριση εργασιών με την επιλογή παραθύρου ελαχιστοποιημένο... και συνεχίζεις να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου /πλακίτσα
Insanity1312 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, GPOWERR είπε Ο sheo πρεπει να εχει δικιο...διαβασε εδω: συμφωνα με αυτα που λενε μεσα σε αυτο, βρηκα 2-3 διεργασιες με την ονομασια scvhost.exe στο task manager οι οποιες απο τις 20-30 scvhost διεργασιες τις τρεχω εγω σαν ΣΤΑΜ ( Ετσι εχω ονομασει τον χρηστη.. ) οποτε τις κλεινω ξανα ανοιγουν.. ωστοσο δεν τις εντοπιζει κανενα απο τα προγραμματα που τρεχω σαν υποπτες...
PCharon Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Αν υποθέσουμε πως έχεις υποπτευθεί ορθά το πρόβλημα και - αν όντως κάτι «κρύβεται» - επειδή παίζει να «κρύβεται» αυτό που λες πως τρώει τη σιπιγιου μόνο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαχείρισης εργασιών του λειτουργικού (lame...), κατέβασε σε παρακαλώ το Process Explorer και τρέξε το χωρίς να ανοίξεις τη διαχείριση εργασιών του λειτουργικού κι εντόπισε αν βλέπεις ποιά διεργασία σου καταναλώνει σιπιγιου. Αν μέσα από τo Process Explorer μπορείς να τη δεις χωρίς να σου κρύβεται, θα σου πω ένα δεύτερο βήμα μπας και πάρουμε κάποια πιο λεπτομερή πληροφορία. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από PCharon
overpower Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Ghost007 είπε μαλλον δε τα διαβασες καλα ολα...δες το hwinfo τι cpu usage εχει ...1 εως 10% μονο με hwinfo ανοιχτο... μια χαρα ειναι το usage του μη παμε παλι πισω στα ιδια...η κανα ιο τπτ εχει η εκτος αν ταχει παιξει κανας δισκος τπτ... Μαλλον εσυ δεν εχεις διαβασει κατι καλα, και κανετε κυκλους στις 2 πρωτες σελιδες. Λεει ξεκαθαρα οτι ανεβαινει το usage οταν εχει κλειστο το task manager. Αυτο στα screenshot φαινεται στην 1η (max clocks), στην 2η, (65%) και στην 3η, αφου το ανοιξε για 2-3 sec, πεφτει στα 20% Το malwarebytes, στο custom scan εχει επιλογη να διαλεξεις και τους δισκους. By default το deep scan γινεται μονο στον C. Ενω τον εχεις συνδεδεμενο, και με το task manager ανοιχτο για να μην κολλαει, τρεξε το scan και στον 2ο σκληρο. @Insanity1312: https://malwaretips.com/blogs/svchost-exe-virus-removal/ "How do I know if Svchost.exe is malicious or not?" κανε οτι λεει εδω για να δουμε αν ειναι ιος ή οχι Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από overpower 3
Kostas.karras Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Ερωτηση... Στα windows που εγκαθιστάς, βάζεις και λογαριασμό Microsoft ;; Έχεις τσεκάρει την υγεία των δίσκων;; Μπορεί να μην έχει θέμα το usage και να είναι εικονικό, και αυτό παίζει να είναι από μισοπεθαμενο δίσκο. Ελεγξε τους δίσκους σου με hdd sentinel. Αν θες να τσεκάρεις για ιούς, malwares/ransomwares δοκίμασε τον οδηγό που αναφέρει ο φίλος από πανω.(για όλους τους δίσκους σου όμως) Εγώ τον συγκεκριμένο χρησιμοποιώ σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι πολύ αποτελεσματικος. 1
Coornio Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Για όσους λένε για το svchost.exe : "C:\Windows\System32\svchost.exe" εκεί πρέπει να είναι το κανονικό. Οι περιπτώσεις που πραγματικός ιός το έχει πειράξει είναι λίγες και όλες καταστροφικές. Στις εικόνες που φάνηκαν στο thread που μας έδωσε ο φίλτατος GPOWERR βλέπουμε πως είναι τελείως ψεύτικο process πεταμένο μεσα σε ένα τελείως άκυρο φάκελο σε μια άκρη του συστήματος. Συγκεκριμένα: https://www.microsoft.com/en-us/wdsi/threats/malware-encyclopedia-description?Name=Trojan%3AWin32%2FBoaxxe Επίσης @Kostas.karras καταλαβαίνω πως θες να βοηθήσεις αλλά ΔΕΝ προτίνεις να κάνει κάποιος φορματ σε δίσκους εκτός κιαν μιλάμε για έσχατη των περιπτώσεων. Δεν λέω, αποτελεσματικό αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ, για να μην αναφέρω πως αν ο "ιός" έχει όντως την δυνατότητα να εξαπλώνεται απο δίσκο σε δίσκο πως είναι παντελώς άσκοπο να ασχοληθείς με φορμάτ. Βλέπω πως αναφέρεσαι και συχνά στην υγεία των δίσκων. Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο επιμένεις να το κοιτάξει? Με ποιά λογική επιρεάζει η υγεία των δίσκων την χρήση του επεξεργαστή ενώ ξέρουμε πως επανέρχεται στα φυσιολογικά του όταν η Διαχείρηση Εργασιών είναι ανοιχτή? Δεν καταλαβαίνω προσωπικά, δεν έχω ξανακούσει τίποτα για "εικονική χρήση". @PCharon έδωση ήδη εικόνες απο Process Explorer, τις είχα ζητήσει εγώ. Δεν είδα τίποτα ύποπτο μέσα, και η χρήση φυσιολογική. Είτε είχε την Διαχείρηση Εργασιών ανοιχτή, η η μλκ που παίζεται εδώ καταλαβαίνει με κάποιον τρόπο αν μια άλλη ενεργή διεργασία ζητάει πληροφορίες συστήματος για άλλες ενεργές διεργασίες.. είτε απλά ψάχνει για γνωστούς ύποπτους, πράγμα που σημαίνει πως ίσως να δούμε το πρόβλημα αν μετονομάσει το Process Explorer σε κάτι άλλο άκυρο, σαν svchost.exe για παράδειγμα μπας και κοροϊδέψει αυτό το πράγμα που μας πρήζει.. 2
PCharon Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Coornio είπε @PCharon έδωση ήδη εικόνες απο Process Explorer, τις είχα ζητήσει εγώ. Δεν είδα τίποτα ύποπτο μέσα, και η χρήση φυσιολογική. Είτε είχε την Διαχείρηση Εργασιών ανοιχτή, η η μλκ που παίζεται εδώ καταλαβαίνει με κάποιον τρόπο αν μια άλλη ενεργή διεργασία ζητάει πληροφορίες συστήματος για άλλες ενεργές διεργασίες.. είτε απλά ψάχνει για γνωστούς ύποπτους, πράγμα που σημαίνει πως ίσως να δούμε το πρόβλημα αν μετονομάσει το Process Explorer σε κάτι άλλο άκυρο, σαν svchost.exe για παράδειγμα μπας και κοροϊδέψει αυτό το πράγμα που μας πρήζει.. Ά μπράβο, εσύ με πιάνεις. Το Process Explorer έχει το καλό πως αν πατήσεις στις λεπτομέρειες τη καρτέλα με τα threads σου δείχνει CPU ανα νήμα μαζί με το ονοματάκι της βιβλιοθήκης, οπότε εκεί ίσως βοηθούσε αυτή η πληροφορία. Τώρα, άμα δε το έχουμε και μπροστά μας το μηχάνημα δύσκολο να βοηθήσουμε το φίλο συμφορουμίτη. Κι εγώ πάντως βρίσκω μια πιθανότητα πως ίσως κάτι περίεργο να τρέχει κι όχι 100% ιός. Επίσης νομίζω πως δε διευκρινήστηκε αν τα Windows 10 που βάζει είναι από original ISO (hash confirmed) κι αν χρησιμοποιεί κάποιο σπαστήρι, μπορεί κι εκεί να κρύβεται καμιά πονηριά. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από PCharon
Insanity1312 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, Kostas.karras είπε Ερωτηση... Στα windows που εγκαθιστάς, βάζεις και λογαριασμό Microsoft ;; Έχεις τσεκάρει την υγεία των δίσκων;; Μπορεί να μην έχει θέμα το usage και να είναι εικονικό, και αυτό παίζει να είναι από μισοπεθαμενο δίσκο. Ελεγξε τους δίσκους σου με hdd sentinel. Αν θες να τσεκάρεις για ιούς, malwares/ransomwares δοκίμασε τον οδηγό που αναφέρει ο φίλος από πανω.(για όλους τους δίσκους σου όμως) Εγώ τον συγκεκριμένο χρησιμοποιώ σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι πολύ αποτελεσματικος. Δεν βαζω λογαριασμο πλεον οχι.. Δεν εχω τσεκαρει την υγεια γιατι το ειχα κανει πριν 4 βδομαδες πριν αρχισω τα φορματ δηλαδη που ολα ηταν οκ.. Θα ξανατσεκαρω τοτε πριν κανω φορματ.. Βρηκα αυτο -- > 10 ώρες πριν, PCharon είπε Αν υποθέσουμε πως έχεις υποπτευθεί ορθά το πρόβλημα και - αν όντως κάτι «κρύβεται» - επειδή παίζει να «κρύβεται» αυτό που λες πως τρώει τη σιπιγιου μόνο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαχείρισης εργασιών του λειτουργικού (lame...), κατέβασε σε παρακαλώ το Process Explorer και τρέξε το χωρίς να ανοίξεις τη διαχείριση εργασιών του λειτουργικού κι εντόπισε αν βλέπεις ποιά διεργασία σου καταναλώνει σιπιγιου. Αν μέσα από τo Process Explorer μπορείς να τη δεις χωρίς να σου κρύβεται, θα σου πω ένα δεύτερο βήμα μπας και πάρουμε κάποια πιο λεπτομερή πληροφορία. 8 ώρες πριν, overpower είπε Μαλλον εσυ δεν εχεις διαβασει κατι καλα, και κανετε κυκλους στις 2 πρωτες σελιδες. Λεει ξεκαθαρα οτι ανεβαινει το usage οταν εχει κλειστο το task manager. Αυτο στα screenshot φαινεται στην 1η (max clocks), στην 2η, (65%) και στην 3η, αφου το ανοιξε για 2-3 sec, πεφτει στα 20% Το malwarebytes, στο custom scan εχει επιλογη να διαλεξεις και τους δισκους. By default το deep scan γινεται μονο στον C. Ενω τον εχεις συνδεδεμενο, και με το task manager ανοιχτο για να μην κολλαει, τρεξε το scan και στον 2ο σκληρο. @Insanity1312: https://malwaretips.com/blogs/svchost-exe-virus-removal/ "How do I know if Svchost.exe is malicious or not?" κανε οτι λεει εδω για να δουμε αν ειναι ιος ή οχι Στην σελιδα που μου εστειλες λεει οτι το svchost μετα που μολυνει μπορει να επικοινωνησει με καποιον τριτο για να παρει αλλες ρυθμισεις η να μολυνει περισσοτερο.. δες την φωτογραφια που ανεβασα..
alien4 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Υπαρχει περιπτωση δηλαδη σε ενα 2ο δισκο με καθαρα χρηση αποθηκευτικη για φωτο, application σε μορφη install ή mp3 δηλαδη διχως λειτουργικο να υπαρχει καποιος υιός ή trojan ?...
Insanity1312 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) επισης εκανα scan με το rkill που λεει στον οδηγο.. αυτα εβγαλε το scan : Rkill.txt 1 λεπτό πριν, alien4 είπε Υπαρχει περιπτωση δηλαδη σε ενα 2ο δισκο με καθαρα χρηση αποθηκευτικη για φωτο, application σε μορφη install ή mp3 δηλαδη διχως λειτουργικο να υπαρχει καποιος υιός ή trojan ?... ναι.. απο οτι καταλαβα και δειχνω παραπανω στην τελευταια φωτογραφια καποιος μεσω καποιου malware εχει συνδεθει στον υπολογιστη μου. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από Insanity1312
overpower Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Παραπανω φαινεται οτι το svchost τρεχει και απο το /WindowsApps φακελο. Ειναι malware 1
Insanity1312 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, overpower είπε Παραπανω φαινεται οτι το svchost τρεχει και απο το /WindowsApps φακελο. Ειναι malware ναι το θεμα ειναι οτι δεν το βρισκει τιποτα.. εχω δοκιμασει πανω απο 12 εργαλεια..
overpower Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, Insanity1312 είπε ναι το θεμα ειναι οτι δεν το βρισκει τιποτα.. εχω δοκιμασει πανω απο 12 εργαλεια.. hitmanpro δοκιμασες? Με αυτο το ειχα βγαλει εγω πιο παλια
Insanity1312 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, overpower είπε hitmanpro δοκιμασες? Με αυτο το ειχα βγαλει εγω πιο παλια ναι και πολλα αλλα..τωρα κανω scan με malware bytes στον δευτερο δισκο αλλα θα παρει ωρα.. δεν βρηκε τιποτα το malware bytes ουτε και τα υπολοιπα που λεει στον οδηγο απο το site..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα