Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά

Σκέφτομαι να αγοράσω μια μητρική με ενσωματωμένο επεξεργαστή για να αντικαταστήσω το NAS μου ίσως να υλοποιήσω και ISCSI για να αξιοποιήσω καλύτερα τους δίσκους μου.

Η καταναλωση απότι βλέπω απο 6W-15W...το θέμα είναι πόσο βγαίνει η συνολική κατανάλωση (μητρική + μνήμες+ οτι άλλο  : οι σκληροί είναι εκτός αφού ήδη καίνε) για να το υπολογίσω με 1 κανονικό NAS.

• Moderators
Δημοσ.

Τα nas έχουν συνήθως arm επεξεργαστή, οι οποίοι είναι ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικοί απο τους x86.

Δημοσ.

Ήδη έχω NAS με ARM ...το θέμα είναι πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στα Watt καθώς 1 ARM είναι πολύ περιοριστικό....ενώ 1 τέτοιο μηχανάκι άνετα χτυπάει 1Gbit καθαρά (100Mb/s) χωρίς πολλά -πολλά χώρια τα έξτρα...ενώ οι δυνατότητες είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες...(όπως το ISCSI)...σκέφτομαι σε συνδυασμό με Windows Server Core ...sky is the limit.

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγώ είχα στήσει ένα 4πύρηνο με pci-e hardware raid controller με 2gb cache ram, battery backup και backplane με δίσκους, μέχρι και health ledάκια είχε, έκανα on-the-fly transcode τις ταινιες μου και τις εβλεπα μεσω ιντερνετ απο όπου, ώσπου.... είχε καταντήσει απλός fileserver/torrentάδικο, οπότε και είμαι σε διαδικασία πώλησης των εντοσθίων και το έχω ήδη αντικαταστήσει με ένα σάπιο Celeron G540 που φτάνει και περισσεύει :P

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι καλές οι δυνατότητες, αλλά τις χρησιμοποιείς πραγματικά; 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Κι εγώ είχα στήσει ένα 4πύρηνο με pci-e hardware raid controller με 2gb cache ram, battery backup και backplane με δίσκους, μέχρι και health ledάκια είχε, έκανα on-the-fly transcode τις ταινιες μου και τις εβλεπα μεσω ιντερνετ απο όπου, ώσπου.... είχε καταντήσει απλός fileserver/torrentάδικο, οπότε και είμαι σε διαδικασία πώλησης των εντοσθίων και το έχω ήδη αντικαταστήσει με ένα σάπιο Celeron G540 που φτάνει και περισσεύει :P

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι καλές οι δυνατότητες, αλλά τις χρησιμοποιείς πραγματικά; 

Αυτό είναι μεγάλο θέμα ...το τι τελικά χρειάζεσαι και τι όχι αλλά....(πάντα υπάρχει 1 αλλά) ...ειδικά για το NAS είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι μετά τον υπολογιστή μου....δεν είναι κάτι σπουδαίο.(DNS-320 ...50M R/30M+ W) αλλά μιλάμε ότι κάνω διακινείται μέσω αυτού...και αν είχε μεγαλύτερες ταχύτητες δεν το συζητάω....απλώς θα την έβγαζα με 1 SSD στον υπολογιστή μου....και όλοι οι υπόλοιποι δίσκοι συγκεντρωμένοι σε αυτό...φαντάσου ότι τα δευτερα VMs τα τρέχω απο αυτό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...