Stamer Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, mp123 είπε Οπως λες δεν χρειαζετε υπερβολες. Εφοσον χρησιμοποιεις καλο σαμπουαν με κερι δεν χρειαζετε καθε δυο μηνες κερωμα. Κακο του κανει. Μια φορα το χρονο κερωμα γυαλισμα συν πλυσιμο με καλο σαμπουαν (που να περιχει κερι συν προστασια απο τον ηλιο) εισαι οκ. Γυάλισμα μια φορά το χρόνο ναι. Κέρωμα όχι, θέλει περισσότερες αλλιώς χάνεται η προστασία! Δεν το λέω εγώ επειδή έτσι μου αρέσει. Το λένε οι detailers, οι εταιρείες που βγάζουν τα προϊόντα (και συνήθως αναγράφεται και στην περιγραφή του κάθε προϊόντος. Για να χρησιμοποιήσεις κερί που θα σε προστατεύει όλο το χρόνο θα πρέπει να δώσεις "άπειρα" λεφτά και πάλι προσωπική μου άποψη είναι οτι θα φύγει σιγά σιγά με τα πλυσίματα, βροχές κ.λ.π. Όλα τα σαμπουάν (που και οι δύο αναφέραμε) που περιέχουν κερί, το κερί τους είναι απλώς βοηθητικό για το πλύσιμο και το μαλάκωμα του νερού, δεν είναι για πραγματική προστασία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zerg13 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 10 ώρες πριν, Stamer είπε Γυάλισμα μια φορά το χρόνο ναι. Κέρωμα όχι, θέλει περισσότερες αλλιώς χάνεται η προστασία! Δεν το λέω εγώ επειδή έτσι μου αρέσει. Το λένε οι detailers, οι εταιρείες που βγάζουν τα προϊόντα (και συνήθως αναγράφεται και στην περιγραφή του κάθε προϊόντος. Για να χρησιμοποιήσεις κερί που θα σε προστατεύει όλο το χρόνο θα πρέπει να δώσεις "άπειρα" λεφτά και πάλι προσωπική μου άποψη είναι οτι θα φύγει σιγά σιγά με τα πλυσίματα, βροχές κ.λ.π. Όλα τα σαμπουάν (που και οι δύο αναφέραμε) που περιέχουν κερί, το κερί τους είναι απλώς βοηθητικό για το πλύσιμο και το μαλάκωμα του νερού, δεν είναι για πραγματική προστασία. Αγόρασα ενα ξεσκονόπανο με λαδι ειδικο για αμαξι για να παιρνω την λιγη σκονη. Νομίζω ειναι καλη λύση. οπως ειπα εχω κουκουλα, οποτε τι κάνω; Κερωνω ή οχι; Αν ναι τι να αγορασω; Αυτα τα aqua wax τι λενε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1988panos2171 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 13 ώρες πριν, Stamer είπε Γυάλισμα μια φορά το χρόνο ναι. Κέρωμα όχι, θέλει περισσότερες αλλιώς χάνεται η προστασία! Δεν το λέω εγώ επειδή έτσι μου αρέσει. Το λένε οι detailers, οι εταιρείες που βγάζουν τα προϊόντα (και συνήθως αναγράφεται και στην περιγραφή του κάθε προϊόντος. Για να χρησιμοποιήσεις κερί που θα σε προστατεύει όλο το χρόνο θα πρέπει να δώσεις "άπειρα" λεφτά και πάλι προσωπική μου άποψη είναι οτι θα φύγει σιγά σιγά με τα πλυσίματα, βροχές κ.λ.π. Όλα τα σαμπουάν (που και οι δύο αναφέραμε) που περιέχουν κερί, το κερί τους είναι απλώς βοηθητικό για το πλύσιμο και το μαλάκωμα του νερού, δεν είναι για πραγματική προστασία. Eγώ πάντως κάθε 6 μήνες περνάω γυαλιστική και κερί με το χέρι. Το κερί όντως δε μπορεί να κρατήσει πάνω από 6 μήνες αν είναι σκληρό. Τα υγρά σίγουρα λιγότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 13 ώρες πριν, Zerg13 είπε Αγόρασα ενα ξεσκονόπανο με λαδι ειδικο για αμαξι για να παιρνω την λιγη σκονη. Νομίζω ειναι καλη λύση. οπως ειπα εχω κουκουλα, οποτε τι κάνω; Κερωνω ή οχι; Αν ναι τι να αγορασω; Αυτα τα aqua wax τι λενε; Αυτό το "πανί με λάδι" πρώτη φορά το ακούω και μου μυρίζει λίγο μούφα η φάση... Αμα θες να βγάζεις την σκόνη, υπάρχουν σπρευ που λέγονται "quick detailers". Όσο για το κέρωμα, κέρωσέ το καλύτερα μπας και γλυτώσεις καμια γρατζουνιά από την ίδια την κουκούλα Πάρε ένα νορμαλ κερί ρευστό (για να σου είναι πιο εύκολο να το εφαρμόσεις) αλλά πάρε κάτι καλό (όχι κάτω απο 15 ευρώ). Όπως έχω πει, προτιμώ Meguiars και Autoglym αλλά ένα που είδα οτι κάνει πολύ καλή δουλειά τελευταία είναι και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/11728476/Armor-All-Shield-Wax-17500-500ml.html (το έχει και το praktiker όμως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zerg13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δεν ειδα το μηνυμα σου και πηρα αυτο https://www.skroutz.gr/s/11729082/Armor-All-Speed-Wax-44500-500ml.html Επισης διαβασα κειμενο του deathlock να γραφει να μην βαλω τιποτα για 90 μερες σε φρεσκοβαμμενο αμαξι 7 ώρες πριν, Stamer είπε Αυτό το "πανί με λάδι" πρώτη φορά το ακούω και μου μυρίζει λίγο μούφα η φάση... Αμα θες να βγάζεις την σκόνη, υπάρχουν σπρευ που λέγονται "quick detailers". Όσο για το κέρωμα, κέρωσέ το καλύτερα μπας και γλυτώσεις καμια γρατζουνιά από την ίδια την κουκούλα Πάρε ένα νορμαλ κερί ρευστό (για να σου είναι πιο εύκολο να το εφαρμόσεις) αλλά πάρε κάτι καλό (όχι κάτω απο 15 ευρώ). Όπως έχω πει, προτιμώ Meguiars και Autoglym αλλά ένα που είδα οτι κάνει πολύ καλή δουλειά τελευταία είναι και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/11728476/Armor-All-Shield-Wax-17500-500ml.html (το έχει και το praktiker όμως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 15 ώρες πριν, Zerg13 είπε Δεν ειδα το μηνυμα σου και πηρα αυτο https://www.skroutz.gr/s/11729082/Armor-All-Speed-Wax-44500-500ml.html Επισης διαβασα κειμενο του deathlock να γραφει να μην βαλω τιποτα για 90 μερες σε φρεσκοβαμμενο αμαξι Εντάξει είναι πιο απαλό το κερί που πήρες (θα κρατάει λιγότερο και δεν είναι τόσο προστατευτικό όσο το άλλο) αλλά καλό είναι σαν προϊόν. Όσο για το φρεσκοβαμμένο και οτι δεν βάζουμε τίποτα, γενικά ναι, ισχύει κάπως έτσι χωρίς να είναι απολυτότητα. Σίγουρα δεν χρειάζεται γυάλισμα αφού είναι καινούργια βαφή (ούτε καν μετά απο 2 μήνες δεν χρειάζεται)! Μετά από δύο εβδομάδες αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί σε σχετικά "σκληρό" περιβάλλον τότε θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε ενα καλό ελαφρύ κερί. Προσωπικά θεωρώ την Ελλάδα αρκετά "σκληρό" περιβάλλον όσο αφορά τα αυτοκίνητα. Πολύς ήλιος, πολύ αφρικανική σκόνη και αναλόγως και την περιοχή μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα. Στην Αθήνα ας πούμε είναι άστα να πάνε με τόσο καυσαέριο και την συγκεκριμμένη χλωρίδα που έχουμε που βρωμίζει κι αυτή πολύ τα αυτοκίνητα με άσχημο τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Στις 13/5/2018 στις 9:19 ΜΜ, mp123 είπε Ρε παιδια σοβαρα εσεις αμα δειτε καμια κουτσουλια στο αμαξι πρεπει να παθαινετε καρδιακα επεισοδια, εγκεφαλικα κλπ. .ενταξη ειπαμε αμαξι ειναι στον δρομο παει. Συμφωνώ. Εγώ μία στις τόσες βάζω στο πλυστικό και νερωμένο απορρυπαντικό πιάτων από το lidl με 1,60 τα 4 λίτρα του κάνω μία βαρβάτη σαπουνάδα το ξεπλένω το περνάω με ένα δέρμα και είναι μια χαρά. Μετά από 13 χρόνια όοοοοοοοοοοοταν αποφασίσω να το πλύνω μια χαρά γυαλίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 10 ώρες πριν, papoys1 είπε Συμφωνώ. Εγώ μία στις τόσες βάζω στο πλυστικό και νερωμένο απορρυπαντικό πιάτων από το lidl με 1,60 τα 4 λίτρα του κάνω μία βαρβάτη σαπουνάδα το ξεπλένω το περνάω με ένα δέρμα και είναι μια χαρά. Μετά από 13 χρόνια όοοοοοοοοοοοταν αποφασίσω να το πλύνω μια χαρά γυαλίζει. Τι χρωμα ειναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zerg13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 5/17/2018 στις 10:32 ΜΜ, papoys1 είπε Συμφωνώ. Εγώ μία στις τόσες βάζω στο πλυστικό και νερωμένο απορρυπαντικό πιάτων από το lidl με 1,60 τα 4 λίτρα του κάνω μία βαρβάτη σαπουνάδα το ξεπλένω το περνάω με ένα δέρμα και είναι μια χαρά. Μετά από 13 χρόνια όοοοοοοοοοοοταν αποφασίσω να το πλύνω μια χαρά γυαλίζει. Μετα απο τοσα χρονια συνεχισε με αυτο, οτι ηταν να παθεις το επαθες. Απο φτηνα πιατων προτεινεται το AVA, αλλα οχι για καινουργια βαφη ή για κερωμενο. Βασικα πλυσιμο με σαπουνι πιατων απαγορευεται. Τωρα για παλιο αμαξι ναι βαλε απο αυτο. Κερωμα μην κανεις ποτε, το σαπουνι που βαζεις το καθαριζει. Στις 5/17/2018 στις 10:00 ΠΜ, Stamer είπε Εντάξει είναι πιο απαλό το κερί που πήρες (θα κρατάει λιγότερο και δεν είναι τόσο προστατευτικό όσο το άλλο) αλλά καλό είναι σαν προϊόν. Όσο για το φρεσκοβαμμένο και οτι δεν βάζουμε τίποτα, γενικά ναι, ισχύει κάπως έτσι χωρίς να είναι απολυτότητα. Σίγουρα δεν χρειάζεται γυάλισμα αφού είναι καινούργια βαφή (ούτε καν μετά απο 2 μήνες δεν χρειάζεται)! Μετά από δύο εβδομάδες αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί σε σχετικά "σκληρό" περιβάλλον τότε θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε ενα καλό ελαφρύ κερί. Προσωπικά θεωρώ την Ελλάδα αρκετά "σκληρό" περιβάλλον όσο αφορά τα αυτοκίνητα. Πολύς ήλιος, πολύ αφρικανική σκόνη και αναλόγως και την περιοχή μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα. Στην Αθήνα ας πούμε είναι άστα να πάνε με τόσο καυσαέριο και την συγκεκριμμένη χλωρίδα που έχουμε που βρωμίζει κι αυτή πολύ τα αυτοκίνητα με άσχημο τρόπο. Με τι θα το περασω το κερι που εχω; Εχω δερμα, και μικρα πανακια μικροϊνας απο jumbo.Θες link; Επεξ/σία 18 Μαΐου 2018 από Zerg13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2018 13 ώρες πριν, Zerg13 είπε Με τι θα το περασω το κερι που εχω; Εχω δερμα, και μικρα πανακια μικροϊνας απο jumbo.Θες link; Το κερί μπορείς να το περάσεις είτε με πανάκι μικροϊνών είτε με ειδικό σφουγγάρι (https://saveltrade.gr/meguiar-sfouggari-gualismatos-autokinitou-soft-foam-10cm). Στην περίπτωσή σου όμως που πήρες σπρέυ, θα το περάσεις φυσικά με πανάκι μικροϊνών. Πανί μικροϊνών και γενικά προϊόντα αυτοκινήτου δεν θα έπερνα ποτέ από το jumbo. Πάρε κάτι καλό, δεν είναι ακριβά και θα το κρατήσεις. Κάτι σαν αυτό: https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=5306 Και τα sonax τα πανάκια (κόκκινα) είναι καλά, τα χρησιμοποιώ. Σίγουρα θα χρειαστείς 2 τουλάχιστον. Δερμά ποτέ για γυάλισμα-κέρωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eVS Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Στις 17/5/2018 στις 10:32 ΜΜ, papoys1 είπε Συμφωνώ. Εγώ μία στις τόσες βάζω στο πλυστικό και νερωμένο απορρυπαντικό πιάτων από το lidl με 1,60 τα 4 λίτρα του κάνω μία βαρβάτη σαπουνάδα το ξεπλένω το περνάω με ένα δέρμα και είναι μια χαρά. Μετά από 13 χρόνια όοοοοοοοοοοοταν αποφασίσω να το πλύνω μια χαρά γυαλίζει. ενα τετοιου ειδους σαμπουαν ειναι σκληρο και εκτος οτι αφηνει φουλ αραχνες βγαλει και επιστρωση υπαρχει απο το αυτοκινητο "κερι" ας πουμε. υπαρχουν σαμπουαν που δεν κοστιζουν τοσα πολλα χρηματα και εχουν σωστο PH Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zerg13 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Πηρα ενα συνθετικο δερμα με 20€ και δεν λειτουργει μια σαχλαμαρα ειναι. Αν βαλω μια απαλη πετσετα μπανιου και σκουπισω το αμαξι ποιο ειναι το προβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Πηρα ενα συνθετικο δερμα με 20€ και δεν λειτουργει μια σαχλαμαρα ειναι. Αν βαλω μια απαλη πετσετα μπανιου και σκουπισω το αμαξι ποιο ειναι το προβλημα; Zerg ακομα κι εγω που ειμαι κοπελα διαβαζω τα μηνυματα σου για το πλυσιμο του αμαξιου και ποναει η καρδια μου 😛 Σ ενα topic εχεις γραψει ολα αυτα που πρεπει να αποφευγουμε 😛 Ο,τι και να σου πουν εδω μεσα, το θεμα ειναι εσυ τι αποτελεσμα θες να εχεις. Πολλοι βολευονται με ενα απλο νερο να φευγουν οι πολλες σκονες και μετα πιανουν κι ενα σφουγγαρι σκληρο ξερω γω και περνανε τ αμαξι με ava.... Δε τους νοιαζει αν θα γρατζουνιστει, αν θα κανει αραχνες ή πως και ποσο θα διατηρηθει το χρωμα. ΑΝ εσενα σε ενδιαφερει πρεπει να επενδυσεις αρχικα ενα σεβαστο ποσο για να παρεις ΚΑΛΑ πανια μικροϊνων, ΚΑΛΗ πετσετα στεγνωματος και σαφως κατι σαν αυτο της meguairs που σου εβαλαν στο πρωτο λινκ για να το πλενεις. Και να το πλενεις μ ενα σαμπουαν αυτοκινητου ΟΧΙ no name του jumbo. Δες και το συστημα του πλυσιματος με 2 κουβαδες, εχει αναφερθει και εδω στο φορουμ και θα βρεις και βιντεο στο youtube. Καποιος ειπε για τις κουτσουλιες.... ναι σαφεστατα δεν αφηνω πανω στο αμαξι μου κατι που αποδεδειγμενα κανει κακο. Πριν μπει στο γκαραζ ΠΑΝΤΑ το κοιταω να δω αν εχει κουτσουλια, ειδικα αν δε προκειται να το ξαναπαρω μεσα στη μερα. Εχω και παντα νερο μαζι μου και κατι μαντηλακια της autoglym αν χρειαστει να επεμβω αμεσα 😛 Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από margaritagr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, margaritagr είπε Zerg ακομα κι εγω που ειμαι κοπελα διαβαζω τα μηνυματα σου για το πλυσιμο του αμαξιου και ποναει η καρδια μου 😛 Σ ενα topic εχεις γραψει ολα αυτα που πρεπει να αποφευγουμε 😛 Ο,τι και να σου πουν εδω μεσα, το θεμα ειναι εσυ τι αποτελεσμα θες να εχεις. Πολλοι βολευονται με ενα απλο νερο να φευγουν οι πολλες σκονες και μετα πιανουν κι ενα σφουγγαρι σκληρο ξερω γω και περνανε τ αμαξι με ava.... Δε τους νοιαζει αν θα γρατζουνιστει, αν θα κανει αραχνες ή πως και ποσο θα διατηρηθει το χρωμα. ΑΝ εσενα σε ενδιαφερει πρεπει να επενδυσεις αρχικα ενα σεβαστο ποσο για να παρεις ΚΑΛΑ πανια μικροϊνων, ΚΑΛΗ πετσετα στεγνωματος και σαφως κατι σαν αυτο της meguairs που σου εβαλαν στο πρωτο λινκ για να το πλενεις. Και να το πλενεις μ ενα σαμπουαν αυτοκινητου ΟΧΙ no name του jumbo. Δες και το συστημα του πλυσιματος με 2 κουβαδες, εχει αναφερθει και εδω στο φορουμ και θα βρεις και βιντεο στο youtube. Καποιος ειπε για τις κουτσουλιες.... ναι σαφεστατα δεν αφηνω πανω στο αμαξι μου κατι που αποδεδειγμενα κανει κακο. Πριν μπει στο γκαραζ ΠΑΝΤΑ το κοιταω να δω αν εχει κουτσουλια, ειδικα αν δε προκειται να το ξαναπαρω μεσα στη μερα. Εχω και παντα νερο μαζι μου και κατι μαντηλακια της autoglym αν χρειαστει να επεμβω αμεσα 😛 Οταν το αμάξι είναι έξω όπως σχεδόν όλα,τότε δυστυχώς βλέπεις την/τις κουτσουλιές αργότερα που έχουν ήδη ξεραθεί και έχουν κάψει το χρώμα .Απλά όταν είναι κερωμένο και γυαλισμένο μάλλον η κουτσουλιά κάνει μικρότερη ζημιά.Η κουκούλα το σώνει. Τα συνθετικά δέρματα έχουν παράγωγα πετρελαίου νομίζω.1 απλό πανί δέρματος κάνει.Επώνυμο μάλλον ακόμα καλύτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Αυτό που λέει η Μαργαρίτα όσο αφορά την "πρόβλεψη" για κουτσουλιές/ρετσίνια το κάνω κι εγώ. Είχα χρησιμοποιήσει μαντηλάκια autoglym αλλά μου φαινεται too much σε κόστος. Βρήκα κάτι εξίσου καλό (ή και καλύτερο) και ακούει στο όνομα... Μωρομάντηλο! Γενικά νομίζω οτι τα έχουμε καλύψει τα βασικά. Όπως είχα πει και στην αρχή, αν θέλουμε σοβαρό πλύσιμο και ενδιφερόμαστε πολύ για το αυτοκίνητό μας τότε χρειαζόμαστε μερικά επώνυμα προϊόντα και βασικές γνώσεις. Θα έκανα τον κόπο να βάλω ενα κειμενάκι με σταναρ οδηγίες πλυσίματος/περιποίησης/συντήρησης αλλά είναι τόοοοοσα πολλά που μπορεί να βρεθούν στο internet που απλά το ποστ μου θα ήταν overkill. Κάτι άλλο να μοιραστώ μαζί σας... επειδή αυτό που μισώ περισσότερο είναι το στέγνωμα του αυτοκινήτου, αγόρασα και χρησιμοποιώ τώρα τελευταία την λεπίδα σιλικόνης της autoglym και είδα το φως μου! Διώχνει το νερό κατά 96-98% και μετά με ένα πέρασμα με μία πετσέτα μικροϊνών στεγνώνει τελείως (την οποία πετσέτα βέβαια ουτε χρειάζεται να την στίψω ποτέ ούτε μουσκεύει πολύ γιατί την βασική δουλειά την έχει κάνει η λεπίδα). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα